0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg taktırıpta zarar ettim diyen yoktur sanırım... taktırmamak hata...
Tüpü bence satmadan önce, en ucuzundan taktırmak lazım, çünkü corolla civic gibi aile aracı bakanlar genellikle tüplü araç arıyor 2. elde. Ben satarken çok kişiyle tartışmıştım bu konuyu. Tofaş , kuş serisi gibi araçlar dışında, veya taksi amaçlı kullanılar fiat marka benzinli araçlar dışında, ben otomobillere lpg yi yakıştıramıyorum. Kapalı otoparka girilmiyor, servisler kabul etmiyor. Tatile çıkıp başınıza iş gelse, kırk türlü alternatif düşünmeniz gerekli. 2 Yıl önce bir arkadaşımın başına gelen gibi. Şu an 2.0lt atmosferik benzinli araç kullanıyor. Haline şükrediyor.
Kardeşim bu nasıl mantık anlayamadım? Ne demek "satmadan önce en ucuzundan lpg taktırmak." Ben şahsen insanlığıma yakıştıramam. Arkamdan kimsenin laf etmesini istemem. Birde atasözü var."Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."Konu ile ilgili bende kısa bir yorum yapmak istiyorum.Bu biraz tercih meselesinden çok cüzdan meselesi bence.Ekonomisi iyi olan kişilerin benzinli kullanmaları anlaşılabilir aynen ekonomik sıkıntı çekenlerin lpg kullanmaları gibi.
Peki insanların hiç lpg kullanılmamış, masraf yaşamayacakları bir araç varken, sırf lpg li diye motor sağlığı daha kötü araçlara aynı parayı vermesi mantıklımı. Kullanıcı bunu istiyor, ben kaç kişiden duydum, markası modeli önemli değil abi, lpg olaydı, alırdım direkt dedi. Yoksa ben 1 defa araba sattım hayatımda, o kadar ahlaklı bir satış bilmem hiç görmüşmüsünüzdür. Kusurlarını fıskiye motoruna kadar söyledim aracının.
bir kere şunu anlamak lazım. lpg tankları çok kalitelidir sağlamdır hatta aracınızın yakıt deposundan bile sağlamdır. bir videoda adamlar dolu lpg tankına silah sıktılar en ufak patlama olmamıştı. yabancı bir sitede görmüştüm. arabada güvenlik sorunu yapması çok düşük ihtimaldir.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, ilgisi ve bilgisi için. Bundan önceki aracım 2001 1.6 corollaydı o lpgli idi. Yakıt konusunda da gerçekten beni hep memnun ediyordu, ancak öyle bir iş geldiki başıma lpgde birazda korkmadım değil. Sattığım aracımda lpgye bağlı olarak sübab arızası yaşadım ve binlira gibi bir masraf açtı başıma(aracımdaki sistem atikerdi ve daha 2 yılı yeni dolmuştu). Sattığım aracımda depoyu fullediğimde hiç 90 liranın üstünde yakıt almadım, şimdi bu araçta tek seferde 220 lira verince zoruma gitti aslında tamamen psikolojik bir olay sanırm. Lpgde kullanırken nasılsa az yakıyor diye daha agresif kullanım sergiliyordum, arabaya binmek için bahane arıyordum ve hal böyle olunca benzinli araca harcadığım yakıtla hemen hemen aynı değerleri yakalıyordum. Arkadaşlar sizlerin olumlu ve olumsuz yorumlarını dikkate alarak şimdilik bu şekilde devam etmek daha mantıklı sanki. Hepinize teşekkür ederim.Bu arada Yunus Bey aracımı 24.250e aldım 114.000 kmde ilk sahibinden sağ iki kapuda garaja sürtmeden dolayı boya var.
cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün tayinlerimiz açıklandı benim tayinimi yine vermediler. Biraz önce kaba bir hesap yaptım. Aylık ortalama 900 km kadar yol yapacağım yarısı ş.içi yarısı ş.dışı. Bayramlarda memlekete gidiş gelişleride eklediğimde yıllık ortalama 20bin km yol yapacağım. Eğer tayinim çıkmış olsaydı yıllık 15bin kmyi geçmezdi.Şu durumda hesap ettiğimde yıllık 1500 lira yakıt karım olacak. Lpg sistemi taktırırsam en iyisinden taktırırım oda ıvırı zıvırıyla en az 2.000 TLye malolacak. ilk yıl olmasada ikinci yıl kara geçireceği kesin. Her ne kadar keyfine düşkün biri olsamda en nihayetinde memurum ve Allah nasip ederse yıl sonun doğru ailemizin 3. üyesi geliyor o yüzden maddiyatıda düşünmem gerekiyor. Kafam çok karışık şu aralar ne yapacağımı şaşırdım.
Selman Bey, bence aracınızı uygun fiyata almışşsınız, ben bir tane buldum 2007 model 78binde 1.6Sol HB LPG'siz corolla, 28500 istiyor(suan 28100 e inmiş) yani bence iyi fiyata almışsınız... zaten sizin aracın kasko degeri 26200 TL'dir,yani artık güle güle kullanın, eehhh darısı başıma..
Bence yinede çok mantıklı değil.Neden derseniz bir defada 2000 lira para vereceksiniz.1 senede(12 ay taksitle) 1500 lira geri dönüş olacak.Tabi bunun içinde bujilerin ömrünün kısalması,sentetik yağa geçmenizin getireceği maliyet,lpg filtresi,ayarı vs bakımı dahil değil.Yılda 20000 km yine yapmazsınız bence.Ayda 1000 km yapsanız 12000 yapar.8000 km de izinlerde,gezmelerde falan deseniz(biraz zor yani) ancak olurki zor bence.