0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün tayinlerimiz açıklandı benim tayinimi yine vermediler. Biraz önce kaba bir hesap yaptım. Aylık ortalama 900 km kadar yol yapacağım yarısı ş.içi yarısı ş.dışı. Bayramlarda memlekete gidiş gelişleride eklediğimde yıllık ortalama 20bin km yol yapacağım. Eğer tayinim çıkmış olsaydı yıllık 15bin kmyi geçmezdi.Şu durumda hesap ettiğimde yıllık 1500 lira yakıt karım olacak. Lpg sistemi taktırırsam en iyisinden taktırırım oda ıvırı zıvırıyla en az 2.000 TLye malolacak. ilk yıl olmasada ikinci yıl kara geçireceği kesin. Her ne kadar keyfine düşkün biri olsamda en nihayetinde memurum ve Allah nasip ederse yıl sonun doğru ailemizin 3. üyesi geliyor o yüzden maddiyatıda düşünmem gerekiyor. Kafam çok karışık şu aralar ne yapacağımı şaşırdım.
Merhaba arkadaşlar sorularla yine karşınızdayım.Geçtiğimiz ay 2006 1.6 corolla HB araç sahibi oldum. Lpg yok aslına bakarsanız bu şekilde de devam etmek istiyorum ama sizlerede bir danışayım dedim. Yılda taş çatlasın 16-17bin km ya yaparım ya yapmam. Arabamı alalı daha 1 ay oldu 1200km yol yapmışım . Bu yolun yarısını Erzurum-Oltu arasında yaptım diğer yarısıda ş.içinde. Toplamda 400 liralık benzin aldım ışık ha yandı ha yanacak. Kabaca hesap yapacak olursak kmde karışık tüketim 33 krş ediyor. Sizce bu durumda lpgnin artı ve eksisi ne olur ?
tavsiye edilen belli başlı markalar var. Brc, prins, lovato gibi. Birde BRCnin yan ürünü olduğu söylenilen mtm marka lpg kiti var. Sizce hangisi daha uygun ve sorunsuzdur.
Brc kullanicisiyiz 2yili dolacak temmuzda sadece 1kere ayar edildi (ayarda yapilmadi aslinda degerler normal oldugu icin) o da gecen sene yillik filtre degisiminde yapilmisti. Temmuzda yine bakima girecek o zamanda makineye baglatacagiz ayara gerek varsa yaparlar yoksa gerek yok
1000 km ye ayar yapilsa nolur yapilmasa nolur
Ben kendi adima konusuyorum. Lpg li arac almam..lpg de buyuk sorunlardan dolayi ne oldugunu bilemem..
satacaksaniz hiç gerek yok, ama biniciyseniz en az 5yıl o zaman mantıklı olur 1 yılda amorti eder kendisini, Prins tecnimax, Brc comfort yerine Atiker öneririm, neden? Teknomax asla Prins olamayacağı gibi comfort ta Brc olamaz, regülatör farklı, ECU farklı, enjektör farklı, yazılım farklı bu modeller zaten ekonomik olsun diye yapılan çıkarılan modeller asla bir Prins silverline yada Brc seq32 olamazlar, bu firmaların alt ürününu alacağınıza atikerin en üst modelini alın çok daha iyi iş görür (usta işçiliği ve dogru afr ayarı olmak kaydıyla tabi) ayrari tutturamayan yolda ayar yapman hangi ustaya giderseniz gidin bu 3 modelde sorun yasatagi kesindir, ben 3 yıldır Atiker kullanıyorum ayarlarimi kendim yaptığımdan dolayı hiç sorun yaşamadım benzindeki değerler neyse LPG de aynı veya yakın değerleri veriyor aracım, işin ehli bir ustada sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum
@Husnu Güven (45976) Hüsnü bey sizin mesajdan sonra ufak bir araştırma yaptım(internet ortamından) dediğiniz gibi Atiker Goldun Prins Teknomaxtan daha iyi bir kit olduğuna kanaat getirdim. Ama bunu reelde de araştırıp 1 hafta içinde uygulamam lazım. Montaj konusunda sizin bir tavsiyeniz var mıdır nelere dikkat edilmeli.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, ilgisi ve bilgisi için. Bundan önceki aracım 2001 1.6 corollaydı o lpgli idi. Yakıt konusunda da gerçekten beni hep memnun ediyordu, ancak öyle bir iş geldiki başıma lpgde birazda korkmadım değil. Sattığım aracımda lpgye bağlı olarak sübab arızası yaşadım ve binlira gibi bir masraf açtı başıma(aracımdaki sistem atikerdi ve daha 2 yılı yeni dolmuştu). Sattığım aracımda depoyu fullediğimde hiç 90 liranın üstünde yakıt almadım, şimdi bu araçta tek seferde 220 lira verince zoruma gitti aslında tamamen psikolojik bir olay sanırm. Lpgde kullanırken nasılsa az yakıyor diye daha agresif kullanım sergiliyordum, arabaya binmek için bahane arıyordum ve hal böyle olunca benzinli araca harcadığım yakıtla hemen hemen aynı değerleri yakalıyordum. Arkadaşlar sizlerin olumlu ve olumsuz yorumlarını dikkate alarak şimdilik bu şekilde devam etmek daha mantıklı sanki. Hepinize teşekkür ederim.Bu arada Yunus Bey aracımı 24.250e aldım 114.000 kmde ilk sahibinden sağ iki kapuda garaja sürtmeden dolayı boya var.