Gönderen Konu: Yeni Corolla için hangi LPG kiti  (Okunma sayısı 55036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla için hangi LPG kiti
« : Eylül 17, 2013, 16:46:04 »
Merhaba, 2013 Corolla aldım. LPG taktırmayı düşünüyorum. Marka konusunda fikrim yok bilen veya yeni corollaya taktırıp kullanan var ise bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler....   

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla için hangi LPG kiti
« : Eylül 17, 2013, 16:46:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Corolla LPG Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2013, 16:13:16 »
Merhabalar yaşar Bey ,
öncelikle Arabanız hayırlı uğurlu olsun bu konuda bende çok araştırdım 2010 auris 1.6 elegant  arabama BRC marka tüp taktırdım Şimdilik sıkıntı yok gibi ama biraz fazla yakıyor normal şartlarda 1 depo (32lt) ile 300km altına düşmezsin demişti takan usta şu anda 280km falan gidiyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2013, 16:37:22 »
Bir AE101 kullanıcısı olarak bilmediğimden sormak istiyorum, lütfen yanlış anlamayınız. Ben LPG'li kullanıyorum ama aracım 223.000 KM'de.

Aracınız yanılmıyorsam sıfır. Sıfır olmasa da km olarak düşük km'li bir araçtır diye düşünüyorum.

Yeni Corolla benzinle de olsa uygun bir yakıt tüketimi sağlıyor diye düşünüyorum.

Buradaki düşünceniz benzin ile LPG arasındaki lt başına uygulanan fiyat mıdır? Yoksa gerçekten almış olduğunuz 2013 model toyota çok mu yakıyor?

Bir de ben eski ustalardan LPG araç motorlarına ister istemez zarar verecektir ve bu yüzden 100.000 altında tüp taktırmayın dediklerini duydum çoğu kere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2013, 21:37:38 »
Bir AE101 kullanıcısı olarak bilmediğimden sormak istiyorum, lütfen yanlış anlamayınız. Ben LPG'li kullanıyorum ama aracım 223.000 KM'de.

Aracınız yanılmıyorsam sıfır. Sıfır olmasa da km olarak düşük km'li bir araçtır diye düşünüyorum.

Yeni Corolla benzinle de olsa uygun bir yakıt tüketimi sağlıyor diye düşünüyorum.

Buradaki düşünceniz benzin ile LPG arasındaki lt başına uygulanan fiyat mıdır? Yoksa gerçekten almış olduğunuz 2013 model toyota çok mu yakıyor?

Bir de ben eski ustalardan LPG araç motorlarına ister istemez zarar verecektir ve bu yüzden 100.000 altında tüp taktırmayın dediklerini duydum çoğu kere.

kudret 100 bin kmde lpg tüp farkını bir hesapla o sana sıfır sandık motor gene aldırır.toyotalarda tup subaplara zarar verıyor.oda yüksek devirde kullanırsan.lpg kuru yakıt oktanı yuksek olunca subaplara zarar veriyor.günümüzde bu supab arızasını 1,-1,5 bin tl arasına yapıyorlar.
Beyfendı aracınızın corollanın en fullu ise prins valve care li sistem taktırın.valve care ile yüksek devirlerde subapların asırı ısınmasını engelleme için katkı da motora püskürtüyor.bu katkı bittigi zaman direk benzine geciyor lpg ye geçiş yapmıyor.3,000 ve üzeri bu sistem.yok okadar para veremem derseniz brc taktırın iyi bir ustaya binin.Aracınızda valvematic motor 2009 dan bu yana avensis verso auris lerde kullanılıyordu zaten.lpg dede sıkıntı cıkaran uyumsuz bir motor değil.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2013, 11:02:20 »
BRC toyota kit veya KİT MTM markaları öneriliyor. KİT MTM prins enjektörlerini kullanıyormuş ve OBD li cihazlarmış. Tam olarak bu konuda bilgim yok. Ne dersiniz??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2013, 11:30:37 »
bende 2013 eski kasa corolla var. 500 km de brc taktırdım. şuan 1500 km de. aracım otomatik manuele göre biraz fazla yakar diyorlar çok da anlamam. ben kuruş hesabı değilde kaç km gittiğime bakarım. malum lpg heryerde farklı fiyat. şuan 1 lt ile şehir içi 12-13 km yapıyorum. uzun yola hiç çıkmadım. tahminim uzun yolda 2-3 km fazla yapar.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2013, 23:36:39 »
Manuel araclar sehirler arasi 1 lt ile ancak 12- 14 km yapiyor.sizin otomatik sehir ici 7_ km  ancak yapar.yada benzine gec geciyor siz lpg de yaptiniz saniyorsunuz.yasadiginiz yerde hic trafik yok herhalde sehir ici otomatk o km imkansiz gibi birseyy
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2013, 01:43:02 »
Yaşar bey öncelikle lpg li aracın size kaybetttirceklerinden baahsetmek istiyorum. hangi markayı kullanıcak olursanız olun toyata garantisi kapsamına çıkmış olcaksınız hatta bakım için bile aracınız servise alınmıyacak. lpg takım esnasında motor bir miktar yukarı kaldırılacağından zarar görmüş olcak. tüm bu aşamalrı göze aldıktan sonra kullanmda kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum... motor ömrünü citti orada kısaltacak ama biraz daha uzun faydalanmak iserseniz marş bastıktan taki motor ideal sıcaklığına gelene kadar benzinde kullanmanız gerekecek ( kış aylarında bu ortalama 10 km demek.) eğer ben marştan sonra direk lpg geçmesini istiyorum derseniz bu sefer pistonlar ıslanamıyacağından motor ömrü 3 yıla kadar düşer ve citti maliyetler çıkartır. tüketime gelirsek eğer gaz ayarını kıstırmassanız aracın benzinde tükettiği litre neyse lpg de de aynı oranı tüketecektir sizi kara geçircek olan birim fiyetındaki ucuzluğu olacaktır.. eğer gaz ayarını kıstırısanız motor citti oranda zorlancaktır gerekli olan yakıtı çekemiyeceğinden buda citti sorunlar doğurur hatta sehir halindeyken aracınız istop etmesine kadar gider. tabi bide bagaj alanının kaybolması var eğer tan takarsanız bagaj alanınız yarıya düşer, simitte ise sitepne bulunduramassınız. genelde beyni karışır lpg nin bu yüzden yakıt göstergesinde karışıklık çkabilir.  usun süreli değerlendirildiğinde kendi görüşüm karlı bi durumdan çok zarara sokacaktır sizi. satmak istediğinizdede toyota alıcıları ince eleyip sık dokurlar bu yüzden değerinin altında vermek durumda kalacaksınız.
teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2013, 09:04:32 »
ben montaj aşamasını başından sonuna izledim motoru falan kaldırdıklarını görmedim. ayrıca servisede girdim bakımınıda yaptılar. garanti konusuna gelince sadece lpg kaynaklı arızalara servis garanti vermiyor. diğer bütün garanti koşulları aracınız için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2013, 11:35:50 »
ben de 2006 1.6 sol tam oramatik vardı yakıt tüketiminden ötürü lpg taktırmıştım ve takım esnasında bende serviste bulundum orda mator kapağının bi miktar yukarı kaldırdıklarını gördüm ustaya sorduğumda bu durumu onaylamıştı hatta içime sinmediği için bazı motor ustalarına sordum hepsinin genel cevabı sıfır bi motor açılırsa bir daha eskisi gibi kapanma şansının olmadığını belirtmişlerdi bu sebepten çok aracın ilerde sıkıntı çıkardıklarından bahsetmişlerdi. servise gelince aracımı 04.01.2012 de satmıştım alan kişi expertiz yaptırmak istemişti İstanbul'da Natas ve Dumankaya var anadolu yakasında yetkili noktalar ikiside lpg den dolayı aracı içeri bile almadılar. Eğer toyota bu konuyla ilgili yeni bi düzenleme getirmişlerse bi bilgim yok.
teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2013, 11:41:22 »
Cem Türker size katılmıyorum :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2013, 11:45:49 »
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2013, 23:46:21 »
Yaşar bey öncelikle lpg li aracın size kaybetttirceklerinden baahsetmek istiyorum. hangi markayı kullanıcak olursanız olun toyata garantisi kapsamına çıkmış olcaksınız hatta bakım için bile aracınız servise alınmıyacak. lpg takım esnasında motor bir miktar yukarı kaldırılacağından zarar görmüş olcak. tüm bu aşamalrı göze aldıktan sonra kullanmda kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum... motor ömrünü citti orada kısaltacak ama biraz daha uzun faydalanmak iserseniz marş bastıktan taki motor ideal sıcaklığına gelene kadar benzinde kullanmanız gerekecek ( kış aylarında bu ortalama 10 km demek.) eğer ben marştan sonra direk lpg geçmesini istiyorum derseniz bu sefer pistonlar ıslanamıyacağından motor ömrü 3 yıla kadar düşer ve citti maliyetler çıkartır. tüketime gelirsek eğer gaz ayarını kıstırmassanız aracın benzinde tükettiği litre neyse lpg de de aynı oranı tüketecektir sizi kara geçircek olan birim fiyetındaki ucuzluğu olacaktır.. eğer gaz ayarını kıstırısanız motor citti oranda zorlancaktır gerekli olan yakıtı çekemiyeceğinden buda citti sorunlar doğurur hatta sehir halindeyken aracınız istop etmesine kadar gider. tabi bide bagaj alanının kaybolması var eğer tan takarsanız bagaj alanınız yarıya düşer, simitte ise sitepne bulunduramassınız. genelde beyni karışır lpg nin bu yüzden yakıt göstergesinde karışıklık çkabilir.  usun süreli değerlendirildiğinde kendi görüşüm karlı bir durumdan çok zarara sokacaktır sizi. satmak istediğinizdede toyota alıcıları ince eleyip sık dokurlar bu yüzden değerinin altında vermek durumda kalacaksınız.
Valla bu yazdıklarınızdan sonra petrolcü sanacaklar sizi.. Ben lpg ile 18 kuruş yapan aracımı(Corolla) satıp şimdi üst model benzinli (Corolla)aldım ama önümüzdeki hafta gene buna da tüp taktıracağım. Benzinle hafta da 50-60 km yaparsan dayanırsın ama benim gibi günde 60-70 km yapıyorsan zor. Geçen hafta depo 230 TL ye doldu.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2013, 00:35:34 »
yazılanları okuyunca bi garip oldum. Motor nasıl yukarı kalkar hala onuda anlamış değilim. Bu motor kulaklarınımı kastırıyolarda motor yukarı kalkıyo. He bide lpg den sonra aracı servise almayan bayiler varmış şunu belirteyim lpg den sonra bizzat kendi aracımı 10.000 bakımına soktum öle güzel aldılarki ucunda para olunca. ayrıca ön sağ aksım değişti beş kuruş para vermedim. valvematikleri bilmem ama dual vvti motorların subabları çeliktir lpgden dolayı herangi bir zarar görmez (ısıya dayanımı daha yüksek olduğundan) ama manifolt derseniz anlarım. bu pistonlar nasıl ıslanıyo onuda bi bilen açıklasın. 2000-2500 derecede nasıl bi ıslanma olabilir pistonda acaba. Sonuç olarak isteyen gider taktırır isteyen taktırmaz benzine devam eder birkaç kişinin başına gelen sıkıntı herkezin başına gelecek diye bi kaide yok. ustasına gidersen sıkıntı olmaz. usta görünümlülere gidersen geçmiş olsun oda senin biraz araştırma isteğine bağlı. Ama tam olarak bilgi sahibi olmadığınız konularda insanlarıda yanılmanın gereği yok diye düşünüyorum. Saygılarımı sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 21, 2013, 00:37:44 »
Murat bey hesaplamada yanlışınız var. Sizin aracınızın aynısı bende de var. Lpg taktıktan sonra o kadar düşmez. Ve lpg takılmasına destek vermeyen arkadaşlara da ben destek vermiyorum. Koca bir depoyla 400 km yol giden araca lpg takılmaz da ne yapılır. Hoş ben lpg nin de pek işe yarayacağını düşünmüyorum.

Benzin de   Km de 50-60 krş. yakıpta lpg de 20 krş. yakacak bi teknoloji görmedim ben. %60 dan fazla bi yakıt ekonomisi bu ve imkansız bir değer...

Yaşar bey şu an aracınıza takılacak en uygun ve kaliteli olan kit Brc'dir lakin bunda usta'nın rolü haddinden fazla büyüktür. Ama bütçe de sıkıntı yoksa Prins i tek geçerim...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2013, 00:45:42 »
Murat bey hesaplamada yanlışınız var. Sizin aracınızın aynısı bende de var. Lpg taktıktan sonra o kadar düşmez. Ve lpg takılmasına destek vermeyen arkadaşlara da ben destek vermiyorum. Koca bir depoyla 400 km yol giden araca lpg takılmaz da ne yapılır. Hoş ben lpg nin de pek işe yarayacağını düşünmüyorum.

Benzin de   Km de 50-60 krş. yakıpta lpg de 20 krş. yakacak bir teknoloji görmedim ben. %60 dan fazla bir yakıt ekonomisi bu ve imkansız bir değer...

Yaşar bey şu an aracınıza takılacak en uygun ve kaliteli olan kit Brc'dir lakin bunda usta'nın rolü haddinden fazla büyüktür. Ama bütçe de sıkıntı yoksa Prins i tek geçerim...

oğuz bey sizin yakıt değerleriniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2013, 01:26:40 »
ben konya gibi düz bir yerde şehir içi 25-30 kuruşun altına düşüremedim hiç nasıl oluyorda şehir içinde 20 kuruş yakıyor anlamıyorum.
ayrıca servisler LPG li araçları alıyorlar ben 20-30 ve 40000 bakımlarını serviste yaptım. hiçde kimse alamayız falan demedi.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2013, 01:47:45 »
ben konya gibi düz bir yerde şehir içi 25-30 kuruşun altına düşüremedim hiç nasıl oluyorda şehir içinde 20 kuruş yakıyor anlamıyorum.
ayrıca servisler LPG li araçları alıyorlar ben 20-30 ve 40000 bakımlarını serviste yaptım. hiçde kimse alamayız falan demedi.

daha önce söylediğim gibi kuruş hesabı bana göre değil. lpg fiyatları her yerde farklı fiyat. 2,40 ile 2,81 arasındaki kuruş hesabını size bırakıyorum. 1 lt lpg ile kaç km yapıyorsunuz gerçek hesap bence budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2013, 13:24:01 »
Lpg 2.00 tl alti olursa 0.18 yakar.hicbir  benzinli 1.6 s.icinde 0lpg fiyati 2.70 civari iken 0.18 yapamaz. Neyse lpg fiyatindan folayi ekonomiktur.araba benzinde 9 ktre yakiyorsa lpg de 10 ltre yakar.lpg irtalama fiyatindan dolayi % 40 ekonomiktir.bizi bu hallere dusurenlere hakkim zehir zikkim olsun..kendi benzinimizi bulgara yunana 1.80 bize 4.90 a..burada lpg mi benzinmi tartismasi yerine fiyatlari vergikeri sorgulamak gerekirdi..neyse lpg fiyatindan dolayi ekonomiktir.lpg taakilirken motor yukari kalkmaz toyotalarda.hatta brc niniyi ustasi su hortumunu bile kesmeden takiyor.manifoldda delik acmak icinmanifoldu sokup delen capaka dikkat eden iyi ustadir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2013, 15:12:11 »
Ben 55bin kmdir lpg kullaniyorum, hiç sıkıntı yaşamadım,  tavsiye edebilirim. Kendi kosullariniza göre degerlenditmeniz doğru olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!