0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şakamısın sen Sercio hava balonları nasıl uçuyo ? Şaka yaptım de bana
Abi fizik kurallarına aykırı bir durum bu . Isınan hava genleşir ve dolayısıyla lastik basıncı yükselir . Hatta havaların ısındığı zamanlar lastiklerimizin basıncının artmasının sebebi budur . Ben ortalama 15 günde bir kontrol ederim ve bunu her mevsim değişiminde fark ederim . Havalar soğurken lastiklerime hep hava vururken havalar ısınırken lastikleri hep indiririm hatta bunun olacağını bildiğim için yaz mevsimine girerken havaları evin önünde kontrol ederim çünkü lastikte herhangi bir patlak yoksa havalar ısınırken basınç hep yüksek çıkıyor .
Yaww Adana cekil aradan, ben arkadaslari test ediyorum
Oncelikle verilen onerilerden bir kac sey oldukca yanlis. İlk sirada lastik basinclari onler 36 arkalar 32olamaz bu sefer arac kafadan kayma egilimine girer ve kafadan kayan arac toparlanmaz toparlansada zor bu olayi unutun. Lastikler hepsi ya 32 yada yukunuz cok fazlaysa 34 olabilir hatta torpidoda yazar 160km/h surat ve sonrasi icin 36 yapin der.Maf sensoru kesinlikle kulak pamuguyla temizlenmemeli bozulmasi cok kolay bir parca.Yazilimsal bir sorun olacagini zannetmiyorum oyle kolay sorun cikartan bir yazilima sahip degil vvt-i lar ama icinizinrahat etmesi acisindan serviste bilgisayara baglatabilirsiniz.Bu fazla yakit tuketiminizi rodaj donemini duzgun yapmadiginiza bagliyorum. İlk 2000 km oldukca sakin sonraki 8000-10.000 km arasi araci surekli sikistirmamak Sartiyla kullanilmasi gerekir. Birde aracinizi 2500-2750 devir arasinda vites degisimiyle kullanirsaniz tabiki gaza birden abanmak yerine. yavas yavas hizlanmasini saglarsaniz yakit duser. Ayrica inislerde bosta inmek yerine ayaginizi gazdan cekip viteste inerseniz arac cut off sistemini calistirip benzin tuketmezsiniz ve isiklara dogru giderken duracaksaniz vitesle durun 5ten 4e 4ten 3e yine aracta gaza basilmadigi icin yakit tuketimi 0 oluyor. Kullandigimiz sizin bir dusuk kasaniz olan 2001 vvt-i sehirici ceyrek depo ile bitmesine yakin 120-140 arasi yapabiliyorum ve arada yuksek devirli kullanmama ragmen aracta lpg yok uzun yolda.bir depo ile rahat 700-800 km gorebiliyoruz hatta daha fazlasida var. Aracinizin dilinden anlamaniz onemli performans isterseniz oda size o dilden konusur.
Buarada rodaj dönemi hakkında haklı olabilirsiniz çünkü arabayı aldım ilk 1.000km yi doldurduktan sonra sürekli yüksek devirlerde ani hızlanmalar yaparak kullandım. Ozaman çevredekilerde aracı ilk aldınmı basıcan motor açılsın yoksa sonradan açamazsın sağır kalır diye cahil bir mantık vardı. Ben motoru açtım sanırım ama kapatamıyoruz benzin çekiyo E dediğim gibi bu araba zeten ilk aldığımızdan beri çok yakıyodu yani orasını burasını temizletmeklede çok bişey değişmiyecek demektir
arkadaşlar benim aracın lastiklerinde nitrojen gazı var. nitrojen olduğu için hiç basınçlarını kontrol etmedim.sizde benzinliklerde ki hava makinaları ile basınç kontrolü yapmalımıyım?
Benim araba kendi ölçüyor, basınç düşerse haber veriyor
Araçta biara 2 sene kadar 17 inc jant kullanmıştım arabada serilik diye bişey kalmamıştı arabaya ağır geldiği sürüşten motorun sesinden gaza fazladan basmanız gerektiğinden bariz anlaşılıyodu yani. Arabayı 1.6 motordan 1.4 motor performansına düşürüp yakıtı 2.0 motor araba yakıtına çıkarttığınızı düşünün. Bende sonra söküp orjinal jantlarını taktım ama jant kullandığım dönemde beyinde şaşırma olmuş olabilir diye geldi şimdi aklıma.
Ercü bu arada akünün kutup başını 4dk sökülü bırak ECU kendini resetler . Teyip ve cam otomatikleri dahil.
Camları tam açıp 2 saniye boyunca cam düğmelerini kaldırıp tutmak lazım
Açma ve kapama işlemleri için ayrı ayrı basılı ve çekili tutmak gerekiyor sanırım, yoksa yukarı yönde otomatik kalır aşağı yönde manuel.