Gönderen Konu: Aracınızdan gelen ve sizi gıcık eden sesler ve çeşitleri nelerdir.  (Okunma sayısı 13040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
sa 2005 corolla 1.6sol sd teybin üstünden ve sağ arka tavan döşemesinden hız yapınca cızzzzzzz diye bir ses gelior onun dışında full sessiz

Arkadaşlar teğibin ve sağ ön camın ordan yani kaputun oralardan gelen ses benide çıldırttı o kadar ustaya göçtürdüm çözemedim bi hondacıya götürdüm bi demir soktu gaz ver dedi baktm ses kesildi motoru tutan kulak varya o eskimiş ondan motor oynuor yerinden :) ses ondanmış yani

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
..beni rahatsız eden sesler sırasıyla şöyle; birkaç aydır debriyaja basarken gelen gıcııırt türü ses,bozuk yollarda oluşan ve arka plaka çerçevesindeki boşluktan kaynaklanan ses,çok hafifte olsa ara-ara ön konsoldan gelen gıcırtı.şimdilik başka hatırlamıyorum.ama genel olarak aracımdan memnunum.nazarlık olsun bunlarda artık  :D...
Ben de debriyaja basarken hafif bir sürtme sesi geliyor nasıl çözebilierim.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Debriyaja basarken, gelen hafif sürtme sesi (yağsızmış gibi mesela) iyice artınca, kendisi de toyota kullanan ustam, motorun ön-alt kısmında debriyaj bağlantı noktasındaki körüğü açıp yağladı. Ses kesildi sağolsun.. İyice sinir olmuştum değilse. Ancak bozuk yollardan kaynaklanan gıcırtıları önlemek zor sanırım. Bir ara koltuk bile ses yapıyordu, şöyle bir yaslanınca.. >:(
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
şimdide sol ön çapraz hawa yastığı kapağı gevşemiş bozuk yolsa tıkır tıkır ediyor aşağı itip sıkıştırınca kesiliyor fakat yine gevşiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Sağ kapı döşemesinden gelen ve içindeki tırnaklardan bir ya da iki tanesi eksik olduğu için geldiğini düşündüğüm ses. Ustaya gösterdim yaptı sözde bişeyler. Ses kesildi ama nadiren yapıyor. Onun dışında çık yok şükür :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
2006 avensiste özellikle kilittaşlı yollarda sol taraftan gelen garip bir ses var. Asfaltta gelmiyor ne zamanki bozuk bir yola giriyorum hemen başlıyor. Plakalıktan diye düşündüm ama değil. Arka lastiklerden şüpheleniyorum. En kısa zamanda baktırıcağım. Can sıkıcı bir durum.

2008 corolla d4d aracımda da aynı bu sesten duyuyorum. Önceki aracım palio'da da vardı bu ses. Özellikle kilittaşlı parke yollarda (Yenipazar'ın bütün ilçe merkezi yolları böyle) hele bir de doğru dürüst döşenmemişse çok rahatsız ediyor. Asfalta ya da doğru dürüst döşenmiş parke yollarda bu ses gelmiyor.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
merhaba . Arklar. Ben artık alıştım gıcık eden sese. 09 model corolla aracımın arkasında sanki su tankı var. Hala bir çözüm bulunamadı. 
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    2006 corollamda ne depo sesi ne de başka bi ses var şimdilik. 63 000 km deyim. bugüne kadar derindere serviste aynı gün kesilen 1- emniyet kemeri bağlantı noktasının koltuğa oturunca sıkışmasına bağlı bi ses 2- torpido kilidinin bozuk yollarda zıpladıkça viyk viyk ötmesine bağlı ufak bi ses gibi ... iki adet sorunum oldu. bunlarda hemen halledildi çok şükür.

aracımla ilgili sadece tek düşüncem debriyajın orta sertlikte olması ..daha yumuşak olabilirdi. serviste kontrol ettirdim daha ilk günkü gibi dediler. yani ilk aldığımda bu kadar da sert miydi hayırlamıyorum ama daha yumuşak olsa sanki daha iyi olurdu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
sanki 2005 opel vectra ya oranla daha az bir ses yalıtımı varmış gibi geldi ama yinede çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yasın bey aynen katılıyorum ınsallah bır gun bu su tankını alırlar da yerıne guzel bır depo verırler bızde sesten kurtuluruz dıyecegım ama nerdeeeeeeeeeee

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   SAğ ön koltuğumun altından ses geliyor.Bir gün söktüm oynayan parçayı sabitledim ama tekrar o ses gelmeye başladı....Bu yüzden mümkün mertebe ön kolyuğa birilerini oturtuyorum..Passatında kemer tokalarından ses geliyor..Amaaaaaa avatarda görülen 93 Corollamdan hiç bir ses gelmiyordu...Satalı 5 sene oldu ama aramıyorda değilim....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
bende bır tek sag guneslık cızırdıyor onun dısında ses yok:D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Bende ara sıra yapa ndebriyaj gıcırtısından başka bir ses daha var ön cama sağ dipe koyduğum bir cd parkeli yolda tıkır tıkır oynuyo başka bir sesini duymuyorum... :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
şimdide sol ön çapraz hawa yastığı kapağı gevşemiş bozuk yolsa tıkır tıkır ediyor aşağı itip sıkıştırınca kesiliyor fakat yine gevşiyor...
sızde sanayı üsulu buyuk cıvata sıkın :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
hava yastığı kapağında vida yokki.ayrıyeten el sürüp o hassas torbayı bozmak istemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
aracımın iç aksamı bakım istemesine rağmen,(93 model) normal asfaltta giderken duyduğum tek ses eğer kasetçaların ağzında duranbir kaset varsa oluşan titreşimden dolayı onun sesini duyuyorum, onu da teybin içine ittrince ses seda kalmıyo...

parke taşlı, kilit taşlı, mıcırlı vb yollarda durum elebette değişiyor...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
merhabalar. bende 2007 d-4d sol hb corolla var. aracın havalandırmasını çalıştırdığımda torpido tarafından bozuk para çınlamasına benzer gıcık bir ses geliyor. ancak havalandırmayı en yüksek hıza getirince ses geçici olarak değişiyor. hafta sonunu 50.000 bakım yaptırcam bakalım bursa cavdarlıda garanti kapsamında sorunu çözeceklermi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
92 Hilux 4x4 sesler: (Ama gıcık etmiyor ne hikmetse :) )
-Direksiyonu çevirirken ağlama sesi
-Debriyajı bırakırken inleme sesi
-Sağ kapıdan çıtırtı
-Sol kapı üst taraftan çıtırtı (Sol dirseği koyarak gidince kesiliyor, hem de daha havalı :D)
-4 makastanda çukurlardan geçerken DANNKKKK DONNKKKK sesler
-Arka kasadan çıkan bilimum sesler
-Arka koltuğun içindeki ıvır zıvır, bijon anahtarı, vinç kumandası vsden çıkan sesler
 :D :D :D
Gördüğünüz gibi pek sessiz bir araca sahibim :D
İşin ilginci araçla 30 cm. yüksekliğinde orta refüjden karşı şeride geçerken çıt çıkmıyor hiçbiryerinden...Asfaltta gitmeyi reddediyor araç:))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
92 Hilux 4x4 sesler: (Ama gıcık etmiyor ne hikmetse :) )
İşin ilginci araçla 30 cm. yüksekliğinde orta refüjden karşı şeride geçerken çıt çıkmıyor hiçbiryerinden...Asfaltta gitmeyi reddediyor araç:))))))

Umut abi kopardın beni. :D:D:D:D
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid