0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, fahri müfettiş sadece mahalle ismi yazmış ceza tutanağına siteden bahsetmiyor. Bu durumda koskoca mahallede bir cadde üzerinde ceza kestim diyebilir.
Hikmet bey öncelikle geçmiş olsun. Bir kaç arkadaşımız da ifade etmiş zaten. Site içerisinde park cezası olmaz. İtirazınızı sadece bu yönde yapmanız yeterli. Diğerlerine gerek bile yok.
Siz hiç bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Dilekçenizde olayları açık açık anlatın. Fahri ile tartıştığınızı ve site içerisinde yetkisi olmamasına rağmen ceza kestiğini detaylı olarak anlatın.Cezanın iptal edilmesi gerekir.Örnek dilekçe isterseniz gönderebilirim. Kendi olayınıza göre düzenlersiniz.Geçmiş olsun.
arkadaslar bana 12 gun sonra teblig edildi 7 is gunu muhabbetinden haberi olan var mi?
hikmet bey nerede ne zaman tartıştınız bu şahısla ceza günü mü daha önce mi?
7 iş günü artık 10 iş gününe çıkarıldı.İtiraza ilişkin dilekçe de ekte.Dilekçe içeriğinde itiraz edilen tutanak da aylar sonra tebliğe çıkarılmış. Biz de 10 iş gününe dayanarak itiraz etmiştik.
herhalde buna uyuyolar artik bana tam 10. is gunu teblig edildi. peki sizin ceza iptal edildi mi? gerekcesi teblig suresi mi yoksa kanit olmamasi mi? cunku benim tutanakta olay yeri mahalle yazilip birakilmis ve foto vs ek de yok. ben buna dayandirdim dilekcemi
Hikmet bey, bu konunun peşini bırakmazsanız hakkınızı alırsınız. Mahkemeler insanımızın bu tür hak arama konularında isteksiz olduğunu, mahkemelerden korktuğunu ve asıl önemlisi de bürokrasiyi bilmediğini bildiği için göz korkutuyorlar. Siz ısrarcı olursanız kazanırsınız. Bu arada bacağınız için de geçmiş olsun.
Hikmet bey ceza tutanağını görmediğimiz için net bir şey yazamıyorum ama anladığım kadarıyla tutanakta muğlak ifadeler var. (... mahallesi vs.) net bir adres yok, park yasağı tabelası var mı ? mesela, bunlar önemli. Siz olayı baştan sona anlatın dilekçenizde, ceza yazan ispat etsin o kuralı ihlal ettiğinizi. Ayrıca itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar ve yanlış bilmiyorsam da kabahatler kanunu kapsamında değerlendirildiğinden 15 gün içinde itiraz edebilirsiniz.(süre konusunda çok emin değilim).Kaldı ki Trafik görevlisinin yazdığı ve delillendiremediği cezayı bile iptal eden mahkeme sizin cezayı çok rahat iptal eder.Tekrar geçmiş olsun.
En iyisini yapmışsınız, sineye çekmek bunların daha da çoğalmasını sağlayacaktır. Arkadaş ! yazdığı ceza için mahkemeye bir iki sefer gidince, bundan böyle 2 kere düşünür.Ayrıca bu fahri müfettişler de tartışılmalı. İllaki olmalıysa liyakatli kişilerden ve belli eğitimden geçmeliler. Kraldan çok kralcılar maşallah.
merhaba arkadaslar.. bugun ayni yerde bir ceza daha yazilmis arabama sebep ayni bu sefer sitenin icini yazmis tutanaktaki adres bolumune.. ve baska bir isim var. esine dostuna adam yazdiriyor demek ki cezayi.. yine foto yok tutanakta buna da itiraz edicem ve savciliga suc duyurusunda bulunucam