Gönderen Konu: bakımda buji vs değiştirme  (Okunma sayısı 6346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
bakımda buji vs değiştirme
« : Mayıs 28, 2013, 15:04:12 »
arkadaşlar arabam 59000 km de ve bakıma gireceğim yakında özel bir servis düşünüyorum sormak istediğim şu bir çok farklı görüş aldım bakım kitabında buji ve hava filtresi her 40000 km bir değişiyor.60000 bakım için servise sorduğumda yine değişmeyeceğini 80000 bakımda değişeceğini söylediler bir kaç arkadaşım ise bujilerin 20000 km de hava filtresininde 10000 km bir değişmesi gerektiğini söylüyorlar ben sizce ne yapayım acaba değiştirsem mi yakıta bir faydası olurmu olumlu olarak ve yağ olarakta 5 40 düşünüyorum bu sıkıntı yaratır mı
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

bakımda buji vs değiştirme
« : Mayıs 28, 2013, 15:04:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: bakımda buji vs değiştirme
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2013, 23:01:54 »
arkadaşlar arabam 59000 km de ve bakıma gireceğim yakında özel bir servis düşünüyorum sormak istediğim şu bir çok farklı görüş aldım bakım kitabında buji ve hava filtresi her 40000 km bir değişiyor.60000 bakım için servise sorduğumda yine değişmeyeceğini 80000 bakımda değişeceğini söylediler bir kaç arkadaşım ise bujilerin 20000 km de hava filtresininde 10000 km bir değişmesi gerektiğini söylüyorlar ben sizce ne yapayım acaba değiştirsem mi yakıta bir faydası olurmu olumlu olarak ve yağ olarakta 5 40 düşünüyorum bu sıkıntı yaratır mı
Hava filtresi her 20000 de bir bujiler 40000 kmde bir değişiyor.İnanın 40000 kmde değiştiğimizde bile kararma olmamıştı yani gerek yok o kadar israfa.Emin olun sadece hem kendi cebinize hemde milli servete zarar vermekle kalırsınız.Hava filtresi 20000 km de bir değişince yetiyor.Yağ olayı ise bu zamana kadar 10w40 kullanmışsınız bence yine ondan devam edin.Benimde 2005 corollam 130000 km de hala 10w40 ile devam ediyorum nazar değmesin hiç bir sıkıntı yok.Tamam sentetik yağ daha iyi ancak 10w40 ın iş yapmayacağı bir yerde 5w40 daha iyi olur.Yani gereksiz para harcamayın bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2013, 23:16:52 »
60 bin bakımında neler yapılıyor ?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2013, 23:22:37 »
60 bin bakımında neler yapılıyor ?
Yağ,yağ filtresi,hava filtresi birde araç otomatik ise şanzıman yağı.Ayrıca balata,disk kontrolüyle polen filtresine bakın yeter.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2013, 23:40:18 »
peki bu balata disk sadece kontrolden mi ibaret
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2013, 23:55:18 »
Filtre ciddi konu ve cabuk kirleniyor 10.000 kmde degismeli diye dusunuyorum bujilerde 20.000 yeter bence eger ki cok yuksek devirlerde kullanmiyorsaniz 30.000de olabilir sentetik yag konusunda sikintiniz olmasin 7000 kmyi gectik diye hatirliyorum motor sesinde azalma oluyor daha dayanikli bir yag turu 5w40 castrol edge
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2013, 00:05:48 »
bakımda polen filtreside değişiyor 60000 km bakımında yani.yağ olayında ise zaten koyulacak onun yerine shell yada castrol düşünüyorum 5 40 olarak.Ve henüz karar veremedim yetkili servisemi gitsem yoksa dışarda bir özel servisemi yaptırsam servis 470 tl istiyor gerçi şanjuman yağı konusunda şikayetim sonucunda 70 tl daha az ödücem yani 400 tl diyelim buna polen filtresi yağ yağ filtresi polen filtresi ve şanjuman yağı sizce fiyat nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2013, 07:53:23 »
Merhaba mustafa abi bizde brc sistemi kullaniyoruz aracimiz 2006corolla 1.6sol otomatik sedan 6000kmde lpg takildi suan 16binde orj. Bizde istanbul trafiginde 11,4lt yakiyor suan lpg de. Bakima nerde sokmayi dusunuyorsun abi? Biz haziranin sonunda veya temmuzun ilk haftasi arabayi kartal oto sanayisinde bir usta var gecen sene begenmistik toyotadan ayrilmis usta istersen senin makina ile birlikte bakima girebiliriz. Orda mucib otogazda var brc yetkili servisi biz lpgyi orda taktirdik. Ordada lpgnin senelik bakimini yaptiracagiz.

Abi bu mesajimi senin actigin lpg konusuna yazmistim.

Simdi bizim istanbul havasi temiz olmadigi icin 10-15binde mutlaka hava filtresi degismeli bujiler ise lpg li oldugu icin 20 binde degismeli
Gecen sene ustamiz arabanin bujilerine bakti daha araba 12bindeydi 6000km benzinde diger6000km lpgde kullanmistik arabanin fabrika bujisiydi (arac uretiminde takili olan buji) buji ayari yapti dedi seneye mutlaka degisiniz. Aracin lpg li oldugu icin artik sende tam sentetik yag kullanmalisin abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2013, 07:55:23 »
bakımda polen filtreside değişiyor 60000 km bakımında yani.yağ olayında ise zaten koyulacak onun yerine shell yada castrol düşünüyorum 5 40 olarak.Ve henüz karar veremedim yetkili servisemi gitsem yoksa dışarda bir özel servisemi yaptırsam servis 470 tl istiyor gerçi şanjuman yağı konusunda şikayetim sonucunda 70 tl daha az ödücem yani 400 tl diyelim buna polen filtresi yağ yağ filtresi polen filtresi ve şanjuman yağı sizce fiyat nasıl
Polen filtresinide her sene mutlaka degistir abi zaten orj. Disarida 15tl .
Yag mobil oneririm castrol dan daha iyi uzun sure castrol kullanicisi olarak soyluyorum abi
Servis biraz pahali bir deger istemis :)
Edit: Bu arada v kayisinida degistirmeni ve daha iyi tepki icin bogaz kelebegini temizletmeni  tavsiye ederim abi. Araca obd baglattirip hata varsa mudahale edilmesini ve sildirmeni tavsiye ederim abi. Ondan sonra onceden hic degismemisse radyator sogutma sivisini degistir abi.
Ben burda dedigim herseyi dedigim yerde yaptiracagim abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2013, 09:54:13 »
İlke biliyorsun bende de 2005 Corolla Terra vardı.Ben sürekli 5/40 Mobil kullandım ve çok memnundum kardeşim.Sana katılıyorum yağ ve yedek parçalar konusunda.Bende parçaları dışarıdan alıp bakımı ustama yaptırıyordum. 60000km bakımında imkan varsa fren hidroliği değiştirin,şanzıman yağını ben 80000 gibi değiştirmiştim sanırım..Polen ve hava filtresini zaten kendinizde değiştirebilirsiniz.Kullandığınız ortama bağlı birazda.Mesela yazlık sezonunda benim araba yazlığa git gel'den sonra mutlaka toz toprak oluyordu.Hava tutar temizlerdim veya en kötü 6 ayda bir kirli ise poleni ve hava filtresini değiştirirdim..
Başka aklıma gelen birşey şu an yok,gelirse yazarım. Ben Corolla'mı 6 sene kullandım bakım hariç  bana hiç masraf çıkarmadı.. Sadece düzgün bakım yaptırın ve kullanmaya devam edin :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2013, 11:20:37 »
Sadece düzgün bakım yaptırın ve kullanmaya devam edin :):)

Aynen Bülent abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2013, 13:22:02 »
orjinal radyatör suyu 160000km'de değişiyor. 60000km'de değil. İlke..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2013, 13:28:05 »
Anadolu yakasında TEM servise gidebilirsiniz arkadaşımız zaten forum üyesi size yardımcı olacaktır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2013, 13:37:35 »
orjinal radyatör suyu 160000km'de değişiyor. 60000km'de değil. İlke..
Abi 6-7yil omru yokmu ama kmyi doldurmasada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2013, 13:38:55 »
Anadolu yakasında TEM servise gidebilirsiniz arkadaşımız zaten forum üyesi size yardımcı olacaktır ;)
Ahmet abi ufuk abimin yerimi dedigin yer eger burdaysa bende gidebilirimde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2013, 13:43:18 »
Aynen kardeşim ama yanlış hatırlamışım yerini :(  Olsun yinede güvenilir olduktan sonra karşıyada geçilir bence ;)

http://www.temservis.com/contact.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2013, 14:13:10 »
Aynen kardeşim ama yanlış hatırlamışım yerini :(  Olsun yinede güvenilir olduktan sonra karşıyada geçilir bence ;)

http://www.temservis.com/contact.html
Hmm karsiya gectigimiz zamanda gidebiliriz belki babama gore durum degisiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2013, 14:27:35 »
evet radyatör suyu 160000 km değişiyor bakımlara gelince 50000 e kadar zaten yetkili servis bakımlı 60000 bakımınıda ya dışarda yaptırcam yada yine yetkili serviste zaten dışarda yaptırsam bile şanjuman yağını serviste değiştireceğim geri kalan ise 50 80 tl farkediyor bunun için ise açıkcası dışarıda gitmek istemiyorum bakalım bir karar verecğeim daha vaktim var bir pazarlık yaparım servisle fiyat knousunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 29, 2013, 16:04:11 »
evet radyatör suyu 160000 km değişiyor bakımlara gelince 50000 e kadar zaten yetkili servis bakımlı 60000 bakımınıda ya dışarda yaptırcam yada yine yetkili serviste zaten dışarda yaptırsam bile şanjuman yağını serviste değiştireceğim geri kalan ise 50 80 tl farkediyor bunun için ise açıkcası dışarıda gitmek istemiyorum bakalım bir karar verecğeim daha vaktim var bir pazarlık yaparım servisle fiyat knousunda
Radyatör suyu 160000 km veya 8 yıl süresi var sonrasında değişmeli mutlaka.Şanzıman yağıda mobilin 75w90 yağını kullanın sıkıntı yaşamazsınız.Yazık bence bile bile fazla ödeme yapmaya gerek yok.Yani çok kompleks bir işlem yok nasıl olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 29, 2013, 16:23:28 »

bujilerin 40 binde değişmesi olayı "zor koşullar altında kullanım" içindir
normal kullanımda 80 bindir
benim arabada 100 binden sonra