Gönderen Konu: Aracınızdan gelen ve sizi gıcık eden sesler ve çeşitleri nelerdir.  (Okunma sayısı 13041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
:))))))))))))
Valla doğru ama...Ankaraya gelirsen bir ara buluşalım göstereyim...Manyak gibi engelleri tıpır tıpır aşıyor ama düz yolda zangır zungur gidiyor:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
merhaba , 2003 toyota sol motor ilk çalıştığı zaman motor sesli çalışıyor,motor ısınınca ses azalıyor, servise sordum  kayış ve kayış gergi bilyasından kaynaklanacağını araç için zararının olmayacağını söylediler, bu sesli çalışmanın motora herhangibir zararı olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar benimde torpidonun sol tarafından çok ses geliyor 4 defa servise gittim ama her defasında yalıtım yapıyorlar hatta en son ön cam altındaki sensörden geliyor dediler yalıtım yapmalarına ragmen hiç degişen birşey olmadı ilginç olan yaptıktan sonra sesler artıyor...
artık mıcırlı yolda kulaklarımı tıkayıp gidiyorum çünkü gelen sesler gerçekten çok sinir bozucu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
benimde torpidonun sol tarafında yeni ses gelmeye başladı bazen kesiliyor neden olduğunu bulamadım
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yavaş ve çukurlu yollarda giderken gelen ancak frene basınca kesilen gıcırtı sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 model corollamdan frene basınca gelen ses yüzünden Reno 12 TX kullanıyo gibi hissediyorum kendimi ayrıca bide trafik ışıklarında yavaşlarken insanların garip bakışları utanç verici olabiliyo bazen.Serviste balatalar temizlenince ses gidiyor ancak bir müddet sonra tekrar başlıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Emniyet kemerini şehiriçinde takma alışkanlığını bugüne kadar edinmeyen bendenizin her takmadığında ötüp duran bir arabası oldu çok şükür!! Bu ses beni gıcık ediyor, ama adı her neyse o kemerin başlığından alıp yuvasına takılı vaziyette dolaşmak istemiyorum. Sonuçta şehiriçinde de gitsen, hızın 40'ı geçmese bile emniyet kemeri şart bence...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2009 Toyota Corolla mı yeni aldım. Daha 1.000 km'de. Frene basınca gelen ses beni de rahatsız ediyor. Forumdan anladığım kadarıyla Toyota'nın standart hastalığı. Henüz servise danışmadım. Bakalım çözüm yaratabilecekler mi? Umarım ilk ve son rahatsız edici ses olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ali Rıza Bey şahsi fikrim olarak belirtmek isterim ki sese kulak verin ve kemerinizi takın.2007 model corolla HB marka aracımla takla attım (aracım pert oldu bu arada) ve sadece 1 hafta önce alıp taktığım o başlıklar yüzünden (daha öncesinde kemerimi hep takıyordum) yan hava yastıklarım açılmadı ve sadece ön hava yastıklarım açıldı. Çok şükür Allah korudu artı birde toyotanın sağlamlığı sayesinde minik iki sıyrıkla atlattım ama siz kemerinizi yinede takın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Öncelikle çok geçmiş olsun Mustafa Bey, umarım bundan sonra kazasız ve mutlu günler sizin olur. İtiraf etmeliyim ki öncek aracım palio'da uzun yollarda bile bazen takmazdım. Bilinçli olarak değil, alışkanlık edinmemekten ve unutmaktan. Şehiriçinde hiç takmazdım.
Bu yeni corolla da sesi duyunca takıyorum zaten, o başlıkları almaktan da vazgeçtim. Ayrıca 4 yaşında kızım bile (anlattık alır almaz niye öttüğünü) ne zaman binse herkes emniyet kemerini taksın, arabamız ötmesin diyor :) Aslında ben takıp kurtuluyorum da arabama binen arkadaşlara kemeri takmalarını söylediğimde alay ediyorlar, mızmızlanıyorlar tabii çoğu takmıyor, o zaman sinir oluyorum hem sese, hem de takmayana...

Daha bugün içi börek, çörek vs. dolu büyük bir tencereyi annemlere giderken bagaja koymaya üşenip ön koltuğa koydum, 20 m sonra bip bip bip !!!
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
emniyet kemeri hayata bağlar.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ali Rıza Bey şahsi fikrim olarak belirtmek isterim ki sese kulak verin ve kemerinizi takın.2007 model corolla HB marka aracımla takla attım (aracım pert oldu bu arada) ve sadece 1 hafta önce alıp taktığım o başlıklar yüzünden (daha öncesinde kemerimi hep takıyordum) yan hava yastıklarım açılmadı ve sadece ön hava yastıklarım açıldı. Çok şükür Allah korudu artı birde toyotanın sağlamlığı sayesinde minik iki sıyrıkla atlattım ama siz kemerinizi yinede takın.
Kemer başlığı yuvaya takılı olduğu zaman kemer takılıymış gibi işlem yapar, yani yan hava yastıklarının açılmaması kemerle ilgili değildir, başka bir nedeni vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
eğer kemer takılı değil diye yan hava yastıkları patlamadıysa, yani neden kemerin takılı olmamasıysa havayastığı kemerin gerilmesiyle çalışıyor, yani kemer başlığı takılıyken kemer takılı sanıyor sistem fakat kemer gerilmediği için kazanın şiddeti hava yastığının açılmasını gerektirce kadar büyük değil kararını verip patlamıyor..tamamen yorumum bu bilmeden konuşuyorum ama mantıklı geldi bana :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Mustafa bey öncelikle çok büyük geçmiş olsun, Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Bir fikir verebilir düşüncesiyle bizim arabanın kitapçığından ufak bir alıntı yapmak istedim.....
 2005 toyota corolla kullanıcı el kitabında 53.sayfada diyor ki:
"SRS (supplemental restraint system-emniyet kemerini destekleyici yan hava yastığı sistemi) sürücü ve ön koltuktaki yolcu için koltuk emniyet kemerinin sağladığı esas korumaya ilave olarak destekleyici bir koruma oluşturmak için tasarlanmıştır."
aynı kitabın 55. ve 59. sayfalarında da der ki:
"SRS hava yastıkları önden ya da arkadan çarpışmalarda takla atma, yuvarlanma ya da yandan düşük hızlı çarpışmalarda devreye girecek şekilde dizayn edilmemişlerdir."
sizin arabanızın modeli farklıymış ama yan hava yastıklarının açılmamasında bu husus da etkili olmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için ve trafikteki tüm unsurlara; sürücü olsun, yaya olsun herkese kazasız sürüşler ve yolculuklar dilerim.Yan hava yastıklarına gelince Türkay Beyin söylediklerine katılıyorum. Aracı servise getirdiğimde plastik başlıklar takılı değildi ve servis elemanları hava yastıklarının açılmamasına şaşırdılar çünkü evden markete gitsem emniyet kemeri takan bir sürücü olduğumu biliyorlardı.Hemen bir tartışma ortamı kuruldu aracımın başında ve kaza anında kemer değil, plastik başlıkların takılı olduğunu söylediğimde aldığım cevap gerçekten mantıklıydı. Yan hava yastıkları, emniyet kemeri servosunun gerilme kuvvetine göre açılıyormuş.Yani kemer takılı olmadığı için gerilme olmuyor ve yan hava yastıkları açılmıyor.
Yazılarım biraz uzun oluyor ve konunuyu dağıtıyorsan forumdaki arkadaşlardan özür diliyorum. Herkese kazasız sürüşler dilerim...