0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
satacaksaniz hiç gerek yok, ama biniciyseniz en az 5yıl o zaman mantıklı olur 1 yılda amorti eder kendisini, Prins tecnimax, Brc comfort yerine Atiker öneririm, neden? Teknomax asla Prins olamayacağı gibi comfort ta Brc olamaz, regülatör farklı, ECU farklı, enjektör farklı, yazılım farklı bu modeller zaten ekonomik olsun diye yapılan çıkarılan modeller asla bir Prins silverline yada Brc seq32 olamazlar, bu firmaların alt ürününu alacağınıza atikerin en üst modelini alın çok daha iyi iş görür (usta işçiliği ve dogru afr ayarı olmak kaydıyla tabi) ayrari tutturamayan yolda ayar yapman hangi ustaya giderseniz gidin bu 3 modelde sorun yasatagi kesindir, ben 3 yıldır Atiker kullanıyorum ayarlarimi kendim yaptığımdan dolayı hiç sorun yaşamadım benzindeki değerler neyse LPG de aynı veya yakın değerleri veriyor aracım, işin ehli bir ustada sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum
ben lpg ye karşı değilim . takılan yeri ustayı ve o anki kullanımını bilmediğim için alım tercihim lpg li araç olmaz. alır kendim taktırırım...
İlk aracım Peugeot 206'ya 2007de Atiker taktirmistim, araç LPG taktırdıktan sonra seyir halinde stop etmeye başladı, kelepir fiyatına galericiye satmak zorunda kaldım. Akillanmadim, 2011'de ikinci aracım aurise yine Atiker taktırdım, bu defa açıkçası sadece küçük bir sorunla karşılaştım, ara sıra araç check engine uyarısı veriyordu (sivrisinek küçüktür ama mide bulandırır). Üçüncü aracım Corollaya 2018de BRC seq 32 taktirdim (o zaman çok pahalı değildi) ve şimdilik çok memnunum. LPG'de montaj kalitesi de önemlifir takılan kit de onemlidir. Brc'yi takan usta BRC'nin atikere göre onemli bir artısinın malzeme kalitesinin yanısıra yaziliminin kalitesi olduğunu söylemişti. Atikerin son modelleri nasıldır bilemiyorum, mutlaka zaman içinde Atiker de gelişmiştir ama geçmiş tecrubelerim çerçevesinde benim şu an tercihim (oldukca pahali ama) BRC platinium olurdu, BRC platinium alacak imkanım yoksa da sanırım BRC comfortu tercih ederdim.Brc'yi istanbul'da Kocasinan oto sanayide Ayar otogaza (Taner bey) taktirmistim, o zaman fiyat burada diğer yerlere göre daha uygundu, montajla ilgili de bugüne kadar sorunla karşılaşmadım.
Araca ekstra bir şey uygulamak gerçekten çok sıkıntılı(en azından benim gibileri için). Keşke Toyotada Honda gibi fabrikasyon LPG işine geçseydi de kafamız rahat olsaydı. Dün eve geçtikten sonra 3-4 yeri daha aradım, bizim araçlar için Atikeri hiç bir usta önermedi. Genel olarak BRC comfort ve Prins Teknomax takıyoruz bir şikayette almadık dediler. En son birine dayanamadım sordum neden Atiker önermiyorsunuz, Atikerin enjektörlerinin diğerlerinden daha hızlı ve iyi olduğunu söylüyorlar dediğimde; enjektör kalitesi olarak Teknomax BRC comforttanda Atikerinkinden de daha kalitelir. Atikeri önermememin sebebi ise valmatik 132hp araçlarda Atiker arıza lambası yakar, yakmaz diyen işin çakallığına gider yazılımla söndürür ama yarın öbür gün motor düşse bile o arıza lambası yanmaz, bende bu işe girmem dedi. Israrla Teknomaxı önerdi. (kendisi güvenilir bir usta) Fiyat olarak Atiker Gold için 5800- Prins için 6000 Lira istediler. Sanırım Teknomax taktırıp geçeceğim, bu kadar sıkıntı strese gelemem ben.
atikerin menüsünde dtcbleri dtc leri sıfırla secenekleri mevcut bazı uyanıklar bu seçenekleri açık bırakarak arziza ışığının yanmasını engelliyorlar doğru, ama Atiker kesin arıza ışığı yakar denmesi palavradir, 3 yıldır bu seçenekler kapalı halde kullanıyorum bir kere arıza ışığı yakmadı, yukarda belirttiğim şekilde ayar yapıldığı takdirde asla sorun yaşatmaz, Brc confortta arıza isiğını yakıyor ayarsızlaktan dolayı, daha geçen günlerde bir forum üyesi p0172 arıza koduyla bir başlık açmıştı ve kit in Brc comfort olduğunu belirtmişti bana, ayar olmadıktan hangi kit hangi marka olursa olsun arıza ışığı yakar bu kaçınılmaz sondur, en kötü karar kararsızlıktan iyidir, hayırlı olsun Selman bey, montaj sonrası kesinlikle OBD clhaziyla birlikte yolda ayar yaptırın ve bayiye bu konuda ısrar edin, bu Prins kendi ayarını kendi yapar, oto kalibrasyon yeterli masallarına sakın inanmayın
Toyota piyasada lpgye en uyumlu araçlardan biridir, o konuda içiniz rahat olsun, komşunun tavuğu (honda) komşuya kaz görünürmus:) Şaka bir yana, yerinizde olsaydim ben de 200₺ gibi cüzi bir fark için atikeri tercih etmezdim. Atikerle ilgili iki aracımda yaşadığım geçmiş tecrübelerime binaen, ikinci el araç alırken, kim ne derse desin, ben şahsen atikerli bir araca pek sıcak bakmazdim. Bu itibarla, aracınızı ileride satabileceginizi de düşünün derim. Tecnomaxla Atiker arasında sirf 200 fark varsa, aslında tecnomax da çok kaliteli bir kit olmayabilir mi acaba diye de düşünüyor insan ister istemez. Keşke BRC platinum (BRC seq 32'nin devamı diye biliyorum) için de fiyat sorsaydiniz. Bir kite 6000 verilebiliyorsa, biraz sıkıntıya girerek daha fazlası da verilebilir diye düşünüyorum. BRC seq 32'yi 2018 nisanında iyi bir pazarlıkla 12taksitle 2800₺ye taktirmistim (Atiker Gold icin yanlış hatirlamiyorsam aynı yer pazarlık dahi yapmadan 1500 demişti).Malzemesi ve yazılımı daha kaliteli bir kit aracınıza daha az zarar vereceği gibi, (simdi kite fazla para verseniz bile) örneğin, LPG enjektörleri vb. daha geç degistireceksiniz. Ayrıca, işi daha az sansa bırakmak adına (bence elektronik biraz da şans işi, BRC platinum veya prins silverline'da da sorun yaşayabilirsiniz), mevcut ekonomik imkanlar dahilinde alabileceğiniz en kaliteli kiti, bulabildiğiniz en iyi ustaya taktirmaniz bence en doğru yaklaşım olur. Umarım, taktiracaginiz kitten memnun kalırsınız.
Bugünkü rakamlarla ortalama lpg fiatı 12.00 tl, benzin fiatlarıda 19.00.tl civarındadır. lpg cihazı montaj ruhsata işletme vs derken 8-10.000 tl civarında masrafı var, ayrıca kullanım sırasında benzin sarfiyatıda dikkate alındığında 20.000 ila 25.000 km. arasında masrafınızı amorti edebileceği aşikardır.2020 model 1.6 cvt Corolla aracımın alındığı günden bugüne yakıt sarfiyatım 11.000 km.itibarıyla yol bilgisayarı 6.4 lt/100 km göstermekte ve aldığım yakıt ile bu rakam örtüşmektedir..Araç şehirlerarası yumuşak kullanımda5-5,5 lt/100 km, şehiriçinde Kayseri şartlarında (özellikle soğuk memleket) 8-8,5 lt/100 km yakıt sarfiyatı olmaktadır. Özellikle dur kalk trafikte ilk hareketlerde gaz pedalına pamuk gibi basar ve ivmeli kalkış yapmazsanız,araç yol aldıktan sonra devir saati 1500-2500 arasında,yokuşlarda duruma göre 3000-4000 devir aralığında kullanırsanız,inişlerde gazdan ayağınızı çekip aracın kendi ivmesi ile inmesini sağlarsanız,(dik inişlerde gerektiğinde manuel vites kullanılabilir)Bence yıllık 20.000 km altında kullanımda lpg kiti takılması hem maddi hem manevi açıdan insanı üzebilir,Herkese sağlıklı ve kazasız günler diliyorum.
Olur mu olmaz mı şu muydu bu muydu derken, hafta sonu Prins Teknomax kitini taktırdım. Performans olarak bir fark hissetmedim, yakıt olayını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz artık. Görüşlerini sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hepinize teşekkür ederim. Atmosferik aracı benzinle kullanmak ne bileyim ekstra külfet gibi geliyor, yıllardır LPGli araç kullandığım için benzin çok lüks geliyor En fazla 5bin km kullandım. Bu kadar keyf yeter.Montajı Samsun Berlin Otoda yaptırdım. Arkadaşımın yönlendirmesi üzerine gittim, işçiliği güzel hoş sohbet bir usta, ayrıca öyle çok çalışanı olup çıraklara iş yaptıran biri değil, direk kendisi ilgileniyor araçla o yüzden memnun kaldım. Fiyat farkı 1000 ₺ olsaydı Atiker belki yine düşünülebilirdi ama, usta kesinlikle tavsiye etmedi.
hayırlı olsun Selman bey, bayi afr ayarı yaptımı aracınızda her yuk ve devirde?
Teşekkür ederim Hüsnü bey. Valla hertürlü afr ayarını yapıp öyle teslim ediyoruz demişti. Başında durmadım. Şimdilik performansı etkileyen birşeyle karşılaşmadım.
benzin 22 tl, gaz ise 11 tl . bu durumda yılda 10 bin km yapanlara lpg tavsiye etmem.