Gönderen Konu: Bozuk yolda lokurtu sesi  (Okunma sayısı 43534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Bozuk yolda lokurtu sesi
« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2013, 22:23:30 »
arkadaşlar aynı sorun bendede vardı çok rahatsız ediciydi ön düzeneğe baktırdım,sol z rot sorunlu dediler 20 tl ye değiştim şimdi tık ses yok
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2013, 22:23:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Ekim 25, 2013, 22:25:10 »
Kaliperleri elden geçirttim fakat çözüm olmadı. Uğradığım bir diğer özel servis de önceki servisle paralel konuştu. Bu sesin göğüsten geldiğini ama daha önceki gelen şikayetleri de çözemediklerini söylediler. Direksiyon motorunun içinden gelebileceğine dair şüphesi olduğunu fakat içini bilmediği için de şimdiye kadar açmadığını söyledi.
Araştırmaya devammmmm...
Mahmut bey aracı lifte kaldırıp tekerleri söktürün ve z rot lara baktırın umarım bulursunuz
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 25, 2013, 23:12:45 »
Mahmut bey aracı lifte kaldırıp tekerleri söktürün ve z rot lara baktırın umarım bulursunuz

Farklı bir kaç kişi baktı. Ya gerçekten arıza farklı bir yerde, yada birşeyi gözden kaçırıyorlar.  Hepsinin söylediği; öndüzen sağlam sakın oynatma. Böyle giderse ben oynatacam :-\
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 26, 2013, 10:19:32 »
Farklı bir kaç kişi baktı. Ya gerçekten arıza farklı bir yerde, yada birşeyi gözden kaçırıyorlar.  Hepsinin söylediği; öndüzen sağlam sakın oynatma. Böyle giderse ben oynatacam :-\

aracı lifte kaldırın ön iki tekeride söktürün firen kaliperlerin de boşluk olduğunu iyi bir usta anlar ve kaliper pimlerinin contaları eskidigi için boşluk yapıyor  ve lokurtu sesinin yüzde 99 u bu yüzdendir alt düzenlerinizde de sıkıntı olmadıpına göre sıkıntının kaliperden olduğunu iddia ediyorum.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 26, 2013, 10:30:53 »
buda olası bir ihtimal.
Ahmet kardeşin dediği z rotlara ve amortisör takozlarına baktır. oynatmana gerek yok bunlar basit problemler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 18, 2014, 20:49:39 »
3 ay önce konuyu açtığımdan beri bu lokurtu sesleriyle kullandım ama bugün iyice artınca tamirciye gittim.
Usta baktı ve z rot gitmiş dedi sadece sağ taraftakinde boşluk vardı ama ben iki taraftan da ses geliyor diye düşünüyordum. Z rotu değiştirdi sesler tamamen yok oldu.Tek rot ve işçilik 25 TL tuttu 15 dk sürdü.Artık langur lungur ses yapmıyor. :)

2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 18, 2014, 23:36:41 »
Geçmiş olsun. Sesin ortadan kalktığına sevindim. Ancak şöyle diyorlar ki kısa bir zaman sonra bu ses tekrar oluşmaya başlayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 19, 2014, 00:29:28 »
Geçmiş olsun. Sesin ortadan kalktığına sevindim. Ancak şöyle diyorlar ki kısa bir zaman sonra bu ses tekrar oluşmaya başlayacak.

Teşekkür ederim Osman Bey.Bilmiyorum doğru bir tahmin mi ama süspansiyonlar aracın yürüyen aksamını fena halde zorluyor gibi geliyor.İlerleyen zamanda sesler yeniden ortaya çıkarsa şaşırmam.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 20, 2014, 09:02:27 »
bende değiştirmiştim z rotları, yan sanayi aldım birkaç ay içinde yine aynı ses başladı, servisten orjinal parçasını aldım düzeldi şimdi.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 20, 2014, 10:10:58 »
Z-rot zaten sürekli değiştirilmesi gereken bir parçadır,

Uygun zaten, kendiniz bile değiştirebilirsiniz, iki tane anahtarınız olsun yeter :) .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 11, 2024, 23:01:35 »
Seneler geçmiş ve ben bu sesin aynısını corolla hybrid’de duyuyorum. Uzun yolda ve düzgün asfaltta ses yok.

Ne zaman yavaş ve dalgalı asfalta gelsem lok sesi geliyor. Bozuk beton yolda çok yavaş gidince de duyuyorum. Mesela otoparkta asfaltta yavaş giderken birden 15cm düşüş olan bir kısım var. Orada lok ediyor. Rampayı frenle inerken de geliyor.

Servise verdim. Sağ z rot değişti. Arabayı aldım. Ses kesilmiş. Ama 3.gün sesi az da olsa yine duymaya başladım. Cuma günü tekrar götüreceğim. Bu ses takıntı haline geliyor