Gönderen Konu: keyfi yazilan ceza iptal oldu, fahri trafik mufettisinin gorevi elinden alindi!  (Okunma sayısı 7331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
arkadaslar merhaba,
ilgili baslik aradim ama o kadar sinirliyim ki bulamamissam ozur dilerim. acilen fikrinize ihiyacim var..

olayi kisaca anlatayim, bugun bana fahri trafik mufettisi tarafindan yazilmis baska araclarin park etmesine engel olacak sekilde park etmek sucuyla 77 tl ceza geldi. bu adamla bagirmasi yuzunden tartistim adam da nasil intikam alirim diye dusunmus bu yola basvurmus heralde.. isin gercek tarafi ise arabam her zaman ayni yerde durur ve SITE icerisinde zaten park sorunu var. ve kesinlikle yol ortasina falan da birakmadim.

benim sorum ise sulh mahkemesine itiraz ederken yanimda ne goturmem gerekir itiraz icin? site yonetimi isterlerse belge gondeririz diyor ama simdiden hazirlanmiyomus. bir de hangi ilcede var sulh ceza mahkemeleri?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
1.6 auris elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: fahri trafik mufetttisiymis
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2013, 11:40:28 »
bildiğim kadarı ile istanbulda mahkemeler tek çatı altında toplandı anadolu yakasında kartalda yeni adlieye binası avrupa yakasında çağlayanda.geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2013, 11:48:45 »
en abuk uygulamalardan biri. ne demek fahri trafik mufettisi.  devletin trafik olmayan polisi bile ceza yazamazken sivil sahislar ceza yaziyor.
peki kim bu sivil sahislar. fahri trafik mufettisleri? genellikle emekli buyukbas.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2013, 15:23:03 »
yani bu olayda bu sahis emekli ogretmen.. isin sacma tarafi adam sahsi olayini devletin cezasiyla kapatiyor aklinca.. bu gorevi kotuye kullanmak degil de nedir? ayrica site icerisinde isaretli yerler icine park ediyorum surekli arabami. simdi kirik bacagimla 15 gun icinde ta kartala ben nasil gidip de cezaya itiraz edicem
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2013, 15:56:59 »
yani bu olayda bu sahis emekli ogretmen.. isin sacma tarafi adam sahsi olayini devletin cezasiyla kapatiyor aklinca.. bu gorevi kotuye kullanmak degil de nedir? ayrica site icerisinde isaretli yerler icine park ediyorum surekli arabami. simdi kirik bacagimla 15 gun icinde ta kartala ben nasil gidip de cezaya itiraz edicem

Uğraşıp olayın peşini bırakmamanızı tavsiye ederim , güzel bir tazminat davasıyla o kişiyi yerin dibine sokabilir , intikamınızı alabilirsiniz.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2013, 19:06:03 »

Uğraşıp olayın peşini bırakmamanızı tavsiye ederim , güzel bir tazminat davasıyla o kişiyi yerin dibine sokabilir , intikamınızı alabilirsiniz.

vallahi balkona zor yuruyorum adliyeye nasil gideyim, artik gidicez..

gidin kırın kafasını, tıkın ceza kağıdını da ağzına...

iyileseyim o adama 77 tl yi odeticem. nakit vermezse cebinden cikmasini saglicam
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2013, 19:58:52 »
Geçmiş olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2013, 20:16:30 »
arabaya ceza kestiği yerin fotoğraflarını çekin.
site içinde ise güvenlik kameralarının o günkü kayıtlarında arabanızın kaydı varsa ve de park ettiğiniz yerde trafik işareti yoksa ve de harbiden ben bu adamla uğraşacağım diyorsanız mahkemeye verin.
geçmiş olsun.
kolay gelsin.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2013, 20:35:37 »
Bu son dönemde yani siyasi parti döneminden bahsediyorum bildiğim kadarıyla 12000 fahri trafik müfettişine yetki verildi..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2013, 13:06:55 »
Sitenizin içi trafiğe (kamuya) açık alan değildir. Orada yapacağınız hatalı park, ceza kapsamına girmez. Bu fahri trafik müfettişinin bir tutanak tutmuş olması veya en azından size bildirilen cezanın bir tutanağa bağlanmış olması gerekir. Bir bakın bakalım, tutanakta "suç mahalli" olarak ne gösteriliyor. İtirazınızı ona göre oluşturmanız gerekiyor. Eğer gerçek dışı bir yer beyan edilmişse, belirtilen saatte belirtilen yerde olmadığınızı (aracınızın olmadığını) kanıtlayabilirseniz (şahit?) itirazınız muhtemelen kabul edilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2013, 16:42:05 »
Sitenizin içi trafiğe (kamuya) açık alan değildir. Orada yapacağınız hatalı park, ceza kapsamına girmez. Bu fahri trafik müfettişinin bir tutanak tutmuş olması veya en azından size bildirilen cezanın bir tutanağa bağlanmış olması gerekir. Bir bakın bakalım, tutanakta "suç mahalli" olarak ne gösteriliyor. İtirazınızı ona göre oluşturmanız gerekiyor. Eğer gerçek dışı bir yer beyan edilmişse, belirtilen saatte belirtilen yerde olmadığınızı (aracınızın olmadığını) kanıtlayabilirseniz (şahit?) itirazınız muhtemelen kabul edilecektir.
evet haklısın arkadaşım adres neresi olarak yazılmış , bırde mağdur arkadaşın orada olmadığını kanıtlaması hem zor hemde gerek yok cezayı yazan dingilin orada ki durumu fotoğraflaması gerekir ,aksi halde ceza geçersiz sayılır otomatikman park cezaları yazılırken polis arabayı çekmeden önce fotoğraf çekiyor çekmeden yazarsa yine geçersiz olur o ceza kırmızı ışık ihlallerinde de aynı şekilde fotoğraf olmadan ceza olmazz..

birde bu ceza size ne şekilde geldi ? adresemi ? kim olduğu bellimi bu ceza kesen şahsın ? belliyse git ifadesini al .
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2013, 18:45:05 »
evet haklısın arkadaşım adres neresi olarak yazılmış , bırde mağdur arkadaşın orada olmadığını kanıtlaması hem zor hemde gerek yok cezayı yazan dingilin orada ki durumu fotoğraflaması gerekir ,aksi halde ceza geçersiz sayılır otomatikman park cezaları yazılırken polis arabayı çekmeden önce fotoğraf çekiyor çekmeden yazarsa yine geçersiz olur o ceza kırmızı ışık ihlallerinde de aynı şekilde fotoğraf olmadan ceza olmazz..

birde bu ceza size ne şekilde geldi ? adresemi ? kim olduğu bellimi bu ceza kesen şahsın ? belliyse git ifadesini al .

valla normalde alirdim ama su an tek bacagimi kullanabiliyorum maalesef.

tutanakta suc mahali mehmet akif mahallesi yaziyo sadece yani neresi sokak ismi vs yok. baskalarinin park etmesine engel olacak sekilde park etmek yaziyor.. sahitler de hem guvenlikciler hem de koca sitenin yoneticisi

arabaya ceza kestiği yerin fotoğraflarını çekin.
site içinde ise güvenlik kameralarının o günkü kayıtlarında arabanızın kaydı varsa ve de park ettiğiniz yerde trafik işareti yoksa ve de harbiden ben bu adamla uğraşacağım diyorsanız mahkemeye verin.
geçmiş olsun.
kolay gelsin.

tutanakta fotograf vs. eklememis ki tirnaksiz. hakim demez mi nereden bilecem kardes diye? beni ancak kamera kaydi kurtarir sanirim onu da pek zannetmiyorum
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2013, 20:29:23 »
Hikmet bey öncelikle geçmiş olsun. Bir kaç arkadaşımız da ifade etmiş zaten. Site içerisinde park cezası olmaz. İtirazınızı sadece bu yönde yapmanız yeterli. Diğerlerine gerek bile yok.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2013, 21:04:09 »
Site icerisinde park cezasi olmaz degil, ancak site yonetimi size park cezasi kesebilir ayni sekilde AVM'lerde park ihlali yaparsaniz avm yonetimi size ceza kesebilir.
O size ceza yazan arkadas bunu bilmiyor heralde. Fahri trafik polisi olmus ama adam olamamis anlasilan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2013, 21:15:48 »
Site icerisinde park cezasi olmaz degil, ancak site yonetimi size park cezasi kesebilir ayni sekilde AVM'lerde park ihlali yaparsaniz avm yonetimi size ceza kesebilir.
O size ceza yazan arkadas bunu bilmiyor heralde. Fahri trafik polisi olmus ama adam olamamis anlasilan :)
Kadir bey park cezası olmaz derken "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı"ndan bahsetmiştim. Bu ceza usul ve şekil yönünden hatalı bir işlemdir. Başkaca bir delile gerek yoktur.
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı yalnızca karayolları trafik kanununda belirtilen sınırlar dahilinde tanzim edilebilir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2013, 21:32:09 »
Kadir bey park cezası olmaz derken "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı"ndan bahsetmiştim. Bu ceza usul ve şekil yönünden hatalı bir işlemdir. Başkaca bir delile gerek yoktur.
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı yalnızca karayolları trafik kanununda belirtilen sınırlar dahilinde tanzim edilebilir.
+1 Haklisiniz.
Benim belitmek istedigim site ici ozel mulk satatusunde oldugu icin cezayi sadece site yonetimi kesebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2013, 08:30:17 »
Arkadaşlar,  fahri müfettiş sadece mahalle ismi yazmış ceza tutanağına siteden bahsetmiyor. Bu durumda koskoca mahallede bir cadde üzerinde ceza kestim diyebilir.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2013, 09:23:39 »
tem de bahçeşehir yönünde sol şeritten 110-120km hızla giderken arkama bir auris yapıştı selektör atıyor önümde başka arabalar olduğu için yol vermedim, sağ şeritten önüme geçti, 1 kere selektör yaptım hadi yürü gibilerinden aniden fren yaptı. sol şeritte durduk yanımda nişanlım var inemiyorum arabadan, korkuyor zaten böyle durumlardan. telefondan aynadan foto çekiyor, sağından geçtim, yüksek hız ile devam ettim sırf tekrar yanıma gelmesin dayanamayıp arabadan ineceğim diye, yaklaşık 1.5 ay önce cezası geldi 77TL yakın takip diye :) sizce ben ne yapayım adamı bir daha görsem de kafasını gözünü kırsam rahatlayacağım ama zor biraz.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2013, 09:25:37 »
bana da kırmızı ışık cezası kesmiş bu ne oldugu kim oldugu belirsiz adamlar. Geçsem zoruma gitmeyecek ama dağıtılan makarnanın parasını benden çalarak almaları acayip zoruma gidiyor.zehir zıkkım olsun.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2013, 09:35:02 »
...site ici ozel mulk satatusunde oldugu icin cezayi sadece site yonetimi kesebilir.

Bunun bu konuyla çok sıkı alakası yok, ama herkesin kendince birtakım haklar ve görevler atfettiği site yönetimleri (veya apartman yöneticileri) hakkında yanlış bir düşünce doğmasını önlemek amacıyla yazıyorum.

Site yönetimi hele hele böyle bir durumda ceza kesme yetkisine sahip değildir. Kat mülkiyeti yasası site yönetimlerine böyle bir görev vermemiştir. Eğer yönetim planına aykırı bir davranış varsa site yönetiminin yapabileceği tek şey, mahkemeye vermektir. Yasalarda belirtilen bir avuç istisnayı bir yana bırakırsak, cezalar devlet tarafından kesilir, özel kişi ve kurumlar tarafından değil.