Gönderen Konu: Chip Tuning Yardım  (Okunma sayısı 11698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Chip Tuning Yardım
« : Eylül 03, 2013, 14:42:01 »
2013 model Avensisime chip tuning yaptırarak tork ve beygir artışı yaptırmak istiyorum, bu konuyla ilğili bana yardımcı olurmusunuz.

Toyota Club Türkiye

Chip Tuning Yardım
« : Eylül 03, 2013, 14:42:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Chip Tuning
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2013, 20:10:56 »
chip tuning benzinli araçlarda %4-5 arası güç artışı sağlıyor bu artışı da redline yani 6.800 ile 8000 devir arası saglıyor ancak bu aralık motor basıncının ve üst kapağın ençok  oldugu noktalar chip tuning aracın devir kesici limitini 6800(stock)den 7200 7400 8200 ve 8400 e kadar yükseltiyor bu aralıklarda motor çok fazla yorulacagından motor ömrünü yemiş olursunuz bence hiç uğraşmayın derim tabili de aracınız dizel değilse dizel araçlarda ise turbo basıncı ve devir aralıgını arttırarak %20 ye varan ciddi bi artış saglıyor eğer yaptırmak gibi bi amacınız var ise Ecu Fast öneririm ben orda 8400 lük yazılım attırdım ancak benım aracımda bazı motor ekstraları bulunuyor
2.0 D4 v-vti elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Chip Tuning Yardım
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2013, 20:21:07 »
Biraz araştırmaya vaktim oldu anladığım kadarıyla benzinli atmosferik motorlarda %20 ile %25 dizel motorlarda %40 lar gibi ciddi rakamlara ulaşıyor. Benim için tamam performans önemli ama Avensis deki zayıf olan torku yükseltip rampa çekişini artırmak ve yakıtı düşürmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2013, 20:28:12 »
benzinli motor da bence hiç bir şekilde inanmayın %20 lik artış olmuyor olsaydı benim aracım da timig chip tuning kısa şanzıman dereceli egzantrik dereceli kasnak iskender düz boru  Kn hava filtresi mevcut aracım d4 vvti Dyno verisi stock ken 147 hp iken yaptıgım şeyler ile 201 hp oldu ilk yaptırdığım şey ecu fast ta yazılım ve crm performans ta timig ti
ve aldıgım güç yaklaşık 7 hp gibi çok düşük bir rakam
2.0 D4 v-vti elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2013, 16:54:52 »
Biraz önce Adana'dan SADIK OTO ile görüştüm 132 bg olan aracın 150 bg civarı olur dedi. Yaptırmaya karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2013, 17:28:49 »
Biraz önce Adana'dan SADIK OTO ile görüştüm 132 bg olan aracın 150 bg civarı olur dedi. Yaptırmaya karar verdim.

Bence neler yapacagını ögrenin burada paylaşın sonra karar verin.

Atmosferik benzinli için çok yüksek bir vaat.

Fiyat ne kadar?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2013, 17:34:27 »
Bence neler yapacagını ögrenin burada paylaşın sonra karar verin.
Kararımı verdiğimi belirttim sanırım. Aracım 150 bg civarına çıkartılacak, fiyatla ilğili daha bir şey konuşulmadı ama tahminim 750 TL civarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2013, 17:38:37 »
Durmuş bey atmosferik bir motor için çok uçuk bir değer vermişler size . O araç 140 hp olsa öpün başınıza katın . Bence Ahmet abinni dediği gibi ne yapılacağını ayrıntılı bir biçimde önceden öğrenip danışın . Daha sonra aracınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2013, 17:51:45 »
Motoru elinize alınca redline de öğrenirsiniz bu yolun nasıl gidildiğini .  Yanlış yoldasınız haberiniz olsun çok çıkar  öyle Sadık ustalar  onların dertleri paradır .

İlk önce açık hava filtresi . Egzoz yaptırın bunlar size ortalama 5 hp verir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2013, 18:03:21 »
Motoru elinize alınca redline de öğrenirsiniz bu yolun nasıl gidildiğini .  Yanlış yoldasınız haberiniz olsun çok çıkar  öyle Sadık ustalar  onların dertleri paradır .

İlk önce açık hava filtresi . Egzoz yaptırın bunlar size ortalama 5 hp verir ;)
Teşekkürler uyardığınız için ama ben zaten sesden bıktım birazcık adam akıllı bir arabaya binmek istiyorum.
Ahmet beyin de ifade ettiği gibi uçuk vaadler mi bunlar bilemiyorum? Düşünmeye devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2013, 18:26:44 »
Teşekkürler uyardığınız için ama ben zaten sesden bıktım birazcık adam akıllı bir arabaya binmek istiyorum.
Ahmet beyin de ifade ettiği gibi uçuk vaadler mi bunlar bilemiyorum? Düşünmeye devam ediyorum.

Size max % 5-7 güç artışı olur . Onuda arabanın redline bölümünü uzatıyor araba orada bu % delik performansı veriyor stock araba için çok zararlı . Ama arabayı herşeyi ile yükleseniz 11 bin Devir çevirin tık demez . pisayada çok Sadık usta var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2013, 18:28:29 »
750 TLye Toyota motorunu  ECUsuna nasıl bir chip yapılır ne yalan söyleyeyim aklım almıyor.

Toyotanın ECUleri kapalıdır.
Tekrar yazılamaz remap yüklenemez.
Sadece sensör degerlerini ECUya farklı göstererek çok küçük kazanımlar olabilir.

750 TLyede yapsa yapsa lambda sensörünü fakir gösterecek bir devre koyarak karışımı zengine çeker buda düşük devir performansını arttırır.

Ama openloop devrine geldiginde aşırı yakıttan performans düşer.

Başka ne yapabilir hiç aklıma gelmiyor (bahsi geçen ücret için diyorum)

Eger yaptırırsanız yapılanları detaylı paylaşırsanız çok memnun olurum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2013, 18:31:28 »
Bizim burada izmirde abi kompresör bile taktırdı arabaya gayet güzel ama ecu gerekti . Toyotanın beynine Ahmet abinin dediği gibi oynanmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2013, 18:37:48 »
Bizim burada izmirde abi kompresör bile taktırdı arabaya gayet güzel ama ecu gerekti . Toyotanın beynine Ahmet abinin dediği gibi oynanmıyor

Toyotanın beyinlerine yazılım atılsa neler yaparım ama yok işte.

Toyotanın mutfagındayım ama kendi yemegime tuz atamıyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2013, 18:40:28 »
Ahmet bey pek boş konuşmaz bence siz kendisine güvenin. Birde Tekin abi var. o da konuyu okuyunca yorum yapacaktır. ama şahsen sizin yerinizde olsam bu tavsiyeler üzerine bu işe hiç girmezdim. tabi yine de araç sizin para sizin zevk sizin karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #15 : Eylül 04, 2013, 18:46:01 »
Sakın yanlış anlama olmasın tabii tuning yapılır. Ama Toyota için o paralara güç çok zor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2013, 18:54:41 »
Sakın yanlış anlama olmasın tabii tuning yapılır. Ama Toyota için o paralara güç çok zor.
Yok aksine çok teşekkürler uyardığınız için ben Toyota ya ilk defa biniyorum onun için bilgi almak ve öğrenmek istiyorum Ahmet bey sizin söylediklerinize ve Erdi kardeşimin söylediklerine itimat ediyorum. Ben aslına bakılacak olursa Hondacıydım 2007 Civic aracımın tabiri caiz ise altından girip üstünden çıkmıştım ama dediğim gibi aracımın sıfır olması ve Toyota konusunda cahilliğim den kaynaklanan bilğisizliğimden neler yapabilirim onu öğrenmeye çalışıyorum. Civic e göre performansının doyurucu olmasını istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 04, 2013, 19:27:55 »
1.6 valvematic zaten sınırları zorlanıpta üretilen bir motor. 132hp başka hangi markanının kaputunun altında var? arkadaşların dediğin gibi açık hava filtresi, egzoz yada belki daha hafif jantlarla birazcık daha performans alabilirsiniz. sonuçta kasa ağır ve heybetli. 4.5 yıldır edindiğim tecrübeler sonucunda; rampalarda yığılma yaşıyorsanız rampaya girmedem önce 2 vites küçülterek giriniz. hızınıza ve rampanın dikliğini göre vitesiniz 6 da ise 4'e eğer vites 5 te ise 3. vitese alınız. tabiki rampa çıkarken gaz pedelına normalden daha fazla basınız. böylece performans kaybı yaşamazsınız. sollamalarda riske girmemek için sürekli 3. viteste sollama yapın. 3. viteste 130 km civarına çıkabilirsiniz. bu km'ye kadar önünüzdeki aracı rahatça sollayabilirsiniz. süratiniz eğer 60km ye geldiyse ve rahat bir sollama yapmak istiyorsanız kesinlikle 2. vitese alınız. 60km hızla 2. viteste devir saati tam olarak 4000 deviri gösterir ve aracın en verimli devir bandıdır. ben sollamalarda 6000 devire kadar çıkıyorum. (gidişli-gelişli yollarda) diğer durumlarda çok sakin kullanırım shift light beni tam uyracakken ışık yanar yanmaz vitesimi atarım :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 04, 2013, 20:04:46 »
Yok aksine çok teşekkürler uyardığınız için ben Toyota ya ilk defa biniyorum onun için bilgi almak ve öğrenmek istiyorum Ahmet bey sizin söylediklerinize ve Erdi kardeşimin söylediklerine itimat ediyorum. Ben aslına bakılacak olursa Hondacıydım 2007 Civic aracımın tabiri caiz ise altından girip üstünden çıkmıştım ama dediğim gibi aracımın sıfır olması ve Toyota konusunda cahilliğim den kaynaklanan bilğisizliğimden neler yapabilirim onu öğrenmeye çalışıyorum. Civic e göre performansının doyurucu olmasını istiyorum.
bende naçizane uyarayım dedim sıfır arabana yazık etme, arabanın garantisi bile sakatlanır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2013, 20:23:54 »
1.6 valvematic zaten sınırları zorlanıpta üretilen bir motor. 132hp başka hangi markanının kaputunun altında var? arkadaşların dediğin gibi açık hava filtresi, egzoz yada belki daha hafif jantlarla birazcık daha performans alabilirsiniz. sonuçta kasa ağır ve heybetli. 4.5 yıldır edindiğim tecrübeler sonucunda; rampalarda yığılma yaşıyorsanız rampaya girmedem önce 2 vites küçülterek giriniz. hızınıza ve rampanın dikliğini göre vitesiniz 6 da ise 4'e eğer vites 5 te ise 3. vitese alınız. tabiki rampa çıkarken gaz pedelına normalden daha fazla basınız. böylece performans kaybı yaşamazsınız. sollamalarda riske girmemek için sürekli 3. viteste sollama yapın. 3. viteste 130 km civarına çıkabilirsiniz. bu km'ye kadar önünüzdeki aracı rahatça sollayabilirsiniz. süratiniz eğer 60km ye geldiyse ve rahat bir sollama yapmak istiyorsanız kesinlikle 2. vitese alınız. 60km hızla 2. viteste devir saati tam olarak 4000 deviri gösterir ve aracın en verimli devir bandıdır. ben sollamalarda 6000 devire kadar çıkıyorum. (gidişli-gelişli yollarda) diğer durumlarda çok sakin kullanırım shift light beni tam uyracakken ışık yanar yanmaz vitesimi atarım :)
  Dediğim gibi Toyotaya hiç binmedim ilk defa biniyorum 6 vitesli bir arabayada ilk defa biniyorum benim daha önce bindiğim arabalarım hep güçlü hep atikti belkide aklım hep onlara gidip kıyaslama yapmam hata. Arkadaşların dediği gibi açık hava filtresi ve hafif alaşım bi jant lastik. Peki jant lastikte bir önerin varmı?