Gönderen Konu: 2000 1.3 vvt-i yaris çekişte ve direksiyonda problem..lütfen yardım  (Okunma sayısı 7779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Bugün buji kablosunun içini (içinde bakır yay gibi birşeyler vardı onları)ve hava filitresinin üzerindeki sensörü(buna hava akışmetresi mi deniyor?)temizledim.Aracın gaza tepki vermesi ve çekişi iyileşti.Psikolojik mi desem bilemiyorum ama gerçekten farketti.Aracın problemi devam ediyor mu henüz belli değil.Ayrıca bu maf sensörü diğer adı oksijen sensörü mü?.Aracın neresinde o sensörü de temizleyebilir miyim?yarın İnşaallah boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Sizlerin başka temizlemem gereken yada yapmamı tavsiye ettiğiniz neler var?...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bugün buji kablosunun içini (içinde bakır yay gibi birşeyler vardı onları)ve hava filitresinin üzerindeki sensörü(buna hava akışmetresi mi deniyor?)temizledim.Aracın gaza tepki vermesi ve çekişi iyileşti.Psikolojik mi desem bilemiyorum ama gerçekten farketti.Aracın problemi devam ediyor mu henüz belli değil.Ayrıca bu maf sensörü diğer adı oksijen sensörü mü?.Aracın neresinde o sensörü de temizleyebilir miyim?yarın İnşaallah boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Sizlerin başka temizlemem gereken yada yapmamı tavsiye ettiğiniz neler var?...

Oksijen sensoru ile alakasi yok. Oksijen sensoru egsoz da bulunur egsoz gazlarının olculup ecuya ilete  sensordur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
bugün 3.sabah oldu ve aracın problemi ortaya çıkmadı.Boğaz kelebeğinin üzerindeki sensörün adı nedir?o sensörü ve boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Hava filitresinin üzerindeki sensörü temizledim ayrıca bu sensörün adı nedir?.Sizlerin başka tavsiye ettiği temizlenmesi ve bakımının yapılması gereken yerler var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
bugün 3.sabah oldu ve aracın problemi ortaya çıkmadı.Boğaz kelebeğinin üzerindeki sensörün adı nedir?o sensörü ve boğaz kelebeğini de temizleyeceğim.Hava filitresinin üzerindeki sensörü temizledim ayrıca bu sensörün adı nedir?.Sizlerin başka tavsiye ettiği temizlenmesi ve bakımının yapılması gereken yerler var mı?

Hava filtresi üzerindeki sensörün ismi MAF, şu an itibariyle sorun yaşamıyorsanız başka bir sensör sökme/temizleme işlemi yapmanız gerekmiyor, MAF sensörünün tozlanma sebebi orjinal hava filtresi kullanmamak ve kullanılan yol şartlarına göre düzenli periyodlarında değişmemektir.

Eğer rölanti devriniz aşağı yukarı yönlü aşırı dalgalanmıyorsa, boğaz kelebeğini temizlemeniz gerekmiyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 165000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.

2000 model 1.3 Yaris Luna aracıma 1-2 önce birşey oldu ve eskisi gibi çekmemeye başladı.

Örneğin kalkışlarda eskisinden daha çok gaza basıyorum. Yüksek devirlere çıktıkça araçta bir yığılma oluyor. Vites geçişlerinde sarsıntı yaşıyorum.

Birkaç yere gösterdim. Bujilere ve ateşleme sistemine baktılar bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler ama bütün değerler fabrika verileri ile aynı çıktı.

Yaklaşık 1 hafta önce aracı başka bir ustaya götürdüm ve araç çalışır durumdayken emme manifoldunun üzerine su dökerek test etti ve emme manifoldunun hava kaçırdığını söyledi. Ankaradan çıkma sağlam bir manifold aldım ve monte ettirdim. Şimdi de aracı ilk çalıştırdığımda devir 1000 lerden hızlı bir şekilde 600 lere düşüyor ve bir saniye sonra istop ediyor. İstop etmemesi için çalıştırdıktan sonra gaza yüklenmem gerekiyor. Acaba manifoldu bağlarken birşeyi yanlış mı yaptılar ya da aracın çekmemesinin nedeni gerçekten manifolddaki çatlak mıydı?

Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Emme manifolduna çalışırken su döken usta neyi anlamış merak ettim.
Zaten adı üstünde emme yani vakum var.
Bu durumdada çatlak varsa döktügü suyuda emer.

Bence siz o ustaya bir daha gitmeyin.
Önce akışmetre sensörünün ve bogaz kelebeginin temizligi ile başlayın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Araç suyla çalışırmı diye denemiş usta :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi

Kia servisindeki usta emme manifoldunun üzerine bir şişe su döktü.
Sanırım manifolddaki çatlak başka türlü anlaşılmıyormuş.
Manifold takıldıktan sonra boğaz kelebeği temizliği de yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Dün direksiyonumdaki vınnlama yani ötme diyorlar yaptırmak için Çoruma gittim ve Ustam gerçekten işin ehliymiş.Ayrıca sohbetleri ikramları..çok güzeldi.Eğer direksiyon kutusunda pompasında problem  olan olursa telefon numarasını veririm.Gerçekten çok bilgili ve alakalılar.Direksiyon şimdi kaymak gibi.Ayrıca başka ilden parçayı kargoya verip tamirini yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti

Ahmet beyin dediklerine ve diğer üyelerin tavsiyelerini dikkate alın.Benimde 2000 model yaris var benzer sorunlar benim araçta da vardı şuan yok gibi deneme aşamsındayım ve buradan arkadaşların dediklerini yaptım bayağı iyi sonuçlar aldım sizde ateşleme sistemi,boğaz kelebeği,maf sensörü,vs temizliği ile başlaya bilirsiniz.Ama nasıl yapılacağını yada neler yapılabileceğini teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar yazacaktır.
benim açtığım konu
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54597.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ahmet beyin dediklerine ve diğer üyelerin tavsiyelerini dikkate alın.Benimde 2000 model yaris var benzer sorunlar benim araçta da vardı şuan yok gibi deneme aşamsındayım ve buradan arkadaşların dediklerini yaptım bayağı iyi sonuçlar aldım sizde ateşleme sistemi,boğaz kelebeği,maf sensörü,vs temizliği ile başlaya bilirsiniz.Ama nasıl yapılacağını yada neler yapılabileceğini teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar yazacaktır.
benim açtığım konu
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54597.0

İnceliyorum. Teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Benim Hyundai accentde de vardı aynı durum ne yaptıysam olmadı, bobin değişti düzeldi