0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bahsettiğiniz ses benim arabamda da mevcut. rulemalardan yapıyor. direksiyonu tamamen sağa çevirince sol teker aksamından tok bir takırtı sesi geliyor ve dediğiniz gibi bozuk yolda da sizin tabirinizle lokurduyor.
Buna müdahaleyi geciktirmemek lazım, gerçekten çok tehlikeli olabilir. Bu aksamlarda kesinlikle kaliteli parçalar kullanmak gerekir. Ayrıca aks körüklerine de dikkat etmek lazım.
Önce gondura susdası dediğimiz sizin de amortisör dediğiniz parçayı değişdirtdim tek sorun o zannediyordum ama rulemadan da başga ses gelince anladım olayın onda bitmediğini
Dönüşlerde(direksiyonu tam çevirmelerde) ses yapıyorsa muhtemelen aks kafalarında sorun vardır. Aks körüklerinin yırtılması bu parçaların dış etmenlere daha çabuk maruz kalmasına neden olur ve bozulmalarını kolaylaştırır. Diğer taraftan küçük ihtimalle de amortisör kuleleri de bu dönüşlerde ses yapabilir. Ayrıca kesinlikle manevralarda direksiyonu tam sağ ya da sola çevrili tutmayın. Bir miktar geri bırakın, bu direksiyon ve bağlı sistemlerin sağlığı için önemlidir.
Çağrı Bey in söylediği gibi genelde sorunun bundan kaynaklandığı söylenir. Hatta bu contanın arasına birşeyler yapılıyor sıkıştırılıyordu sanırım daha iyi tutsun diye. Aynı sorun bende de mevcut. Hafif taşlı yoldan, arnavut kaldırımı türü yollardan gittiğinizda bariz hissediliyor.
Peki bu ses, fren pedalına dokunulduğunda geçer mi yoksa o sesi yine de yapar mı? Daha önce servise sorduğumda kaliperlerden olsa frene dokunduğunuzda bu ses kalmaz demişlerdi. Ama bu sesi yaparken frene dokunmam sesi kesmiyor.
o lokurtu gibi ses büyük ihtimalle amortisör takozlarının bilyalarından gelir, amortisör takozlarının lastik kapaklarını çıkarıp içine bakın, amortisör mili tam ortadamı yoksa bir tarafa yakın mı duruyor? tam ortada ve lastik kısımdada yırtık yoksa sağlamdırlar.
Dün lokurtu sesi için birkaç kapı dolaştım. Ben evden çıkıp sanayiye gidene kadar bu seslerde bir nebze azaldı.1.Toyota özel servisi; aynı arabadan kendilerinde de olduğunu, sesin göğüsten geldiğini, kendi arabalarında göğüsü indirdikleri halde sesin kaynağını bulamadıklarını söyledi.Çözüm olmadığını söyledi. Motor takozu filan olabilirmi dediğimde ise ordan olmaz dedi kesitrdi.2.Frenci arkadaş; ses kaliper pimleriyle ilgili sorunsa hallederiz dedi. İki tip mekanizma olduğunu; işlem tornalıksa tornaya göndeririz, lastikse lastiklerini değiştiririz dedi fakat eli kalabalık olduğu için daha sonra uğramak üzere çıktım. Bu arada tornaya giderse maliyetinin 70TL'leri bulabileceğini söyledi.3.Rot balansçı arkadaş ise amotisör takozlarından olduğunu söyleyerek, aman kimseye aracını kurcalatma yaz gelsin servisten orjinalini alalım değiştirelim dedi.
Herkes birşeyler söylemiş. Acaba esas sorun nerden kaynaklı ? Bilmece gibi.
Sanırım kaliperlerden başlayacağım.
Arkadaşlar,Ön göğüsün sağ tarafından gelen lokurtu sesi bendede vardı. Sağ motor takozu ve V kayış gergi amortisörü değiştikten sonra düzeldi.Hangisi sebep oluyordu bilemiyorum ama sadece parke yolda ortaya çıkan ve 14 derecenin altında daha da artan bu ses tamamen yok oldu.Selamlar.