Gönderen Konu: Yeni Corolla için hangi LPG kiti  (Okunma sayısı 55032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Corolla LPG Tavsiyesi
« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2013, 15:13:03 »
Motor üst kapağını neden kaldırıyorlarmış bende anlamadım.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2013, 15:13:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2013, 21:58:33 »
2012 avensis ' a landirenzo taktırdım problem işe karşılaşmadım şimdilik ama tepe yukarı dur kalkta araç geri kayıyor gaz hemen yemiyor gibi sanki benzinde yapmıyor bunu yokuş kalkış desteğide olmayınca ciddi sıkıntı oluyor el freni ile içli dışlı olmak zorunda kalıyor insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2013, 23:14:51 »
oğuz bey sizin yakıt değerleriniz nedir?
Murat bey benim aracım şu an ki değerlere göre şehir içi şehir dışı karışık 61 krş. yakıyor. 55 lt. ile ortalama 450 km yol gidiyor. O da yarısı şehir dışı ve sakin kullanımda...

Yani benim aracım 1 litreyle 8 km. yol gidiyor o da en hassas kullanımla... Bende 2004 civic vardı otomatik. Şehir içi 620 km yol gidiyordum.Şehir dışı ise 900 km yol gittim. Yakıt mükemmeldi üstelik aracın deposu 55 değil 45 litreydi...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2013, 00:55:56 »

Yani benim aracım 1 litreyle 8 km. yol gidiyor o da en hassas kullanımla...

bence ayarlarınızı kontrol ettirmenizde fayda var. benim 93 model şahinden de fazla yakıyor aracınız.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2013, 01:27:08 »
daha önce söylediğim gibi kuruş hesabı bana göre değil. lpg fiyatları her yerde farklı fiyat. 2,40 ile 2,81 arasındaki kuruş hesabını size bırakıyorum. 1 lt lpg ile kaç km yapıyorsunuz gerçek hesap bence budur.
şehir içi 1lt ile 10 km uzun yolda da klima açık 13-14 km gidebiliyorum.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla için hangi LPG kiti
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2013, 14:55:42 »
Arkadaşlar, yeni corollaya lpg taktıran, uygun lpg kiti önrisi olan var mı?
Aracım 4500 km de, ve alırken de lpg taktırırım diye düşünerek aldım, ama piyasada o kadar farklı lpg kiti ve bunlarla ilgili yorumlar var ki... :blink:
Öncelikle iyi bir usta diyorlar ama bu aracın motor özelliklerine en uygun kit hangisi.
Ayrıca bu araçta sübaplar Mg alaşımlı mı, çok mu hassas!
Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla için hangi LPG kiti
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2013, 15:13:30 »
Hayırlı olsun Subaplar çeliktir. KIT MTM kullanın çünkü Keihin marka lpg enjektörleri kullanır. Prins de bu markayı kullanır ve en kalitelisidir. Ayrıca OBD li bir LPG markasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 23, 2013, 17:08:16 »
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın.bende bu konuyu arastırıyorum.antalyada bana landirenzoyu önerdiler.ama yinede tereddüt edince vazgeçtim.benimki otomatik.suan sehır içinde 7.8 yakıyor lpgde ne kadar farkettirir onu cok merak ediyorum.eger bir bilgi alınca paylasırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 24, 2013, 01:31:52 »
Farklı lpg markaları için teklif aldım.
1- zavolli akıllı kit: tanıdık işi 1600 tl + 84 tl sigorta(lpgden doğacak sorunlar için), hiçbir sorun olmayacağını söylediler. Enjektörleri uzun ömürlü dediler
    ama ayar yapmak biraz zormuş o yüzden iyi bir ustanın takması gerekiyormuş.

2- landi renzo omegas evo .1700 tl, istersen yağlama kiti (300 tl) takarız dediler, istemezsen yüksek devirlerde benzin katkısı yapacak şekilde yazılım   
    atıyorlarmış, koruma amaçlı. Firma lpg den doğacak motor arızaları için sigorta yapıyormuş. Ama bir sorun çıkarsa zorluk çıkarıyorlarmı bilmem.

3- BRC: 1700 tl, istersen 200 tl sigorta. BRC iyi marka ama kimileri piyasada yan sanayi ürünlerinin bulunduğunu söylüyor-
    Artıları: - enjektörleri elektronikmiş diğerlerinden hızlı çalışıyormuş - bobinlerden elektrik bağlantısı alınmıyormuş, - daha az kesme biçme ile kablo   
                   bağlantısı yapılıyormuş - servis ağı yaygın şeklinde açıklandı.
4- . Lovato OBD2: 1700 tl- istersen sigorta 170 tl. Her şeyi İtalyan orijinal dediler. yan sanayi ürün yokmuş.
      Bir koli içinde tüm parçaları gönderiyor ve araca montaj yapıyorlar.
      enjektörlerin yeterince hızlı olduğunu söylediler.

Tüm kitlerde, yüksek devirler için belirli oranda benzin takviyesi yapılıyormuş, sübaplar fazla ısınmasın diye.
kısacası tüm kitler iyi gibi, ama güvenilir bir usta bulmak gerek. Sizlerin önerisi hangisi olur.
Bu arada montajda şunlara dikkat edilmesi için uyardılar:
- regülatör - filtre - enjektör arası borular fazla uzun olmasınmış.(araları en fazla 30 ar cm)
- regülatör, enjektör ve radyatör seviyesinin üzerinde olmasınmış
- enjektör ve manifold arası hortumlar uzun olmayacak ve aynı boyda olmasına dikkat edilecekmiş
- tanktan gelen boruların korumasının bakır olması gerekirmiş
- sadece rölantide değil, motor soğukken, yolda giderken, yine yolda yüklü halde giderken farklı devirlerdeki değerlere göre ayar yapılıp program 
   atılmalıymış.

- manifold delinirken yanma odalarına çapak kaçmamalıymış
Tabi bunlardan hangilerini anlayıp kontrol edebiliriz bilmiyorum ama montaj yapacak ustaya istediklerimizi söylersek bişeylerden anladığımızı düşünerek daha itinalı davranabilir :kötü:

En iyi marka prins diyorlar ama VSI2 modeli keihin enjektör kullanıyor ve 2500 lira civarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 24, 2013, 01:37:11 »
Sn.Yaşar Barış, sübapların çelik olduğundan eminsiniz değil mi. ben servisten bile düzgün cvp alamadım, hatta fazlaca alüminyum alaşım kullanarak aracın hafifletildiğini, yakıttan tasarruf edildiğini vs. söylediler. Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 24, 2013, 01:47:59 »
Hakan bey, bana söylenen yakıt tüketimi hesabı şu:
Benzin ortalaman diyelim 8 lt/100 km ( 8x 4.83 tl benzinin litresi: 100 =  yaklaşık 39 kruş yakar km de)
Gazda 9.5 lt yakar dediler-( 9.5x2.61 tl gazın litresi Mersin Shell de. :100 = 25 kruş yakar km de)
Buda yaklaşık % 35 kar etmek anlamına gelir, ama reelde böyle midir denemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 24, 2013, 10:59:50 »
 Bu işten bende şüpheleniyorum. Bu araçta problem var. Bu kadar az gitmesinin bir sebebi olmalı. Geçen sene sattığım 2,0 FSİ otomatik passat bile daha az yakıyordu.

Birde dün arabadan benzin kokusu gelmiş babam kullanırken. Beni aradı. Bu aracı en kısa zamanda servise götürmek lazım. Bu araçla benim kadar az yol gidebilen başka üyemiz var mı (1,6 elegant otomatik) Bu arada bende klima kesinlikle kapanmaz. İn bin her zaman klima açıktır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 24, 2013, 11:15:53 »
 Yok arkadaş yok benim araçta kesin problem var. ş.içi 100 km ye 8 litre söylenmiş. Benim aracım en hassas kullanımda ş.içi 12 litre yakıyor ve dur kalkta yok normal trafik. Acil servise gitme zamanı geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 24, 2013, 13:07:20 »
Oğuz bey aracınız hangi model kaç kilometrede bilmiyorum ama ben ilk aldığımda 9-10 lt civarıydı şehir içinde, şimdi 4500 kmdeyim sayaçta yazan 7.6 lt, ne kadar doğru bir veridir bilmiyorum. Fakat şehirlerarası depouyu fulleyip kullanıp tekrar fulledim, biraz daha az çıktı. sizde öyle yaparak ölçün, belki yol bilgisayarında yanlış ölçüm yapıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 24, 2013, 22:46:47 »
 Savaş bey ben zaten bir kere bile bilgisayara bakmadım tamamen depo fulleme yöntemi ile ortaya çıkan veriler...

Benim aracım da 2013 model 1.6 elegant otomatik corolla... Aracımın da km'si sizin araçla aynı. Şu an 4800 km falan...
Veriler çok kötü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 24, 2013, 23:12:44 »
Savaş bey ben zaten bir kere bile bilgisayara bakmadım tamamen depo fulleme yöntemi ile ortaya çıkan veriler...

Benim aracım da 2013 model 1.6 elegant otomatik corolla... Aracımın da km'si sizin araçla aynı. Şu an 4800 km falan...
Veriler çok kötü...
Bu işten bende şüpheleniyorum. Bu araçta problem var. Bu kadar az gitmesinin bir sebebi olmalı. Geçen sene sattığım 2,0 FSİ otomatik passat bile daha az yakıyordu.

Birde dün arabadan benzin kokusu gelmiş babam kullanırken. Beni aradı. Bu aracı en kısa zamanda servise götürmek lazım. Bu araçla benim kadar az yol gidebilen başka üyemiz var mı (1,6 elegant otomatik) Bu arada bende klima kesinlikle kapanmaz. İn bin her zaman klima açıktır....
Oğuz bey, aracınızın otomatik ve klimanızın sürekli açık olduğunu düşünürsek verileriniz gayet normal.Benim aracım manuel ve 3.800 kilometrede, şimdilik şehiriçi ortalaması 9.2 lt, daha sonra düşer mi bilmiyorum.Düşmesede yapacak pek bişey yok  :). Diğer arkadaşların verilerini bende bir türlü tutturamadım.Ancak şunu belirtmeliyim ki bu verim sadece şehiriçi, şehirdışıyla beraber ikisinin ortalaması 7.1 oluyor...
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 25, 2013, 00:25:30 »
Oğuz bey, aracınızın otomatik ve klimanızın sürekli açık olduğunu düşünürsek verileriniz gayet normal.Benim aracım manuel ve 3.800 kilometrede, şimdilik şehiriçi ortalaması 9.2 lt, daha sonra düşer mi bilmiyorum.Düşmesede yapacak pek bişey yok  :). Diğer arkadaşların verilerini bende bir türlü tutturamadım.Ancak şunu belirtmeliyim ki bu verim sadece şehiriçi, şehirdışıyla beraber ikisinin ortalaması 7.1 oluyor...

Aracı babama verdim bundan sonra muhtemelen o kullanır ne güzel müşteri de buldum ama sattırmıyor kendisi yapacak birşey yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 25, 2013, 15:22:46 »
Taktırın Prinss yaslanın arkanıza ya. :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 25, 2013, 17:04:30 »
Yazılanları okuyorum da benim gibi kuruş hesabı yapamayanlar için hem yazıp hem soruyorum.Lpg en son 71tl ye doldu önceden 65tl civarıydı tamamen şehir içi 300km yapıyorum üç aşağı beş yukarı.Malum mevsim sıcak hemen lpg geçiyor araç.
Şimdi bu ince hesaba göre benim aracın durumu nedir?Bu arada teleflex kit takılı aracımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 25, 2013, 18:23:47 »
Yazılanları okuyorum da benim gibi kuruş hesabı yapamayanlar için hem yazıp hem soruyorum.Lpg en son 71tl ye doldu önceden 65tl civarıydı tamamen şehir içi 300km yapıyorum üç aşağı beş yukarı.Malum mevsim sıcak hemen lpg geçiyor araç.
Şimdi bu ince hesaba göre benim aracın durumu nedir?Bu arada teleflex kit takılı aracımda.
Yaklaşık olarak 24 kuruş yakıyor aracınız kmde.Bence iyi bir değer.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......