Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #260 : Haziran 23, 2010, 19:14:11 »
20/50 vizikositedir, onu kendi arabanıza koymayı düşünmüyorsunuz her halde :D
nerden çıkardınız benim 20/50 koymayı düşündüğümü?? ercüment beyin 'magnatech ve edge gibi yağlarda kullanmıyoruz ozaman' cevabına istinaden yazdım.yani 20/50 gibi yağlarda belki faydalı olabilir dedim...bizde bu yağları kullanmadığımıza göre....... ama ercüment bey katkıyı koyabilmek için nerdeyse yağından vaz geçecek gibi konuşuyor, bana sorduğunu ercüment beye sorman gerekiyodu karıştırdın heralde :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Haziran 23, 2010, 19:14:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Haziran 23, 2010, 23:47:32 »
nerden çıkardınız benim 20/50 koymayı düşündüğümü?? ercüment beyin 'magnatech ve edge gibi yağlarda kullanmıyoruz ozaman' cevabına istinaden yazdım.yani 20/50 gibi yağlarda belki faydalı olabilir dedim...bizde bu yağları kullanmadığımıza göre....... ama ercüment bey katkıyı koyabilmek için nerdeyse yağından vaz geçecek gibi konuşuyor, bana sorduğunu ercüment beye sorman gerekiyodu karıştırdın heralde :)
yok ercüment bey yine 10-40 yağ kullanıp sadece markayı değiştirmeyi düşünüyor..20-50 dediğiniz zaman şaşırdım :D eski nesil dizel mi bu 20-50 konsun, yine 10-40 konabilir, sadece edge ve magnatech gibi bir yağ kullanmasın yeter..

bu arada ben bor power satıcısı gibi konuşmaya başladım, ben sadece bir kere kullandım, öyle ahım şahım bir fayda da görmedim :D ama motor gerçekten çok sessiz ve sarsıntısız çalışmaya başladı, çok çok az bir yakıt tasarrufum oldu.burda savunmaya başlamamın nedeni haksız bir şekilde kötülenmesi ürünün
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Haziran 24, 2010, 02:13:20 »
üzerinde öyle yazıyordur da, magnatec ve edge gibi yağların üzerinde yağ katkısı ile kullanılmaz diyor, ve genel duyumum gerçekten de bozduğu yönünde

Belki oyledir Turkay, ama hangi yag markasina-ureticisine bakarsak bakalim hic biri yag katki maddesi kullanimini tavsiye etmiyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #263 : Haziran 24, 2010, 02:14:52 »
Belki oyledir Turkay, ama hangi yag markasina-ureticisine bakarsak bakalim hic biri yag katki maddesi kullanimini tavsiye etmiyor.
ben hiç mobil yağ üzerini okumadım, bir de bagajda shell yağ vardı (mangal yakarken kullanıyorum :P ) onun üstünü okuyayım bakalım yazıyor mu bişey
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #264 : Haziran 24, 2010, 02:25:42 »
valla tavsiye etsınler etmesinlr bılmem ama aracınız yag yakıyorsa bor poweri tavsiye ederim.Bu kıs arkadaşımın babasının 1955 wilys jip i var askeriyeden  ava cıkmak için onu calıstırdık arac yatak vuruyor,yag yakıyordu bor power la takvıye yaptık arac yag yakmayı kesti. 5 sene çalıstırılmamıs arac çatır çatır çalıstı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Haziran 24, 2010, 11:18:45 »
Yağ üreticilerinin bu konuda temiz kalpli olduklarına inanmam için ürünlerinin formülünü şişenin üstüne yazmaları gerekir. Ben sorabilmeliyim : "Bu yağın içinde nano-bor var mı?" "Neden yok?" "Ben koysam ne olur?"
 Bunların hiçbirine cevap vermeyeceksin.. Ondan sonra "Katkı tavsiye etmiyoruz".. Kusura bakmasınlar bunu "doktor tavsiyesi" gibi değerlendirmem için doktor gibi her konuda açık, bilgi veren ve opsiyonlar sunan bir politika benimsemeleri gerekiyor. (Yılan yağı satıcısı derler) Gezici mucize ilaç satıcısı diye bir tip vardır hani, ürününün içeriğini gizler ama her derde devadır..  eğer öyle davranırlarsa, güvenilirlik düzeyleri de bu insanlar kadar olur.. Benim gözümde ürününün içeriğini açıklayan firmanın önceliği vardır (güvenilirlik açısından) .. Kusura bakmasınlar. Adamlar söylüyor.. bunun içinde nano ölçekli bor kristali var.. Böyle çalışır, böyle sonuç verir.. Lütfen aynı açıklığı Castrol, Mobil ve Shell'den de bekliyoruz..
Zahmet edip bu bilgileri vermeyeceklerse , zahmet edip tavsiyede de bulunmasınlar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #266 : Haziran 24, 2010, 11:57:03 »
valla tavsiye etsınler etmesinlr bılmem ama aracınız yag yakıyorsa bor poweri tavsiye ederim.Bu kıs arkadaşımın babasının 1955 wilys jip i var askeriyeden  ava cıkmak için onu calıstırdık arac yatak vuruyor,yag yakıyordu bor power la takvıye yaptık arac yag yakmayı kesti. 5 sene çalıstırılmamıs arac çatır çatır çalıstı.
melek de 300.000 civarındaki 3.18e koymuştu çok memnun kalmıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Haziran 24, 2010, 13:10:40 »
Ahmet abi doğru düşünmüş bir anlamda. Formulünü ticari sır nitelidiğinde olduğu için açıklamıyor olabilirler ama en azından şu bulunur şu bulunmaz diye tiyo niteliğinde açıklama yapılabilirdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Haziran 24, 2010, 13:37:02 »
Ahmet abi doğru düşünmüş bir anlamda. Formulünü ticari sır nitelidiğinde olduğu için açıklamıyor olabilirler ama en azından şu bulunur şu bulunmaz diye tiyo niteliğinde açıklama yapılabilirdi...
Sır mır değil aslında. Bir sürü hammaddeyi zaten birbirlerinden satın alıyorlar. Ayrıca motor yağı dünyasında öyle uzay teknolojisi tarzı buluşlar yok. Aynı hamam aynı tas. Bunun içine konabilecek maddeler belli. Laboratuvarda inceleyip neler olduğunu bulmak da kolay.
Problem şu ki sık sık formülü değiştirip kimseye söylemiyorlar. Farklı ülkelerde aynı isimle farklı formülleri satıyorlar. Müşteriyi de adam yerine koyup bir açıklama yapmıyorlar. Çünkü yasal mecburiyetleri yok. Böylece eski bir formüle davul tozu minare gölgesi ekleyip, "yeni süper bilmemne plus" olarak yeniden piyasaya sürebilirler. Müşteri de uyanıp "Ya kardeşim bunun içine alt tarafı fazladan davul tozu koymuşsun onun da kilosu iki lira, neden bu parayı istiyorsun" diyemeyecek.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Haziran 24, 2010, 13:39:34 »
Sır mır değil aslında. Bir sürü hammaddeyi zaten birbirlerinden satın alıyorlar. Ayrıca motor yağı dünyasında öyle uzay teknolojisi tarzı buluşlar yok. Aynı hamam aynı tas. Bunun içine konabilecek maddeler belli. Laboratuvarda inceleyip neler olduğunu bulmak da kolay.
Problem şu ki sık sık formülü değiştirip kimseye söylemiyorlar. Farklı ülkelerde aynı isimle farklı formülleri satıyorlar. Müşteriyi de adam yerine koyup bir açıklama yapmıyorlar. Çünkü yasal mecburiyetleri yok. Böylece eski bir formüle davul tozu minare gölgesi ekleyip, "yeni süper bilmemne plus" olarak yeniden piyasaya sürebilirler. Müşteri de uyanıp "Ya kardeşim bunun içine alt tarafı fazladan davul tozu koymuşsun onun da kilosu iki lira, neden bu parayı istiyorsun" diyemeyecek.
Kahrolsun kapitalizm
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #270 : Haziran 24, 2010, 13:41:11 »
Müşteri de uyanıp "Ya kardeşim bunun içine alt tarafı fazladan davul tozu koymuşsun onun da kilosu iki lira, neden bu parayı istiyorsun" diyemeyecek.
davul tozu yakıt tasarrufu ve süper bir güç sağlıyormuş ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Haziran 24, 2010, 13:43:54 »
Aktarlarda bulunur mu acaba? Yada bunun bir değirmeni falan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #272 : Haziran 24, 2010, 13:47:52 »
Aktarlarda bulunur mu acaba? Yada bunun bir değirmeni falan var mı?
abi kandırıyorlarmış son kullanıcıyı, en iyisi davul alıp toz halin getirmek..ama davulun kalitelisinden almak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Haziran 24, 2010, 13:51:30 »
Arkadaşlar sizin için eğlenceli oluyor sanırım, bu eski değimlerden daha sık kullanmaya çalışacağım bundan sonra.. :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #274 : Haziran 24, 2010, 14:03:13 »
Arkadaşlar sizin için eğlenceli oluyor sanırım, bu eski değimlerden daha sık kullanmaya çalışacağım bundan sonra.. :)
benim çok hoşuma gitti valla ahmet abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Haziran 24, 2010, 14:13:53 »
abi kandırıyorlarmış son kullanıcıyı, en iyisi davul alıp toz halin getirmek..ama davulun kalitelisinden almak lazım..
Davulunda organiğini bulmak lazım. Böyle istanbulun egsoz gazında olmuş davuldan ne hayır gelip :P.

Eyvallah Ahmet Abi :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Haziran 24, 2010, 22:38:51 »
Aciklama yapmasalar bile laboratuvarlar var, 20-30 dolara yapilan testler var.Sonuclari da (binlerce test sonucu) internette herkesin gozu onunde.Bilmek isteyen gider, okur.Mesele o degil.Magnatech'e eklenmez dendigi icin is buraya geldi.Eklenmeyecekse hicbirine eklenmez, Magnatech neymis?Sahtekar BP, sadece Atlas Okyanusu'nu durmak bilmeyen oluk oluk yaga bulamakla kalmiyor demek ki bir de aman bizim harika yagimiza baska guzellik eklemeyin diye uyarida bulunuyor. Yazuya dokerek hem de.Bwenim vurgulamak istedigim sey su: yag ureticileri bizim yagimiz yeter, baska sey eklemeyin diyor, araba ureticileri de ayni sekilde.Sadece Magnatech bu ise asiri onem veriyor hazar.Ne guzellikse bidonun icindeki yag... :D

MotrSilk'i ben de kullandim, sikayetci degilim, yakit sarfiyatinda azalma kesin var, ama sadece bundan dolayi mi bilmiyorum.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #277 : Haziran 25, 2010, 13:33:55 »
bence yakıt tasarufu felan değildir o piskolojiktir kandırmayın kendinizi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #278 : Haziran 25, 2010, 13:53:31 »
bence yakıt tasarufu felan değildir o piskolojiktir kandırmayın kendinizi

Kimse kesinlikle şundan bundan diyemiyor ama siz maşallah kesinlikle değildir, psikolojiktir diyebiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Haziran 25, 2010, 14:37:48 »
Aciklama yapmasalar bile laboratuvarlar var, 20-30 dolara yapilan testler var.Sonuclari da (binlerce test sonucu) internette herkesin gozu onunde.Bilmek isteyen gider, okur.Mesele o degil.

Mesele kısmen o kısmen başka şey aslında..
Şimdi bunu yiyecekler için de söyleyebiliriz di mi.. Peki ya ilaçlar için? "sana bişey satıcam ama ne olduğunu söylemem, git internetten araştır. Olmadı tahlil ettir.." Vay be.. :) Ben  tüketici para veriyor ne aldığını bilsin diyorum ama zaten aslında o bir yan mesele.. O tartışma uzar..Onu koyalım bir kenara..
Benim asıl vurgulamak istediğim nokta: Sonuçta mesela Shell de Bor power da (ya da firma adı her neyse) bir şişe içinde bana kimyasal madde satan iki firma olduğuna göre biri diğerini yargılama hakkını nereden alıyor? Yani eğer bir firmayı daha güvenilir ve de diğeri üzerinde otorite sahibi kabul edeceksem ben önceliği şişe üzerine mamül içeriğini yazana  tanırım. Bunu demek istedim. Birisi tavsiyede bulunacaksa da gerekçesini, bilimsel açıklamasıyla referanslarıyla güzel güzel anlatsın. Müşteriye direktif verir pozisyonda zannetmesin kendini. (Aracın sahibidir patron, di mi..) Bu sadece petrol firmaları için değil, Toyota firması için de geçerli, servisteki ve sanayideki ustalar için de geçerli.
Biz de birleşip bir deklerasyon yayınlasak ya:
"Türkiye şartlarında 4 litre yağı 50 liradan pahalıya satmanız önerilmez"
"20000 km dayanamayan yağları piyasaya sürmeniz önerilmez" "Verdiğmiz parayı çar çur etmeniz önerilmez gidin biraz daha ar-ge yapın" vs vs.. :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac