0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bujilerin 40 binde değişmesi olayı "zor koşullar altında kullanım" içindirnormal kullanımda 80 bindirbenim arabada 100 binden sonra
Abi 100000 km olanlar bildiğim kadarıyla iridyum olanlar.Bizimkiler iridyum değil.Yani 40000 km yeterli bence,zaten 4 buji serviste 30 lira civarında.
Birde lpg li ise arac bunu 2ye bolmek gerekiyor
Tüp varsa zaten o zaman ayrı bir durum.Yani ben olsam yağıda 5000-7500 km arası değişirim.Aracın yapısını bozuyor baya ne yazıkki tüp olayı.
evet radyatör suyu 160000 km değişiyor bakımlara gelince 50000 e kadar zaten yetkili servis bakımlı 60000 bakımınıda ya dışarda yaptırcam yada yine yetkili serviste zaten dışarda yaptırsam bile şanjuman yağını serviste değiştireceğim geri kalan ise 50 80 tl farkediyor bunun için ise açıkcası dışarıda gitmek istemiyorum bakalım bir karar verecğeim daha vaktim var bir pazarlık yaparım servisle fiyat knousunda
Tam sentetik yaglar lpgye karsi omurlu olduklarindan 12bin km omru var abi yari sentetikler ise lpgyle 9000km omru var
Hava filtresi her 20000 de bir bujiler 40000 kmde bir değişiyor.İnanın 40000 kmde değiştiğimizde bile kararma olmamıştı yani gerek yok o kadar israfa.Emin olun sadece hem kendi cebinize hemde milli servete zarar vermekle kalırsınız.Hava filtresi 20000 km de bir değişince yetiyor.Yağ olayı ise bu zamana kadar 10w40 kullanmışsınız bence yine ondan devam edin.Benimde 2005 corollam 130000 km de hala 10w40 ile devam ediyorum nazar değmesin hiç bir sıkıntı yok.Tamam sentetik yağ daha iyi ancak 10w40 ın iş yapmayacağı bir yerde 5w40 daha iyi olur.Yani gereksiz para harcamayın bence.
ufuk bey aslında haklısınız değiştirmek gerekiyor daha öncede görüşmüştük servisin verdiği ücret sizce normal mi peki yetkili servise gidip yaptırılabilir mi 60000 bakım
Ortalama 200 lira ödeyeceksiniz dışarıda.Bence dışarıda yaptırın zaten dediğim gibi çok işçilik gerektiren bir şey yok.Ben 80000 kmde değiştirmiştim ama siz yinede v kayışınızıda kontrol ettirin dışarıda değişmesi gerekiyorsa fiyat araştırır servisten veya dışarıdan alır değiştirirsiniz istediğiniz yerde.
yani bide bu fiyata 4,2 yağ ve orjinal filtre düşünürsek bence servisin verdiği fiyat normal
Ertan işçiliği hesaba katmadın be kardeşim.Kendisi yapabilecek mi? yapabileceği bir yer var mı? ben şanslıyım lojmanda kanal var çıkıyorum kanala çoğu işimi hallediyorum...
470 lira bence normal değil valla.Çünkü şöyle diyeyim ben hava filtresi,yağ filtresi,karter contası,bujileri servisten aldım.100 lira tuttu tamamı.(sizin bujiler değişmiyor 35 lira düşün bundan) Polen filtresi 70 lira idi sanıyorum ama dışarıda 20-30 liraya densonun filtresi var(aynı marka) yağ ise 10w40 4+1 castrol kampanyalı satış yapılıyor 65 lira+5 lirada kargo ile 70 lira eğer sentetik derseniz 7 litre 5w30 95 lira idi kargoyla beraber.Başka bir şey kalmadı zaten malzeme olarak.Düz bir hesap yaparsak 100 lira yağ+100 lira yedek parça+100 lira işçilik dersek 300 lira yapar.470-300=170 lira cebinizde kalır bununla bir sonraki bakım yağını ve yağ filtrenizi alırsınız üstede paranız kalır.
Evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymuyor Ertancım, böyle hesap kitap yaparak aracı servise götürmek genelde hüsran verici olabiliyor.Hadi diyelim ki hesap tuttu ya not alınması ve en kısa sürede değiştirilmesi yada size rahatsızlık vermeyen ancak hayati önem taşıyan ve değiştirilmesi gereken bir şey çıkması muhtemel. Hee oldu da birşey söylenmedi not alınmadı bu aracınıza bakım yapıldığını değil,aldığınız parçaların değiştirildiğini gösterir, sonra sorun çıktığında da "halbu ki bakımdan yeni çıkmıştı" gibi cümleler duymamız olası
100 lira işçilik dedim zaten Düz bir hesap yaparsak 100 lira yağ+100 lira yedek parça+100 lira işçilik dersek 300 lira yapar.470-300=170 lira cebinizde kalır bununla bir sonraki bakım yağını ve yağ filtrenizi alırsınız üstede paranız kalır.
Bakım yapılırken yaptıracağımız yer oto bakım yapan bir yer olmalı zaten.Yani değişen parçaların dışında kontrol falanda yapılmalı.Diğer türlü bakım değil onarım olur o iş