0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin abi corollayı satalı 2 yıl oldu yanlış hatırlıyor olabilir ama bildiğim kadarı ile en alta alıp dediğim işlemi yapınca en alt noktayı zaten hafızasına alıyordu
Olabilir, herzaman yapılan bir şey değil, akü değiştiğinde kendim camları hafızalandırmıştım ve denemeye gerek duymadım, aşağı yöndede 2 saniye basılı tuttum. Sercan bey tarif ettiğiniz şekilde deneyebilir, eğer olmazsa diğer şekilde.
Herkese iyiforumlar. Bende 2003 model 1.6 vvt-i 110hp motora sahip corolla var. Aracı 2002 nin sonlarında sıfır olarak almıştık halende kullanıyorum araca hiç lpg takılmadı. Başka araçımızda olduğundan yaşına göre henüz 100.000km ye yeni girdi. Aracı aldığımızdan beri 1.6 bir araca göre fazla yakıyo. Arabayı fazla kullanmadığımdan çok kafa yormuyodum fakat sonzamanlardaki benzin fiyatlarından sonra artık batar hale geldi. Arabanın bakımlarını herzaman aksatmadan 8.000-10.000km aralığında yaptırmama buji hava filitresi zamanında değiştirmeme rağmen 55lt depoyla şehir içi ve şehirdışı karışık normal kullanımda 500km yi hiç görmedi araç Bugün yakıt deposunda kırmızı ışık yanınca 50tl lik benzin attım araca yani 10litre ve şehirlerarasında ortalama 90-100km civarında 3.000 deviri geçmeden sakince kullandım ve 110km sonra tekrar benzin ışığım yandı. Yani 100km de ortalama 9,5lt gibi normalin dışında bir sarfiyatı var. Demek şehir içi dur kalklı trafikli firenli kullanımdada 100km de 13lt ve üzeri kesin yakıyodur 180-200hp gücünde spor bir arabaya binsem normal bu diyeyim ama 1.6 110hp yani.. Benim arabadamı bir sorun var yoksa bu arabaların genelimi böyle diğer toyota kullanıcılarınında fikrini almak istedim. Şimdiden teşekkürler.