Gönderen Konu: cam kaldırma modülü  (Okunma sayısı 8586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
cam kaldırma modülü
« : Mayıs 14, 2013, 00:33:35 »
2004 1,6terra  corolla sedan aracıma aşağıdaki cam kaldırma modülünü taktırmayı düşünüyorum. acaba bu araçta boyle bir modül kullanan varmı bir iki yerde tüm camlarda auto özelliği olduğu için sorun olduğunu yazmışlar.eski aracımda da vardı bir sorun çıkarmamıştı mükemmel keyifli oluyordu.
hanım alışkanlıktan dolayı hep camları açık bırakıyor iş açacak başıma . özellikle kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler hepinize kazasız belasız günler dilerim

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840296

Toyota Club Türkiye

cam kaldırma modülü
« : Mayıs 14, 2013, 00:33:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: cam kaldırma modülü
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2013, 10:59:07 »
marka olarak herhangi bir bilgim yok. ancak bende daha evvel sizin gibi opel aracımda kullanmıştım ve gayet mantıklı kolay ve kullanışlı olduğunu görmüştüm. taktırmanız da fayda var ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2013, 11:00:57 »
bu modülü bilmiyorum ama benim aracımda böyle bişey var. kapıları kilitlediğim zaman camlar otomotik olarak kapanıyor(4 cam birden) aracı aldığımda böyleydi. şuana kadar sorun yaşamadım. ancak bazı durumlarda gereksiz oluyor. mesela aracınızı güneşe yada sıcak bir yere bıraktığınızda arabanın hava alması için camları aralık bırakamıyorsunuz. ya arabayı kitlemeyeceksiniz. yada camlar kapalı olduğu için araba hamam gibi olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2013, 11:19:43 »
bende taktırmak isterim aracıma. sadece şoför kısmı auto diğer camlar normal elektrikli. uygulanabiliyor mu acaba. formda kendi tasarımı olan biri vardı ama onunkinde tüm camlar auto olması gerekiyor demişti.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2013, 15:28:19 »
Üniversal bi cam kaldirma modülü isinizi görecektir. . Camlarin auto olmasina gerek yok size tavsiyem cenmax gibi urunler kullanarak servisinde taktirmaniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2013, 16:57:56 »
tabiki daha iyi markalar olabilir ama hepsiburada da hediye çeki var onu değerlendirmek istiyorum. bide termitli camların kapalı olduğunu algılıyor yani motoru zorlamıyor ve camlar sırasıyla kapandığı için aküye de fazla yüklenmiyor. iyi bir servisde montaj yaptıracağım ama arabanın bir yerine zarar vermekten korkuyorum.

çalışma mantığı video linki

btcar cam kaldırma modülü çalıştırma

yorumlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2013, 17:12:46 »
yok mu e 120 de kullanan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2013, 00:11:09 »
arkadaşlar 10 gün oldu taktıralı bir sorun yok gayet güzel tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2013, 09:01:08 »
arkadaşlar 10 gün oldu taktıralı bir sorun yok gayet güzel tavsiye ederim
Merhaba fatih abi yukaridaki linktekindenmi aldin montaji nasil yaptin biraz aciklayabilirmisin
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2013, 09:27:54 »
2004 1,6terra  corolla sedan aracıma aşağıdaki cam kaldırma modülünü taktırmayı düşünüyorum. acaba bu araçta boyle bir modül kullanan varmı bir iki yerde tüm camlarda auto özelliği olduğu için sorun olduğunu yazmışlar.eski aracımda da vardı bir sorun çıkarmamıştı mükemmel keyifli oluyordu.
hanım alışkanlıktan dolayı hep camları açık bırakıyor iş açacak başıma . özellikle kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler hepinize kazasız belasız günler dilerim

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840296

eğer 4 camda da auto özelliği varsa zaten cam kldırma modülü var sadece 4 diyot ve bir role ile kapılar kilitlendiğinde camların kalkmasını sağlayabilirsin çok basit. bende yapacağım ama ben sıcak havalarda camları aralı bırakıp kapıları kilitlenecek şekilde olacak selçuk bey yapmıştı ona benzer onunki hemde açıyordu. eğer yaparım dersen sana anlatayım dene işe yarar bence.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2013, 13:34:51 »
eğer 4 camda da auto özelliği varsa zaten cam kldırma modülü var sadece 4 diyot ve bir role ile kapılar kilitlendiğinde camların kalkmasını sağlayabilirsin çok basit. bende yapacağım ama ben sıcak havalarda camları aralı bırakıp kapıları kilitlenecek şekilde olacak selçuk bey yapmıştı ona benzer onunki hemde açıyordu. eğer yaparım dersen sana anlatayım dene işe yarar bence.
Merhaba baris abi bende yapmak istiyorum dedigin gibi ama su lys den sonra yapabilirim. Pic 16f84 te programda yazabilirim. Ben kapilari kilitleme tusuna 2kere bastigimda cam acilsin veya kapansin istiyorum abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2013, 13:50:33 »
ilke aslında uzun zamandır devre şeması hazır ama bir türlü elim değmedi selçuk bey ile de görüşmüştük bu konuyu ben bagaj için düşünüyordum çift tetiklemeyi o cam için yaptı bende hem cam hemde bagaj olanı yapmayı deneyeceğim.
mesela çift kapatınca camlar kapanır, çift açınca bagaj açılır. tabi sadece deneyeceğim yapabilir miyim bilmiyorum.
ama dört camı kumandadan açmakta çok havalı oluyor karar veremedim cam mı bagaj mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2013, 20:21:14 »
ilke aslında uzun zamandır devre şeması hazır ama bir türlü elim değmedi selçuk bey ile de görüşmüştük bu konuyu ben bagaj için düşünüyordum çift tetiklemeyi o cam için yaptı bende hem cam hemde bagaj olanı yapmayı deneyeceğim.
mesela çift kapatınca camlar kapanır, çift açınca bagaj açılır. tabi sadece deneyeceğim yapabilir miyim bilmiyorum.
ama dört camı kumandadan açmakta çok havalı oluyor karar veremedim cam mı bagaj mı?

işte orda duralım abi çünkü bagaj için yapamayız sebebi ise şu bagajımız kilitleri telli yani elektronikdeğil bundan dolayı olmuyor (geçen sene kilit aradım elektronik yapmak için bulamadım) abi devre şeması varsa bana atabilirmisin incelemek istiyorumda :) arslnilke@gmail.com  Abi birde isis kullanabiliyormusun orda devreyi yapıp test edebiliriz. İlk camı yapalım abi 2miz ondan sonra bagajada kilit bulursak yapmaya çalışırız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2013, 23:22:28 »
Ilke takipteyim e12ye can verirsin sonuc elde edersen :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2013, 04:13:46 »
Ilke takipteyim e12ye can verirsin sonuc elde edersen :)
Abi kismetse su lys den sonra e12yle ugrasacagim biraz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2013, 16:22:31 »
işte orda duralım abi çünkü bagaj için yapamayız sebebi ise şu bagajımız kilitleri telli yani elektronikdeğil bundan dolayı olmuyor (geçen sene kilit aradım elektronik yapmak için bulamadım) abi devre şeması varsa bana atabilirmisin incelemek istiyorumda :) arslnilke@gmail.com  Abi birde isis kullanabiliyormusun orda devreyi yapıp test edebiliriz. İlk camı yapalım abi 2miz ondan sonra bagajada kilit bulursak yapmaya çalışırız :)

Telli mekanizma için step motor kullanarak çözüm elde edilbilir diye düşünüyorum, yani teli istenilen yönde germek ya da gevşetmek için. ancak mekanizmayı tam olarak inceleyen var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2013, 22:12:24 »
Telli mekanizma için step motor kullanarak çözüm elde edilbilir diye düşünüyorum, yani teli istenilen yönde germek ya da gevşetmek için. ancak mekanizmayı tam olarak inceleyen var mı acaba?
step motor la yapilabilir ama tel gergin durumda step motoru kontrol etmek icin bir pic kullaniriz pic ide tetiklemeyi algilamasi icin devre yaparsak olur abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2013, 11:28:27 »
step motor la yapilabilir ama tel gergin durumda step motoru kontrol etmek icin bir pic kullaniriz pic ide tetiklemeyi algilamasi icin devre yaparsak olur abi :)
Bunu denemek isteyen olursa elektronik devre tasarımı ve pic programlama kısmında yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2013, 14:11:07 »
Bunu denemek isteyen olursa elektronik devre tasarımı ve pic programlama kısmında yardımcı olabilirim.

Abi ilk önce bagajın kilidini iyi incelemeliyim pic derken hangi pic üzerinde iyisin abi ben 16f84a programlamayı ve program yazmasını biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2013, 17:10:20 »

İlke ben 99 fiestaya kumanda dan bagaj açma yapmıştım ondada sadece tel vardi motoru ben anahtar mekanizmasina tutturmustum  yani benim yerine anahtarı çevirip açıyordu.
Devreyi pazartesi gönderebilirim işyerinde çünkü sende bi bak çalışırmi fikrini almış olurum.