0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diesel ile benimki arasında ağırlık farkı çok olmaması gerekir. Benimkinde düşük sürat önlere 33 arkalara 29 önerilmiş ama ben 34 - 30 basıyorum ve ikisi arasında dahi tüketim farkı çıkıyor. Uygun artış yapmanı öneririm.Sonucu bekliyor olacağız.
Tekin abi benim lastiklerim orjinal değil, 15 ten 16 ya geçtim . Lastik ebatımda orjinal değil doğal olarak ama GTL kullanırkende mevcunt jant lastiğimle tüketim daha azdı. Bu yakıt artışının bununla alakası yok bence. Herşeyim aynı sadece yakıt değişti. Yol güzergahım , trafik yoğunluğu ve kullanım tarzım hep aynı. 1 hafta işe git gel 450km total yolu 80 tl gtl ile kat ederken şuan rahat 100 110tl yakıyor
Bu yorumlardan sonra korktum... Motor temizliği okeyde öğrenci adamız ne kadar çok km götürüyorsa bir benzin o daha avantajlıdır mantığı her zaman daha ağır basıyor. Her shell'e uğradığımda 95 mi nitro mu ikilemi yaşıuyorum pompacı tanıdı abi bundan vereyim iyiymiş falan diyorlar ama daha standartın dışına çıkamadım...
Hakan abi yaris dizel ve 4lt yağ alıyor. 1km sonra kalorifer sıcak üflüyor.Corola benzinli ve 3.7lt yağ alıyordu ve 4 5km mesafede kalorifer ısıtmaya başlıyordu.Tekin abi hava basmıyorum, nitrojen kullanıyorum 32psi
ben sürekli 95 oktan kullanıyorum bunun üzerine 97 oktan karıştırsam sıkıntı olurmu
fazla tuz vücuda zararlı, peki bu karışım motora zarar verirmi hocam ...
karıştırayımmı hocam onu söyleyin
Demekki normal olmayan GTL imiş, keşke devam etseydi, gerçekten çok iyi yakıttı. Fakat senin sorunun lastik ebadlarından dolayı motorun performansının düşmesi gibi görünüyor o zaman, yani diğer yakıtlarla dahada az menzil çıkmayacak mı?
tekin abi ama aynı jant ve lastiklerle GTL den önce Turkuazdan yakıt alıyordum en az 8 10 depo almışımdır ve ondada menzil V-Powerdan daha fazla idi
Bugün ışık 680 km de yandı . Görüşlerim .Motor bariz daha sessiz ve performanslı bu yönden çok çok iyi bir yakıt .Tüketim konusunda . Daha önce sürekli şehir içi normal trafikte 750 km gibi ışık yanardı . Bu sefer 680 km de yandı . Fakat kullanım olarak farklılıklar var.1. Bu sefer şehir içinde çok daha kalabalık trafiklere girdim .(Kardeşimin okul alışverişi , bayram alışverişi v.s derken trafikte baya çile çektim )2. Geçtiğimiz pazar Mersin'e gidip geldim . Giderken 120 km hızla gittim . Fakat dönüşte yol bomboştu ve aracı aldım alalı neredeyse hiç hız yapmamıştım ondan baya bir hızlı geldim yer yer son gaz yaptım ama anlıktı onun haricinde 120+40 km hız la geldim . Tabi bunu kimseye tavsiye etmiyorum bende yanlış yaptığımı biliyorum ama yol o kadar boştu ki kolay kolay bir daha denk gelemez dedim ve bastım . Kısaca bu kullanımda eski kullandığım yakıtla aynı mı yakıyor veya fazla mı yakıyor ölçemedim ama bu kullanımdan dolayı çok fark olacağını sanmıyorum . Bence uzun vadede bana daha ekonomik geldi sonuçta bir enjektör arızası dünya para ve sağladığı performans ve sessizlikte cabası .Ben memnun kaldım ve yine aynı yakıttan 100 tl lik aldım . Tavsiye ederim .