0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet fransızlar öyle abi... sevdiğim bi modeli var o da 406. yahudi mercedesi. ama güvenemedim...
esp, vsc gibi sistemler, aracın tekerlerinde dönme hızını algılayan abs sensörlerine ilaveten direksiyon açı sensörü, yanal ve doğrusal ivme sensörleri de (accelerometer) kullanmaktadır. bütün bu sistemin kalbi ise yazılımdır. neyi ne zaman nasıl yapacağı iyi programlanmış sistemler sürücü için eşi bulunmaz bir yardımcıdır. kafadan kayma (understeer) anında tek arka tekere, arkadan kayma(oversteer) anında tek ön tekere fren yapabilme aynı anda gaz kesebilme gibi normalde yapılması mümkün olmayan müdahalelerde bulunabilmektedir. çok faydalı bir özellik olmasına rağmen araç üreticisine ilave maliyeti neredeyse yok denecek kadardır. olası fiyat farkı bu yazılımın geliştirilmesi ve iyileştirmesi noktasında oluşmaktadır. bu sistemlerin her yeni araçta zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum.
2003 corolla sol araçlarda VSC var mı? Kılavuzda böyle bir bilgi verilmiş.Ama göstergede ışığı yanmıyor.
Benim 2001 corollada bile var
Emin misin?
Vsc ışıgı gödtergeye dikkatli bakarsan var.Ancak araçta yok.Bendede vsc yazıyor ama yok.Göstergeler ortak üretikldigi için sizin aracınızın donanım seviyesinde vsc yok.2,0 elegant larda olabilir.1,6 elegantlarda bile yok