0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oğuz bey sizin yakıt değerleriniz nedir?
Yani benim aracım 1 litreyle 8 km. yol gidiyor o da en hassas kullanımla...
daha önce söylediğim gibi kuruş hesabı bana göre değil. lpg fiyatları her yerde farklı fiyat. 2,40 ile 2,81 arasındaki kuruş hesabını size bırakıyorum. 1 lt lpg ile kaç km yapıyorsunuz gerçek hesap bence budur.
Savaş bey ben zaten bir kere bile bilgisayara bakmadım tamamen depo fulleme yöntemi ile ortaya çıkan veriler...Benim aracım da 2013 model 1.6 elegant otomatik corolla... Aracımın da km'si sizin araçla aynı. Şu an 4800 km falan...Veriler çok kötü...
Bu işten bende şüpheleniyorum. Bu araçta problem var. Bu kadar az gitmesinin bir sebebi olmalı. Geçen sene sattığım 2,0 FSİ otomatik passat bile daha az yakıyordu. Birde dün arabadan benzin kokusu gelmiş babam kullanırken. Beni aradı. Bu aracı en kısa zamanda servise götürmek lazım. Bu araçla benim kadar az yol gidebilen başka üyemiz var mı (1,6 elegant otomatik) Bu arada bende klima kesinlikle kapanmaz. İn bin her zaman klima açıktır....
Oğuz bey, aracınızın otomatik ve klimanızın sürekli açık olduğunu düşünürsek verileriniz gayet normal.Benim aracım manuel ve 3.800 kilometrede, şimdilik şehiriçi ortalaması 9.2 lt, daha sonra düşer mi bilmiyorum.Düşmesede yapacak pek bişey yok . Diğer arkadaşların verilerini bende bir türlü tutturamadım.Ancak şunu belirtmeliyim ki bu verim sadece şehiriçi, şehirdışıyla beraber ikisinin ortalaması 7.1 oluyor...
Yazılanları okuyorum da benim gibi kuruş hesabı yapamayanlar için hem yazıp hem soruyorum.Lpg en son 71tl ye doldu önceden 65tl civarıydı tamamen şehir içi 300km yapıyorum üç aşağı beş yukarı.Malum mevsim sıcak hemen lpg geçiyor araç.Şimdi bu ince hesaba göre benim aracın durumu nedir?Bu arada teleflex kit takılı aracımda.