Gönderen Konu: VSC ya da ESP  (Okunma sayısı 42047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
VSC ya da ESP
« : Ağustos 17, 2008, 17:39:43 »
VSC ile ESP birbirinin aynısı herhalde. Toyota VSC diyor ama netteki araba ilanlarında ESP olarak geçiyor. Sorum şu: Araç denge kontrolü olan araçlar 2-3 bin YTL pahalıya satılıyor. İster 0 km olsun, ister 2.el olsun. VSC için 2-3 bin YTL fazladan ödemeye değer mi?

Bir de VSC rüzgardan savrulmayı, mucurlu yollarda kaymayı vb. engeller mi?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

VSC ya da ESP
« : Ağustos 17, 2008, 17:39:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: VSC ya da ESP
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 09:24:04 »
  Selam.
 Aynen öyle. Kimi markalar ESP, kimileri DSC, kimileri VSC diyor ancak prensip aynı. Ama güncel modellerde 3 aksa müdahale edebiliyor diye biliyorum. (eskiler de 2 idi). Bence iyi bir özellik ancak dediğiniz gibi bu fiyata değer mi orası tartışılır. Bence bu kadar pahalı bir opsiyon olmamalı bu.
 Aracın her ne sebebpten dolayı olursa olsun savrulma durumlarında (burada savrulmanın derecesine göre sistemin devreye giriş zamanı ve müdahale şiddeti modelden modele ve markadan markaya farklılık gösterebiliyor) araca tekrar stabilite kazandırma yönünde müdahalelerde bulunuyor sistem. Benim fikrime göre devreden tamamen çıkarılabilir sistemler daha mantıklı. Çünkü ne de olsa performanslı kullanım istendiğinde sistem buna kısıtlamalar getiriyor ve sürüş zevkini azaltıyor.
 Yine bana kalırsa virajlarda fren basıncını ön ve arka aksın yanında sağ ve sol aksta da ayıran sistem daha faydalı. Bu sisteme de firmalar değişik isimler verebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2008, 11:43:03 »
ESP'nin bu kadar pahalı sunulması çok saçma. Çünkü sonuçta ABS sensörlerini ve alt yapısını kullanan bir sistem, hatta tamamıyla yazılımdan oluştuğu düşüncesindeyim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2008, 17:11:08 »
ESP'nin bu kadar pahalı sunulması çok saçma. Çünkü sonuçta ABS sensörlerini ve alt yapısını kullanan bir sistem, hatta tamamıyla yazılımdan oluştuğu düşüncesindeyim.
Yani Alper abi ABS olmayan bir araçta ESP olamaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2008, 17:19:57 »
 :) Olamaz. ESP için aracın alt yapısında ABS sistemi olması lazım. Bence sistemlerin sürüşe bu kadar müdahale etmesi çok da hoş değil. Bunun yerine Toyota'nın sanırım EBD dediği (başka markalar aynı sisteme değişik isimler vermiş olabiliyor) elektronik fren gücü dağıtıcı (köşelerde dışta ve içte kalan akslara farklı fren basınçları uyguluyor) sistem tek başına (onunda bildiğim kadarı ile alt yapısında ABS sistemi var) çok daha faydalı ve amaca yönelik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2008, 18:21:06 »
sadece esp için bu fark alınmıyor genelde.  donanım seviyesi olarak geçiyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2008, 20:58:15 »
Mıcır araçlarımız ve bizim için büyük tehdit oluşturuyor. Represantlık yapan bir komşumuz mıcırlı yolda aracın kontrolünü kaybetmiş. Sonuç feci, sağ kol ve boynundan üst tarafı haricinde felç durumda. Dolaylı olarak düşündüğümüzde esp özelliğinin olması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2008, 04:19:26 »
eskiden bende öyle bilirdim, fakat toyotaya geçtikten sonra aracımdaki viraj denge kontrol sistemine herkes esp derken bu toyota niye vsc diyor diye biraz araştırdım. Toyota'da bir süre çalışmış bir arkadaşımdan aldığım cevap; esp'ler bildiğimiz üzere abs üzerinden çalışır, fakat abs arızalandı veya devreye girmiyor. o zaman bunda bir saçmalık var demiş toyota ve viraj denge kontrolünü abs den bağımsız yapmış adınada vsc demiş. aynen böyle dedi arkadaşım. biliyordamı söylüyor yoksa kulakdan dolma bilgimi tam anlamadım. Hala araştırmaktayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2008, 09:35:50 »
öncelikle güvenliğe dair tüm sistemler standartlaştırılmalı.standarlaştırılan ürünlerin üretimi artacağından dolayı maliyetleride aşağı çekilebilir.yani düşününparası olan insan güvenliği hakediyor ama diğer haketmiyor mu?hemde aynı marka model bir araçta.ayrıca birçok kişiyide anlayamıyorum.dijital klimaya,anahtarsız çalıştırmaya para döken insanların esp vs gibi sistemler umurunda değil.gösteriş meraklısı olmaktan başka nedir bu şimdi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Ağustos 22, 2008, 18:15:51 »
  Ben yinede tam olarak devreden çıkarılabilir bir stabilite kontrol sisteminden yanayım ve daha uygun fiyatlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 22, 2008, 19:47:50 »
207 gti de devreden tamamen çıkarılabiliyormuş.paramız olursa bizim uysal çocuklar dursun bir köşede başımızı belaya sokup peugeot alalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 22, 2008, 20:22:58 »
ESP'nin bu kadar pahalı sunulması çok saçma.

şimdi Bosch işin kaymağını yiyor diyebiliriz :)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2008, 01:43:52 »
öncelikle güvenliğe dair tüm sistemler standartlaştırılmalı.standarlaştırılan ürünlerin üretimi artacağından dolayı maliyetleride aşağı çekilebilir.yani düşününparası olan insan güvenliği hakediyor ama diğer haketmiyor mu?hemde aynı marka model bir araçta.ayrıca birçok kişiyide anlayamıyorum.dijital klimaya,anahtarsız çalıştırmaya para döken insanların esp vs gibi sistemler umurunda değil.gösteriş meraklısı olmaktan başka nedir bu şimdi?

Burak Bey, çok haklısınız. Öncelikle benim aracımı değiştirmekteki en önemli maksadım, vereceğim parayla orantılı maksimum güvenlikli bir araca sahip olabilmek. Yalnız VSC ya da ESP olan araç hiç kullanmadığım (daha doğrusu bu özelliğe sahip olmayan araçlarla arasındaki farkı hiç bilmediğim) için bu fiyat farkını vermeye değer mi diye düşünüp duruyordum. Şimdi kafamda netleşti. Tabii nasiptir bu işler ama VSC li araç denk gelirse hiç düşünmeden alırım. Bu arada değerli görüşlerini yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2008, 13:04:35 »
Yani Alper abi ABS olmayan bir araçta ESP olamaz mı?
Bir otomobilin donanımında ESP yazılıysa, ABS, ASR, MSR gibi sistemler var diye yazılmıyor artık donanım listelerine zira ESP denilen program, mekanik olarak çalışan tüm bu sistemleri kullanarak çalışıyor.
Ben VSC' nin de ABS olmaksızın çalışacağını zannetmiyorum zira bir tekerleğe fren uygulanması gerektiğinde o tekerlek kaygan zeminde ise, kilitlendiğinde aracın stabilizitesi hepten bozulabilir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 26, 2008, 15:53:56 »
2005 Corolla sol larda bu sistemlerin hangisi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2010, 22:57:14 »
2003 corolla sol araçlarda VSC var mı? Kılavuzda böyle bir bilgi verilmiş.Ama göstergede ışığı yanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2010, 23:06:43 »
2003 corolla sol araçlarda VSC var mı? Kılavuzda böyle bir bilgi verilmiş.Ama göstergede ışığı yanmıyor.
Sizin aracınızda maalesef yok Önder Bey. T-Sport ve Avrupa'da satışı olan 2.0 motor seçeneklerinde VSC mevcut... Kitapçıkta da o araçlar için bilgileri verilmiş olmalı...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2010, 23:10:47 »
Gösterge paneline dikkatli bakınca VSC yazısı görünüyor.Fakat ışık yok.Bende acaba aracımda VSC varda arızalı olduğu için mi yanmıyor diye düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2010, 23:33:06 »
  Gösterge panellerinde üretim çoklu yapıldığı için o bölüm olabilir ancak o donanım olmadığından dolayı gösterge de aktif değildir. Benim 1994 AE101 'de de Emniyet Kemeri uyarı bölümü (ışığı değil, uyarı bölümü) vardı ancak araçta öyle bir işlev yoktu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2010, 01:11:01 »
evet arkadaşlar size hak veriyorum. mesela focus da klima standart ama abs değil (ilk kasada). ben belki klima almak istemiyorum. nasıl emniyet kemeri zorunluysa veya (bu akşam haberlerde gördüm) hazirandan itibaren bebek puseti zorunlu olacaksa abs, vsc, asr, esp vb. 3 harfli güvenliğe yönelik herşey standart ve zorunlu olmalı... hatta 11 hava yastığı standart olsun tüm modellerde. cam otomatiği olmasa da olur...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...