Gönderen Konu: Yeni Corolla için hangi LPG kiti  (Okunma sayısı 55033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla için hangi LPG kiti
« Yanıtla #40 : Eylül 26, 2013, 14:05:17 »
Yazılanları okuyorum da benim gibi kuruş hesabı yapamayanlar için hem yazıp hem soruyorum.Lpg en son 71tl ye doldu önceden 65tl civarıydı tamamen şehir içi 300km yapıyorum üç aşağı beş yukarı.Malum mevsim sıcak hemen lpg geçiyor araç.
Şimdi bu ince hesaba göre benim aracın durumu nedir?Bu arada teleflex kit takılı aracımda.
Aracınız değeri gayet iyi. Ben de işte 183 liralık benzinle 300 km yapıyorum şehir içi. Artık siz düşünün aracınızın nasıl yaktığını :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 26, 2013, 14:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 27, 2013, 02:07:08 »
Aracınız değeri gayet iyi. Ben de işte 183 liralık benzinle 300 km yapıyorum şehir içi. Artık siz düşünün aracınızın nasıl yaktığını :)

oguz bey sizin yakıt değerlerinizde bi anormallik var ama ben çözemedim.  :olu:
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Eylül 28, 2013, 15:25:07 »
oguz bey sizin yakıt değerlerinizde bir anormallik var ama ben çözemedim.  :olu:
Var Murat bey ama bende çözemedim daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 28, 2013, 18:58:47 »
Var Murat bey ama bende çözemedim daha.
Aslında çokta gariplik yok, yani biraz devirli ve sert kullanımda çok rahat görülebilecek bir değer sizin gördüğünüz değerler.Tabi siz alıştığınız için size normal geliyor olabilir sürüş tarzınız ama yinede başka birisi sürdüğündede böyle mi yakıyor ona bakmak lazım.

Ben kendi aracımda aynı yolu 24 litre benzinle gittiğimide biliyorum,40 litre benzinle gittiğimide biliyorum.Olay tamamen sürüşle alakalı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Eylül 28, 2013, 19:44:56 »
Aslında çokta gariplik yok, yani biraz devirli ve sert kullanımda çok rahat görülebilecek bir değer sizin gördüğünüz değerler.Tabi siz alıştığınız için size normal geliyor olabilir sürüş tarzınız ama yinede başka birisi sürdüğündede böyle mi yakıyor ona bakmak lazım.

Ben kendi aracımda aynı yolu 24 litre benzinle gittiğimide biliyorum,40 litre benzinle gittiğimide biliyorum.Olay tamamen sürüşle alakalı.
Aynen haklısınız, lakin haddinden fazla sakin kullanıyorum. En sakin kullanımda bu şekilde gidiyor araç agresif kullansam ne olur acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Eylül 28, 2013, 19:48:42 »
Aynen haklısınız, lakin haddinden fazla sakin kullanıyorum. En sakin kullanımda bu şekilde gidiyor araç agresif kullansam ne olur acaba...
Acaba bu sakinde çok fazla sakin olabilir mi? Yani araç yüksek vites düşük devirde gidiyorsa siz gaza fazla yüklenirsiniz fakat giden yakıta rağmen hızlı gitmezsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 28, 2013, 20:01:02 »
   bu işte bir yanlışlık olmalı bu işte 71 tl lpg 300 km yol yaıyorsa % 40 bile tassaruf etse 100 tl lik benzinle 300 km yol yapılmalı veya 183 tl benzinle 300 km yol yapılıyorsa aynı tasarrufla 135 tl lik lpg ile 300 km yol yapılır hesaplara bidaha bakmakta yarar var.

Selamlar cvt corollam şu anda 2050 km de 150 km yol yapar diyor içindeki benzin için yol bilgisayarı aldığım benzinleri yazdım bir tarafa yakıt konusunda bilgilenin diye aracın 1900 km uzun yoldur 300-450-280- km gibi ayrı ayrı tarihlerde araca genelde bastım 120-130-150-160 km hızlarda gittiğimde oldu ama genelde 110-120 bandı agırlıklıydı
163 litre benzin kullanmışım arkadaşlar buna 805 tl ödemişim bu km yi yaklaşık 1 ay içinde yaptım artık 0 alınmış araca göre yakıt değerlendirmesini siz yapın sizin araçlarınıza göre durum nasıl sizdende aldığı benzini bir tarafa kaydeden varsa paylaşırsa sevinirim.
     Bu durumda 100 km de 7.4 litre benzin yakmış demektir buda 100 km de 35.52 kuruş demektir rodajdaki araca göre sizce nasıl degerler ama nerdeyse hepsi uzun yolda onuda unutmayalım anladığım kadarı ile 7-8 bin km lere gelindiğinde uzun yolda 120 pek geçmedikten sonra 6 litre ortalama veya biraz daha az yakacak gibi görünüyor yılda 7-8 bin km yol yaptığıma göre lpg taktırmayı düşünmemek lazım diyorum siz ne dersiniz arkadaşlar 6-7 sene sonra satarım zaten aracı buda 50 bin km demektir. görüş bildirirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 28, 2013, 21:23:39 »
Vedat Bey;
Yılda 10.000 km bile yapsanız 6-7 yıl kullanacağınız bir araca lpg ancak ikinci sahibi için taklır.:)))O da size dua eder.Bence Lpg işine hiç girmeyin aracınızın keyfini sürün gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 29, 2013, 01:27:32 »
   Bende öyle düşünüyorum ismail bey öneriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 29, 2013, 12:44:25 »
Acaba bu sakinde çok fazla sakin olabilir mi? Yani araç yüksek vites düşük devirde gidiyorsa siz gaza fazla yüklenirsiniz fakat giden yakıta rağmen hızlı gitmezsiniz.
Yok Ertan bey biliyorum o dediğiniz olayı ama öyle kullanmıyorum. O şekil kullanıldığı zaman araç zaten hep yarım debriyaj gidiyor. Genellikle vitesle ben oynuyorum L-2-3-D gibisinden. Bu benim 5. otomatik vites aracım ilk defa bu araçta gördüm bu olayı.

Vitesi ortalama 2200 devirde değiştirmeye önem verdim. Düşük hızlarda yüksek viteste gittiğim anlarda eğer hıza ihtiyaç duyarsam anında vites düşürerek aracın devrini alarak hızlandım. Yani yüksek viteste gaza yüklenipte aracı bayıltmadım. Kullanılacak en sakin şekilde kullandım ama gidilen yol bu 400 km ye gelince benzin ışığı yanıp yanıp sönüyor. Hadi onunla da en fazla 50 km gitsin diyelim ki gider mi o da meçhul...

Benim kulllanımımdan yana sorun yok. Ya araçta bi arıza var ya da bu araç gerçekten çok fazla yakıyor ki benden kat kat daha az yakan insanlar var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 29, 2013, 12:52:00 »
   Vitesi ortalama 2200 devirde değiştirmeye önem verdim. Düşük hızlarda yüksek viteste gittiğim anlarda eğer hıza ihtiyaç duyarsam anında vites düşürerek aracın devrini alarak hızlandım. Yani yüksek viteste gaza yüklenipte aracı bayıltmadım.
Bence yanıtı burada sizin durmunuzun.Yani 2200 devirde vites yükselttiğinizde araç 1500 devir seviyelerine gelecek ve bayılacaktır.Siz farketmesenizde yakıt artacaktır.Size önerim normal bir şekilde aracınızı d modunda kullanmanız ve 2700-3000 devir civarında ayağınızı hafifçe gazdan çekerek vites yükseltmesi için aracınıza fırsat vermeniz.Bu şekilde eminim çok daha verimli olacaktır.Rampalarda ise 3500-4000 devir aralığını kullanabilirsiniz,eğer rampa çok dikse aracınızın kesileceğini düşünüyorsanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 29, 2013, 17:14:45 »
vitesle hiç oynamıyorum. atıyorum d ye gerisini araca bırakıyorum. lpg ile ş.içi 11 km. en son yaptığım ölçüm bu çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Eylül 29, 2013, 18:58:06 »
Bence yanıtı burada sizin durmunuzun.Yani 2200 devirde vites yükselttiğinizde araç 1500 devir seviyelerine gelecek ve bayılacaktır.Siz farketmesenizde yakıt artacaktır.Size önerim normal bir şekilde aracınızı d modunda kullanmanız ve 2700-3000 devir civarında ayağınızı hafifçe gazdan çekerek vites yükseltmesi için aracınıza fırsat vermeniz.Bu şekilde eminim çok daha verimli olacaktır.Rampalarda ise 3500-4000 devir aralığını kullanabilirsiniz,eğer rampa çok dikse aracınızın kesileceğini düşünüyorsanız.
Ertan bey ben bu araçla neler denedim ki sizin dediğiniz gibi de çok kullandım D de kullandım vites değişeceği zaman ayağımı gazdan da hafif çektim ve hatta bu sırada vites geçişlerini de hissetmiyorsunuz. Ama nafile yine aynı kilometre daha da şaşırtıcı olan bi ara fulledim allah ne verdiyse arabayı aşırı zorlamadan hep 5500 devirde vites değiştirdim ama sonuç ne yine 400 km yol. Beni en çok şaşırtan bu.

İşimden dolayı 1 den fazla aracım var. 1,3 dizel fiorinom var 100 km ye 17,5 lira mazot yakıyor sakin kullanımla. 2,0 dizel passatım var 25 lira yakıyor 100'de.
2,0 motor tüplü otomatik volvom var 23 lira gaz yakıyor.

Ben de 1,33 corolla var ben uzun yolda 1 depo ile 920 km yol yaptım uzun yolda hemde 4 kişi yani aracı az yaktırmada üstüme yoktur sitede de konusu geçmişti.

O yüzden sorun aracım da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 02, 2013, 10:12:38 »
Forumdaşlar haftasonu Ankara ya gidip geldim hazır uzun yolda da ölçeyim şu teleflexi dedim.
980 km yol yapmışım , malum lpg fiyatı değişiklik gösterdiği için  tl bazında değil de litre olarak yazayım:73,86lt lpg.
Fişlerin toplamı da 202 tl yapıyor sizce de biraz fazla değil mi?acaba benzin ne kadar yakardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 02, 2013, 20:39:04 »
Forumdaşlar haftasonu Ankara ya gidip geldim hazır uzun yolda da ölçeyim şu teleflexi dedim.
980 km yol yapmışım , malum lpg fiyatı değişiklik gösterdiği için  tl bazında değil de litre olarak yazayım:73,86lt lpg.
Fişlerin toplamı da 202 tl yapıyor sizce de biraz fazla değil mi?acaba benzin ne kadar yakardı.

erhan bey araç otomatik mi? manuel mi? hız sınırınız kaç km?
ortalama 1 lt ile 13 km yol gitmişsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 02, 2013, 21:22:59 »
   200 tl lik benzinle ben cvt arabamla 550 km gibi yapabildiğime göre uzun yolda bence hiçte çok yakmamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 02, 2013, 21:30:05 »
   200 tl lik benzinle ben cvt arabamla 550 km gibi yapabildiğime göre uzun yolda bence hiçte çok yakmamış

vedat bey siz benzinle 13 km yapmışsınız diğer arkadaş lpg ile sizce bir anormallik yok mu? sizin değerleriniz çok düşük benzinliye göre. ş.içi kullanımsa normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 02, 2013, 23:58:58 »
    Murat bey uzun yolda genelde 90-115 aralığında kullandım daha az yakmasını bekliyordum sizce azmı yakmış? Bayramda tekrar ölçme şansım olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 03, 2013, 09:59:39 »
Aracım 2009 M/M class.Yolda ortalama 100-110 km arası kullandım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 03, 2013, 16:53:43 »
Aracım 2009 M/M class.Yolda ortalama 100-110 km arası kullandım .

erhan bey aracınızın lpg yakıt değeri bence çok güzel. lpg'li otomatik corolla ş.içi 1 lt ile 10-11 km, şehirler arası 13-14 km yaparsa gayet iyi bir tüketim olur diye düşünüyorum.