0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten standart olması yönünde çalışmalar var diye hatırlıyorum ama bence de yaklaşımın doğru. Kesinlikle yoldan çıkmaları belli oranda azaltan bir sistem. Ancak...;istatistiki araştırmalar göstermiştir ki, araçların güvenlik özellikleri arttıkça sürücüler daha çok hız(yola uygun olmayan) yapmaya meğilli oluyor bu sistemlerin verdiği güven duygusu nedeni ile. Yani sistemler ve sürücü alışkanlıklarındaki değişimler birbirini nötürleme eğiliminde oluyor!.
2006 corolla sol dahil olmk uzere hic bir modelinde esp yok ondan )
Ciddimisin Esp yok? peki bu arabayı tutan nedir! şok oldum diyebilirim gerçekten yokmu bu araçta esp? olup olmadığını nereden anlıyacağız peki?
Surerkende anlarsiniz. Olmadi netten teknik ozelliklerine bakin. Ben 2005 sola bndim yillarca ve yoktu ) bu arabayi piyasada tutanin ne oldugunu es deger diye gecinen araclara bindiginizde anlarsiniz.
Çok ilgnç ya gerçekten çok ilginç. Peki benim sormak istediğim bu arabayı bu şekilde yolda tutan nedir? sol şeritten sağ şerite 160 km hızla paket gibi geçen araçta esp yoksa ne var toyota olduğu içinmi bu bu şekilde yolu tutuyor yani esp olmamasına rahmen?Esp var diye şerit değiştirirken çok güveniyorum ben bu araca virajda okadar değil çünkü tekerin yerden kesildiğini hissediyorum ve hemen yavaşlıyorum.El freni çekince bile araba paket gibi dönüyor dümdüz yine devam ediyor. Felaket hayal kırıklığına uğradım anlatamam:)
Esp kndini sert virajlarda belli eder yukarida yazdigimiz gibi el freni cekince uzatmaz arkayi hemen hizalar. Serit degistirmeye gelince 160 yasal hiz sinirinin ustu lakin o araba eger sedansa duz gitmesi bile risktir e12 kasaya yuksek hizda guvenmeyin derim ben.
Aynen el freninde araba direk hizalıyor yani arkası böyle elinle koymuş gibi kayıyor ve topluyor hemen.Araba sedan değil HB ve kesinlikle sağ inatla şerit değiştirmeme rahmen düz gitmeme gibi bir durum görmedim ben nerdeyse arka teker kalkacak gibi esniyor bir yana ama şeritini bozmuyor araç işte bende bunu anlamadım nasıl oluyor bunlar? Abartmıyorum direk tecrübelerim bunlar benim kendim kullandığım şekil aynen böyle. Ben sadece sert virajlarda korkuyorum bu araçtan oda ben iki üç tane virajla ilgili kötü anılarım olduğu için başka araçlarla.
HB kasada isler degisir iste. ) Siz yinede bu tip araclarla fazla zorlamayin sonucta GT-86 degil >
İlanı göremedim pasifr diyor.