Gönderen Konu: AVENSİS  (Okunma sayısı 42887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
AVENSİS
« : Ağustos 09, 2008, 04:32:40 »
merhaba arkadaşlar....sizden ricam toyota avensis nasıl bir arabadır kasası nasıldır motoru nasıldır tavsiye eder misiniz? şimdiden teşekkürler vereceğiniz bilgiler için

Toyota Club Türkiye

AVENSİS
« : Ağustos 09, 2008, 04:32:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2008, 10:23:23 »
Avensis, yalıtım olarak, malzeme kalitesi olarak üst seviyede bir araçtır. Motoru 1.6 110 hp'dir ve yeterli gücü vermektedir. Ama atak kullanım için 2.0 motorlusunu tercih etmek gerekmektedir.
Yeni kasası ile birlikte 1.6 130hp gelecek ve bize daha iyi bir performans verecek.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2008, 23:11:39 »
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2008, 21:48:13 »
130 hp süper olur,hem 1,6 motor olunca vergisi düşük olur hemde gücü fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2008, 22:09:13 »
güncel kasa 1.6 sını kuzen aldı.tabir yerindeyse pamuk gibi araba.detaylar çok hoş.gerçekten sahip olmak istenecek bir araba.birde şu arkası biraz daha çekici olsaymış geri çevrilemez bir seçenek olurmuş kendi klasmanında;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2008, 00:43:42 »
Benim en çok hoşuma giden kısmı;arkadaki yolcu için benim boyuma göre ayarlanmış koltuga göre ve yine benim boyuma göre fazlası ile boşluk olaması.Arkada oturana yayıla yayıla yolculuk yapmak kalıyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2008, 09:37:19 »
biz avensisi 2.el aldık.bizim avensiste alaşım jant,kararan dikiz aynası,elektrikli katlanan dış aynalar,bölgesel iklimlendirme(dijital klima), sis farları,deri kaplı direksiyon,cd+kaset çalar gibi donanıma sahip.bunlar baz modeller için hepsinde var mı? yani avensisin en ucuzunu alsak nasıl bir donanımla geliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2008, 17:49:07 »
Şafak bey, avensis çok rahat, konforlu, kaliteli ve sağlam bir arabadır !  otomatik vitesinin kullanımına doyum olmaz hele bir de executive'yse yemede yanında yat :)

Burak bey kuzeniniz comfort veya elegant almış anladığım kadarıyla, bu özellikler en düşük model olan linea'da yok ! toyotasa'nın sitesinden girip tüp modellerin donanımlarına bakabilirsiniz hatta karşılaştırabilirsiniz.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2008, 23:47:16 »
1.6 atmosferik 130hp mi ?
ilginc olacaga benziyor
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2008, 22:12:27 »
Avensis son derece konforlu ve sürüşü keyifli bir araba. 1.6 motorun bu kasada yetersiz kalacağı görüşü tamamen ön yargılı. Araç gaza gayet iyi tepki veriyor ve çekişi harika. Yeni kasa Corolla ile kıyaslanmayacak ölçüde sorunsuz ve atak. Kesinlikle tavsiye ederim. Düşünenler kampanyasını kaçırmasınlar. Kasa değişim öncesi araç mükemmelliği yakalamış durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2008, 22:52:34 »
1.6 atmosferik 130hp mi ?
ilginc olacaga benziyor

evet son aldığım bilgiye göre 134 hp

yeni avensis eğitimine büyük ihtimal ben gideceğim. piyasaya çıkmadan 2 hafta önce ben göreceğim :)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2008, 23:59:16 »
avensis bence de çok iyi bir araç, şu an arabamız corolla ilerde avensise geçmek istiyorum ama şehiriçi biraz masraflı olur bize gelmez, burada bir iki tanıdığımda  bir tane yaris bir de 1.6 avensis var iki yıl önce kampanyası varmış sanırım o zaman almışlar ikisi de avensisi şehirdışında kullanıyorlar gayet memnunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2009, 20:45:35 »
Ben 1999 modelini kullandım. 2,0 motor 128 bg A.T bir araçtı. Şehir içi Şehir dışı yakıyordu cebimi zorluyordu hatta yokuş çıkmamaya gayret ettiğimde olmadı değil hani. Sonrasında brc lpg taktırdı. Yakıt düşmedi lpg ucuz olduğu için az para çıkıyordu cebimde. çok fazla performansı ektilemedi. 240 son kadrandı Toyotaclubtr Yönetim i defalarca gördüm. Sapanca gişelerden boğaziçi köpsüne 55 dk geldim sürati hissettirmiyor. Ses yalıtımı 10 numara, konforu 10 numara, yol tutuşu Toyotaclubtr Yönetim km den sonra yumuşak virajlarda güvenli değil. Bu süratlede viraja girmek doğru olmadığını bende biliyorum fakat sapanca - istanbul otobanında 4 araba kontrollü yarışırken bende arabayı nereye kadar zorlayacağımı test ediyordum. Ben eski kasasından aldığım tadı arabamı sattıkdan sonra vosvagenden, hondadan alamadım, tekrar toyota ya geçiş yaptım. Yeni kasa avensis hayelimdeki araba umarım ona bir kaç sene içinde geçerim. Kesinlikle almanızı isterim her yönden mutlu kalacağınız bir araba. 2,0 motor u öneririm fakat vergi dezavantajını göz önünde bulundurmak gerekir. 1,6 motorun yetersiz kaldığınla ilgili sadece duyumum var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2009, 21:17:16 »
Toyotaclubtr de 120km/h üstü hızlara yer verilmez. Lütfen trafik kuralları çerçevesinde yorum yapın.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2009, 14:38:58 »
Bilgi için teşekkür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 18, 2009, 23:22:56 »
arkadaşlar bende de avensis elegant var...d sınıfı araç alacaklara tavsiye ederim...ben aracımı çok sevdim...gösterişli, kullanışlı...birkere geniş iç mekan isteyenler için birebir....bagaj da keza öyle...sıkışmaya gerek kalmadan geniş geniş yolculuk etmek mükemmel...araçta ses yalıtımı da çok iyi...radyo açıkken aracın çalıştığını hissetmiyorsunuz ki ben normalde 3000 bin deviri geçmeden vites değişirim tavsiye edilen de odur ama avensiste çoğu zaman 3000 bin deviri geçtiğimi görüyorum çünkü motor sesini hissettirmiyor. bu bir dez avantaj olabilir :D...1.6 motorun da söylendiği gibi kasayı kaldırmama durumu yok...gayet güzel kaldırıyor arkadaşlar...ha 1.6 motoru olupta avensisten hafif olan araçlar belki kalkışlarda biraz daha atak olabilirler ama maksimum torka ulaştıktan sonra avensisin hızlanma problemi de ortadan kalkıyor...4000 devirde 5 nci viteste geçen otobanda 140 ı rahat rahat yaptım hatta zaman zaman 150 yi de gördüm...fazla hız yapmayı seven biri olmadığımı da söyleyeyim...gaz pedalına basmayı sevenleri hüsrana uğratmayacağını söyleyebilirim...

avensis almadan evvel çok araştırdım...mode lolarak aynı yıla ait passatları avensisten pahalıya satyorlar...sırf ikinci eli rahat diye..ama şunuda ilave edeyim; benim aldığım aracın sahibi aynı gün internette ilan verip otopazarına aracı getirmiş ve öğleleğin ben gidip aldım...ve ben pazarlık yapıp el sıkıştıktan sonra yarım saat kırkbeş dk aracın yanında kaldım gelen giden fiyatını soruyordu...araç sahibine telefonunu verip gidenler dahi vardı. vaz geçersem onları aramaları için. yani araç temizse inanın bana satılmama gibi durumu olmaz. yeterki temiz olsun, ciddi problemi olmasın...

aynı sınıfta olan passatların 1.6 sını kimse tavsiye etmiyor. çünkü passat 1.6 motorla 102 hp iken avensis 110 hp...1.8 turbo passatlarında hem vergi dezavantajı var hem de turbo arızası nedeni ile başınız ağrıyabiliyor...kısacası d sınıfı araç almak isteyelere tavsiye edebilirim...elegant modelini alabilirseniz daha iyi olur kanısındayım...bej koltuklar ve koltuk rengi ön konsol içeriyi daha ferah ve lüks gösteriyor....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2009, 23:12:28 »
evet umut bey aynen katılıyorum avensis gerçekten mükemmel. araç ön amotisörleri marc pierson marka sanki otobüs gibi giriyor kasislere toyota aynı marka amoetisörleri camryde de kullanıyor..
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2009, 23:15:31 »
murat bey konu eski bir konu ağustos 2008de açılmış, güncel değil yani
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2009, 10:43:49 »
murat bey konu eski bir konu ağustos 2008de açılmış, güncel değil yani

türkay bey adam diyelim ki avensis ile ilgli yazmak istiyor tekrar yeni bir konu mu açmalı? bu konu 2008 de açılmış olabilir ama avensis almak isteyen biri bu konuyu görüp buraya yorum yazamaz mı? o zaman her konuya bir süre tayin edilsin ve o konu otomatikmen kapansın....o zaman da forum gerkesiz konulardan geçilmez olur...sizin gibi tecrübeli bir forum kullanıcısından bunu beklemezdim...bırakın isteyen istediğini yazsın...çok alakasız olmamak kaydı ile...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2009, 11:09:27 »
umut bey şimdi konuyu şafak bey açmış, burdaki yorumlar da ona cevaben veriliyor, adam uzun süredir girmemiş, hatta belki de aracı almadı ve buraya o yüzden uğramıyor uğramayacak, avensisle ilgili sorusu düşüncesi olan da ne yazık ki açıp bu konulara bakmıyor şak diye yeni konu açıyor..bence de keşke yeni corolla ve auris gibi sadece avensise özel bir konu olsa, herkes bu araçla ilgili sorusunu sorsa, herkes bilgisini söylese de bir veri tabanı oluşsa.. o zaman konu isterse 2005te açılsın yine de güncel olur, çünkü veri tabanı oluşturulmuş olur...Ama bu tarz konular güncelliğini yitiriyor soru konusu olduğu için
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli