Gönderen Konu: VSC ya da ESP  (Okunma sayısı 42036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: VSC ya da ESP
« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2010, 01:40:26 »
   O da bir şeymi Murat..Bizim P 206'da iki hava yastığı var ama güvenli duruş için gerekli olan ABS yok :rofl: Direksiyondan kumandalı müzik sistemi var ama arkada hoparlör yok.Böyle garip bir araba...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2010, 01:40:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 14, 2010, 01:44:45 »
evet fransızlar öyle abi... sevdiğim bi modeli var o da 406. yahudi mercedesi. ama güvenemedim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 14, 2010, 01:49:30 »
evet fransızlar öyle abi... sevdiğim bi modeli var o da 406. yahudi mercedesi. ama güvenemedim...
   Ne kadar sağlamdır bilmiyorum ama donanım olarak emsallerine göre dolu bir arabadır.Corolla'yı satarken imamın biri musallat olmuştu illaki değişelim diye... :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 14, 2010, 01:51:04 »
düşün işte o dolulukta bi arabayı corollayla değişmek istiyor. sorunları tahmin etmek zor değil...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2010, 17:08:09 »
Ben abs yetersizliği diye bir konu açmıştım ve çok laf yemiştim abs yetersizliğinin esp den kaynaklandığını farklı tekerlere farklı tutma oranı vermesi arkanın kopmasınıda büyük ölçüde engelliyormuş...206 larda sağlam araç gibi geldi bana antep otoyolunun çıkış ile giriş arasında uykuya dalıp tahminen 80-70 ile takla attı gözümüzün önünde okadarda sürüklendi hiçbirşey olmadı adama kendi çıktı içinden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 28, 2010, 18:47:11 »
ben aldığımda malesef yarislerde sunulmuyordu.kesinlikle bu esp olan modeller tercih edilmeli.vsc tecrübelerinizi merakla bekliyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Nisan 28, 2010, 19:04:14 »
esp, vsc gibi sistemler,  aracın tekerlerinde dönme hızını algılayan abs sensörlerine ilaveten direksiyon açı sensörü, yanal ve doğrusal ivme sensörleri de (accelerometer) kullanmaktadır. bütün bu sistemin kalbi ise yazılımdır. neyi ne zaman nasıl yapacağı iyi programlanmış sistemler sürücü için eşi bulunmaz bir yardımcıdır. kafadan kayma (understeer) anında tek arka tekere, arkadan kayma(oversteer) anında tek ön tekere fren yapabilme aynı anda gaz kesebilme gibi normalde yapılması mümkün olmayan müdahalelerde bulunabilmektedir.
çok faydalı bir özellik olmasına rağmen araç üreticisine ilave maliyeti neredeyse yok denecek kadardır. olası fiyat farkı bu yazılımın geliştirilmesi ve iyileştirmesi noktasında oluşmaktadır.
bu sistemlerin her yeni araçta zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 28, 2010, 19:13:41 »
esp, vsc gibi sistemler,  aracın tekerlerinde dönme hızını algılayan abs sensörlerine ilaveten direksiyon açı sensörü, yanal ve doğrusal ivme sensörleri de (accelerometer) kullanmaktadır. bütün bu sistemin kalbi ise yazılımdır. neyi ne zaman nasıl yapacağı iyi programlanmış sistemler sürücü için eşi bulunmaz bir yardımcıdır. kafadan kayma (understeer) anında tek arka tekere, arkadan kayma(oversteer) anında tek ön tekere fren yapabilme aynı anda gaz kesebilme gibi normalde yapılması mümkün olmayan müdahalelerde bulunabilmektedir.
çok faydalı bir özellik olmasına rağmen araç üreticisine ilave maliyeti neredeyse yok denecek kadardır. olası fiyat farkı bu yazılımın geliştirilmesi ve iyileştirmesi noktasında oluşmaktadır.
bu sistemlerin her yeni araçta zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum.
+456789
esp sistemini detaylandırarak pug 207rc aracımızda farklı hizlarda durumlarda denedim.tahmin edeceğinizden daha verimli sonuçlar alıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 28, 2010, 19:30:19 »
  Her aracın Esp (ve aynı işlevdeki) sistemlerinin müdahale dozu vs. farklıdır ancak temel, amaç ve sonuç aynıdır.
 Selçuk, çok güzel paylaşmışsın ve sana aynen katılıyorum Yalnız izninle birşey eklemek istiyorum. Esp sistemleride zaman içinde gelişti ve artık aynı anda 3 aksa müdahale edebiliyor.

Ben açıkçası sert ve erken müdahaleli sistemleri sevmiyorum. Daha geç ve sınırlı müdahale, sürüş zevki açısından da iyi oluyor.
 Diğer yandan kimi kullanım şartlarında bu gibi sistemlerin kapatılabilmesi çok daha iyi sonuçlar veriyor. Hatta bazı araçalrda, ABS sistemini bile devreden çıkarabilmek (gerekli durumlarda) mümkün.

Önemli not: Esp ve benzeri sistemler asla aracın yol tutuş limitlerini iyileştirmez. Sadece tehlikeli durumları önlemeye yardımcı olur ve hepsinin sınırları vardır. Lastikleri yer ile temasını kaybetmiş bir araca bu sistmelerin fayda sağlaması mümkün değildir. Bu yüzden her zaman dikkatli araç kullanalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2010, 19:41:26 »
kullanım amacına göre bahsettiğiniz gibi müdehale zamanlaması orjinal fabrika çıkışında ayarlanıyor.birçok otomobilde esp belirli bir hıza kadar kapatılabiliyor.(örneğin 50km/s sonrası aktif oluyor ve iptal edemiyorsunuz) ancak spor amaçlı kullanılan araçlarda sistemi tamamen devreden çıkarmak mümkün.sistem devredeykende kasıtlı geç tepkime veriyor.buda virajda defansif davranmanıza olanak tanıyor.spor olanını tercih ederim.diğeri kendini bazen okadar kasıyor ki araç hakimiyetinizin dışında korumaya alıyor zevk kalmıyor.
aynı marka ve benzer modeli ele alırsak;
207 GT 150hp modelinde esp belirli bir hıza kadar pasif kalabiliyor.
207 RC 175hp modelinde ise tamamen kapatılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 28, 2010, 22:58:28 »
Bu tür güvenlik sistemlerinin gereğinden pahalı olması doğrudur

VSC sistemİ belki araca sahip olduğumuz örneğin 10 yıl boyunca 1 kere bile  bizi ciddi bir tehlikeden kurtarsa

görevini yapmıştır bence

ama maalesef güvenliğimizide  satın alıyoruz yabancıların elinden gani gani paralar vererek >:( yada alamıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 28, 2010, 23:10:08 »
sonuçta 10 yılda 1 kere ölme şansımız yoktur çok doğru;) nitekim en ufak kaza maddi anlamda 2-3  bine malolacağını düşünürsek hakkını veren sistemler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 28, 2010, 23:38:11 »
2003 corolla sol araçlarda VSC var mı? Kılavuzda böyle bir bilgi verilmiş.Ama göstergede ışığı yanmıyor.
Benim 2001 corollada bile var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 28, 2010, 23:47:23 »
Benim 2001 corollada bile var :)
Emin misin?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 29, 2010, 08:48:56 »
Olmaması lazım...Ama corolla ae12 ler bence frenlemede çok zayıf geçenlerde eski kasa bmw 3.20 ile başa baş fren yaptık 70 ile giderken corolla bmw den 2 boy farkla durdu :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 29, 2010, 23:07:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #36 : Nisan 30, 2010, 10:10:38 »
bu tür güvenlik donanımlarının bence tüm araçlarda standart olması lazım. insan canı taşıyor araçlar.
ha tamam eğer opsiyon yapıyorlarsa onuda konforda yapsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Mayıs 10, 2010, 20:27:29 »
merhaba ben yeni üye oldum ve ilk mesajım.bugün aracımın kullanma klavuzunda yazan bir yazı dikkatimi çekti.kontagı ON konumuna getirdiğinizde VSC ışıgı yanmıyor ise toyota servisine gidiniz diyor.aracım 2004 model avensis comfort modeli.VSC denen özellik aracımda var mı bilmiyorum.kontagı çevirdiğimde ışığı yanmıyor ama göstergede VSC yazısı mevcut.bu özellik var da benimki mi arızalı diye telaş yapmaya başladım.bir de uzun yolda viraja hafif sert girdigimde aracın arkasının kayma eğilimi gösterdiğini hissettim.açıkçası bu olayla ışığın yanmamasını ilişkilendirmeye başladım.biri bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 10, 2010, 20:30:29 »
Vsc ışıgı gödtergeye dikkatli bakarsan var.Ancak araçta yok.Bendede vsc yazıyor ama yok.Göstergeler ortak üretikldigi için sizin aracınızın donanım seviyesinde  vsc yok.2,0 elegant larda olabilir.1,6 elegantlarda bile yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Mayıs 10, 2010, 20:32:59 »
Vsc ışıgı gödtergeye dikkatli bakarsan var.Ancak araçta yok.Bendede vsc yazıyor ama yok.Göstergeler ortak üretikldigi için sizin aracınızın donanım seviyesinde  vsc yok.2,0 elegant larda olabilir.1,6 elegantlarda bile yok

o zaman neden yanmıyor diye telaş yapmaya gerek yok.
teşekkür ederim