Gönderen Konu: Auris çok doğru bir tercih..  (Okunma sayısı 10949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris çok doğru bir tercih..
« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2013, 12:33:48 »
tabi tabi.  :alkis:  ulen yine polemik olduk ha ! segment farkını söyledik halbuki.
yariste in fiestaya bin poloya bin corsaya ibizayada ondan sonra karşılaştır.
focus jetta golf astra octavia leon bravoya bin aurisle karşılaştır
passat superb insignia accorda bin avensisle karşılaştır.
 segmentler arası geçiş yaparsan düşük segmentlerdeki araç her zaman daha kötü gelir ;)
bence b segmentinin en iyisi polodur. ama polodan sonra avensise binsen polonun hiçbir albenisi kalmaz her anlamda.;) neden bunu anlamak istemedinde acayip acayip yönlere çektin ? bay polemik...
ben bilmiyorum ya  segment farkını. "b  segmentinden c segmentine geçince böyle oluyor..." bu ne demek? segment farkından başka fark yokmuş gibi.. toyotalar beş para etmez de ancak üst segment araçları kullanıcıya hoş gözükürmüş gibi? bunlar aklından bile geçmemiştir tabii senin ;) polemikçi benim sıkıntı da bende ;) daha da uzatmaya gerek yok senle tartışınca kazanacağım bişey yok.. sende her bulduğun konuda inceden toyotaya gönderme yapmasan da bende polemiğe girmesem keşke. toyotanın yarısı bizimmiş gibi savunma yapmaya yöneltmesen bizi ;)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2013, 12:33:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 11, 2013, 12:41:44 »
ben bilmiyorum ya  segment farkını. "b  segmentinden c segmentine geçince böyle oluyor..." bu ne demek? segment farkından başka fark yokmuş gibi.. toyotalar beş para etmez de ancak üst segment araçları kullanıcıya hoş gözükürmüş gibi? bunlar aklından bile geçmemiştir tabii senin ;) polemikçi benim sıkıntı da bende ;) daha da uzatmaya gerek yok senle tartışınca kazanacağım bişey yok.. sende her bulduğun konuda inceden toyotaya gönderme yapmasan da bende polemiğe girmesem keşke. toyotanın yarısı bizimmiş gibi savunma yapmaya yöneltmesen bizi ;)
haklısın...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 11, 2013, 12:46:01 »
tabi tabi.  :alkis:  ulen yine polemik olduk ha !

Sen olursunda olmaz mı İsmail :D

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 11, 2013, 12:47:28 »
valla ya :D site sahibi sanırım alper abi bile opel kullanıyor. ama herkes bana sallıyor :D
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 11, 2013, 12:49:05 »
valla ya :D site sahibi sanırım alper abi bile opel kullanıyor. ama herkes bana sallıyor :D

Boş ver sen uyma onlara :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 11, 2013, 12:50:09 »
tatile çok çıktım bu aralar :D
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 11, 2013, 12:51:55 »
konu opel vw vs değil de neyse :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 11, 2013, 12:55:35 »
tatile çok çıktım bu aralar :D
One way ticket demesinler dikkat et kendine :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 11, 2013, 13:09:48 »

O kadar başka marka kullanıp, olumsuz yorumlar yapan varken sadece sana "sallamaları" sanada ilginç gelmiyor mu :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 11, 2013, 13:26:55 »
Ya kardeşim b segmentte en iyi polo c segmentte c hb golf c sedan jetta d segment passat en iyisi bunlar diyolar adamlar fanatik olmuyorlar laf edemiyosun ya toyota formundayız, konuyu açan adam aurise için olumlu yorum yapmış toyota formunda yapmış üstelik ama bir iki tane alamancı çıkmış nasıl olur o araç kötü bizim kullandığımız araçlar daha iyi diyorlar sonra tepki alıyorlar forumdan hala sırıtıyorlar bakalım bu dediklerimi üstüne kim alınacak  :) :) corolla konusunun içine edildi bakalım bu konu ne olacak hade bakalım.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 11, 2013, 13:56:37 »
O kadar başka marka kullanıp, olumsuz yorumlar yapan varken sadece sana "sallamaları" sanada ilginç gelmiyor mu :islik:
tecrubelerimi anlattıkça doğruları gormemek isteyenlerden mi?
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 11, 2013, 13:57:57 »
Ya kardeşim b segmentte en iyi polo c segmentte c hb golf c sedan jetta d segment passat en iyisi bunlar diyolar adamlar fanatik olmuyorlar laf edemiyosun ya toyota formundayız, konuyu açan adam aurise için olumlu yorum yapmış toyota formunda yapmış üstelik ama bir iki tane alamancı çıkmış nasıl olur o araç kötü bizim kullandığımız araçlar daha iyi diyorlar sonra tepki alıyorlar forumdan hala sırıtıyorlar bakalım bu dediklerimi üstüne kim alınacak  :) :) corolla konusunun içine edildi bakalım bu konu ne olacak hade bakalım.
bende birşey demedim ki. auris kullandığım toyolar arasında en iyisiydi hatta ;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 11, 2013, 14:01:30 »
Bende de auris var ama o dediğiniz tok kapı sesini hiç duymadım  :D

Aracınız hayırlı olsun bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 11, 2013, 14:32:50 »

sizin doğrunuz diğer arkadaşlarımıza doğru gelmek zorunda değilki ,  aynı takım tutmak gibi , kimi siyahı sever kimi kırmızıyı kimi sarıyı laciverti, kimseye bunu neden seviyorsun benim beyendiğim daha doğru diyemezsiniz.

Bende de auris var ama o dediğiniz tok kapı sesini hiç duymadım  :D

Aracınız hayırlı olsun bu arada.

Yunus bey kulağınız alışmıştır bence artık, aynı sınıfta başka bir araçtan aurise geçtiysenizde alışaknlıktan farketmemiş olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 11, 2013, 15:40:28 »
Yunus bey kulağınız alışmıştır bence artık, aynı sınıfta başka bir araçtan aurise geçtiysenizde alışaknlıktan farketmemiş olabilirsiniz.

Önceki aracım polo olmasına rağmen tokluk sesi auristen iyiydi. Belki makyajsız auris ile makyajlı auris arasında da fark olabilir bu konuda.  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 11, 2013, 15:45:17 »

Karşı cephede de sizin gibi fevri davrananlar var tabiki ama Mesut abinin deiğine katılıyorum ve yineliyorum... HEPİMİZ ÖNCE KENDİMİZE BAKMALIYIZ ! Atalarımızın dediği gibi İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 11, 2013, 16:20:41 »
sizin doğrunuz diğer arkadaşlarımıza doğru gelmek zorunda değilki ,  aynı takım tutmak gibi , kimi siyahı sever kimi kırmızıyı kimi sarıyı laciverti, kimseye bunu neden seviyorsun benim beyendiğim daha doğru diyemezsiniz.

ben hiçbir zaman benim dediğim kesinlikle doğru demem. ukalalıktan başka bir şey olmaz. ben sadece zamanında bindiğim e12 ile şimdiki aracımın arasındaki farkları söylediğim zaman ya da forumda birisi araç alacağım dediği zaman corolla yerine şunu alın dememle. ooo işte burası toyota forumu diye zıplanıyor. eşşek değiliz sitenin adı toyota forumu ama illa toyota forumu diye hep övecek-miyiz ? sitede belki binlerce kullanıcı var dediklerimi nedense genç arkadaşlar çekip çeviriyorlar. örneğin Selçuk pakaki arkadaşımızda bir türlü çözemediğim durum var. biz post atınca arkadaş hemen almancılar yine geldi tavrı var. sanki alman arabası kullanınca ben alman vatandaşlığı o toyota kullanınca japonya vatandaşı oldu. gerek yok bunlara. zamanında corolla aldım sattım daha almam diyorum ama şimdiki aracımdan üst model bir corolla uygun fiyatlı denk gelse düşünmeden alırım o zaman yine japonya vatandaşımı olacağım. toyota satılır vw alınır. vw satılır honda alınır. araba bu sonuçta. ben sadece toyotanın eksiklerini söylüyorum. donanımsız diyorum kızıyorlar. bugün bakıyorum yeni corolla konusunda c.c dizelde yok diye belkide forumdaki kullanıcılardan almayanlar olacaktır. yada cam düğmeleri full auto değilse yine kararı değişenler olacaktır. ama bunu biz vw opel kullanıcıları söylerse sitede hemen bir cepheleşme oluyor.
forumda çok kaliteli insanlar var. tartıştığım insanlarda kötü insanlar demiyorum sadece olayları abartıyorlar. o yüzden 20 yaş altı yazmasın demiştim. hemen celalleniveriyorlar toyotaya laf edildi diye. biz halk olarak böyleyiz kullandığımız en iyisi oluveriyor biranda gözümüzde. halbuki biraz eleştirsek birbirimize karşı değil markalara tepki gösterebilsek bize 3.dünya ülkesi gibi muamele edip sis farsız ya da çelik jantsız bomboş arabaları bu fiyatlara iteleyemezler ...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 11, 2013, 16:27:58 »
Önceki aracım polo olmasına rağmen tokluk sesi auristen iyiydi. Belki makyajsız auris ile makyajlı auris arasında da fark olabilir bu konuda.  :hoş:

her aracın bir kusuru bir eksiği oluyor işte , poloda yalırım daha iyi demekki ama wolksvagen gurubundada kaplama sıkıntısı var, ben daha 3 5 yaşına gelmiş ama direksiyonu yada plastik kapı kolu kaplaması soyulmamış vosvos görmedim mesela :)  her firmanın aracu ucuza maal etmek için taktikleri var :) önüne geçemeyiz :)

ben hiçbir zaman benim dediğim kesinlikle doğru demem. ukalalıktan başka bir şey olmaz. ben sadece zamanında bindiğim e12 ile şimdiki aracımın arasındaki farkları söylediğim zaman ya da forumda birisi araç alacağım dediği zaman corolla yerine şunu alın dememle. ooo işte burası toyota forumu diye zıplanıyor. eşşek değiliz sitenin adı toyota forumu ama illa toyota forumu diye hep övecek-miyiz ? sitede belki binlerce kullanıcı var dediklerimi nedense genç arkadaşlar çekip çeviriyorlar. örneğin Selçuk pakaki arkadaşımızda bir türlü çözemediğim durum var. biz post atınca arkadaş hemen almancılar yine geldi tavrı var. sanki alman arabası kullanınca ben alman vatandaşlığı o toyota kullanınca japonya vatandaşı oldu. gerek yok bunlara. zamanında corolla aldım sattım daha almam diyorum ama şimdiki aracımdan üst model bir corolla uygun fiyatlı denk gelse düşünmeden alırım o zaman yine japonya vatandaşımı olacağım. toyota satılır vw alınır. vw satılır honda alınır. araba bu sonuçta. ben sadece toyotanın eksiklerini söylüyorum. donanımsız diyorum kızıyorlar. bugün bakıyorum yeni corolla konusunda c.c dizelde yok diye belkide forumdaki kullanıcılardan almayanlar olacaktır. yada cam düğmeleri full auto değilse yine kararı değişenler olacaktır. ama bunu biz vw opel kullanıcıları söylerse sitede hemen bir cepheleşme oluyor.
forumda çok kaliteli insanlar var. tartıştığım insanlarda kötü insanlar demiyorum sadece olayları abartıyorlar. o yüzden 20 yaş altı yazmasın demiştim. hemen celalleniveriyorlar toyotaya laf edildi diye. biz halk olarak böyleyiz kullandığımız en iyisi oluveriyor biranda gözümüzde. halbuki biraz eleştirsek birbirimize karşı değil markalara tepki gösterebilsek bize 3.dünya ülkesi gibi muamele edip sis farsız ya da çelik jantsız bomboş arabaları bu fiyatlara iteleyemezler ...

ismail bey bu şekilde anlatın sizde arkadaşlar izah ederek, söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ancak,  E12 denen araç 2002 üretimidir , en son 2007 de çıkmış olsada  tasarım temel 2002 ya ağittir yani ozamanki teknoloji ile şimdiki kullandığınız araç arasında fark illaki olacaktır yaş itibari ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 11, 2013, 16:41:34 »
  Kimse benim kullandığım en iyisi demiyor,sadece bir şeyi söylerken uygun frekansı yakalamak lazım.Yani söyleyiş biçimiyle alakalı olamaz mı bu durum? Forumda 3-5 kişi değil bu şekilde çünkü.Eğer gerçekten toyotanın kusurları kapatılmaya çalışılsaydı forumda kronik arızalardan tutunda,yapılan geri çağırmaları duyurusu olmadan önce burada yazılıp konuşulmazdı konular.
Akıl yaşta değil baştadır sözünü tekrar hatırlatmak istiyorum size.Sizin için hiçbir önemi olmayabilir o kardeşlerimizin söylediğinin ama en azından dinlemek yada saygı göstermek zorundasınız.Uygulayıp uygulamamak sizin bileceğiniz bir şey.Ama baştan bu şekilde yazarsanız tepki çekmeniz doğal değil mi?Yani bir başkasıda çıkıp sizinde içerisine girdiğiniz bir kapsam için yorum yazmasınlar lütfen derse ne düşünürsünüz? Ayrımcılığa girmez mi bu durumda? Kaldıki en basiti 20 yaşın altında olupta sanayide çalışan,birebir iş yapmamış olsa bile bilgi sahibi olabilecek kişilerinde olduğunu unutmayın.Gelelim fiyat politikasına bu durumun üreticilerle ilgisi yok ne yazıkki.Yani başka ülkelerede araç veren bir marka orada TL bazında bizdeki satış rakamından kafadan %20 fark var diyebilirim.Vergilendirme sistemi böyle çünkü ülkemizde.Yani siz bir ürünü 10 liraya malediyorsunuz bir çok yerdede satıyorsunuz.Diyorsunuzki %25 kar oranı benim için yeterli ve 12.5 lira satış fiyatı koyuyorsunuz.Fakat bu bazı ülkelerde 15 oluyor bazısında 20 oluyor.Peki bunda kabahat firmada mı? Yani sizin deyiminizle firma mı "iteliyor" bize?

Neyse konu amacından çıkmasın özetle biraz gözlerimizi açmamış gerekiyor sanıyorum toplum olarak.Küçük çocuklar gibi bir olay olduğunda o yaptı o yaptı demek yerine biraz şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 11, 2013, 17:32:54 »
Selçuk pakaki arkadaşımızda bir türlü çözemediğim durum var. biz post atınca arkadaş hemen almancılar yine geldi tavrı var.
Siz post fln atmıyosunuzki sürekli olumsuz yorumlar var toyota için. ya adamlar dünyanın en büyük otomobil üreticisi kötü olsa binlerce milyonlarca insan neden tercih etsin donanım türkiyede düşük kardeşim parasını verirsen donanımlı toyolarda var türkiyede yeni rav4de avensisde ne eksik bi söylermisin c sınıfında da bu durum yavaş yavaş kırılıyor artık yeni auris donanım olarak oldukça güçlü 1.6 dizel eksik tamam. corolla içinde aynı şeyler geçerli yeni corollada yok yok maşallah 1.4 dizelde CC yok bunu söyliyeceksin ama yapacak bişey yok koymuyor işte. toyotada git avrupanın önde gelen ülkelerine, amerikaya, japonya ya toyotada istemeğindin herşey var şimdi diyeceksin bunlardan banane ben türkiyede yaşıyorum tamam eyvallah.  Bende toyota hayranlığı var biri çıkıp toyotaya sallarsa bende görürsem tartışırız zaten burası tartışmak için var tabi saygı çerçevesi ve kuralları çiğnemedikçe. E12 seni üzmüz beni üzmedi 9 sene oldu üzmedi yani ben şimdi çıkıp bu araba kötü diyene iki çift laf ederim haklı olarak. ayrıca mesut abinin dediği gibi japonyada 2001 de avrupada 2002de çıkmış e12nin o yıllarda hem performans hem kalite açısından toplasan 2 veya 3 rakibi vardı anca başedebilirlerdi bnce bunun sebebide yani e12nin dişli olmasının sebebide e110lar herkez tarafından tepki aldı ve ortaya güç iyi bi otomobil çıkardılar o yıllarda herkez sustu 2004 yılında bizim aldığımız dönemde e12 corolla c segmentte türkiyede en çok satılan modeli oldu ve toyota fabrikası corolla sedan ve wagon ile türkiyede ihracat şampyonu oldu 150bin adet ile rekor kırdı. Bunları neden anlattın dersen ben toyotanın tüm donanımlarını ezberleyen bi cocuktum ilk aldığımız zamanlarda öyle bi sevgi oluşmuş yani bende toyotaya karşı şimdide bilirim toyotalarda ne var ne yok motor teknikleri aklımdadır donanımlar aklımdadır sorana anında cevaplarım internetteki bütün dökümanlar elimdedir böyle yani bizdeki arabaya olan sevgi bağlılık.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY