0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nitro serisinin en önemli farkı, temizleyici özelliğinin diğerlerine göre %25 daha fazla oluşuymuş.
Ben 4-5 depoda bir kullaniyorum. Aracin gidisi farkediyor gercekten ama bu shell urunlerinin menzili neden az anlamis degilim.
97 oktan bizim araçlarda sıkıntı yapmazmı?motor 1.33 dual vvti.
http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/fuels/vpower/what-is-v-power-nitro-plus.html
Ankarada nerelerde var ? Ben hicbir yerde gormedim
Tekin abi efsaneye 50 liralık attırsam bir faydası veya zararını görürmüyüm (Araçta tüp yok).
tekin abiarzdan kaldırılan GTL den farkı nedir bu nitronun (özetle)?
50 liralık yakıtla ne fayda ne de zarar görürsün, 1 depo koyacaksın, zararını görmezsin ama faydalı olup olmadığını ancak 2. depo sonuna doğru anlayabilirsin.GTL güç üretebiliyordu, Nitro ilave güç üretmiyor, karbon birikimini diğer V-power serisine oranla %25 daha fazla temizliyor ve oluşumunuda engellemiş oluyor, diğer taraftan kayganlaştıcı özelliğide gelişmiş, dolayısiyle mevcut gücün açığa çıkmasını sağlamış oluyor. Zaten en önemli sorun da karbon birikimi.Yeri geldikçe bazı arkadaşlar hala şöyle yorumlar yapıyorlar; "aracınız henüz çok yeni, faydalı karbon birikimleriniz oluştukça yakıt tüketiminiz düşecek." Oysa karbonun faydalısı yoktur. Şöyle bir örnek vereceğim. Fabrika verisi ile şu kadar km yapabilir denen elektrikli araçlar için; "o kadar yapmıyor acaba neden?" diyen, yeni elektrikli araç alan bir insana ne diyeceğiz? elektrik motorunuzda faydalı bakır tozları birikene kadar şu kadar km yapın mı? diyeceğiz. İnsanlar yeni aracın tekniğine alıştıkça yakıt tüketimi düşer.Konu içinde açıklamışım, 7 Eylülde yani 2 gün önce aldığım tam depo Nitro şimdilik iyi gidiyor, tüketim böyle devam ederse dahada iyileşecek anlamına gelir ve bende Nitroya devam ederim.
Bir dakika şimdi, GTL kalktı mı, ne oldu gelişmeler, kaçırmışım açıkçası. Şimdi Shell dizel için ayrı, benzinli için ayrı yeni yakıt mı çıkardı? Bunların araç teknolojilerine göre kullanımı nasıl acaba, örneğin yeni shell dizel için dpf gerekli mi yoksa, dpf siz araçlara da uygun mu? Kullanım etkilerini görenler paylaşırsa(gerçekte) faydalı bir bölüm oluşabilir.