0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20/50 vizikositedir, onu kendi arabanıza koymayı düşünmüyorsunuz her halde
nerden çıkardınız benim 20/50 koymayı düşündüğümü?? ercüment beyin 'magnatech ve edge gibi yağlarda kullanmıyoruz ozaman' cevabına istinaden yazdım.yani 20/50 gibi yağlarda belki faydalı olabilir dedim...bizde bu yağları kullanmadığımıza göre....... ama ercüment bey katkıyı koyabilmek için nerdeyse yağından vaz geçecek gibi konuşuyor, bana sorduğunu ercüment beye sorman gerekiyodu karıştırdın heralde
üzerinde öyle yazıyordur da, magnatec ve edge gibi yağların üzerinde yağ katkısı ile kullanılmaz diyor, ve genel duyumum gerçekten de bozduğu yönünde
Belki oyledir Turkay, ama hangi yag markasina-ureticisine bakarsak bakalim hic biri yag katki maddesi kullanimini tavsiye etmiyor.
valla tavsiye etsınler etmesinlr bılmem ama aracınız yag yakıyorsa bor poweri tavsiye ederim.Bu kıs arkadaşımın babasının 1955 wilys jip i var askeriyeden ava cıkmak için onu calıstırdık arac yatak vuruyor,yag yakıyordu bor power la takvıye yaptık arac yag yakmayı kesti. 5 sene çalıstırılmamıs arac çatır çatır çalıstı.
Ahmet abi doğru düşünmüş bir anlamda. Formulünü ticari sır nitelidiğinde olduğu için açıklamıyor olabilirler ama en azından şu bulunur şu bulunmaz diye tiyo niteliğinde açıklama yapılabilirdi...
Sır mır değil aslında. Bir sürü hammaddeyi zaten birbirlerinden satın alıyorlar. Ayrıca motor yağı dünyasında öyle uzay teknolojisi tarzı buluşlar yok. Aynı hamam aynı tas. Bunun içine konabilecek maddeler belli. Laboratuvarda inceleyip neler olduğunu bulmak da kolay. Problem şu ki sık sık formülü değiştirip kimseye söylemiyorlar. Farklı ülkelerde aynı isimle farklı formülleri satıyorlar. Müşteriyi de adam yerine koyup bir açıklama yapmıyorlar. Çünkü yasal mecburiyetleri yok. Böylece eski bir formüle davul tozu minare gölgesi ekleyip, "yeni süper bilmemne plus" olarak yeniden piyasaya sürebilirler. Müşteri de uyanıp "Ya kardeşim bunun içine alt tarafı fazladan davul tozu koymuşsun onun da kilosu iki lira, neden bu parayı istiyorsun" diyemeyecek.
Müşteri de uyanıp "Ya kardeşim bunun içine alt tarafı fazladan davul tozu koymuşsun onun da kilosu iki lira, neden bu parayı istiyorsun" diyemeyecek.
Aktarlarda bulunur mu acaba? Yada bunun bir değirmeni falan var mı?
Arkadaşlar sizin için eğlenceli oluyor sanırım, bu eski değimlerden daha sık kullanmaya çalışacağım bundan sonra..
abi kandırıyorlarmış son kullanıcıyı, en iyisi davul alıp toz halin getirmek..ama davulun kalitelisinden almak lazım..
bence yakıt tasarufu felan değildir o piskolojiktir kandırmayın kendinizi
Aciklama yapmasalar bile laboratuvarlar var, 20-30 dolara yapilan testler var.Sonuclari da (binlerce test sonucu) internette herkesin gozu onunde.Bilmek isteyen gider, okur.Mesele o degil.