Gönderen Konu: AVENSİS  (Okunma sayısı 42885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: AVENSİS
« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2009, 10:52:12 »
Dostum bende 2004 avensis comfort var 1.6 110 hp aracıma atiker sıralı otogaz sistemi taktırdım kilometrede uzun yolda 120-130 bin şehir içinde 150-160 bin civarında yakıyo acayip memnunum arabamdan kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim yol tutuşuyla virajlardaki yola tutunuşu herşeyiyle süper bir araba bundan öncede korollam vardı oda süperdi opelmiş woswosmuş halt etmiş her türlü toyotayı secerim kardeşim...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2009, 10:52:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 23, 2009, 11:06:17 »
Emre bey arkadaş konuyu 2008 de açmış :) hala forumdamı hala toyota kullanıcısımı acaba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 23, 2009, 11:08:00 »
utku abi 1.6 110 hpler kullanıcılarını bekte memnun etmiyor.onno ustaya yöneltilen sorularda gözüme çarpmıştı arabayı aldık donanımsal olarak falan beklediğimizden daha iyi diyor ama performansta yeterli gücü alamıyoruz  yazmış adam.onno ustada aracın ağırlığından dolayı motorun sunduğu performans yetersiz kalır demiş.yeni gelicek olan avesislerde bu sorun olmaz umarım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2009, 18:42:51 »
Çok eski bir başlık ama avensis diye ayrıca başlık açmak istemediğim için buradan sormak istedim,

Şimdiye kadar neredeyse hiç olumsuz görüş okumadım avensis hakkında ve servisteki bir arkadaşım bana alacaksan corolladan sonra 1999-2001 avensis 2.0sol al bütçene uyar süper araba diyerek.
Siz üstadların bu model hakkında görüşünü alabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2009, 12:18:27 »
burak kardeş avensis 2003 de kasa değiştirdi ben eski kasayı kullanmadım. tabii birde 2009 kasa var bendeki orta kasa ingiltere yapımı bana göre malzeme kalitesi olarak 2009 dan daha kaliteli bir araç.. siz bütçenize uygun olan ilk kasayı da tercih etseniz eminim pişman olmazsınız...avensis d sınıfı  dışarıdan belli olmayan üstün özellikleri olan sessiz konforlu kaliteli sağlam bir araç corollayla kıyaslanamaz çünkü aynı sınıfta değiller.. size araç seçiminiz de kolaylıklar ve şans diliyorum...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #25 : Haziran 26, 2009, 12:20:46 »
teşekkürler yeni kasalarda çok hoşuma gidiyor ama bütçeyi çok zorlamamak adına böyle düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Haziran 26, 2009, 12:36:13 »
utku abi 1.6 110 hpler kullanıcılarını bekte memnun etmiyor.onno ustaya yöneltilen sorularda gözüme çarpmıştı arabayı aldık donanımsal olarak falan beklediğimizden daha iyi diyor ama performansta yeterli gücü alamıyoruz  yazmış adam.onno ustada aracın ağırlığından dolayı motorun sunduğu performans yetersiz kalır demiş.yeni gelicek olan avesislerde bu sorun olmaz umarım
evet araç ağır 1300 kg kedi gibi fırlamıyor  avensisi görüntüsüne uygun sakin kullanmakta fayda var ha gaza yükleniyim dersen elinden geleni yapıyor ama yakıtı da içiyor... bana göre araca 1.6 yeterli ama sürcüsüne bağlı birazda :D 
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 28, 2009, 17:17:02 »
evet araç ağır 1300 kg kedi gibi fırlamıyor  avensisi görüntüsüne uygun sakin kullanmakta fayda var ha gaza yükleniyim dersen elinden geleni yapıyor ama yakıtı da içiyor... bana göre araca 1.6 yeterli ama sürcüsüne bağlı birazda :D 

motor kasayı kaldırmıyor diyenleri anlamıyorum. bu ülkenin şartları belli, yol durumu belli...2 bin motorların vergi durumu belli. 1.6 nın iki katından fazla...2 bin motor ile biraz daha erken kalkıp her viteste 15-20 km daha fazla km yaparım diyorsanız buyrun 2000  motor alın. 

ben güvenlik ve konfor istiyorum diyenlerin aldığı, alabileceği araba. daha evvel polo clasic vardı bende cesaret edip gaza basamıyordum. çünkü güvenliği zayıftı. 120 yi görünce 150 ile gidiyormuş hissi veriyordu...ama avensiste öyle bir his oluşmuyor. hızı hissettirmiyor...ben hızlanmada problem yaşamıyorum. almak isteyenlere tavsiye ederim...

2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Haziran 28, 2009, 20:11:43 »
motor kasayı kaldırmıyor diyenleri anlamıyorum. bu ülkenin şartları belli, yol durumu belli...2 bin motorların vergi durumu belli. 1.6 nın iki katından fazla...2 bin motor ile biraz daha erken kalkıp her viteste 15-20 km daha fazla km yaparım diyorsanız buyrun 2000  motor alın. 

ben güvenlik ve konfor istiyorum diyenlerin aldığı, alabileceği araba. daha evvel polo clasic vardı bende cesaret edip gaza basamıyordum. çünkü güvenliği zayıftı. 120 yi görünce 150 ile gidiyormuş hissi veriyordu...ama avensiste öyle bir his oluşmuyor. hızı hissettirmiyor...ben hızlanmada problem yaşamıyorum. almak isteyenlere tavsiye ederim...

aynen umut kardeşim doğru diyorsun ekonomi, kalite ve konforu birleştiren araç avensisdir.bunların üçünü bir arada görmek zordur...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 10, 2009, 23:31:44 »
yeni kasa AVENSİS 3 serisi 132 Hp olacağı için kalkıştaki sorunun da ortadan kalkacağını umuyorum. Yalnız benim küçük bir ayrıntı konusunda şikayetim var. Avensisin Kardeşi olan Corolla modelde cruse control (Hız sabitleyici) var  ama ne hikmetse avensis 1.6 da yok. İlgililere sormak istiyorum diğer donanımların maliyeti hız sabitleyiciden çok mu daha ucuz da 1.6 avensise bu donanımı eklemiyorlar.Bence bu tamamen toyotanın( Pazarlama birimini) bir ayıbıdır.  en kısa zamanda (mesela ağustosta gelecek 2010 modellerde)bu donanımın da ekleneceği umuduyla.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2009, 23:40:53 »
yeni kasa AVERNSİS 3 serisi 132 Hp olacağı için kalkıştaki sorunun da ortadan kalkacağını umuyorum. Yalnız ben küçük bir ayrıntı konusunda şikayetim var. Avensisisn Kardeşi olan Corolla modelde cruse control (Hız sabitleyici) var  ama ne hikmetse avensis 1.6 da yok. İlgililere sormak istiyorum diğer donanımmların maliyeti hız sabitleyiciden çok mu daha ucuz da 1.6 avensise bu donanmı eklemiyorlar.Bence bu tamamen toyotanın( Pazarlama birimini) bir ayıbıdır.  en kısa zamanda (mesela ağustosta gelecek 2010 modellerde)bu donanımın da ekleneceği umuduyla.İyi akşamlar

evet donanım olarak çokda cömert değiller avensis gibi d sınıfı araca koyacaksın kardeşim cruse controlü,elektrikli koltuğu falan artık çin arabalarında bile var hani...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2009, 23:51:14 »
Belki bu forum yeri değil ancak ilgililerin dikkatini çeker umuduyla Ayrıca ilgililerden bir de beklentimiz var.2002-2003 yıllarında adliye personeline yaptıkları gibi Milli eğitim personeline de bir kampanya düzenlemelerini diliyoruz. 50-60 bin personeli olan adliye personeline kampanya düzenleyenler acaba adliye personeline gösterdiği ilgiyi biz öğretmenlere de göstermesini istiyoruz. Çünki 50-60 bin personeli olan adliye personeline düzenledikleri kampanya ile %10 una araç verseler bu da yaklaşık 5-6 bin araç yaparken aynı kampanyayı milli eğitim personeline düzenlediğinde (600 - 700 bin milli eğitim personeli var ki - bunların % 10 araç almaya kalksa) 60 - 70 bin araç yapar ki bu da tüm adliye personelinden daha fazla araç demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2009, 00:01:34 »
burda sözünü ettiğim kampanya ödeme kolaylığı ve belli oranda indirim ile Milli eğitim personeline AVENSİS alabilmelerini sağlaycak kampanyadır.Çünkü böyle bir kampanya Adliye personeline sunuldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2009, 00:21:54 »
indirim oranı yüzde kaçtı acaba o zaman belki de avensis kasa değiştirdiği için çünkü 2003 de kasa değiştirdi stokları eritmek için mi yaptılar acaba
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2009, 10:09:45 »
bende 2006 model avensis executive aldım 1 ay once aracımdan gayet memnunum. avensıs almadan once tereddutte kalmıstım. ama komsumuzun 1.6 elegant modelını kullanınca kafama yattı ve su anda avensıs executive sahıbıyım. avensıs dusunenlere kesınlıkle tavsıye ederım o fiyata alanıbılecek en konforlu araclardan bırıdır. yok yok. arkadaslarında dedıgı gıbı bıraz atak isterseniz 2.0 motor tercıhınız olmalı. benım aracım 2.0 triptonık gercekten mukemmel ayrıca avensıs uzun yol arabasıdır. cıkıcaksın uzun yola sızı hız yormadan ıstedıgınız yere goturur. ayrıca hız yapmassanız 2.0 motor 50 liralık benzınle 200 km yol yapıyor ucu ucuna kendım test ettım istanbul cerkezkoy arası 80 km ıle bıraz uykunuz gelır ama olsun. eger hız ıstersenız sadece gaza basıp sonra koltuga yapısmanın keyfını yasayın. avensıs hızsa hız konforsa konfor 10 numara bi arac.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 11, 2009, 12:47:37 »
indirim oranı olarak hatırlamıyorum ancak indirimin sadece adliye personeli olarak savcı ve hakimleri kapsadığını biliyorum. aynı şekilde hakim ve savcılara gösterilen böyle bir kolaylığın - imkanın (hakim ve savcılara verilen kıymetin) öğretmenlere de sağlanması bizleri de mutlu eder . Bu talebimizi ve 1.6 modele cruse control'un standart olması gerektiği talebimizi bir kaç kez toyota yetkililerine de ilettim. sadece ilgili birimlere aktardıkları cevabın aldım. Ama icraat ....malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 11, 2009, 09:33:50 »
yeni avensis içinde aynı şeyleri söylüyorlar.1.6 dohc 132 bg valvematic motor 1405 kg yi zor kaldırıyor.ancak devir çevirdiğin zaman motor kendine geliyor.buda doğal olarak ekonomikten uzak bir kullanım olur.belki toyota vergiden dolayı böyle birşey yapıyorda olabilir.1.6 ile 2.0'ın vergi farkı çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 22, 2009, 20:35:17 »
Toyota avensis 1.6 elegant aldım bende.hakikaten emsallerinin en iyisi.Kullanmak çok zevkli.Konforlu ve rahat bir araç.
Arkadaşlar soruyorum.Lpg kullanan var mı bu araçda.:kolay gelsin

cevap aşşada ^^

Dostum bende 2004 avensis comfort var 1.6 110 hp aracıma atiker sıralı otogaz sistemi taktırdım kilometrede uzun yolda 120-130 bin şehir içinde 150-160 bin civarında yakıyo acayip memnunum arabamdan kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim yol tutuşuyla virajlardaki yola tutunuşu herşeyiyle süper bir araba bundan öncede korollam vardı oda süperdi opelmiş woswosmuş halt etmiş her türlü toyotayı secerim kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Kasım 08, 2009, 19:26:21 »
arkadaşlar alın görün rahatlıkla derim bunu pişman olmayacağınız bir araç.çünkü o bir avensis.yenisine geçmeyi düşünüyorum 2005 avensisimi satılığa çıkardım.ilgilenenler olursa cagdaszgrgrl@hotmail yada 5056445496 ilginize....
kalitenin kendisi

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Aralık 27, 2009, 17:05:54 »
Arkadaşlar bugün 2001 model 1.8vvt-i motor bir avensis gördüm pazarda aracın kazası boyası hiçbir değişeni yok,yalnız ruhsatta 94 beygir yazıyordu böyle bir modele hiç rastlamadım ve araç 214000km de ve LPG yok.15.500e bitecek sizce bu fiyata alınırmı?Yolcu sürücü airbag, yol bilgisayarı, park sensörü, klima, elektrikli ayna vs vs özelliklerde var araçta ne dersiniz?