Gönderen Konu: keyfi yazilan ceza iptal oldu, fahri trafik mufettisinin gorevi elinden alindi!  (Okunma sayısı 7328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: fahri trafik mufetttisiymis
« Yanıtla #20 : Temmuz 25, 2013, 00:19:12 »
Arkadaşlar,  fahri müfettiş sadece mahalle ismi yazmış ceza tutanağına siteden bahsetmiyor. Bu durumda koskoca mahallede bir cadde üzerinde ceza kestim diyebilir.

evet sure bitmeden itiraz edicem ama sonucta kalem namerdin elinde adam mahalle ismi yazmis ben o saatte nasil kanitlayayim arabanin sitede oldugunu ben biliyorum ama hakim nereden bilecek.. malesef arabami goren kamera da yok sitede. ameliyat raporlarim var ama hakim de bu sefer arkadas sen evdesin arabanin nerede oldugunu nereden bileyim demez mi? akil verebilecek var mi?
1.6 auris elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 25, 2013, 00:19:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Temmuz 25, 2013, 00:22:59 »
Hikmet bey öncelikle geçmiş olsun. Bir kaç arkadaşımız da ifade etmiş zaten. Site içerisinde park cezası olmaz. İtirazınızı sadece bu yönde yapmanız yeterli. Diğerlerine gerek bile yok.

nasil yaparim bunu bir fikriniz var mi? ben sitedeydim kardesim dersem hakim demez mi nereden bilecem. ama soyle bir durum var mi acaba: tutanakta tam adres gostermesi lazim mi ya da fotograf yok hakim ona gore karar verir mi?
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 25, 2013, 00:51:27 »
Siz hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz.

Dilekçenizde olayları açık açık anlatın. Fahri ile tartıştığınızı ve site içerisinde yetkisi olmamasına rağmen ceza kestiğini detaylı olarak anlatın.

Cezanın iptal edilmesi gerekir.

Örnek dilekçe isterseniz gönderebilirim. Kendi olayınıza göre düzenlersiniz.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 25, 2013, 00:55:36 »
Siz hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz.

Dilekçenizde olayları açık açık anlatın. Fahri ile tartıştığınızı ve site içerisinde yetkisi olmamasına rağmen ceza kestiğini detaylı olarak anlatın.

Cezanın iptal edilmesi gerekir.

Örnek dilekçe isterseniz gönderebilirim. Kendi olayınıza göre düzenlersiniz.

Geçmiş olsun.

Iptal edilmesi gerekir ve kanitsizliktan benim faydalanmam lazim foto yok adres yazmiyo ama emsal olaylara bakiyorum pek hakimler tinlamiyor gibi hep..

Ornek dilekce de cok guzel olur cok tesekkur ederim ona gore doldururum
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 25, 2013, 01:34:55 »
arkadaslar bana 12 gun sonra teblig edildi 7 is gunu muhabbetinden haberi olan var mi?
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 25, 2013, 01:49:33 »
hikmet bey nerede ne zaman tartıştınız bu şahısla ceza günü mü daha önce mi?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 25, 2013, 02:10:08 »
arkadaslar bana 12 gun sonra teblig edildi 7 is gunu muhabbetinden haberi olan var mi?

7 iş günü artık 10 iş gününe çıkarıldı.

İtiraza ilişkin dilekçe de ekte.

Dilekçe içeriğinde itiraz edilen tutanak da aylar sonra tebliğe çıkarılmış. Biz de 10 iş gününe dayanarak itiraz etmiştik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 25, 2013, 03:09:23 »
hikmet bey nerede ne zaman tartıştınız bu şahısla ceza günü mü daha önce mi?

ayni gun ogleden sonra sitenin icerisinde . sahis muhtemelen evine gitti napsam diye dusundu ku gece 10 da tutanagi duzenlemis
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 25, 2013, 03:14:02 »
7 iş günü artık 10 iş gününe çıkarıldı.

İtiraza ilişkin dilekçe de ekte.

Dilekçe içeriğinde itiraz edilen tutanak da aylar sonra tebliğe çıkarılmış. Biz de 10 iş gününe dayanarak itiraz etmiştik.
herhalde buna uyuyolar artik bana tam 10. is gunu teblig edildi. peki sizin ceza iptal edildi mi? gerekcesi teblig suresi mi yoksa kanit olmamasi mi? cunku benim tutanakta olay yeri mahalle yazilip birakilmis ve foto vs ek de yok. ben buna dayandirdim dilekcemi
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 25, 2013, 03:55:29 »
herhalde buna uyuyolar artik bana tam 10. is gunu teblig edildi. peki sizin ceza iptal edildi mi? gerekcesi teblig suresi mi yoksa kanit olmamasi mi? cunku benim tutanakta olay yeri mahalle yazilip birakilmis ve foto vs ek de yok. ben buna dayandirdim dilekcemi

O itiraz henüz sonuçlanmadı. Bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 25, 2013, 09:55:56 »
Hikmet bey, bu konunun peşini bırakmazsanız hakkınızı alırsınız. Mahkemeler insanımızın bu tür hak arama konularında isteksiz olduğunu, mahkemelerden korktuğunu ve asıl önemlisi de bürokrasiyi bilmediğini bildiği için göz korkutuyorlar. Siz ısrarcı olursanız kazanırsınız. Bu arada bacağınız için de geçmiş olsun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 25, 2013, 11:57:55 »
Hikmet bey, bu konunun peşini bırakmazsanız hakkınızı alırsınız. Mahkemeler insanımızın bu tür hak arama konularında isteksiz olduğunu, mahkemelerden korktuğunu ve asıl önemlisi de bürokrasiyi bilmediğini bildiği için göz korkutuyorlar. Siz ısrarcı olursanız kazanırsınız. Bu arada bacağınız için de geçmiş olsun.

niyetlendim bugun gidicem adliyeye bakalim ne olacak sonuc.. inat ettim cezayi da odemicem iptal olsun.. iyi dilekler icin de teskkur ederim..
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 26, 2013, 11:41:53 »
Hikmet bey ceza tutanağını görmediğimiz için net bir şey yazamıyorum ama anladığım kadarıyla tutanakta muğlak ifadeler var. (... mahallesi vs.) net bir adres yok, park yasağı tabelası var mı ? mesela, bunlar önemli. Siz olayı baştan sona anlatın dilekçenizde, ceza yazan ispat etsin o kuralı ihlal ettiğinizi. Ayrıca itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar ve yanlış bilmiyorsam da kabahatler kanunu kapsamında değerlendirildiğinden 15 gün içinde itiraz edebilirsiniz.(süre konusunda çok emin değilim).
Kaldı ki Trafik görevlisinin yazdığı ve delillendiremediği cezayı bile iptal eden mahkeme sizin cezayı çok rahat iptal eder.
Tekrar geçmiş olsun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 26, 2013, 12:46:19 »
Hikmet bey ceza tutanağını görmediğimiz için net bir şey yazamıyorum ama anladığım kadarıyla tutanakta muğlak ifadeler var. (... mahallesi vs.) net bir adres yok, park yasağı tabelası var mı ? mesela, bunlar önemli. Siz olayı baştan sona anlatın dilekçenizde, ceza yazan ispat etsin o kuralı ihlal ettiğinizi. Ayrıca itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar ve yanlış bilmiyorsam da kabahatler kanunu kapsamında değerlendirildiğinden 15 gün içinde itiraz edebilirsiniz.(süre konusunda çok emin değilim).
Kaldı ki Trafik görevlisinin yazdığı ve delillendiremediği cezayı bile iptal eden mahkeme sizin cezayı çok rahat iptal eder.
Tekrar geçmiş olsun.

aynen dediginiz gibi tutanakta sadece mahalle ve ilce ismi yaziyor.. park tabelasi falan da yok zatensitenin icerisi olayin oldugu yer.. bugun kartal da 39. sulh ceza mahkemesine itiraz dilekcemi verdim. site gorevlileri tutanak yazmaya yanasmadilar aracimin sitede olduguna dair ben de bu yuzden dilekcemde fahri mufettisin sadece mahalle ismi yazisini fotograf vb delil bulunmadigini aramizda gece olayi bastan sona anlatarak 2 sayfalik bir dilekce verdim. yani benim kanitim yok sitede olduguma dair ama serefsiz mufettisin de yok. hukuk kurallarina gore bu supheli durumdan vatandasin faydalanmasi gerekir bakalim turk hukuku ne diyecek bu konuda:)) her seye ragmen ben uzerime duseni yaptim cezaya itiraz ettim icim rahatladi red de gelse kabul de.. ama herkes bu serefsizce ceza yazan fahri mufettislere boyun eymesin.. hakkimizi aramadigimiz icin bu insanlar kendini bir halt zannediyorlar.. mahkemede isim 5 dakika bile surmedi kimse imtina etmesin. 1 aya belli olurmus snuc. forum sankinlerini sonuctan haberdar edecegim..
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 26, 2013, 23:12:18 »
En iyisini yapmışsınız, sineye çekmek bunların daha da çoğalmasını sağlayacaktır. Arkadaş ! yazdığı ceza için mahkemeye bir iki sefer gidince, bundan böyle 2 kere düşünür.
Ayrıca bu fahri müfettişler de tartışılmalı. İllaki olmalıysa liyakatli kişilerden ve belli eğitimden geçmeliler. Kraldan çok kralcılar maşallah.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 27, 2013, 13:28:51 »
En iyisini yapmışsınız, sineye çekmek bunların daha da çoğalmasını sağlayacaktır. Arkadaş ! yazdığı ceza için mahkemeye bir iki sefer gidince, bundan böyle 2 kere düşünür.
Ayrıca bu fahri müfettişler de tartışılmalı. İllaki olmalıysa liyakatli kişilerden ve belli eğitimden geçmeliler. Kraldan çok kralcılar maşallah.

o egitim de muhtemelen vardir(!!).. biz bu insanlar icin nelere katlaniyoruz insanlar da minnet borcunu boyle oduyor. su an belki baska bir saf vatandasa caktigini dusunuyor ama savcilikta sanik sifatiyla ifade verdiginde ve ona daha yapacaklarimi hissettiginde birak ceza yazmayi kafasini kaldirip da insanlara bakamayacak.

yazik gunah vatandasi cileye sokuyolar..
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 30, 2013, 17:00:14 »
merhaba arkadaslar..

bugun ayni yerde bir ceza daha yazilmis arabama sebep ayni bu sefer sitenin icini yazmis tutanaktaki adres bolumune.. ve baska bir isim var. esine dostuna adam yazdiriyor demek ki cezayi.. yine foto yok tutanakta buna da itiraz edicem ve savciliga suc duyurusunda bulunucam
1.6 auris elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 30, 2013, 17:03:16 »
merhaba arkadaslar..

bugun ayni yerde bir ceza daha yazilmis arabama sebep ayni bu sefer sitenin icini yazmis tutanaktaki adres bolumune.. ve baska bir isim var. esine dostuna adam yazdiriyor demek ki cezayi.. yine foto yok tutanakta buna da itiraz edicem ve savciliga suc duyurusunda bulunucam
Adamın işi gücü yok fantazi yapıyor bence, belkide bir aksiyon arıyor monoton hayatında :) kimbilir?
Sizde gerekeni yapıverin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 30, 2013, 23:13:38 »
Öncelikle bacağınız için sonra da ceza için geçmiş olsun.
Siz gerekli başvuruyu yapmışsınız.Bundan sonrası mahkemenin işi.Siz haklı bulunursanız eğer ve bu fahri kişilik için bir kaç itiraz daha gelirse fahri müfettişlik belgesi elinden alınır.Ki inşallah da alınır.
Yeni gelen ceza içinde itiraz da bulunun.Peşini bırakmayın.Son cezayı aynı kişinin tanıdıklarını ispat edebilseniz süper olacak ama zor gibi.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 31, 2013, 10:23:03 »
Hocam isinjz gercekten zor oyle birine denk gelmissiniz ki size ceza yazmak icin arkadaslarini devreye sokup sagda sol da araciniza ceza yazacaktir.bundanda kolay vazgecmiyecek gibi duruyor.gorevini haksiz yere kullanan insani allah nasil biliyorsa oyle yapsin.
2011 d4d Corolla