Gönderen Konu: LPG'ye gerek var mı?  (Okunma sayısı 9976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG'ye gerek var mı?
« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 16:11:17 »
ah yokmu bu lpg taktıran bir pişman taktırmayan bin pişman.

bende önceki aracım olan 2007 clio3 hb 1.2 aracıma taktırmak için çok düşündüm ve taktırmadan satıp d4d ye geçtim. aracımı 48000 de alıp 72 binde sattım kısaca hesap edersek.

24.000 km x 30 krs =7200 tl (benzin)
24.000 km x 20 krş =4800 tl (lpg)

aradaki fark 2400 tl ancak tüp masrafını filan çıkarttığınızda kafa kafaya geliyor diye düşünüyorum (dönüşüm-proje-muayene v.s.) arabayı satarkende araç değer kazanmaz aksine benzinli araçlar daha cok rağbet görüyor.

Esenlikler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 16:11:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 12, 2013, 16:28:33 »
Aslında her ay 1200 km yol yapmam arabayı yeni aldığım için Erzuruma 3 kez gidip geldim yoksa ayda 800-900 km anca yaparım Oltuda kaldığım sürece. Eğer tayinim istediğim yere çıkarsa aylık 500kmden fazla yol yapmam.

Aylık 500 kmyi benzinle 200lira ile alırım, lpg ile 120lira ile alırım.

Arada 80 liralık fark olur bunu yıla endekslediğimizde yılda 960 lira, bu arada benzinde almak gerekir ki kış aylarında lpgye geçene kadar yol bitiyor zaten.

12 ay boyunca ortalama 160 liralıkda benzin alsak lpg nin benzine oranla yıllık kârı 800 lira. uzun yol karınıda ortaya koyduğumuzda 1000-1200 lira anca olur.

LPG sistemini amorti edebilmem için en az 2 yıl bu şartlarda binmem gerekiyor. Ayrıca lpgnin aracıma verebileceği risk durumlarıda söz konusu olduğu için zarar etmem olası bir durum. Aracıma uzun süre binmeyi düşünüyorum ama hayat bu ya şartlar neyi gerektirir bilinmez bu şartlarda benzinle kullanmam benim için daha karlı gibi :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2013, 16:46:28 »
lpg de ülke 2 ye bölünmüş durumda:)

ben taktırılmasında sakınca görmeyenlerdenim.

2000 model corollama 2007 de taktırıp taktırdıktan sonra 80.000 km yol yapmış birisiyim. hiç sorun yaşamadım. çekişi de gayet iyiydi. arabalar da bizlerle beraber yaşlanıyor, LPG motora zarar veriyorsa da çok çok kilometre yaptıktan sonra hissedebilirsiniz. ben 80.000 km sonunda hissetmedim. yağ değişiminde bor katkısı fena işe yarıyordu...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2013, 16:51:59 »
lpg taktırıpta zarar ettim diyen yoktur sanırım... taktırmamak hata...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2013, 22:56:21 »
lpg taktırıpta zarar ettim diyen yoktur sanırım... taktırmamak hata...

ben hali hazırda lpgli araç aldım çok zarar ettim
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2013, 23:03:28 »
Tüpü bence satmadan önce, en ucuzundan taktırmak lazım, çünkü corolla civic gibi aile aracı bakanlar genellikle tüplü araç arıyor 2. elde. Ben satarken çok kişiyle tartışmıştım bu konuyu. Tofaş , kuş serisi gibi araçlar dışında, veya taksi amaçlı kullanılar fiat marka benzinli araçlar dışında, ben otomobillere lpg yi yakıştıramıyorum. Kapalı otoparka girilmiyor, servisler kabul etmiyor. Tatile çıkıp başınıza iş gelse, kırk türlü alternatif düşünmeniz gerekli. 2 Yıl önce bir arkadaşımın başına gelen gibi. Şu an 2.0lt atmosferik benzinli araç kullanıyor. Haline şükrediyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2013, 23:08:59 »
Tüpü bence satmadan önce, en ucuzundan taktırmak lazım, çünkü corolla civic gibi aile aracı bakanlar genellikle tüplü araç arıyor 2. elde. Ben satarken çok kişiyle tartışmıştım bu konuyu. Tofaş , kuş serisi gibi araçlar dışında, veya taksi amaçlı kullanılar fiat marka benzinli araçlar dışında, ben otomobillere lpg yi yakıştıramıyorum. Kapalı otoparka girilmiyor, servisler kabul etmiyor. Tatile çıkıp başınıza iş gelse, kırk türlü alternatif düşünmeniz gerekli. 2 Yıl önce bir arkadaşımın başına gelen gibi. Şu an 2.0lt atmosferik benzinli araç kullanıyor. Haline şükrediyor.
Sadece o değilki arıza ışığı yanıyor gerçekten arıza mı var tüpten mi yanıyor anlayamıyor insan.Birde bir defa önümde tüplü bir araç kaza yapmıştı aracın bagajından çıkan lpg gazını gördükten sonra(o an kimse yaklaşamadı korkudan araca ve içindekiler o süre içinde ölebilirdi) tüplü arabaya tövbe ettim.İsterse bedavaya gelsin benim gözümde arabanın bagajında tehlike taşımaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 12, 2013, 23:21:13 »
LPG konusundaki tartışmaları anlayamıyorum. Herkes kendi hesabını yapabilir. Şu anki aracım Corolla dördüncü aracım. Hepsinde de LPG li kullandım ve hiçbirinde sorun yaşamadım. Araca takılan kitten daha önemlisi takan kişinin ustalığı.  Önceki araçlarımda da bu aracımda da arıza ışığı ile ilgili bir sorun da yaşamadım. Eğer arıza ışığı yanıyorsa dönüşümde ya da ayarlarda mutlaka bir sorun vardır ve bu şekilde kullanılan lpg araca zarar verir. Eğer yılda 15000 km altında yapılıyorsa zaten taktırmak mantıklı değil. ÇÜnkü uzun sürede kendini amorti eder. Ayrıca filtresini zamanında değiştirirseniz, ucuz diye ne olduğu belli olmayan gaz almazsanız sorun yaşama ihtimaliniz de düşük olur.  Bir de ben Kırıkkale'de yaşıyorum, Ankara'ya da sık gider gelirim. Her iki ilde de lpg fiyatları diğer illere göre daha ucuz.(Kaliteli olanlar da dahil). BU nedenle benim karım diğer illerde yaşayan arkadaşlara göre daha fazla. YAni LPG benim için daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 12, 2013, 23:23:33 »
Kardeşim bu nasıl mantık anlayamadım? Ne demek "satmadan önce en ucuzundan lpg taktırmak." Ben şahsen insanlığıma yakıştıramam. Arkamdan kimsenin laf etmesini istemem. Birde atasözü var."Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."
Konu ile ilgili bende kısa bir yorum yapmak istiyorum.
Bu biraz tercih meselesinden çok cüzdan meselesi bence.
Ekonomisi iyi olan kişilerin benzinli kullanmaları anlaşılabilir aynen ekonomik sıkıntı çekenlerin lpg kullanmaları gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2013, 23:39:05 »
Bizde bir yaris bir de benim auris var..Yaris'e tüp taktırdık 2 yıl oldu sorunsuz maşallah saat gibi işliyor..Ben aurise taktırmamayı tercih ettim..Tamamen tercih meselesi..Hesap yapınca Lpg bütçene fayda sağlıyor ve gönlün rahat ediyorsa taktırısın,Ben fazla binmiyorum getirisi daha az,Lpg hakkında çekincelerim var dersen taktırmazsın olur biter..Lpg'ye gerek var mı yok mu kişi bazında değişiklik gösterir..iyi geceler dilerim herkese... :)
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 12, 2013, 23:43:11 »
Kardeşim bu nasıl mantık anlayamadım? Ne demek "satmadan önce en ucuzundan lpg taktırmak." Ben şahsen insanlığıma yakıştıramam. Arkamdan kimsenin laf etmesini istemem. Birde atasözü var."Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."
Ekonomisi iyi olan kişilerin benzinli kullanmaları anlaşılabilir aynen ekonomik sıkıntı çekenlerin lpg kullanmaları gibi.

Kesinlikle haklısın arkadaşım. Böyle bir mantık olmamalı. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi ben araç alırken lpg li almam. Çünkü kimin nasıl taktığını bilemem. Bunun yerine benzinli alıp kendi bildiğim yerde ve tanıdığım ustama taktırırım. Çünkü böylece sorun yaşama ihtimalimi en aza indiririm. Dediğim gibi lpg de sorun yaşayanların bir çoğunun sebei yanlış montajdan ve ayardan kaynaklanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2013, 23:48:47 »
Peki insanların hiç lpg kullanılmamış, masraf yaşamayacakları bir araç varken, sırf lpg li diye motor sağlığı daha kötü araçlara aynı parayı vermesi mantıklımı. Kullanıcı bunu istiyor, ben kaç kişiden duydum, markası modeli önemli değil abi, lpg olaydı, alırdım direkt dedi. Yoksa ben 1 defa araba sattım hayatımda, o kadar ahlaklı bir satış bilmem hiç görmüşmüsünüzdür. Kusurlarını fıskiye motoruna kadar söyledim aracının.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 12, 2013, 23:57:34 »
Peki insanların hiç lpg kullanılmamış, masraf yaşamayacakları bir araç varken, sırf lpg li diye motor sağlığı daha kötü araçlara aynı parayı vermesi mantıklımı. Kullanıcı bunu istiyor, ben kaç kişiden duydum, markası modeli önemli değil abi, lpg olaydı, alırdım direkt dedi. Yoksa ben 1 defa araba sattım hayatımda, o kadar ahlaklı bir satış bilmem hiç görmüşmüsünüzdür. Kusurlarını fıskiye motoruna kadar söyledim aracının.
Bence doğru yapmışsın. Hani birinin dediği gibi "itibarımı kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 13, 2013, 01:33:23 »
bir kere şunu anlamak lazım. lpg tankları çok kalitelidir sağlamdır hatta aracınızın yakıt deposundan bile sağlamdır. bir videoda adamlar dolu lpg tankına silah sıktılar en ufak patlama olmamıştı. yabancı bir sitede görmüştüm. arabada güvenlik sorunu yapması çok düşük ihtimaldir. lpg'li dünya kadar elimizden geçen araba oldu hepsinde kar ettik. 16250 aldığımız arabayı 17800 sattık. afr ayarı yapıldıktan sonra arıza lambası yakmaz. 5 kişi full bagaj haricinde kolay kolay performans eksikliğini hissetmezsiniz. kapalı otoparka giremiyor diyorsunuz evet girilmeyen avm gibi yerlerde işim olmaz zaten. 3 - 5 kuruş para verip adam akıllı otoparkına havalandırma yapmayan avmden ne beklenir ki ? gerçi artık girilebilecekmiş. ve çok lazımsa avm etrafında boş alanlar dünya kadar oluyor çekerim. optimum avm var yenisahrada açık otoparkı var olmasa bile etrafı tarla zaten. palladiumda çok sıkıntı yaşamazsınız devamlı girer çıkarım sıkıntı yaşamadım. örneklendirmek gerekirsede.
benzinli arabada lpg velinimettir. düzgün kullanımda dizelden az bile yakarsınız ,)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 13, 2013, 01:42:39 »
bir kere şunu anlamak lazım. lpg tankları çok kalitelidir sağlamdır hatta aracınızın yakıt deposundan bile sağlamdır. bir videoda adamlar dolu lpg tankına silah sıktılar en ufak patlama olmamıştı. yabancı bir sitede görmüştüm. arabada güvenlik sorunu yapması çok düşük ihtimaldir.
Gözümle lpg tankından gazın beyaz köpük benzeri bir şekilde(sanırım havayla temas edince köpürüyor) sızdığını gördüm.Bu gaz öyle bir şeyki motorun sıcağını bırakın o an oraya yaklaşan birinin vücudundaki statik elektrikten dahi yanıcı olabiliyor.O gaz tamamen durana kadar kimse yanına yaklaşmadı.Hatta sonradan tedbir amaçlı gelen itfaiye bile uzaktan su sıkarak gazı dağıtmaya çalışmıştı.Bu sızıntı yakıt deposundan değilde sanırım bağlantı noktalarının aldığı darbeden kaynaklı oluyor.Tabi ben kullanma taraftarı değilim,kullananada saygı duyarım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 13, 2013, 11:07:49 »
Ertan kardeşim haklısın ben kazasına denk gelmedim ama arıza ışığı yanıyor birşey olmasa da insan tedirgin oluyor ve teste götürüyorsun bi güzel test parasını yağlıyorlar muayeneye gittiğinde de teste yolluyorlar aracın yakıt durumu iyi Selman bey hiç LPG ye bulaşmayın Aracın içine yaydığı o koku zaten insanı korkutmaya yetiyor
http://img833.imageshack.us/img833/4396/dsc04446j.jpg

BİR SANA BİDE TOYOTAMA HASTAYIM...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 13, 2013, 11:27:13 »
cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün tayinlerimiz açıklandı benim tayinimi yine vermediler. Biraz önce kaba bir hesap yaptım. Aylık ortalama 900 km kadar yol yapacağım yarısı ş.içi yarısı ş.dışı. Bayramlarda memlekete gidiş gelişleride eklediğimde yıllık ortalama 20bin km yol yapacağım. Eğer tayinim çıkmış olsaydı yıllık 15bin kmyi geçmezdi.

Şu durumda hesap ettiğimde yıllık 1500 lira yakıt karım olacak. Lpg  sistemi taktırırsam en iyisinden taktırırım oda ıvırı zıvırıyla en az 2.000 TLye malolacak. ilk yıl olmasada ikinci yıl kara geçireceği kesin.

Her ne kadar keyfine düşkün biri olsamda en nihayetinde memurum ve Allah nasip ederse yıl sonun doğru ailemizin 3. üyesi geliyor o yüzden maddiyatıda düşünmem gerekiyor. Kafam çok karışık şu aralar ne yapacağımı şaşırdım. :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 13, 2013, 11:45:18 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, ilgisi ve bilgisi için. Bundan önceki aracım 2001 1.6 corollaydı o lpgli idi. Yakıt konusunda da gerçekten beni hep memnun ediyordu, ancak öyle bir iş geldiki başıma lpgde birazda korkmadım değil. Sattığım aracımda lpgye bağlı olarak sübab arızası yaşadım ve binlira gibi bir masraf açtı başıma(aracımdaki sistem atikerdi ve daha 2 yılı yeni dolmuştu).

Sattığım aracımda depoyu fullediğimde hiç 90 liranın üstünde yakıt almadım, şimdi bu araçta tek seferde 220 lira verince zoruma gitti :) aslında tamamen psikolojik bir olay sanırm. Lpgde kullanırken nasılsa az yakıyor diye daha agresif kullanım sergiliyordum, arabaya binmek için bahane arıyordum ve hal böyle olunca benzinli araca harcadığım yakıtla hemen hemen aynı değerleri yakalıyordum. :)

Arkadaşlar sizlerin olumlu ve olumsuz yorumlarını dikkate alarak şimdilik bu şekilde devam etmek daha mantıklı sanki. Hepinize teşekkür ederim.

Bu arada Yunus Bey aracımı 24.250e aldım 114.000 kmde ilk sahibinden sağ iki kapuda garaja sürtmeden dolayı boya var.
Selman Bey, bence aracınızı uygun fiyata almışşsınız, ben bir tane buldum 2007 model 78binde 1.6Sol HB LPG'siz corolla, 28500 istiyor(suan 28100 e inmiş) yani bence iyi fiyata almışsınız... zaten sizin aracın kasko degeri 26200 TL'dir,yani artık güle güle kullanın, eehhh darısı başıma..
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2013, 11:57:57 »
cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün tayinlerimiz açıklandı benim tayinimi yine vermediler. Biraz önce kaba bir hesap yaptım. Aylık ortalama 900 km kadar yol yapacağım yarısı ş.içi yarısı ş.dışı. Bayramlarda memlekete gidiş gelişleride eklediğimde yıllık ortalama 20bin km yol yapacağım. Eğer tayinim çıkmış olsaydı yıllık 15bin kmyi geçmezdi.

Şu durumda hesap ettiğimde yıllık 1500 lira yakıt karım olacak. Lpg  sistemi taktırırsam en iyisinden taktırırım oda ıvırı zıvırıyla en az 2.000 TLye malolacak. ilk yıl olmasada ikinci yıl kara geçireceği kesin.

Her ne kadar keyfine düşkün biri olsamda en nihayetinde memurum ve Allah nasip ederse yıl sonun doğru ailemizin 3. üyesi geliyor o yüzden maddiyatıda düşünmem gerekiyor. Kafam çok karışık şu aralar ne yapacağımı şaşırdım. :-[
Bence yinede çok mantıklı değil.Neden derseniz bir defada 2000 lira para vereceksiniz.1 senede(12 ay taksitle) 1500 lira geri dönüş olacak.Tabi bunun içinde bujilerin ömrünün kısalması,sentetik yağa geçmenizin getireceği maliyet,lpg filtresi,ayarı vs bakımı dahil değil.Yılda 20000 km yine yapmazsınız bence.Ayda 1000 km yapsanız 12000 yapar.8000 km de izinlerde,gezmelerde falan deseniz(biraz zor yani) ancak olurki zor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2013, 13:18:57 »
Selman Bey, bence aracınızı uygun fiyata almışşsınız, ben bir tane buldum 2007 model 78binde 1.6Sol HB LPG'siz corolla, 28500 istiyor(suan 28100 e inmiş) yani bence iyi fiyata almışsınız... zaten sizin aracın kasko degeri 26200 TL'dir,yani artık güle güle kullanın, eehhh darısı başıma..

Benim aracım terra donanımlısı, noter satışında kasko bedeli 23bin küsur çıktı. Çokta önemli değil ben memnunum aldığım fiyattan. İnşallah sizde gönlünüze ve cebinize göre bir araç alırsınız.

Bence yinede çok mantıklı değil.Neden derseniz bir defada 2000 lira para vereceksiniz.1 senede(12 ay taksitle) 1500 lira geri dönüş olacak.Tabi bunun içinde bujilerin ömrünün kısalması,sentetik yağa geçmenizin getireceği maliyet,lpg filtresi,ayarı vs bakımı dahil değil.Yılda 20000 km yine yapmazsınız bence.Ayda 1000 km yapsanız 12000 yapar.8000 km de izinlerde,gezmelerde falan deseniz(biraz zor yani) ancak olurki zor bence.

8bin benim için çokta zor değil :) hem Malatyaya hem Ankaraya gidiş yapmak gerekiyor maalesef
Oltu-Malatya arası 550km
Oltu-Ankara arası 1050km, eh gittiğin yerde de boş durmuyosun illak başka yerlerede gidiliyor.