0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba.Cuma günü 1995 molde xei aracımı muayeneye götürdüm ve malesef sağ arka frenden dolayı kaldık %55 sapma olduğu yazıyor onu yaptırıp geri götürmem gerektiğini söyledi görevli pazartesi dörtnala götürüp baktıracağım fazla bir masrafı olurmu diye size sormak istedim.Teşekkürler
eğer gerçekten % 55 sapma varsa sizin can sağlığınız açısından da kritik bir durum. sanırım arka kampanalardan kaynaklı olabilir pek bişey tutacağını sanmam.
O araçlarda alt fren merkezi (p valf diyorlar sanırım) genelde sorun çıkarabiliyor. Ama ilk yapılması gereken bence; arka kampananın açılıp, balata kontrol, temizliği ve ayarı. Varsa, sistemdeki havanın bertaraf edilmesi.
fren telinde sorun vardır, büyük sorun olmaz, kampana tamiri nispeten daha kolaydır (diye düşünüyorum)
Bizim de başımıza gelmişti. P valfi veya limitör diye geçer. Onu işinin ehli bir ustaya götürüp temizletirsen sorunun kalmaz. Biz Muğla'da 50 lira gibi bir maliyetle sorunu ortadan kaldırdık. Fakat serviste bu p valfine 470 lira fiyat biçmişlerdi.
sadık abiye selam söylersen makbule geçer başkan
Başım gözüm üstüne kardeşim daha 2. kez gidişim olacak yavaş yavaş tanışıyoruz görürsem iletirim selamını.
Sorun çözüldü klasik p valfi sorunu dörtnaldaki burak usta sağolsun halletti geçici olarak bir p valfi taktı yarın muayeneden sonra sökecek.Aracı fren testine soktuk %55 olan sapma %5 e el frenide %1 e düştü işallah yarın bu muayene işini halledeceğim herkese vakit ayırıp cevap verdiği için çok teşekkür ederim.
Abi sokme sebebin ne cunku fren, hayat demek te ondan sordum bu arada sorunun cozulmesine sevindim
bir nevi kiraladım p valfini muayeneyi geçince eskisini takacak usta.Sürüş esnasında somut bir fark göremedim ben iki valf arasında sadece yeni takılan valfde el freni daha iyi tutuyor ama seyir esnasındaki frenlemede pek farkını hissedemedim.