Gönderen Konu: VSC ya da ESP  (Okunma sayısı 42220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: VSC ya da ESP
« Yanıtla #60 : Mart 31, 2013, 17:47:46 »
Konyaya gittigimde husisi denedim U donuslerinde 90derece virajlarda kaydiramadim astrayi :) cizgiyi biraz disari cikariyor ama asla birakmiyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 31, 2013, 17:47:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 31, 2013, 17:56:26 »
bi şey değil de , spin attıramıyoruz ağız tadıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 31, 2013, 21:11:08 »
Yok malesef Kemal amca :) El freni çekmek gerekiyor ondada hemen geri kaldığı hizadan devam ediyor koparmaya devam etmiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 31, 2013, 21:47:17 »
 Herkesin kullanımına açık, trafik olan yerlerde bu tarz sürüşler herkes için tehlikeli olabilir. Bu tarz paylaşımlar konusundaki kurallarımız da açık arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 31, 2013, 23:22:04 »
Esp veya VSC belki pahalı sunulabilir belki fakat bence her araçda olması gereken bir sistemdir.Ek olarak değilde standart olarak araçlarda bulunması bence çok mantıklı olur. Çünkü her aracın virajlarda tutunuyor olması arkasını öne bırakması sırasında bunu engellicek bir sistemin olması ani virajlara girince arabayı sağa ve sola uçurmıcak bir sistemin var olması süper bir sistem bence ne yazıkki standart olarak değil bu sürücünün sürüş şekline göre ihtiyaç olacak bir sistem değilki aniden bilinmeyen yolda çıkabilen bir viraj arabayı bariyere vurmaya çok güzel sebep olabiliyor.
Geçenlerde sarıyer den anadolu yakasına gönmek için sarıyer yolunda keskin bir viraj varmış ve karanlıktı sonradan fark edince frene dokunmamla birlikte arabanın arkası direk kayarak öne geldi gidiş geliş yolunda ters döndüm ve Allahdan karşıdan gelen adamlar hemen durabildiler yoksa biçerlerdi beni. Esp olmuş olsaydı zannetmiyorumki bu şekil olurdu araç Albea abs yok lastiklerde kar lastiğiydi. Diyeceğim kesinlikle Esp standart olmalı yoksa bile opsiyon olarak sunulduğunda kesinlikle ilave edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #65 : Mart 31, 2013, 23:42:08 »
Zaten standart olması yönünde çalışmalar var diye hatırlıyorum ama bence de yaklaşımın doğru. Kesinlikle yoldan çıkmaları belli oranda azaltan bir sistem.
 Ancak...;
istatistiki araştırmalar göstermiştir ki, araçların güvenlik özellikleri arttıkça sürücüler daha çok hız(yola uygun olmayan) yapmaya meğilli oluyor bu sistemlerin verdiği güven duygusu nedeni ile. Yani sistemler ve sürücü alışkanlıklarındaki değişimler birbirini nötürleme eğiliminde oluyor!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mart 31, 2013, 23:53:30 »
Zaten standart olması yönünde çalışmalar var diye hatırlıyorum ama bence de yaklaşımın doğru. Kesinlikle yoldan çıkmaları belli oranda azaltan bir sistem.
 Ancak...;
istatistiki araştırmalar göstermiştir ki, araçların güvenlik özellikleri arttıkça sürücüler daha çok hız(yola uygun olmayan) yapmaya meğilli oluyor bu sistemlerin verdiği güven duygusu nedeni ile. Yani sistemler ve sürücü alışkanlıklarındaki değişimler birbirini nötürleme eğiliminde oluyor!.
Kesinlikle katılıyorum toyota esp var ve ona güvenim düz yolda .......... ve araba 50 ile gider gibi düz bir şekilde yolda ilerliyor.Esp var diye virajlara hızlı girmek istiyorum,  ..................... ancak yinede araba düz gidiyor. Yeni araçlarda esp devreye girdi diye uyarı veriyor gösterge panelinde arkadaşımın aurisde öyle mese virajlarda bazen yanıyor ışık uyarıyor olmasıda güzel arabanın esp ye ihtiyaç duyduğunu anlıyorsun uyarı verince onu kullandığını bilme insanı temkinli davranmasınada sebep oluyor. Fakat 2006 toyotada esp devre girdi diye bir uyarı falan yok devreye giriyormu girmiyormu bilmiyorum. ama bendeki corolldaki gibi değil arkadaşımın VSC sistemi farklı sanırım. Virajlarda hissedilir şekilde araba yönünü alıyor benim arabaya göre ve hafif tıktık diye ses yapıyor o sistem devreye girince 2006 sol corollada ben bunu göremedim

Yönetim düzenleme:Trafik kurallarına uyalım, güzel örnek olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 01, 2013, 00:01:41 »

2006 corolla sol dahil olmk uzere hic bir modelinde esp yok ondan :))

Düzenleme:Alıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Nisan 01, 2013, 00:04:25 »
2006 corolla sol dahil olmk uzere hic bir modelinde esp yok ondan :))
Ciddimisin Esp yok? peki bu arabayı tutan nedir! şok oldum diyebilirim gerçekten yokmu bu araçta esp? olup olmadığını nereden anlıyacağız peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 01, 2013, 00:33:55 »
Ciddimisin Esp yok? peki bu arabayı tutan nedir! şok oldum diyebilirim gerçekten yokmu bu araçta esp? olup olmadığını nereden anlıyacağız peki?
Surerkende anlarsiniz. Olmadi netten teknik ozelliklerine bakin. Ben 2005 sola bndim yillarca ve yoktu :)) bu arabayi piyasada tutanin ne oldugunu es deger diye gecinen araclara bindiginizde anlarsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Nisan 01, 2013, 00:38:35 »
Surerkende anlarsiniz. Olmadi netten teknik ozelliklerine bakin. Ben 2005 sola bndim yillarca ve yoktu :)) bu arabayi piyasada tutanin ne oldugunu es deger diye gecinen araclara bindiginizde anlarsiniz.
Çok ilgnç ya gerçekten çok ilginç. Peki benim sormak istediğim bu arabayı bu şekilde yolda tutan nedir? sol şeritten sağ şerite  ....km hızla paket gibi geçen araçta esp yoksa ne var  toyota olduğu içinmi bu  bu şekilde yolu tutuyor yani esp olmamasına rahmen?Esp var diye şerit değiştirirken çok güveniyorum ben bu araca virajda okadar değil çünkü tekerin yerden kesildiğini hissediyorum ve hemen yavaşlıyorum.El freni çekince bile araba paket gibi dönüyor dümdüz yine devam ediyor. Felaket hayal kırıklığına uğradım anlatamam:)

Düzenleme:Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 01, 2013, 01:08:34 »
Çok ilgnç ya gerçekten çok ilginç. Peki benim sormak istediğim bu arabayı bu şekilde yolda tutan nedir? sol şeritten sağ şerite  160 km hızla paket gibi geçen araçta esp yoksa ne var  toyota olduğu içinmi bu  bu şekilde yolu tutuyor yani esp olmamasına rahmen?Esp var diye şerit değiştirirken çok güveniyorum ben bu araca virajda okadar değil çünkü tekerin yerden kesildiğini hissediyorum ve hemen yavaşlıyorum.El freni çekince bile araba paket gibi dönüyor dümdüz yine devam ediyor. Felaket hayal kırıklığına uğradım anlatamam:)
Esp kndini sert virajlarda belli eder yukarida yazdigimiz gibi el freni cekince uzatmaz arkayi hemen hizalar.  Serit degistirmeye gelince 160 yasal hiz sinirinin ustu lakin o araba eger sedansa duz gitmesi bile risktir e12 kasaya yuksek hizda guvenmeyin derim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Nisan 01, 2013, 01:18:54 »
Esp kndini sert virajlarda belli eder yukarida yazdigimiz gibi el freni cekince uzatmaz arkayi hemen hizalar.  Serit degistirmeye gelince 160 yasal hiz sinirinin ustu lakin o araba eger sedansa duz gitmesi bile risktir e12 kasaya yuksek hizda guvenmeyin derim ben.
Aynen el freninde araba direk hizalıyor yani arkası böyle elinle koymuş gibi kayıyor ve topluyor hemen.Araba sedan değil HB ve kesinlikle sağ inatla şerit değiştirmeme rahmen düz gitmeme gibi bir durum görmedim ben nerdeyse arka teker kalkacak gibi esniyor bir yana ama şeritini bozmuyor araç işte bende bunu anlamadım nasıl oluyor bunlar? Abartmıyorum  direk tecrübelerim bunlar benim kendim kullandığım şekil aynen böyle. Ben sadece sert virajlarda korkuyorum bu araçtan oda ben iki üç tane virajla ilgili kötü anılarım olduğu için başka araçlarla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 01, 2013, 01:32:55 »
Aynen el freninde araba direk hizalıyor yani arkası böyle elinle koymuş gibi kayıyor ve topluyor hemen.Araba sedan değil HB ve kesinlikle sağ inatla şerit değiştirmeme rahmen düz gitmeme gibi bir durum görmedim ben nerdeyse arka teker kalkacak gibi esniyor bir yana ama şeritini bozmuyor araç işte bende bunu anlamadım nasıl oluyor bunlar? Abartmıyorum  direk tecrübelerim bunlar benim kendim kullandığım şekil aynen böyle. Ben sadece sert virajlarda korkuyorum bu araçtan oda ben iki üç tane virajla ilgili kötü anılarım olduğu için başka araçlarla.
HB kasada isler degisir iste. :)) Siz yinede bu tip araclarla fazla zorlamayin sonucta GT-86 degil >:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Nisan 01, 2013, 15:02:31 »
HB kasada isler degisir iste. :)) Siz yinede bu tip araclarla fazla zorlamayin sonucta GT-86 degil >:D
Hb olduğundanmı diyorsunuz yani bu performans? Valla ben çözemedim bu işi bu arabada Nasıl esp olmaz!!!Adi japonlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 01, 2013, 18:28:35 »
Japonların bir suçu yok :) Genelde böyleler ger şey on numara donanim ve ses yalıtımına gelince biraz sıkıntılılar arkadaşlar :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2006-toyota-corolla-1.6-sol-hb-119859683/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 02, 2013, 11:42:10 »
İlanı göremedim pasifr diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 02, 2013, 15:57:19 »
İlanı göremedim pasifr diyor.
Daha dün yayındaydı satmış olabilir :D

Özellik olarak sadece abs mevcut bu araçlarda :) tek fark e12 oluşu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #78 : Nisan 02, 2013, 16:09:28 »
  Sadece T-sport'larda vardı diye hatırlıyorum o kasalarda VSC.

Bu da VSC için açıklayıcı bir video;
Vehicle Stability Control (VSC) - Toyota New Zealand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 02, 2013, 16:28:25 »
bu mu açıklayıcı