Gönderen Konu: Auris çok doğru bir tercih..  (Okunma sayısı 10948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris çok doğru bir tercih..
« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2013, 18:33:15 »
bende biliyorum arabamın özelliklerini. bende seviyorum arabamı. hatta sana birşey söyleyeyim aldığım gün gece kalkıp duruyormu diye bakmışlığım vardır. doğru bir durum değildi biliyorum  13 yaşında babamı işe bırakıyordum eve geri geliyordum. araba hastasıyımdır. japonun kralına bindik zamanında mitsubishi gibi bir markaya. efsane kasa corolla alacaktı babam pazarlık bitmişti ama araç sahibi akşama kalmadan arabayla kaza yapmıştı öyle kalmıştı. sonra gitti astra f almıştı gls.  ondan sonra astrayı sattı yine mitsubishi carisma aldık. sattık astra aldı 2001 g kasa şimdi vectraya biniyor. arada hyundai accent tipo slx bile var. ne yapalım yani her arabaya insan gibi bağlanalım biri laf söylediğinde ağzını burnunu mu kıralım. ?
e12 kasayı bana aldıran amcamla babamdır. araba gerçekten temizdi. boya bile yoktu.  ilk 1 ay birşey hissetmedim. ama gitten gide arabadaki eksikler gözüme çarptı. huyumdur bir arabaya ilk defa biniyorsam 1 ay falan sınırları zorlamam. sahil yolunda arabayı biraz zorladım yol tutuşu beni hayal kırıklığına uğrattı. lastiktendir dedi babam 4 tane lastik aldık ön düzen kontrol ettirdim yine aynı. doğal olarak arabadan soğumaya başladım. pederin eski 2001 astrada bir yol bilgisayarı vardı 1998 yılında çıkmış bir arabadan bahsediyoruz daha 2007 corollada yoktur belkide. menzil anlık tüketim ortalama tüketim rds'li teyp 4'lü cd changer falan vardı. bakıyorum bende 2004 model araba var yol bilgisayarı gösterirse teyp ekranı yok menzil yok. iyice arabadan soğudum. ışıksız düğmeler heleki o bagaj kapağı 2 tane yay alıp onu kaynattırmıştımda sanayide kaportacıya gitmekten kurtulmuştum. ufak tefek detaylar gibi görünsede bunlar bir araya gelince ama ben buna para verdim neden yok dedirtiyor. bu yüzden alman araçlarına geçiş yaptım. ama oda sana kalırsa sanayiden çıkmayanlardan. evet çıkmayanlar var yok değil. bakarsan bağ bakmazsan usta bakar misali. 
ayrıca sen hala aynı noktadasın ben diyorum ki burda toyotayı kötüleyenlere yada devamlı eleştirenleri biraz dinleyip bakarsan sende hak vereceksindir. bu forumda binlerce kişi bir toyotayı eleştirmiş olsa toyota değil c segmentinde b segmentinde belirli bir düzeye getirir donanımını. ben mesela bu konuya acayip sinir olurum. elin avrupalısına navisine kadar herşey standartken benim ülkemde standart değil. opelede kızıyoruz opel forumlarında ama gelin birlik olalım deyip almanyaya mail atalım desem 10 kişi çıkar çıkmaz. niye katılmıyorsun desem bana yetiyor der. işin özü bizim olan şeyleri en iyisi sanıp eleştirmemekte...

Alıntı
.Gelelim fiyat politikasına bu durumun üreticilerle ilgisi yok ne yazıkki.Yani başka ülkelerede araç veren bir marka orada TL bazında bizdeki satış rakamından kafadan %20 fark var diyebilirim.Vergilendirme sistemi böyle çünkü ülkemizde.Yani siz bir ürünü 10 liraya malediyorsunuz bir çok yerdede satıyorsunuz.Diyorsunuzki %25 kar oranı benim için yeterli ve 12.5 lira satış fiyatı koyuyorsunuz.Fakat bu bazı ülkelerde 15 oluyor bazısında 20 oluyor.Peki bunda kabahat firmada mı? Yani sizin deyiminizle firma mı "iteliyor" bize?
bu olayın markalarla çok ilgisi var. firma tutupta şu ülkeden şu kadar kar elde edeyim demiyor. adamların fiyatları belli zaten üstüne kdv ötv binince 60 bin gibi rakamlar çıkıyor. almanyada opeller taş çatlasın 30 bin civarıdır. full donanımlı arabalar ama bizi direk alt sınıf olarak gördüklerinden donanımı kısıyorlar. bunun en basit örneği vw'dir. bomboş donanımlı arabalara dünyanın paralarını çekiyorlar. kim belirliyor bunları doğuş oto. zamanında teneke jantlı passat sattılar. nasılsa satılıyor diye adamlar utanmasalar abs opsiyon koyacaklar...a
...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2013, 18:33:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 11, 2013, 18:41:13 »
önceki tercihlerinize de bakacak olursak, segment yükselttiğiniz için zaten kesinlikle sizi memnun eder, öte yandan auris gerçekten de konforlu bir araçtır, hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 11, 2013, 22:18:08 »
Alıntı
o yüzden 20 yaş altı yazmasın demiştim.

en mantıklı tespit otomobil ve sürüş deneyiminin bazılarının dediği gibi akıl yaşta değil başta ile alakası yoktur 20 yaşındaki adam doğduğundan beri araba kullansa kemal hocamın tecrübesine yetişebilir mi? ben 15 yıldır araba kullanıyorum son 6 senedir turizmde çalışıyorum elimden neredeyse her çeşit/model araba geçiyor 20 yaşındaki bebeyle benim tecrübem bir olur mu? yok ama toyotayı seviyorsan sen herşeye kadirsin yanlışlarını gösteriyorsan sana herşey müstahak allah akıl fikir versin ne diyeyim
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 11, 2013, 22:29:22 »
en mantıklı tespit otomobil ve sürüş deneyiminin bazılarının dediği gibi akıl yaşta değil başta ile alakası yoktur 20 yaşındaki adam doğduğundan beri araba kullansa kemal hocamın tecrübesine yetişebilir mi? ben 15 yıldır araba kullanıyorum son 6 senedir turizmde çalışıyorum elimden neredeyse her çeşit/model araba geçiyor 20 yaşındaki bebeyle benim tecrübem bir olur mu? yok ama toyotayı seviyorsan sen herşeye kadirsin yanlışlarını gösteriyorsan sana herşey müstahak allah akıl fikir versin ne diyeyim
O bazıları dediğiniz ben oluyorum sanırım.Öncelikle tam olarak konuyu analiz edip ondan sonra yorumlamanızı öneririm size.Tecrube olarak uzun yol tecrubesi yada uzun süre bir zaman harcamayı gerektirecek bir şeyin mevzusu olmadı ortamda.Kimsenin kimseye herhangi bir yalan borcuda yok değil mi? Yani o küçümsediğiniz "20 yaş altı kardeşlerimizinde" ama az ama çok bir deneyimi olabileceğini kavramanız gerekiyor.Kimse sizinle bir başkasının tecrube orantısını karşılaştırmıyor burada.Hatta o yaşlardamezun olan bir makine mühendisi kardeşimiz sizden benden daha çok motorların prensibini bileceğide aşikardır.Yani insanları yaşlarına göre değil,illa bir şeye göre sınıflandırmak istiyorsanız zekasına ve anlama kabiliyetine göre sınıflandırabilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 11, 2013, 22:37:05 »
O bazıları dediğiniz ben oluyorum sanırım.Öncelikle tam olarak konuyu analiz edip ondan sonra yorumlamanızı öneririm size.Tecrube olarak uzun yol tecrubesi yada uzun süre bir zaman harcamayı gerektirecek bir şeyin mevzusu olmadı ortamda.Kimsenin kimseye herhangi bir yalan borcuda yok değil mi? Yani o küçümsediğiniz "20 yaş altı kardeşlerimizinde" ama az ama çok bir deneyimi olabileceğini kavramanız gerekiyor.Kimse sizinle bir başkasının tecrube orantısını karşılaştırmıyor burada.Hatta o yaşlardamezun olan bir makine mühendisi kardeşimiz sizden benden daha çok motorların prensibini bileceğide aşikardır.Yani insanları yaşlarına göre değil,illa bir şeye göre sınıflandırmak istiyorsanız zekasına ve anlama kabiliyetine göre sınıflandırabilirsiniz.

sen zaten sınıflandırmışsın. küçümsediğim ama az ama çok tecrübeli arkadaşların küçümsenmiyecek tecrübesi olan insanların fikirlerini akıl ve mantıkla değil ama marka fanatikliği ve deneyimsizlikle karalamaya kalktıkları sürece ben söylediklerimin arkasındayım
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 11, 2013, 22:40:25 »
sen zaten sınıflandırmışsın. küçümsediğim ama az ama çok tecrübeli arkadaşların küçümsenmiyecek tecrübesi olan insanların fikirlerini akıl ve mantıkla değil ama marka fanatikliği ve deneyimsizlikle karalamaya kalktıkları sürece ben söylediklerimin arkasındayım
Marka fanatikliği yada herhangi bir sınıflandırma yaptığım yok.Öncelikle o noktayı düzeltelim.Forumda 1 tane gerçek anlamda marka fanatikliği yaptığıma dair 1 mesajımı gösterebilirseniz sözünüzünde arkasında durabilirsiniz.Kimsenin kimseyi karaladığıda yok,mesajlarımı okursanız kimin kimi küçümsediği daha net şekilde belli olur diye düşünüyorum.Size sadece "ummadık taş baş yarar" atasözünü hatırlatarak insanları fazla hafife almamanız gerektiğini tekrar söylüyorum mesele bu.İyi akşamlar.....
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 11, 2013, 22:49:38 »

İfadelerinize ve hitaplarınıza dikkat edin lütfen. 20 yaşında olup bizden çok daha fazla bilgisi olan arkadaşlarımız var. Size yazılan iletilerde ya da verilen cevaplarda sizi rahatsız eden bir durum olursa "Moderatöre rapor et" linkini kullanabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 11, 2013, 23:04:19 »
Alıntı
Yani insanları yaşlarına göre değil,illa bir şeye göre sınıflandırmak istiyorsanız zekasına ve anlama kabiliyetine göre sınıflandırabilirsiniz.

İşte o zaman ayvayı yeriz :rofl:

Dükkanı kapatalım gidelim.... :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Haziran 11, 2013, 23:07:50 »
İşte o zaman ayvayı yeriz :rofl:

Dükkanı kapatalım gidelim.... :asikadam:
Abi kapatacağız sanırım bu gidişle zaten.Az kaldı gibi :D

Edit:Bu arada o mesajın benim düşünce tarzımla ilgisi yoktur.Tamamen örnek amaçlı yazılmış bir şeydir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 11, 2013, 23:49:22 »
İfadelerinize ve hitaplarınıza dikkat edin lütfen. 20 yaşında olup bizden çok daha fazla bilgisi olan arkadaşlarımız var. Size yazılan iletilerde ya da verilen cevaplarda sizi rahatsız eden bir durum olursa "Moderatöre rapor et" linkini kullanabilirsiniz.
Valla bugüne kadar bir kere kullandım o linki, birşey olduğunu sanmıyorum. Adam resmen 'basın gidin bu forumdan' dedi, öyle geçiştirildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 11, 2013, 23:57:23 »
Valla bugüne kadar bir kere kullandım o linki, birşey olduğunu sanmıyorum. Adam resmen 'basın gidin bu forumdan' dedi, öyle geçiştirildi.

Faruk bey,

Bize ulaşan moderasyon raporları farklı farklı kişiler tarafından incelenebiliyor. İnceleyen arkadaşlar genelde konunun geçmişini bilen kişiler olur. Eğer sorunu kendisi çözemiyorsa bir üst seviyede site yöneticisi grubuna havale eder ya da kendi aramızda bir değerlendirme yaparız. Yapılan değerlendirme ciddi bir kural ihlali varsa ceza işlemi yapılır, ceza verilmese bile ilgili üye özelden ya da konuya yazılan ileti ile uyarılır (Bkz. yukarıdaki mesajım). Uyarılara rağmen üye sorun çıkarmaya devam ederse moderasyona alınır ve o süre içerisinde tüm mesajları onay bekler. Onaylanmayan mesajları yayınlanmaz (bir nevi sansür diye bilirsiniz). Moderasyonda onaylanmayan mesaj sayısı çok ve rahatsız edici tavır devam ediyorsa o arkadaşa tek yön uçak bileti kesilerek forumdan uzak bir yere tatile gönderilir.

Tüm raporların aynı titizlikle incelendiğinden emin olabilirsiniz. Zaman zaman biz de hata yapabiliyoruz bu konuda da sizin anlayışınıza sığınıyoruz. Sizler ne kadar yapıcı olursanız bizlere de o kadar az iş düşer.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 11, 2013, 23:59:51 »
Kimse üzerine alınmasın ama hafızamı şöyle bir yokladığımda sorun olan arkadaşlar neden hep Opelci :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 12, 2013, 00:01:21 »
Kimse üzerine alınmasın ama hafızamı şöyle bir yokladığımda sorun olan arkadaşlar neden hep Opelci :islik: :islik:

Arizasi bol oldugundan olabilir mi? :lol: kimse alinmasin lutfen
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 12, 2013, 00:03:03 »
Faruk bey,

Bize ulaşan moderasyon raporları farklı farklı kişiler tarafından incelenebiliyor. İnceleyen arkadaşlar genelde konunun geçmişini bilen kişiler olur. Eğer sorunu kendisi çözemiyorsa bir üst seviyede site yöneticisi grubuna havale eder ya da kendi aramızda bir değerlendirme yaparız. Yapılan değerlendirme ciddi bir kural ihlali varsa ceza işlemi yapılır, ceza verilmese bile ilgili üye özelden ya da konuya yazılan ileti ile uyarılır (Bkz. yukarıdaki mesajım). Uyarılara rağmen üye sorun çıkarmaya devam ederse moderasyona alınır ve o süre içerisinde tüm mesajları onay bekler. Onaylanmayan mesajları yayınlanmaz (bir nevi sansür diye bilirsiniz). Moderasyonda onaylanmayan mesaj sayısı çok ve rahatsız edici tavır devam ediyorsa o arkadaşa tek yön uçak bileti kesilerek forumdan uzak bir yere tatile gönderilir.

Tüm raporların aynı titizlikle incelendiğinden emin olabilirsiniz. Zaman zaman biz de hata yapabiliyoruz bu konuda da sizin anlayışınıza sığınıyoruz. Sizler ne kadar yapıcı olursanız bizlere de o kadar az iş düşer.
Teşekkürler açıklama için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 12, 2013, 00:03:49 »
Arizasi bol oldugundan olabilir mi? :lol: kimse alinmasin lutfen
Abiler bence durumun markayla ilgisi yok.Amaç farklı gibi geliyor biraz.Yani sevdiği taraftarı olduğu bir şeyi dahi söyleseniz niyet farklı olduğundan bir üzerine oynayacak bir nokta aranıyor.İşin komik tarafı saygıyla yaklaştıkça karşı tarafta bir düşüş oluyor ne hikmetse. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 12, 2013, 00:06:15 »
Faruk arkadaş hazmedemedi sanırım halen polemik yaratmaya çalışıyor. Şimdi arkadaşın benimle alakası olan bişeyi yazdikdan sonra ben nasıl susayım. :wacko:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 12, 2013, 00:08:07 »
Faruk arkadaş hazmedemedi sanırım halen polemik yaratmaya çalışıyor. Şimdi arkadaşın benimle alakası olan bişeyi yazdikdan sonra ben nasıl susayım. :wacko:

Arkadaşlar burası genel bir ortam kalabalık bir toplantı salonu düşünün herkesin önünde tartışmaya gerek var mı?  illa cevap vermek istiyorsan özelden yaz, ya da görmezden gelin birbiriniz tertemiz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 12, 2013, 00:11:46 »
Bir de Bölüm sorumlusu ilgili kişiyi uyarmış ise ayrıca sizin cevap vermenize gerek yok.

Bir de bazen abilerin sözlerinin üstüne söz söylememek gerek değil mi Ahmet ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Haziran 12, 2013, 00:13:05 »

Bir de bazen abilerin sözlerinin üstüne söz söylememek gerek değil mi Ahmet ;)

Öyle tabide abi işte boşboğazlık ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 12, 2013, 00:13:36 »
yukarıda bir ton yazı yazdım ama ahmet bey yangına körükle gidiyor. bölüm sorumluları ve diğer yöneticiler ortamı germemeli diye düşünüyorum...
...Wir Leben Autos...