0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasin elbette mesajını okuyan çok ancak butür teknik konularda bilgisi olmayanların cevap yazmaması çok normal.Yarına kadar ustalardan biri mesajını görürse cevap yazacaktır.Benim görüşüme gelince .Bence araç bir gün ustada kalmalı ve ertesi gün sabah usta ile birlikte çalıştırmak olmalı.Aracında ciddi bir sorun var gibi geliyor.Lpg konusuna gelince bu sorunları çözmeden sakın iş yapma derim.Geçmiş olsun.
abi kalkıştaki problem baskı balata yada volandan kaynaklanabilir.ustanız baskı balatanın ve volanın durumunu kontrol etti mi ?
Yasin beyDireksiyonu çevirdiginizde artan ses direksiyon pompasında arıza sinyali olabilir.Bunların tamir kitleri var diye hatırlıyorum. İyi bir ustanın bakması lazım. Ama geciktirmeyin sonrasında problem büyüyebilir.Motor ise çok farklı sensörlerden birisinden hatalı sinyal alıyor olabilir.Bu hatalı sinyale sensör arızası neden olabilecegi gibi kirlenmiş MAP ve oksiyen sensörleride neden olabilir.Bunu tespit etmenin tek yolu arıza tespit cihazı ile yola çıkmaktır.İyi bir usta bunları tespit edebilir.Olumlu/olumsuz tüm gelişmeleri bizimle paylaşmanızı rica ederiz.İyi günler.
baskı balatada bir problem yok dedi fakat volan tam olarak aracın hangi parçası .Kısacası araç gaz yemiyor yani kalkışlarda yağımı debriyajdan çektiğimde araç çok yavaş ilerliyor ve rölanti 1000 deviri geçmiyor daha sonra yavaş yavaş açılıyor ve hızlanmaya başlıyor.Eğer araç stop ededecek derecede olursa (özellikle yokuşta)debriyaja tekrar basıp araca boşta gaz vererek yükseltiyorum ve bu arada gaza basınca rolenti bir anlık yükseleceğine düşüyor ve ondan sonra yükselmeye başlıyor
Benim kişisel düşüncem baskı, balata ve volandan olma ihtimali çok düşük.
...Ustaya gösterdim gaz kelebiği temiz dedi bujilerden yapmaz dedi(belkide yapabilir).Daha sonra getir subaplara bakayım motoru sıkıyor olabilir dedi.
Eğer bunlardan değilse, gaz pedalı elektronik ünitesinde sorun olma ihtimali olabilir mi? Yoksa Gaz pedalı telli mi?
Ahmet bir ara görüşelim yahu aynı şehirdeyiz ama görüşemiyoruz.
Direksiyon sistemi hidrolik basıncı ile çalışıyorsa, önce bu hidroliğin değişimi yapılmalı ve sonrasında karar verilmeli.Ben, Debriyaj Balatasından şüphelendim, ayar yapılabiliyorsa, önce bu denenmeli.
Eğer bunlardan değilse, gaz pedalı elektronik ünitesinde sorun olma ihtimali olabilir mi? Yoksa Gaz pedalı telli mi?Bujiler hiç kontrol edilmemiş, ilk oradan başlanmalı.Sübaplardan yapma ihtimali olamaz, ayarsızdırlar.
yasin bey geçmiş olsun bu gibi arızalarda aracı test etmeden cevap vermek gerçekten çok zor.aracınızın sorunu hava akışmetresi ile ilgili olma ihtimali yüksek sizin yapacağınız en iyi şey iyi bir servise gidip aracınızı işinin ehli bir ustaya teslim etmektir.anlatımlarınızdan ileri giderek aracınızın baskı balatasıyla ilgili bir sorun olmadığı anlaşılıyor.