0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir AE101 kullanıcısı olarak bilmediğimden sormak istiyorum, lütfen yanlış anlamayınız. Ben LPG'li kullanıyorum ama aracım 223.000 KM'de. Aracınız yanılmıyorsam sıfır. Sıfır olmasa da km olarak düşük km'li bir araçtır diye düşünüyorum.Yeni Corolla benzinle de olsa uygun bir yakıt tüketimi sağlıyor diye düşünüyorum. Buradaki düşünceniz benzin ile LPG arasındaki lt başına uygulanan fiyat mıdır? Yoksa gerçekten almış olduğunuz 2013 model toyota çok mu yakıyor?Bir de ben eski ustalardan LPG araç motorlarına ister istemez zarar verecektir ve bu yüzden 100.000 altında tüp taktırmayın dediklerini duydum çoğu kere.
Yaşar bey öncelikle lpg li aracın size kaybetttirceklerinden baahsetmek istiyorum. hangi markayı kullanıcak olursanız olun toyata garantisi kapsamına çıkmış olcaksınız hatta bakım için bile aracınız servise alınmıyacak. lpg takım esnasında motor bir miktar yukarı kaldırılacağından zarar görmüş olcak. tüm bu aşamalrı göze aldıktan sonra kullanmda kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum... motor ömrünü citti orada kısaltacak ama biraz daha uzun faydalanmak iserseniz marş bastıktan taki motor ideal sıcaklığına gelene kadar benzinde kullanmanız gerekecek ( kış aylarında bu ortalama 10 km demek.) eğer ben marştan sonra direk lpg geçmesini istiyorum derseniz bu sefer pistonlar ıslanamıyacağından motor ömrü 3 yıla kadar düşer ve citti maliyetler çıkartır. tüketime gelirsek eğer gaz ayarını kıstırmassanız aracın benzinde tükettiği litre neyse lpg de de aynı oranı tüketecektir sizi kara geçircek olan birim fiyetındaki ucuzluğu olacaktır.. eğer gaz ayarını kıstırısanız motor citti oranda zorlancaktır gerekli olan yakıtı çekemiyeceğinden buda citti sorunlar doğurur hatta sehir halindeyken aracınız istop etmesine kadar gider. tabi bide bagaj alanının kaybolması var eğer tan takarsanız bagaj alanınız yarıya düşer, simitte ise sitepne bulunduramassınız. genelde beyni karışır lpg nin bu yüzden yakıt göstergesinde karışıklık çkabilir. usun süreli değerlendirildiğinde kendi görüşüm karlı bir durumdan çok zarara sokacaktır sizi. satmak istediğinizdede toyota alıcıları ince eleyip sık dokurlar bu yüzden değerinin altında vermek durumda kalacaksınız.
Murat bey hesaplamada yanlışınız var. Sizin aracınızın aynısı bende de var. Lpg taktıktan sonra o kadar düşmez. Ve lpg takılmasına destek vermeyen arkadaşlara da ben destek vermiyorum. Koca bir depoyla 400 km yol giden araca lpg takılmaz da ne yapılır. Hoş ben lpg nin de pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Benzin de Km de 50-60 krş. yakıpta lpg de 20 krş. yakacak bir teknoloji görmedim ben. %60 dan fazla bir yakıt ekonomisi bu ve imkansız bir değer... Yaşar bey şu an aracınıza takılacak en uygun ve kaliteli olan kit Brc'dir lakin bunda usta'nın rolü haddinden fazla büyüktür. Ama bütçe de sıkıntı yoksa Prins i tek geçerim...
ben konya gibi düz bir yerde şehir içi 25-30 kuruşun altına düşüremedim hiç nasıl oluyorda şehir içinde 20 kuruş yakıyor anlamıyorum.ayrıca servisler LPG li araçları alıyorlar ben 20-30 ve 40000 bakımlarını serviste yaptım. hiçde kimse alamayız falan demedi.