0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 10 gün oldu taktıralı bir sorun yok gayet güzel tavsiye ederim
2004 1,6terra corolla sedan aracıma aşağıdaki cam kaldırma modülünü taktırmayı düşünüyorum. acaba bu araçta boyle bir modül kullanan varmı bir iki yerde tüm camlarda auto özelliği olduğu için sorun olduğunu yazmışlar.eski aracımda da vardı bir sorun çıkarmamıştı mükemmel keyifli oluyordu. hanım alışkanlıktan dolayı hep camları açık bırakıyor iş açacak başıma . özellikle kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler hepinize kazasız belasız günler dilerimhttp://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840296
eğer 4 camda da auto özelliği varsa zaten cam kldırma modülü var sadece 4 diyot ve bir role ile kapılar kilitlendiğinde camların kalkmasını sağlayabilirsin çok basit. bende yapacağım ama ben sıcak havalarda camları aralı bırakıp kapıları kilitlenecek şekilde olacak selçuk bey yapmıştı ona benzer onunki hemde açıyordu. eğer yaparım dersen sana anlatayım dene işe yarar bence.
ilke aslında uzun zamandır devre şeması hazır ama bir türlü elim değmedi selçuk bey ile de görüşmüştük bu konuyu ben bagaj için düşünüyordum çift tetiklemeyi o cam için yaptı bende hem cam hemde bagaj olanı yapmayı deneyeceğim. mesela çift kapatınca camlar kapanır, çift açınca bagaj açılır. tabi sadece deneyeceğim yapabilir miyim bilmiyorum.ama dört camı kumandadan açmakta çok havalı oluyor karar veremedim cam mı bagaj mı?
Ilke takipteyim e12ye can verirsin sonuc elde edersen
işte orda duralım abi çünkü bagaj için yapamayız sebebi ise şu bagajımız kilitleri telli yani elektronikdeğil bundan dolayı olmuyor (geçen sene kilit aradım elektronik yapmak için bulamadım) abi devre şeması varsa bana atabilirmisin incelemek istiyorumda arslnilke@gmail.com Abi birde isis kullanabiliyormusun orda devreyi yapıp test edebiliriz. İlk camı yapalım abi 2miz ondan sonra bagajada kilit bulursak yapmaya çalışırız
Telli mekanizma için step motor kullanarak çözüm elde edilbilir diye düşünüyorum, yani teli istenilen yönde germek ya da gevşetmek için. ancak mekanizmayı tam olarak inceleyen var mı acaba?
step motor la yapilabilir ama tel gergin durumda step motoru kontrol etmek icin bir pic kullaniriz pic ide tetiklemeyi algilamasi icin devre yaparsak olur abi
Bunu denemek isteyen olursa elektronik devre tasarımı ve pic programlama kısmında yardımcı olabilirim.