0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biraz önce Adana'dan SADIK OTO ile görüştüm 132 bg olan aracın 150 bg civarı olur dedi. Yaptırmaya karar verdim.
Bence neler yapacagını ögrenin burada paylaşın sonra karar verin.
Motoru elinize alınca redline de öğrenirsiniz bu yolun nasıl gidildiğini . Yanlış yoldasınız haberiniz olsun çok çıkar öyle Sadık ustalar onların dertleri paradır .İlk önce açık hava filtresi . Egzoz yaptırın bunlar size ortalama 5 hp verir
Teşekkürler uyardığınız için ama ben zaten sesden bıktım birazcık adam akıllı bir arabaya binmek istiyorum. Ahmet beyin de ifade ettiği gibi uçuk vaadler mi bunlar bilemiyorum? Düşünmeye devam ediyorum.
Bizim burada izmirde abi kompresör bile taktırdı arabaya gayet güzel ama ecu gerekti . Toyotanın beynine Ahmet abinin dediği gibi oynanmıyor
Sakın yanlış anlama olmasın tabii tuning yapılır. Ama Toyota için o paralara güç çok zor.
Yok aksine çok teşekkürler uyardığınız için ben Toyota ya ilk defa biniyorum onun için bilgi almak ve öğrenmek istiyorum Ahmet bey sizin söylediklerinize ve Erdi kardeşimin söylediklerine itimat ediyorum. Ben aslına bakılacak olursa Hondacıydım 2007 Civic aracımın tabiri caiz ise altından girip üstünden çıkmıştım ama dediğim gibi aracımın sıfır olması ve Toyota konusunda cahilliğim den kaynaklanan bilğisizliğimden neler yapabilirim onu öğrenmeye çalışıyorum. Civic e göre performansının doyurucu olmasını istiyorum.
1.6 valvematic zaten sınırları zorlanıpta üretilen bir motor. 132hp başka hangi markanının kaputunun altında var? arkadaşların dediğin gibi açık hava filtresi, egzoz yada belki daha hafif jantlarla birazcık daha performans alabilirsiniz. sonuçta kasa ağır ve heybetli. 4.5 yıldır edindiğim tecrübeler sonucunda; rampalarda yığılma yaşıyorsanız rampaya girmedem önce 2 vites küçülterek giriniz. hızınıza ve rampanın dikliğini göre vitesiniz 6 da ise 4'e eğer vites 5 te ise 3. vitese alınız. tabiki rampa çıkarken gaz pedelına normalden daha fazla basınız. böylece performans kaybı yaşamazsınız. sollamalarda riske girmemek için sürekli 3. viteste sollama yapın. 3. viteste 130 km civarına çıkabilirsiniz. bu km'ye kadar önünüzdeki aracı rahatça sollayabilirsiniz. süratiniz eğer 60km ye geldiyse ve rahat bir sollama yapmak istiyorsanız kesinlikle 2. vitese alınız. 60km hızla 2. viteste devir saati tam olarak 4000 deviri gösterir ve aracın en verimli devir bandıdır. ben sollamalarda 6000 devire kadar çıkıyorum. (gidişli-gelişli yollarda) diğer durumlarda çok sakin kullanırım shift light beni tam uyracakken ışık yanar yanmaz vitesimi atarım