Gönderen Konu: bakımda buji vs değiştirme  (Okunma sayısı 6230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: bakımda buji vs değiştirme
« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2013, 22:02:54 »
Ertan 3 lt orjinal şanjuman yağını unuttun o sadece 150 tl tutuyor zaten
Şanzıman yağıda var ise 400 liraya yaptırabilirseniz serviste yaptırın bu durumda.Ancak daha fazla ise o zaman hesap bu şekilde.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2013, 22:02:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 29, 2013, 22:50:14 »
aslında bana  verdikleri fiyat 470 tl şanjuman yağı 5 lt artı değişim falan 170 tl demişlerdi ama ben genel müdürlüğü şikayette bulundum arabam 3 lt şanjuman yağı alırken servis neden 5 lt olarak bana yazıyor dedim.Bana geri dönüş yaparak yanlış bilgi vermişler dediler servisten aradılar öyle bir şey olmaz dediler 3 lt koyulacak fiyatı 90 tl dediler bende kimin söylediğini söyledim sonra yine geri dönüş yapıp özür dilediler şimdi şanjuman yağını dışardan alsam 75 80 tl tutuyor en iyisi servisten orjinal olarak alıp en azından orjinal parçalarla değişimini yapayım diyorum bence en mantıklısı bu bu arada bu fiyatiçinde polen filtreside var onu değiştirmeyin deyip bir 50 tl daha indireceğim
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 29, 2013, 22:55:38 »
aslında bana  verdikleri fiyat 470 tl şanjuman yağı 5 lt artı değişim falan 170 tl demişlerdi ama ben genel müdürlüğü şikayette bulundum arabam 3 lt şanjuman yağı alırken servis neden 5 lt olarak bana yazıyor dedim.Bana geri dönüş yaparak yanlış bilgi vermişler dediler servisten aradılar öyle bir şey olmaz dediler 3 lt koyulacak fiyatı 90 tl dediler bende kimin söylediğini söyledim sonra yine geri dönüş yapıp özür dilediler şimdi şanjuman yağını dışardan alsam 75 80 tl tutuyor en iyisi servisten orjinal olarak alıp en azından orjinal parçalarla değişimini yapayım diyorum bence en mantıklısı bu bu arada bu fiyatiçinde polen filtreside var onu değiştirmeyin deyip bir 50 tl daha indireceğim
Bu durumda çok büyük fark olmaz dediğiniz gibi indirim yaparlarsa.Ancak bakım sırasında baştan söyleyin sonradan kafalarına göre fiyatı zıplatmasınlar.Sarf malzeme olayında özellikle çok yapıyorlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 30, 2013, 09:01:51 »
40.000 km bakımında servis yetkilisine buji değişiminin neden yapılmadığını sorduğumda; üzerindeki orjinal bujisi yani titanyum 150.000 km de değiştirmek gerek demişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 30, 2013, 10:17:27 »
Bu durumda çok büyük fark olmaz dediğiniz gibi indirim yaparlarsa.Ancak bakım sırasında baştan söyleyin sonradan kafalarına göre fiyatı zıplatmasınlar.Sarf malzeme olayında özellikle çok yapıyorlar.
valla ben fiyatı soruyorum üstüne şu şu var bakın diyorum ama onarım yapmayın bana bilgi verin diyorum bir krş fazla vermem hiç şansları yok:))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 30, 2013, 10:46:25 »
40.000 km bakımında servis yetkilisine buji değişiminin neden yapılmadığını sorduğumda; üzerindeki orjinal bujisi yani titanyum 150.000 km de değiştirmek gerek demişti...

ZR-FE motor ise "titanyum" değil "iridyum" olması gerekli ki bunun da değişim periyodu 80.000km, kullansan 150 değil 200 binde kullanırsın ama performansından eser kalmaz parası yakıttan çıkar zaten.