0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende 2006 corolla hb var..arabayı yenı aldım.lastık basınclarını karsı komsum olan abime sordum.o kisi mıchelın lastık bayısınde calısıyor.bana dediki ; önlerin basıncı arka tekerlerin basıncından az fazla olsun.neden dedim, öndeki ağırlık (motor vs.) o yuzden dedi.bende önleri 33psi arka tekerleri 32psi basınca getireyim dedim tamam olur dedi..ve bir kac zaman sonrada ön tekerleri arkaya,arka tekerleri ön tarafa değiştirirsin dedi...siz neler dusunuyorsunuz yaptığım yorum hakkında ?
Versonun el kitabindada onler 34 arkalar 35 yaziyor...motor arkadami ola
Allah askina nasil.oluyor 39 ben su ana kadar bindigim butun toyotalarda denk geldikce aklima geldikce bakiyorum 36nim ustunu gormedim.henuz.
Adamm king Dağılın beyler
ercucum lastige gore.senin araba 15 jant ve 195 lastik.kisin en fazka 34 yazun sicak havalarda 30-32 olmasi lazim..fazla basma patlar..cok detaylara girmeyecem.sonu kotu olursercancim birak kalsin millet.dagitmak istesem biber gazi kullaniriz...hakketen neden ole yazmidlar ;-)
Normalde 32 psi yazıyor bizim araçların kapısında ama ben 33-34 arası basıyorum indiğinde dengelesin diye.
Tam tersi olur aslında . Lastik havaları lastik soğuk iken yapılır ve ayarlanan basınç belli bir km den sonra lastiğin ısınması ile yükselir . Bu normal hava basılmış lastiklerde olur nitrojen basılan lastiklerde böyle bir şey söz konusu değildir .Bu arada ben lastikler soğuk iken 33psi basıyorum .
36'ya falan denk gelir o zaman mahmut abi.
O kadar fark edeceğini zannetmiyorum . Zaten üreticilerin tavsiye ettiği basınçlar lastik soğukken ki basınçlar . Ondan lastik basınçlarını uzun yol yaptıktan sonra ayarlamak yerine bir kaç km gittikten sonra ayarlamakta fayda var .
Haklısın abi zaten istasyon en fazla 2 km yani çok fark edeceğini sanmam.Ama makinaların basınç göstergesi doğrumudur yani sapma olabilir mi bunu merak ediyorum aslında.
Mahmutcum bende tam tersini dusunuyorum ve hatirliyorum, yani isinan lastigi hva basincini ayarlamak istediginde dusuk gosterir bir kac oe yasadigimdan biliyorum. Yanlis hatirlama ihtimalimide belirtmke isterim.32 olan lastik basinci km yapan lastikleri olctugunde 29 cikabilir. Ben bu sekilde biliyorum.
Şakamısın sen Sercio hava balonları nasıl uçuyo ? Şaka yaptım de bana
ben tekerleri 32psi basınca getiriyorum.ve daha sonra hiç görmedim 33psi çıktığını..sıcak havada olsa basınctan tekeler şişmez