Gönderen Konu: Muayeneden kaldık...  (Okunma sayısı 5154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Muayeneden kaldık...
« : Temmuz 20, 2013, 18:47:42 »
Herkese merhaba.
Cuma günü 1995 molde xei aracımı muayeneye götürdüm ve malesef sağ arka frenden dolayı kaldık %55 sapma olduğu yazıyor onu yaptırıp geri götürmem gerektiğini söyledi görevli pazartesi dörtnala götürüp baktıracağım fazla bi masrafı olurmu diye size sormak istedim.

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Muayeneden kaldık...
« : Temmuz 20, 2013, 18:47:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Muayeneden kaldık...
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2013, 19:33:17 »
Rot balansın bir alakası yok değil mi ? Rot balansla ilgili konu da açmıştınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2013, 21:12:47 »
yok rot balansla alakasi oldugunu sanmiyorum daha yeni yaptirdim rot balansi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2013, 21:22:48 »
eğer gerçekten % 55 sapma varsa sizin can sağlığınız açısından da kritik bir durum. sanırım arka kampanalardan kaynaklı olabilir pek bişey tutacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2013, 21:58:44 »
fren telinde sorun vardır, büyük sorun olmaz, kampana tamiri nispeten daha kolaydır (diye düşünüyorum)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2013, 23:47:50 »
Herkese merhaba.
Cuma günü 1995 molde xei aracımı muayeneye götürdüm ve malesef sağ arka frenden dolayı kaldık %55 sapma olduğu yazıyor onu yaptırıp geri götürmem gerektiğini söyledi görevli pazartesi dörtnala götürüp baktıracağım fazla bir masrafı olurmu diye size sormak istedim.

Teşekkürler
O araçlarda alt fren merkezi (p valf diyorlar sanırım) genelde sorun çıkarabiliyor. Ama ilk yapılması gereken bence; arka kampananın açılıp, balata kontrol, temizliği ve ayarı. Varsa, sistemdeki havanın bertaraf edilmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2013, 23:58:47 »
 Bizim de başımıza gelmişti. P valfi veya limitör diye geçer.  Onu işinin ehli bir ustaya götürüp temizletirsen sorunun kalmaz. Biz Muğla'da 50 lira gibi bir maliyetle sorunu ortadan kaldırdık. Fakat serviste bu p valfine 470 lira fiyat biçmişlerdi.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2013, 00:58:29 »
eğer gerçekten % 55 sapma varsa sizin can sağlığınız açısından da kritik bir durum. sanırım arka kampanalardan kaynaklı olabilir pek bişey tutacağını sanmam.
Abi aracın sürüşünde ben pek bi farkını görmedim ancak aracın fren mesafesi hakketen uzun biraz alıştım ama yinede kötü ae101 sahibi kişilerle konuşdum onlarda frenlerden şikayetci kronik sanırım fren mesafesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2013, 01:03:33 »
O araçlarda alt fren merkezi (p valf diyorlar sanırım) genelde sorun çıkarabiliyor. Ama ilk yapılması gereken bence; arka kampananın açılıp, balata kontrol, temizliği ve ayarı. Varsa, sistemdeki havanın bertaraf edilmesi.

Abi internetten araştırdığım kadarıyla genelde p valfinden olduğu söyleniyor bakalım pazartesi dörtnala götüreceğim işallah pahalıya patlamaz.

fren telinde sorun vardır, büyük sorun olmaz, kampana tamiri nispeten daha kolaydır (diye düşünüyorum)

İşallah abi bahsettiğin gibi pek büyük bişey değildir hemen düşük maliyete hallolur.

Bizim de başımıza gelmişti. P valfi veya limitör diye geçer.  Onu işinin ehli bir ustaya götürüp temizletirsen sorunun kalmaz. Biz Muğla'da 50 lira gibi bir maliyetle sorunu ortadan kaldırdık. Fakat serviste bu p valfine 470 lira fiyat biçmişlerdi.

Evet abi internetten araştırdığım kadarıyla çoğu ae101 de bu sorunla karşılaşılmış dörtnala götüreceğim orada hallederler umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2013, 01:11:43 »
Aynı sorun başıma gelmişti.Evet arkadaşlar demiş p valfi temizleniyor yada onarılıyor diye ama garanti değil.Bu şekilde işlem yapılarak araç muayeneden geçiyor ama sorun aslında devam ediyor.En azından benim muayene maceramda fren test merkezindeki eleman öyle demişti.Abi biz borunu hallederiz araç muayeneden geçer ama sorun devam eder diye.En garanti çözüm p valfinin değişimi.Tabi birde fren balataları ve disklerinde kontrol edilmeli.Japon araçlarından anlayan güvenilir bir ustan varsa sorabilirsin o da hemen hemen benim dediklerimi söyleyecek.Aracınızı güven içinde kullanmak istiyorsanız yöntem bu.Yok ben sadece muayeneden geçsem yeter diyorsanız onarım yoluna gideceksiniz.Karar sizin.Nette ve forumda da araştırabilirsiniz.AE 101 kasaların belkide tek kronik sorunu p valfi sorunudur.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2013, 13:11:00 »
 Fren sisteminde kullanılan balatalar kaliteli ve yumuşaksa, fren merkezi ve pistonları sağlamsa o araçların fren sistemi gayet tatminkardır bence. Fakat lastikleri(175-65) buna ayak uyduramamaktadır. 185-60 ölçüsünde ve kaliteli bir lastikle sonuç oldukça değişebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2013, 16:52:49 »
İyi bir frenci halleder halatla ayarlanır bende geçen yıl 12ci ayda muayenesi vardı sol arka teker sağa göre daha az tutuyordu frenciye söyledim muayeneye girecem diye iki tarafıda söktü balatalar orta ayarlıyayım istersen dedi bende sökülmüşken değiştir dedim 60 tl trv marka aldım  50 tl işçilik aldı sol halatıda kampanın içinde ayar somunundan ayarladı muayeneden sıkıntısız geçti önceki rapora göre sapma fazla yok umarım çok maliyetli olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2013, 00:46:29 »
sadık abiye selam söylersen makbule geçer başkan :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2013, 02:09:20 »
sadık abiye selam söylersen makbule geçer başkan :)
Başım gözüm üstüne kardeşim daha 2. kez gidişim olacak yavaş yavaş tanışıyoruz görürsem iletirim selamını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2013, 02:49:33 »
Başım gözüm üstüne kardeşim daha 2. kez gidişim olacak yavaş yavaş tanışıyoruz görürsem iletirim selamını.
Çok kral adamdır hepsi birbirinden iyidir sırf muhabbetine giderim. Hele bir de ogün abi var ki anlatılmaz yaşanır :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2013, 03:36:32 »
Umarım fazla masraf tutmaz ve muayeneden geçersin, Biz de xenon far yüzünden geçememiştik.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2013, 14:10:53 »
Sorun çözüldü klasik p valfi sorunu dörtnaldaki burak usta sağolsun halletti geçici olarak bi p valfi taktı yarın muayeneden sonra sökecek.Aracı fren testine soktuk %55 olan sapma %5 e  el frenide %1 e düştü işallah yarın bu muayene işini halledeceğim herkese vakit ayırıp cevap verdiği için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2013, 14:42:17 »
Sorun çözüldü klasik p valfi sorunu dörtnaldaki burak usta sağolsun halletti geçici olarak bir p valfi taktı yarın muayeneden sonra sökecek.Aracı fren testine soktuk %55 olan sapma %5 e  el frenide %1 e düştü işallah yarın bu muayene işini halledeceğim herkese vakit ayırıp cevap verdiği için çok teşekkür ederim.
Abi sokme sebebin ne cunku fren, hayat demek te ondan sordum bu arada sorunun cozulmesine sevindim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2013, 15:33:13 »
Abi sokme sebebin ne cunku fren, hayat demek te ondan sordum bu arada sorunun cozulmesine sevindim :)
Bi nevi kiraladım p valfini muayeneyi geçince eskisini takacak usta.Sürüş esnasında somut bi fark göremedim ben iki valf arasında sadece yeni takılan valfde el freni daha iyi tutuyor ama seyir esnasındaki frenlemede pek farkını hissedemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2013, 15:35:48 »
bir nevi kiraladım p valfini muayeneyi geçince eskisini takacak usta.Sürüş esnasında somut bir fark göremedim ben iki valf arasında sadece yeni takılan valfde el freni daha iyi tutuyor ama seyir esnasındaki frenlemede pek farkını hissedemedim.
Sen bilirsin abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...