Gönderen Konu: AVENSİS  (Okunma sayısı 42886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS
« Yanıtla #40 : Aralık 28, 2009, 23:23:31 »
214bin km ciddi bir km.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 28, 2009, 23:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #41 : Mart 02, 2010, 13:38:40 »
konu her ne kadar güncel olmasa da yeni avensis dizel kullanan varmı arkadaşlar. Bugüne kadar hiç rastlamadım da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 18, 2010, 23:20:40 »
ben 2001 model 18
Arkadaşlar bugün 2001 model 1.8vvt-i motor bir avensis gördüm pazarda aracın kazası boyası hiçbir değişeni yok,yalnız ruhsatta 94 beygir yazıyordu böyle bir modele hiç rastlamadım ve araç 214000km de ve LPG yok.15.500e bitecek sizce bu fiyata alınırmı?Yolcu sürücü airbag, yol bilgisayarı, park sensörü, klima, elektrikli ayna vs vs özelliklerde var araçta ne dersiniz?

ben 1800 motor 90 beygir 2001 modl bi avensis görmedim ayrıca lpg taktıramayacağınızı bilin :)
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #43 : Mayıs 07, 2010, 01:32:32 »
94 beygir bir avensis hiç görmemiştim..

km sine gelince, tanıdık biri olsaydı ve arabanın hor kullanılmadığını görseydiniz felan 214 bin sorun edilmeyebilirdi ( bknz. aracım 325bin m yi devirdi nazar değmesin taş gibi) ancak pazardan alıyorsunuz ve önceki şöförünü tanımıyorsunuz, 214 bin km ciddi bir rakam olabilir.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Mayıs 08, 2010, 19:25:20 »
O 94 kw olmasın? Yani 130 hp :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Temmuz 20, 2010, 00:13:21 »
Yeni avensis aldık 2010 1.6 bence muhtesem bir arac! ilk bir kaç gün pek beğenmedim çok ağır gelmişti bana fakat bu ağırlığın tamamen debriyaj ayarlamasını yapamadığımı fark ettiğim an arabann bir aslan gibi kükrediğini ve bir çita gibi atik olduğunu anladım :=) yol tutuşuda muhteşem seviyede bence. Şu ana kadar kullandığım en garip arabalardan biri diyebilirim :=) kaslı yapısına ilk başta alışmak zor oluyor fakat alışınca asaleti hissediyorsunuz.! herkese de tavsiye ederim kasa ağır flnda kalmıyor!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 20, 2010, 09:44:05 »
Yeni avensis aldık 2010 1.6 bence muhtesem bir arac! ilk bir kaç gün pek beğenmedim çok ağır gelmişti bana fakat bu ağırlığın tamamen debriyaj ayarlamasını yapamadığımı fark ettiğim an arabann bir aslan gibi kükrediğini ve bir çita gibi atik olduğunu anladım :=) yol tutuşuda muhteşem seviyede bence. Şu ana kadar kullandığım en garip arabalardan biri diyebilirim :=) kaslı yapısına ilk başta alışmak zor oluyor fakat alışınca asaleti hissediyorsunuz.! herkese de tavsiye ederim kasa ağır flnda kalmıyor!

Plazalarda 47850 TL fiyatı olan arabaların ikinci eline 50000 TL isteyenler var, mevcut versiyonlarda Hız Sabitleyici ve kartlı çalıştırma yok ama Ağustos'da gelecek olan versiyonlarda bu özelliklerde olacakmış. Fiyat biraz artacak ama önemli bir özellik eklenmiş olacak araca. Kredi oranlarının da düşük olduğunu düşünürsek Avensis almak için iyi bir zaman ama benim ikinci bir kredi borcum var zaten :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 31, 2010, 00:46:11 »
Arkadaşlar bugün 2001 model 1.8vvt-i motor bir avensis gördüm pazarda aracın kazası boyası hiçbir değişeni yok,yalnız ruhsatta 94 beygir yazıyordu böyle bir modele hiç rastlamadım ve araç 214000km de ve LPG yok.15.500e bitecek sizce bu fiyata alınırmı?Yolcu sürücü airbag, yol bilgisayarı, park sensörü, klima, elektrikli ayna vs vs özelliklerde var araçta ne dersiniz?
1.8 Avensisler 129 hp'dir ve piyasada pek bulunmyor. Ruhsatta yazan 94 kW'tır bu da 129 hp oluyor zaten;)
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Ağustos 03, 2010, 15:09:56 »
 Ben 2004 ve sonrası kasa avensiste 1.8 olduğunu biliyordum ama 2000 -2001 modellerde hiç 1.8 motor duymamıştım. Belki toyotanın resmi olarak getirmediği gümrük vasıtasıyla gelmiş bir araçtır.
 Artık yeni ruhsatlarda da motor güçleri KW cinsinden yazılıyor ve ortalama 1.36 ile çarpmak gerekiyor HP ye çevirmek için.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 04, 2010, 00:33:27 »
Ben 2004 ve sonrası kasa avensiste 1.8 olduğunu biliyordum ama 2000 -2001 modellerde hiç 1.8 motor duymamıştım. Belki toyotanın resmi olarak getirmediği gümrük vasıtasıyla gelmiş bir araçtır.
 Artık yeni ruhsatlarda da motor güçleri KW cinsinden yazılıyor ve ortalama 1.36 ile çarpmak gerekiyor HP ye çevirmek için.
2001 model Avensisler'de 1.8 motor resmi olarak geldi ancak çok fazla satılmadı, arada bir yolda görüyorum. 2.0'dan farkı 1.8'de kapaklı jant mevcut bu şekilde ayırt edebilirsiniz.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #50 : Ağustos 22, 2010, 01:48:26 »
arkadaslar ben 2003-04 model bir avensis almayı düşünüyorum fakat 1.6 otomatik vitesi yok sanırım 2.0 motorunda vergisi ve benzin sarfiyatı ağır olur sanırım ne tavsiye edersiniz.
Birde 2.0 motorda vergi oranları nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 22, 2010, 12:37:54 »
arkadaslar ben 2003-04 model bir avensis almayı düşünüyorum fakat 1.6 otomatik vitesi yok sanırım 2.0 motorunda vergisi ve benzin sarfiyatı ağır olur sanırım ne tavsiye edersiniz.
Birde 2.0 motorda vergi oranları nedir?

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp adresinden Motorlu Taşıtlar Vergisi linkine tıkla açılan ekrandan da Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama Linkine tıkla. Açılan ekrana parametreleri girerek vergiyi hesaplayabilirsin.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 06, 2010, 13:15:28 »
ayrıca lpg taktıramayacağınızı bilin :)

araç vvt-i motor d-4 değil lpg takılabilir diye biliyorum hatta lpg takılan 1.6 larda vvt-i değil miydi
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 06, 2010, 13:30:24 »
Sefa canım kardeşim avensislerde 1,6 vvti var birde 2.0 D4 benzinli motor seçenegi var abisi.D-4D dizel seçenegi değil yani.1,6 vvt-i lara lpg takılmasında sıkıntı yok.2.0 ların çalışma prensibi volkswagenin FSi teknolojisi ile aynışmış direkt püskürtme mi falan filan(Ayrıntılı bilen varsayazsın iyice öğrenek.)o yüzdendir canım kardeşim 2.0 lpg takılamıyordu.Yeni yeni takılıyormuş ama sonucunu kimse bilmiyor randımanlı olup olmadıgını
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ocak 14, 2011, 21:52:42 »
arkadaşlar  2011 avensis elegant extra siparişi verdim,beyaz renkli,araba çok omurgalı duruyor 132 beygir ama performansla ilgili yorumlar ilginç geliyo,ayrıca bayiyle 49000 e anlaştık,daha aşağı alan var mı ocak ayı içinde,aslında siyah alıcaktım bayidede siyah vardı ama beyaz daha güzel diye aklımı çeldi çevrem,şimdi kaporayı verdim ortalama bir ay beklicem,yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 15, 2011, 08:38:33 »
hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 31, 2011, 20:38:06 »
hayırlı olsun..resimleri de eklerseniz seviniriz..lpg düşünüyormusunuz acaba
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Ocak 31, 2011, 21:04:39 »
arkadaşlar ben 3-4 gün önce aldım arabamı,2011 beyaz  1.6 ,tüp düşünmüyorum henüz yakıtada pek dikkat edemedim ,ama çok rahat geldi,güven veriyo araba,büyük görüntüsüne rağmen çok pratik,kullanışlı geldi,kesinlikle tavsiye ederim alan pişman olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 01, 2011, 10:42:59 »
özkan bey ben de Allah nasip ederse eylül gibi falan almayı düşünüyorum. beyaz alma taraftarıyım ben de çok yakıştığını düşünüyorum çünkü. ancak benzinin 4 lira olduğu bir memlekette büyük bir ihtimalle 5-6 ay kullandıktan sonra tüp taktırırım..şu anda bende megane 2 hb 2004 var..2 sene önce tüp taktırdım ve gayet memnunum. benzinliyle arasında hiçbir fark yok. BRC taktırmıştım ama avensise belki daha iyi bir marka taktırırım. tekrar hayırlı olsun..deneyimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz sevinirim.
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Şubat 01, 2011, 22:59:37 »
arkadaşlar bu arada toyota fiyatları güncelledi,avensis 1.6 elegant ekstra liste fiyatı 55.500 ,kampanyalı fiyatı 52.000 oldu