0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Corollanın TPMS sübap sensörleri 35psi limitörlüdür, bu basıncın altına SET yapsanız dahi uyarı ışığı yanar.35 psi üzerine set yapabilirsiniz ama aşağısına olmaz.5 lastiğinde sensör limitörleri 35psi basınca ayarlı olduğundan 5'inde bu basıncın üstünde şişirilmesi gerekiyor yani 36psi.
Eğer 35 in altında set edilemiyorsa bence sıkıntılı 35 üzeri basınç zaten yüksek olur.
aracı teslim alırken 34 e sabitleyip ayarlayıp verdiler 2 ay kadar sonra ışık yandı bende tekrar 34 e getirdim ama sönmedi sanırım resetleyip yeniden ayarlamak gerekiyor
2014 Corollamda ( halen kış lastiği takamadım ) sabahları sensörün yandığını görüyorum. Benzinliğe gidip baktığımda ( normalde 33 psi basıyorum 4 lastiğede ) 1-2 psi azaldığını görüyorum. Bu olay havalardan dolayı olabilirmi ?
Lastiklerin havaları kaç psi olmalı. Hız yapmayan biriyim genelde şehir içi kullanıyorum. Yani bu işin standardı nedir. ( 33-34-35-36 psi )
Benim geçen hafta yandı ışık bir hafta kullanmadım arabayı. 34 hava bastım 4 lastiğe ve resetledim söndü. Dün sabah yine yandı. 3 gün çalışmadı araba. Yine gittim 34 bastım söndü. E zaten 35 üstü basacaksak lastik patlar valla. Gerçi kullanım kitabında önlere 38, arkalara 39 ps basın diyor. Bu arada stepne zaten bagajda duruyor. Yani arabaya takılı değil, bagaj da kendi kendine duran bir lastik. Sensör ışığı ona da yansıyormu? Yani yansıyorsa stepne bir yvaya takılı. Hiç bakmadım orayı açıp.
Bu lastik sensörü delirtecek beni. Perşembe günü bastım 4 lastiğe hava. 34 bastım yani. Dün akşam eve geldim ışık yine yandı. Yani her 3 günde bir hava mı basacağız ki lastiğe. Yarın veya çarşamba günü 1000 km ücretsiz bakıma gidince soracağım. Hatta iptal edilebiliyorsa bu ışık iptal ettireceğim.
@Burak Atılgan (32862) Lastik sensörü de artık zorunlu donanım haline geldi, Ahmet'in dediği gibi resetlemek veya yeniden set etmak lazım.