0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba abilerim eylul 10da 18 yasimi dolduruyorum ve B sinifi ehliyet almaya hak kazaniyorum. Simdi en yakin sinav kasimda olacak sanirim ona yazilacagim. Araba kullanmayi biliyorum ( Otomatik vites aracimiz var ondan otomatik biliyorum. Bugune kadar yaklasik 1000km yapmisimdir) Manuel arac kullanmayida teorik olarak biliyorum ama 2kez 10ar dk dan fazla kullanmadim yani pratigim yok. Simdi ehliyet kursuna yazilirken dikkat edecegim birseyler varmidir.Ve mumkun oldugunca ucuz bir yer tavsiye edebilirmisiniz. İstanbul/Pendik/Kurtkoyde ikamet ediyorum
Yardım edemicem ama burayı rezerve ediyorum ilerde lazım olur
fiyata sınav ücretlerinin dahil olup olmadığını mutlaka sor, zira fiyatı düşük söyleyip, kaydolduktan sonra sınav ücretine karışmayız diyen tipler oluyor...ayrıca kursun yeterli ve düzgün seviyede aracı olup olmadığına da dikkat et derim, bazı kurs araçları antika statüsüne girmek üzere çünkü...
Öncelikle hayırlısı olsun İlke. Naçizane fikirlerimi beyan edeyim. Benim kuzenlerden biriside daha şu aralar aldı ehliyetini o yüzden bilgiler taze, oda sürekli danışmıştı bana. Söylediğin mekanlar bana çok uzak olduğu için fiyat ile ilgili araştırmayı sana bırakıyorum. Araba sürmeyi belli ki otomatik araç da kullanmayı öğrenmişsin. E hiç bilmemekten iyidir. Ama tabi sınav zamanı altına otomatik araç vermeyecekler onu bir kesin bil. Madem bu sürece girdin hızlı bir şekilde manuel araç deneme sürüşlerine başlamalısın. Zaten artık öyle kötü araç vermiyorlar. En kötü sana verecekleri araba h.getz dir. Onunda sürüşü hakimiyeti gayet kolay. Zaten araç kullanmayı bildiğin için araca hakim olma noktasında sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Sadece manuel vitese alışık değilsin, belki vites geçişlerinde, devri ayarlama da kısa süreli bir sıkıntı olabilir. Onu da dediğim gibi bir kaç pratikten sonra çok rahat kavrayacağına düşünüyorum. Bir de stop ettirmemek hala önemli. Herkes söylemiştir sana zaten. İşte araca bindiğinde emniyet kemer takımı, yan aynalar kontrolü, aynalara bakarak çıkma(bunu araç içindeki gözetmenlere hissettirme), dönüşlerde sinyal verme, içeridekileri rahatsız edecek keskin frenlerden kaçınma vs. bunları dikkat etmelisin. Aslında araç sınavından kalacağını düşünmüyorum. Benden sana tavsiyem yazılı sınava iyi çalışman. Normalde senin yaşındakiler "ya onlar zaten genel kültür, bilmeyen yok ki, trafik kurallarını kim bilmez ki zaten" gibi düşüncelerde oluyorlar bu çok yanlış. Emin ol o kitaba çalışmadan sittinsene geçemezsin sınavı. Özellikle de motordan. Üç derse de çalışmalısın. Araştırmışsındır artık sistem değişti. Hem daha zor oldu hem de sınavlar ayrı ayrı olmayacak. Üç ders için tek sınava gireceksin, 70 altında almaman lazım. Kısaca kardeşim manuel ile test sürüşleri, ve sanki okulda yazılı sınava çalışır gibi o üç derse çalışman. Allah kolaylık versin. İnşallah tek seferde geçeceğini düşünüyorum. Tekrardan hayırlısı olsun.
Merhaba abilerim .....
Küstüm cevap vermiyorum....
Hemen degistiriyom Hande abla Ozur.
Evet abi otomatik aracimiz oldugu icin otomatigi ogrenebildim manueli teorik olarak biliyorum yani vites gecisi debryaj filan biliyorum ama pratigim yok sol ayagim biraz hantal debyraj da zorlanabilirim.Dediginiz seyleri yapiyorum aynalara bakarak cikma filan, sinyalide elim oyle alismiski sitenin otoparkinda bile bazen yakiyorum Fren olayina babam bile kiziyor abi cok yumusak bastigim icin onda tek sorun yine debyraj olur Kitaba mutlaka calisirim abi okulda yanimdaki arkadas ehliyet kursuna gidiyordu onun kitabini yarisini okumustum orda birde bu tct den ogrendiklerim Amin abi iyi dileklerin icin cok tesekkurler.Abi senin tavsiye edecegin yer neresi. Altunizade'dede olabilir cunku universite orda
Ben ehliyet kursuna gittiğimde daha enjeksiyonlu arabalar keşfedilmemişti... Tekerleğin icadından kısa bir süre sonraydı....yine de yardımcı olacağım bir konu olursa sorabilirsin
İlkeciğim dediğim gibi anadolu yakasının yabancısıyım. Bizim bu taraf desen sıkıntı olmazda oraları bilmiyorum yönlendirmem yanlış olur. Ortalama bir hesap yapacak olursam;350-450tl arası kurs kayıt parası100tl sınavlar150tl civarında da bir takım harçlar olması lazım(tam emin değilim)430tl ehliyetinin almaya gittğin de ödeyeceğin tutaryani 1000tl yi biraz geçecek gibi yapacağın masraf.
Valla Hande abla sagolsun Abdulkadir abi cok guzel anlatti bir tek yer meselesi kaldi Bekledigim tutar gibi abi. Yerde buldukmu guzel tamamdir Abi bende dogup buyume bayrampasaliyim. Ama 4senedir pendikteyim. Orda oturmaya devam etseydim hersey elimizin altinda idi
Eyvallah canım. Benim kuzen Furkan daha yeni aldı sayılır, bu sıralar ehliyetin kendisini alamaya gidecek işte sınavlardan falan her şeyden geçti. O mesela 300tl vermişti kurs parası olarak. Diğerleri sabit zaten. Sen kursu ucuza getirmeye bak. Diğer ücretlerde yapacak çok fazla bir şey yok. Pazarlık yap, öğrenci falan ayakları işte sen bilirsin
ben geçen sene 700 lira gibi bir rakama halletmiştim. eğer ankarada olsan bu fiyata yakın bişeye ayarlamaya çalışırıdım
Bugün bizim burdaki ehliyet kursuna Kasım sınavına 550tl ye yazıldım arkadaşlar http://www.ozkartal.net/ Buralarda daha ucuz yer bulamadım malesef