Gönderen Konu: Aracınızdan gelen ve sizi gıcık eden sesler ve çeşitleri nelerdir.  (Okunma sayısı 13039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Benim aracımdan gelen sesler: Torpido sağ ön camın oralardan ama tam yerini bulamadığım ara sıra  çıt çıt diye bir ses. Arkadan, sanırım z rotlardan, gelen tıkırtı. Haftaya bir el atacam bu seslere....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaslar arabayı (corolla 2006 terra) stop ettikten sonra yaklasik 5-10 sn sonra aractan belli aralıklarla gelen çıt çıt sesleri ne olabilir
Klima yada egsozdan gelebilirmi yada radyatörden
Bu durumda o zaman butun araclardan gelmesi lazim ancak ben diger araclardan bu sesin geldigini duymadım
Acaba butun corollalarda durum bu sekilde midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
bu tip şeylere takmayın bence sonuçta üst sınıf lüks bir araba kullanmıyorsunuz, but çıt çıt sesine gelince egzost manifoltu, katalitik konvertör vs gibi parçalardan geliyo bu ses , normaldir.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
  Katalitik konvertör çok ısındığı için, arabayı stop ettikten sonra çıt çıt şeklinde ses gelir. Bir müddet sonra kesilir.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
bmw 7 serisinde bu çıtırtılar soğumada bayağı farkedilir şekilde geliyor.bizdede gelsin ozaman :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bahsettiğiniz sesler gayet normal sesler...Arkadaki iki adet " Z "rotları değiştirince (tanesi 15 lira) bağajdan geldiğini sandığım tıkırtılar kesildi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
bende hiçbir ses yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Direksiyonun solundaki göğüs kısmından gelen ve özellikle bozuk yollarda kendini belli eden tıkırtı, arka koltuğa 3 kişi binince sanırım yay veya amortisörlerden gelen gacırtı.. :(
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
sa 2005 corolla 1.6sol sd teybin üstünden ve sağ arka tavan döşemesinden hız yapınca cızzzzzzz diye bir ses gelior onun dışında full sessiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Kronik arkadaşlar bu ön göğüsten gelen sesler bence.Ben aracımı(2004 Corolla Sol) yetkili bayiden 2.el aldım.Aracı denerken bu ses dikkatimi çekti.(teybin üstünden gelen)Servis şefi izolasyonla düzeleceğini söyledi ve izolasyon sonrası ses geçici olarak kesildi.Şimdi yine var.Bazen kesiliyor ama rahatsız ediyor.Bazen bu sesin sağ ön camın oralardan geliyor gibi hissediyorum ama tam teşhis koyamadım.hatta aracı başkası kullanırken sağ tarafta oturarak bulmaya çalıştım ama ilginçtir sağ tarafta otururken sesi duymadım.Çok sinir bozucu anlayacağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
Değerli kardeşm ben onun gibi birses yüzünden arabayı sattım hiç mübalağa yapmıyorum.Toyota =sessss

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
kemer tokalarından geliyordu,vidalarını sıktırdım ses kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
..beni rahatsız eden sesler sırasıyla şöyle; birkaç aydır debriyaja basarken gelen gıcııırt türü ses,bozuk yollarda oluşan ve arka plaka çerçevesindeki boşluktan kaynaklanan ses,çok hafifte olsa ara-ara ön konsoldan gelen gıcırtı.şimdilik başka hatırlamıyorum.ama genel olarak aracımdan memnunum.nazarlık olsun bunlarda artık  :D...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
2006 avensiste özellikle kilittaşlı yollarda sol taraftan gelen garip bir ses var. Asfaltta gelmiyor ne zamanki bozuk bir yola giriyorum hemen başlıyor. Plakalıktan diye düşündüm ama değil. Arka lastiklerden şüpheleniyorum. En kısa zamanda baktırıcağım. Can sıkıcı bir durum.
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
bende 2008 corolla dizel var tam 3 defa torpidodan gelen sesler yüzünden servise gittim fakat yapılmasına karşın mıcırlı ve parke yollarda her defasında başka yerlerden sesler gelmeye devam ediyor o yüzdende arabadan sogumaya başladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yollar çok kötü arabalar ne yapsın. araçlarımızı silindir gibi kullanıp yol yapmalarına sinir oluyorum. Zifti döküp üstüne mıcır serip çekip gidiyorlar. Trafikteki araçların attığı mıcırlar camlara kaportaya heryere zarar veriyor. Benim komşum mıcır yüzünden kaza yaptı gencecik çocuğun boyun bölgesinden altı tutmaz oldu. Diyecek birşey bulamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Yollar çok kötü arabalar ne yapsın. araçlarımızı silindir gibi kullanıp yol yapmalarına sinir oluyorum. Zifti döküp üstüne mıcır serip çekip gidiyorlar. Trafikteki araçların attığı mıcırlar camlara kaportaya heryere zarar veriyor. Benim komşum mıcır yüzünden kaza yaptı gencecik çocuğun boyun bölgesinden altı tutmaz oldu. Diyecek birşey bulamıyorum.

doğru söze ne denir +1
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi

Burada yollar genelde beton yol. Kisin kar/buz eritmek icin neredeyse her gun serptikleri tuz yollari mahvediyor. Arabalarin da erken paslanmasina yol aciyor. Bahardan itibaren catlayan, bozulan kisimlarina yama yapsalar da eskisi gibi olmuyor.

Bir de iki beton blok arasi devamli bosluk oluyor ve bu bosluklardan gecerken kut kut zipliyorsunuz ne kadar yavas da gitseniz.

Her yerin kendine gore yol problemleri var :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
birinci ses yedek lastiği tutan demirin paslanması ve kırılması sonucu kırıp lastiğin tümseklerde çıkarttı ses diğeri ise yokdaki su giderlerin geçerken coiller sağolsun araba yan girince esnio onun gıçırtısı :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Benim araç 2006 Corolla sedan aynı seslerden bende muzdaribim.
Araç şu anda 40bin km.ye yaklaştı özellikle son 6-7 aydır özellikle parke taşlı yolda kulağı tırmalayıcı şekilde gıcırtılı sesler geliyor.
Yukarıda mesajların birinde bir arkadaş bahsetmişti özellikle ön konsol sağ ve sol cam kenarları (olsa gerek) bu sesler geliyor. Yine arkadaşın belirttiği gibi maalesef bende tam teşhis koyamadım.
Diğer bir arkadaşta yolların bozukluğundan dem vurmuş. Kesinlikle katılıyorum yollarımız gerçekten yamalı bohça gibi değil binek araba 4x4 leri bile bozar bu yollar.
Bu yollarda Allah hepimize sabırla araba kullanmak nasip etsin. Yollar düzelmeyeceğine göre bizler sabır göstereceğiz.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar