0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bozuk veya dalgalı bir yolda çok düşük hızda gitsem bile ön tekerlerin oralardan lokurtu şeklinde tok bir ses geliyor.Kaliper pimi olabilir deniyor ama bu tiz bir ses değil(gerçi kaliper sesi nasıldır bilmiyorum ama) daha kalın lok lok şeklinde.Aracın altı hepten gevşemiş izlenimi yaratıyor.Bu ses sahiden kaliper sesi mi?Bana daha farklı bir şeymiş gibi geliyor.
ben aldığımdan beri özellikle parke yollarda o sesi bolca duyuyorum. hiç bir sıkıntı yok kafanıza takmayın aracınızı keyifle kullanın.
bahçelievler'de yolların geneli öyle malesef. bazı fokurtu sesleri de patlamış amortisörden kaynaklanabiliyor. örneğin bizim sağ ön amortisör patlaktı, değiştirince ses kesildi.
Bahsi geçen lokurtu bende de var ve bu aralar epey rahatsız etmeye başladı. Yarın fırsat bulursam bende çözüm bulabilmek için sanayiye uğrayacağım.
mahmut bey o lokurtu sesi fren kaliper pimlerinde bulunan oring contasının eskimesinden geliyor o lastikleri değiştirdiğinizde sorun hallolacaktır.
Aracımı ilk aldığımda (2.El) bilenler belki bilir Didime giderken yada dönerken Akyeniköy var, yolları taş döşemeli, oradan ilk geçişimde direksiyon sanki elimde kalacak gibi olmuştu.lokurtu sesi vede direksiyon sanki boşluklu gibi sallanıyordu. Aracımı Denizliye döndüğümde komple alt fren sistemi diskleri ve balataları vede tamponu tutan pimler var onları değiştirdim Lastikleri komple yeniledim.Bu bayramda yine aynı yoldan geçtiğimde o şekilde bir lokurtu vede direksiyon titremesi hissetmedim vede duymadım.
bahçelievlerde oturuyorum 1000 km önce servisten çıktı araç hiç bir sıkıntı yok. son 30.000km'yide eibach pro kit'le kullanmaktayım.
aracınızın nerede park ettiğini bile biliyorum ondan öyle yazdım. zaten öyle avensis pek fazla yok ortalıkta.
sizin corollanızıda hiç görmedim