0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pirelli, 10sn burnout yapacak kadar çok seviyorum aracımı , bizimkiler narin. Yazılım sonrası aşırı besleme araç için normal, kalkışta geriye gitme, önemli olan ivmelenme 60-200 metre , ondada 12sn kadar kazandık
Pirelli'lerin soğukken gripi çok düşük kalıyor diye biliyorum. Zaten F1'den ötürü gicigim Pirelli'ye.Şu anda tork ne kadar?
vagcom da 335 tork aldık, dyno üzerinde yakıtı tam ayarladıktan sonra bir daha bakıcaz
Ben bol bol cekiyorum abi sorun yok fişek gibi gidiyor 3 ten 2 ye çekince
O isler oyle olmuyo iste uygun hizda deviri yakalayip dusersen problem yok ama ben 3. Vites 6500den sonra yanlislik eseri 4e atinca dogal olarak 1-2 saniyeligine 7000+ rpm gordum bu baya sikintili
ercü yine şanslı, ben saniyenin 3 te biri sürede o viteste kaldım , devir saati 1.5tur dönünce, herşey için çok geç kalmıştık, bu tür olaylar çok fazla yaşanıyor ama, benim gibi kol çıkartabilmek için, fazla şanslı olmak lazım. Birde e12 lerin vites kutusunda bu konuda kronik durumlar mevcut, ben aracımı yaptırdığım usta, daha önce 2 defa daha karşılaştığını anlattı, detaylı bir açıklamada yaptı ama, o günün rehavetiyle pek bişey hatırlayamıyorum açıklamalarından. ama şu var, normal bir araç o viteslere ya girmez, yada girdiğinde ön tekerleri kitler, benim e12 gibi 16bin devir dönmez.
sonuç olarak e12 sorunsuz masrafsız binilebilcek bir araç
3. vitesten 4'e atınca devir nasıl yükseliyor? [emoji4] Büyük ihtimalle dalgınliginiza gelmiş. Çaktırmayın. [emoji14]
Yanlis yazmisim 4yerine 2ye atinca olacakti o.Iyi gidiyorum dimi Anil abi.Valla Alper abi cok korkutucu birsey durunca 5 dakika falan rolantide beklettim dinlensin diye kaputu actim falan baya tirstim
Hacı o korkutucu şeyler , başına bişey gelmediği zaman, ben volvoyu 3 defa kırmıştım, aynı yıl içerisinde 7 defa çekici kullandım, araba erken vites atsa, açıp kapuya bakıyordum , ama bişey başına geldiğinde, bazı şeyler için çok geç oluyor. Benden size tavsiye, gereksiz arabalarla uğraşmayın, tutupta bir hafif ticari için vites küçültmeyin, ayrıca en büyük sıkıntılar hep 2 den 3 e atarken meydana geliyor, 2 den 3 e geçişi net yapın, çok az bir süre kaybı olacaktır ama, o vites 1 e girerse, çok daha kötü şeylere neden açar, ha şu var, ben hiç 3 yerine 1 e takmadım vitesi ama, en riskli hamle o, insan 4 den 5e atarken yüksek süratte olduğu için, orda sıkıntı olmuyor. Ama 2 den 3 e büyük risk var. Biz bu arada konudan saptıkta, konu neydi yahu ?
ön göğüsteki saklama kabındaki dişli yamulmuş o yüzden kapanmıyor..bunu nasıl halledebilirim ? oto aksesuarcıya gittim yapamadılar..bir arkadas cırt cırt bant koy filan dedi öle..oda bir iki gün dayanır diye düşünüyorum..kesin çözüm sizce nedir ?Ön Askı Rotları (Güzel ülkemin yol şartlarında...)Aks Bilyaları (Özellikle daha büyük ve ağır jant ve lastik kullanıldığında)El Freni Balataları (Düzgün kullanılmadığında)Ön Göğüste ki saklama gözü kapağının hassaslığıDüz viteslerde, vites seçici telinin erken (200.000km civarında) kopması.Sol modellerinde vites topuzu nikelajının soyulması (bazıları garanti kapsamında değiştirilmişti o sorun giderildi ancak giderilmeyenler de var)Manifold uğultusu (Revizyon ile giderildi ancak 900 lira verip almak yerine içine vida atıp sesi kesmeye çalışanlarımız da mevcut)
E12 yaşadığım sorunlarDireksiyon kutusu tıkırtısı (alıştım)Debriyaja basınca gelen cıyaklama sesi (debriyaj üst merkezi değiştirdim)Alternatör arızası (konjektör değişti zaten toyotanın şarj sistemi zayıf bunu müzik tesisatı yapanlarda söylüyor)Kapı içi döşemelerin sarkması (kapı döşemesini söküp üzerini sunni deri kapladım)Özellikle sol ön kapı fitilinin parçalanması ( Kapı fitili değişmesi gerekicek biraz daha parçalanırsa)Fren kaliper pimlerinin boşluk yapması (tornalattık)Teyp ile konsol arasında zamanla boşluk oluşması (Aracı 40 derece sıcakta bırakıp konsolun üerine 5 kiloluk geniş bir ağırlık koydum sıcaktan yumuşayıp eski şekline geldi boşluk kapandı )Benzini resmen içmesi ( lpg benzinli bu araca bu zamanda binmek zor bana göre )Farların üst kısımları sararması (zımpara pasta cila vs ile temizlendi arkasından şefaf folyo çekildi tavsiye ederim)