0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yazılanları okuyorum da benim gibi kuruş hesabı yapamayanlar için hem yazıp hem soruyorum.Lpg en son 71tl ye doldu önceden 65tl civarıydı tamamen şehir içi 300km yapıyorum üç aşağı beş yukarı.Malum mevsim sıcak hemen lpg geçiyor araç.Şimdi bu ince hesaba göre benim aracın durumu nedir?Bu arada teleflex kit takılı aracımda.
Aracınız değeri gayet iyi. Ben de işte 183 liralık benzinle 300 km yapıyorum şehir içi. Artık siz düşünün aracınızın nasıl yaktığını
oguz bey sizin yakıt değerlerinizde bir anormallik var ama ben çözemedim.
Var Murat bey ama bende çözemedim daha.
Aslında çokta gariplik yok, yani biraz devirli ve sert kullanımda çok rahat görülebilecek bir değer sizin gördüğünüz değerler.Tabi siz alıştığınız için size normal geliyor olabilir sürüş tarzınız ama yinede başka birisi sürdüğündede böyle mi yakıyor ona bakmak lazım.Ben kendi aracımda aynı yolu 24 litre benzinle gittiğimide biliyorum,40 litre benzinle gittiğimide biliyorum.Olay tamamen sürüşle alakalı.
Aynen haklısınız, lakin haddinden fazla sakin kullanıyorum. En sakin kullanımda bu şekilde gidiyor araç agresif kullansam ne olur acaba...
Acaba bu sakinde çok fazla sakin olabilir mi? Yani araç yüksek vites düşük devirde gidiyorsa siz gaza fazla yüklenirsiniz fakat giden yakıta rağmen hızlı gitmezsiniz.
Vitesi ortalama 2200 devirde değiştirmeye önem verdim. Düşük hızlarda yüksek viteste gittiğim anlarda eğer hıza ihtiyaç duyarsam anında vites düşürerek aracın devrini alarak hızlandım. Yani yüksek viteste gaza yüklenipte aracı bayıltmadım.
Bence yanıtı burada sizin durmunuzun.Yani 2200 devirde vites yükselttiğinizde araç 1500 devir seviyelerine gelecek ve bayılacaktır.Siz farketmesenizde yakıt artacaktır.Size önerim normal bir şekilde aracınızı d modunda kullanmanız ve 2700-3000 devir civarında ayağınızı hafifçe gazdan çekerek vites yükseltmesi için aracınıza fırsat vermeniz.Bu şekilde eminim çok daha verimli olacaktır.Rampalarda ise 3500-4000 devir aralığını kullanabilirsiniz,eğer rampa çok dikse aracınızın kesileceğini düşünüyorsanız.
Forumdaşlar haftasonu Ankara ya gidip geldim hazır uzun yolda da ölçeyim şu teleflexi dedim.980 km yol yapmışım , malum lpg fiyatı değişiklik gösterdiği için tl bazında değil de litre olarak yazayım:73,86lt lpg.Fişlerin toplamı da 202 tl yapıyor sizce de biraz fazla değil mi?acaba benzin ne kadar yakardı.
erhan bey araç otomatik mi? manuel mi? hız sınırınız kaç km?ortalama 1 lt ile 13 km yol gitmişsiniz.
200 tl lik benzinle ben cvt arabamla 550 km gibi yapabildiğime göre uzun yolda bence hiçte çok yakmamış
Aracım 2009 M/M class.Yolda ortalama 100-110 km arası kullandım .