0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün buji kablosunun içini (içinde bakır yay gibi birşeyler vardı onları)ve hava filitresinin üzerindeki sensörü(buna hava akışmetresi mi deniyor?)temizledim.Aracın gaza tepki vermesi ve çekişi iyileşti.Psikolojik mi desem bilemiyorum ama gerçekten farketti.Aracın problemi devam ediyor mu henüz belli değil.Ayrıca bu maf sensörü diğer adı oksijen sensörü mü?.Aracın neresinde o sensörü de temizleyebilir miyim?yarın İnşaallah boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Sizlerin başka temizlemem gereken yada yapmamı tavsiye ettiğiniz neler var?...
bugün 3.sabah oldu ve aracın problemi ortaya çıkmadı.Boğaz kelebeğinin üzerindeki sensörün adı nedir?o sensörü ve boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Hava filitresinin üzerindeki sensörü temizledim ayrıca bu sensörün adı nedir?.Sizlerin başka tavsiye ettiği temizlenmesi ve bakımının yapılması gereken yerler var mı?
Emme manifolduna çalışırken su döken usta neyi anlamış merak ettim.Zaten adı üstünde emme yani vakum var.Bu durumdada çatlak varsa döktügü suyuda emer.Bence siz o ustaya bir daha gitmeyin.Önce akışmetre sensörünün ve bogaz kelebeginin temizligi ile başlayın.
Ahmet beyin dediklerine ve diğer üyelerin tavsiyelerini dikkate alın.Benimde 2000 model yaris var benzer sorunlar benim araçta da vardı şuan yok gibi deneme aşamsındayım ve buradan arkadaşların dediklerini yaptım bayağı iyi sonuçlar aldım sizde ateşleme sistemi,boğaz kelebeği,maf sensörü,vs temizliği ile başlaya bilirsiniz.Ama nasıl yapılacağını yada neler yapılabileceğini teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar yazacaktır. benim açtığım konuhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54597.0