Gönderen Konu: 2013 corolla multidrive s benzinli lastik basınç uyarı ışığı sönmüyor  (Okunma sayısı 83709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Selam arkadaslar
2014 corolla aracima kis lastigi taktirdim.Sensorler ve lastik zarar gormesin diye sifir corolla dan vikan sac jant buldum.Lastikleri bunlara yaktirdim.Serviste sadece isik yanar dediler.Ilginc bi sekilde 1 hafta isik yanmadi ilk kez dun yandi.patlakta yok sebebi ne olabilir.simdiye kadar neden yanmamis olabilir.Toyota nin kullandigi sensorler aktif mi pasif mi.bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota yolda kalmaz...
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 10000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Benim Corolla'da da aynı sorun oldu. Lastiklere 36 hava basmama rağmen ışık sürekli yanıyordu. Servisin telefonda yönlendirmesi ile düğmeyi buldum ve ışık söndü.  Sanırım mevcut değerlere set ediyor bu düğme. Yanlış değere ayarlamamak için gereksiz kullanmamak lazım. Ayrıca yedek lastikteki sensörü de bu vesile ile öğrenmiş oldum. Açıkçası yedek lastikte de sensör olması ve olası bir probleme karşı hazırlıklı olunması güzel. Her ne kadar bağımlı kalsak da...
Hayatta para kaybetmeye değecek en değerli iki özellik dürüstlük ve itibardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu lastik basınç sensörünün çözümü var mı? 3 günde bir yanıyor neredeyse. Arabayı bir kere her cumartesi sabahı benzinciye götürüp 4 lastiğe hava bısıyorum ve hatta 34 basıyorum. CUmartesi / Pazar kullanıyorum. Hafta içi park yerinde duruyor. Diğer cumartesi yine sensör yanıyor. Hatta 1 Ocak günü hava bastım kullandım ve cumartesi sabahı yine yandı ve 35 bastım. Söndü ve gittim servise stepneye de basıyormusun dedi, hayır dedim. Stepneye bastılar ve çıktım. Bu akşam yine yandı. Yahu resmen işkence bu. Yağmurlu havada tüm yağmuru yiyorum sırtıma.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
4 degil, 5 lastikte aynı degerde olmalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
4 degil, 5 lastikte aynı degerde olmalı.

İşte cumartesi onu da yaptık. Bu akşam yine yandı.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Lastikleri kontrol ettirin yada mesela 1 hafta bekleyin sonra ölçün. Ölçümde en düşük değerde çıkan lastiği kontrol ettirin
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Bilgisayar ile bakın sorun neymiş yazar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti

Bilgisayar ile bakın sorun neymiş yazar.
Pc den bakınca hangi lastik kaç basınçta okunabilir mi?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Lastikleri kontrol ettirin yada mesela 1 hafta bekleyin sonra ölçün. Ölçümde en düşük değerde çıkan lastiği kontrol ettirin

Bu cumartesi birde öyle yapayım. Gerçi cumartesi gidip bir de servis de kontrol ettirdim ama bir şey çıkmadı. Artık nasıl bakıyorlarsa içine giremiyoruz ki mübarek Başbakanlık Binası sanki. Allahtan eve yakınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Pc den bakınca hangi lastik kaç basınçta okunabilir mi?

Bilgisayar ile hepsinin rakamsal degeri gözüküyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Benim arka sol tekere çivi batmisti farkinda degilim sürekli ışık yaniyor tabi ışık yanınca direk servise gittim sondurduler. Ertesi gün yine yanınca tekrar gittim makinaya bağlayıp arka sol teker de sıkıntı var dediler sokup kontrol ettiler  sonra bi fitil Güle güle   :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1750
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bugün sabah arabaya bindiğimde lastik basınç uyarısı yanıyordu. İşim acele olduğundan hava basamadım sadece tekerin havası çok inmiş mi diye baktım ama bir sorun görünmüyordu. Bu gece ankarada hava çok soğuktu acaba bunun etkisi olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti

Benim arka sol tekere çivi batmisti farkinda degilim sürekli ışık yaniyor tabi ışık yanınca direk servise gittim sondurduler. Ertesi gün yine yanınca tekrar gittim makinaya bağlayıp arka sol teker de sıkıntı var dediler sokup kontrol ettiler  sonra bi fitil Güle güle   :D
Siz servise gitmişsiniz. Acil bir durumda yol yardımını aramaya ihmal etmemek lazım.
Yada servise uzak yerdeyseniz dahi yine arayın adamlar geliyor yedek lastiği takıyor patlak olanı yapıp getiriyorlar
Ben bu anlattıklarımı yapmayıp lastikçiye gittim sonuç : 203₺ lastik basınç sensörü
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Servis benim eve çok yakın olduğu için 5 dakikaya ordayım :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Selam arkadaslar
2014 corolla aracima kis lastigi taktirdim.Sensorler ve lastik zarar gormesin diye sifir corolla dan vikan sac jant buldum.Lastikleri bunlara yaktirdim.Serviste sadece isik yanar dediler.Ilginc bi sekilde 1 hafta isik yanmadi ilk kez dun yandi.patlakta yok sebebi ne olabilir.simdiye kadar neden yanmamis olabilir.Toyota nin kullandigi sensorler aktif mi pasif mi.bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Özgür Bey,

Sizin sorunuzun yanıtı aslında çok kolay. :)  Gelen yanıtlardan tam anlaşılmamış olabileceğini düşünerek açıklamak istedim: Kış lastiklerinizi taktırdığınız jantlar üzerinde lastik basınç sensörü bulunmadığı için aracınızda lastik basınç sensörlerinden gelen datayı okuması gereken bilgisayar yazlık lastiklerinizin takılı olduğu jantlara monte durumda olan, yani şu anda aracınızda bulunmayan o 4 sensörü göremediğinden dolayı bu durumu sensör arızası olarak algılayıp yanarak uyarı veriyor.
Ben de 2014 Verso aracımın yazlık lastikleri için ayrıca aksesuar jant satın almıştım. Şimdi sizin gibi lastikler tak çıkar yıpranmasın düşüncesiyle kışlık lastikleri bu jantlar yerine aracımı satın aldığımda üzerinde gelen orijinal çelik jantlara taktırdım. Ama sensörler yazlık lastiklerin üzerinde kaldığı için benim sistemde sürekli yanar vaziyette kaldı. Ben zaten kendim lastik basınçlarımı düzenli kontrol ettiğim için bunu dert etmiyorum.

Lastik basıncı ölçen sensörler lastiklere değil lastikleri taktığımız jantların iç kısmına monte edilir. Lastik içindeki hava basıncını ölçümleyip radyo sinyaliyle bu işten sorumlu elektronik beyne bilgi gönderir. Bakın şu youtube videosunda bu sensörlerin nereye nasıl monte edildiğini görebilirsiniz:
How to Install and Remove a Banded Tire Pressure Monitoring Sensor

Dolayısıyla, eğer kışlık lastiklerinizi mevcut jantlarınıza değil de başka jantlara taktıracaksanız lastik basınç izleme sisteminizin iş görmeye devam etmesi için bu yeni jantlara da ayrıca bu sensörlerden monte edilmesi, sonra da bu yeni sensörlerin sizin araç bilgisayarınıza tanıtılması gerekir - ki bu biraz karışık bir iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar
soğuk karlı havada 2 gün bekleyen arabayı bugün çalıştırdım lastik basınç sensörü lambası  yandı lastiklere bakıyorum gözle sorun yok ... servise de gidemedim hava basınçları hassas mı? yoksa aracım servislik mi resetleme yaptım ışık söndü...böyle olur mu? normal mi? Corolla 2014 3 aylık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar
soğuk karlı havada 2 gün bekleyen arabayı bugün çalıştırdım lastik basınç sensörü lambası  yandı lastiklere bakıyorum gözle sorun yok ... servise de gidemedim hava basınçları hassas mı? yoksa aracım servislik mi resetleme yaptım ışık söndü...böyle olur mu? normal mi? Corolla 2014 3 aylık..

Gözle kontrolde yanılırsınız, basınç çok düşmüş olabilir, gidip hava basmanız lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim bir bakayım her yer kar buz çıkasım gelmiyor havalarına bakayım sonra set edeceğiz değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar

Özgün bey stepne lastiğini de hava basın onda da sensör var ve genelde atlanır bakmaz kimse
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
tamam soğuktan oldu bu işler -23 dereceyi görmüş gece birde karlar içinde kaldı araba