0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ilk önce bagajın kilidini iyi incelemeliyim pic derken hangi pic üzerinde iyisin abi ben 16f84a programlamayı ve program yazmasını biliyorum.
İlke ben 99 fiestaya kumanda dan bagaj açma yapmıştım ondada sadece tel vardi motoru ben anahtar mekanizmasina tutturmustum yani benim yerine anahtarı çevirip açıyordu.Devreyi pazartesi gönderebilirim işyerinde çünkü sende bir bak çalışırmi fikrini almış olurum.
Daha önce 16F628, 16F877 gibi piclerle çalıştım, 16F628A bunun için yeterli olur diye düşünüyorum. F84'den farkı içinde dahili osilatör olması gibi düşünebilirsin. Ancak ille de şu pic olacak diye bir gereklilik yok, fark etmez.
Yok abi yani illaki o olur demek istemedim sadece hangi picleri biliyorsun onu öğrenmek istedim bize sadece f84a yı öğrettiler 628a da içinde osilatör varsa iyidir hem osilatör kurmaya gerek kalmıyor.
biz de kulüpte öğrendik programlamayı, yalnız ille bir model diye bir durum olmadı. İhtiyacımıza göre pic kullandık.
hafta sonu biraz bu cam kaldırma işi ile uğraştım cam kaldırma düğmesinin ikici kademesine elektrik verince kaldırıyor fakat elektriği kesince cam duruyor. ilk kademesini de denedim hatta ikisine birden elektrik verdim olmadı. devamlı kaldırma yapmıyor aslında kaldırma modülü var ama ben teknik olarak bulamadım.galiba ayrıca bir modül almak gerekecek.
İste bende sonuna kadar çekilince hangi kabloda 12v oldugunu buldum bir cam icin iki kablo koymuşlar ikisinide denedim ayri ayri 12v verdim ikisine birden 12v verdim fakat devamli bir kaldırma yapmadi 12v kesimce cam durdu.
ilke mailini kontrol ettin mi şemayı gönderdim.
Baris bey cam icin ayni anda oto cikisinada 12v vermeniz gerekiyor. yoksa olmaz. bir cam icin 3 kablo var acma kapama ve oto ortak uc. ortak ucu hem kapamada hem acmada kullanmaniz lazim. camlarinda oto komutu olmayanlar icin. piyasadan alcaklari termikli sistemleri tavsiye ederim. elimin altinda biyle bir araba olsa onada biseyler dusunecegim fakat yok. onuda cift tetikli yapmak icin. one timer konulabilir.
selçuk bey iki uca birden kaç saniye 12v vermek gerekiyor. ben iki uca 12v verdim ama role ile verdim yani kapı kapanınca camlar direk kalması için ama olmadı.