0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.Gelelim fiyat politikasına bu durumun üreticilerle ilgisi yok ne yazıkki.Yani başka ülkelerede araç veren bir marka orada TL bazında bizdeki satış rakamından kafadan %20 fark var diyebilirim.Vergilendirme sistemi böyle çünkü ülkemizde.Yani siz bir ürünü 10 liraya malediyorsunuz bir çok yerdede satıyorsunuz.Diyorsunuzki %25 kar oranı benim için yeterli ve 12.5 lira satış fiyatı koyuyorsunuz.Fakat bu bazı ülkelerde 15 oluyor bazısında 20 oluyor.Peki bunda kabahat firmada mı? Yani sizin deyiminizle firma mı "iteliyor" bize?
o yüzden 20 yaş altı yazmasın demiştim.
en mantıklı tespit otomobil ve sürüş deneyiminin bazılarının dediği gibi akıl yaşta değil başta ile alakası yoktur 20 yaşındaki adam doğduğundan beri araba kullansa kemal hocamın tecrübesine yetişebilir mi? ben 15 yıldır araba kullanıyorum son 6 senedir turizmde çalışıyorum elimden neredeyse her çeşit/model araba geçiyor 20 yaşındaki bebeyle benim tecrübem bir olur mu? yok ama toyotayı seviyorsan sen herşeye kadirsin yanlışlarını gösteriyorsan sana herşey müstahak allah akıl fikir versin ne diyeyim
O bazıları dediğiniz ben oluyorum sanırım.Öncelikle tam olarak konuyu analiz edip ondan sonra yorumlamanızı öneririm size.Tecrube olarak uzun yol tecrubesi yada uzun süre bir zaman harcamayı gerektirecek bir şeyin mevzusu olmadı ortamda.Kimsenin kimseye herhangi bir yalan borcuda yok değil mi? Yani o küçümsediğiniz "20 yaş altı kardeşlerimizinde" ama az ama çok bir deneyimi olabileceğini kavramanız gerekiyor.Kimse sizinle bir başkasının tecrube orantısını karşılaştırmıyor burada.Hatta o yaşlardamezun olan bir makine mühendisi kardeşimiz sizden benden daha çok motorların prensibini bileceğide aşikardır.Yani insanları yaşlarına göre değil,illa bir şeye göre sınıflandırmak istiyorsanız zekasına ve anlama kabiliyetine göre sınıflandırabilirsiniz.
sen zaten sınıflandırmışsın. küçümsediğim ama az ama çok tecrübeli arkadaşların küçümsenmiyecek tecrübesi olan insanların fikirlerini akıl ve mantıkla değil ama marka fanatikliği ve deneyimsizlikle karalamaya kalktıkları sürece ben söylediklerimin arkasındayım
Yani insanları yaşlarına göre değil,illa bir şeye göre sınıflandırmak istiyorsanız zekasına ve anlama kabiliyetine göre sınıflandırabilirsiniz.
İşte o zaman ayvayı yeriz Dükkanı kapatalım gidelim....
İfadelerinize ve hitaplarınıza dikkat edin lütfen. 20 yaşında olup bizden çok daha fazla bilgisi olan arkadaşlarımız var. Size yazılan iletilerde ya da verilen cevaplarda sizi rahatsız eden bir durum olursa "Moderatöre rapor et" linkini kullanabilirsiniz.
Valla bugüne kadar bir kere kullandım o linki, birşey olduğunu sanmıyorum. Adam resmen 'basın gidin bu forumdan' dedi, öyle geçiştirildi.
Kimse üzerine alınmasın ama hafızamı şöyle bir yokladığımda sorun olan arkadaşlar neden hep Opelci
Faruk bey,Bize ulaşan moderasyon raporları farklı farklı kişiler tarafından incelenebiliyor. İnceleyen arkadaşlar genelde konunun geçmişini bilen kişiler olur. Eğer sorunu kendisi çözemiyorsa bir üst seviyede site yöneticisi grubuna havale eder ya da kendi aramızda bir değerlendirme yaparız. Yapılan değerlendirme ciddi bir kural ihlali varsa ceza işlemi yapılır, ceza verilmese bile ilgili üye özelden ya da konuya yazılan ileti ile uyarılır (Bkz. yukarıdaki mesajım). Uyarılara rağmen üye sorun çıkarmaya devam ederse moderasyona alınır ve o süre içerisinde tüm mesajları onay bekler. Onaylanmayan mesajları yayınlanmaz (bir nevi sansür diye bilirsiniz). Moderasyonda onaylanmayan mesaj sayısı çok ve rahatsız edici tavır devam ediyorsa o arkadaşa tek yön uçak bileti kesilerek forumdan uzak bir yere tatile gönderilir.Tüm raporların aynı titizlikle incelendiğinden emin olabilirsiniz. Zaman zaman biz de hata yapabiliyoruz bu konuda da sizin anlayışınıza sığınıyoruz. Sizler ne kadar yapıcı olursanız bizlere de o kadar az iş düşer.
Arizasi bol oldugundan olabilir mi? kimse alinmasin lutfen
Faruk arkadaş hazmedemedi sanırım halen polemik yaratmaya çalışıyor. Şimdi arkadaşın benimle alakası olan bişeyi yazdikdan sonra ben nasıl susayım.
Bir de bazen abilerin sözlerinin üstüne söz söylememek gerek değil mi Ahmet