Gönderen Konu: e12 kasalarda karşılaşılan sorunlar.  (Okunma sayısı 24353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 kasalarda karşılaşılan sorunlar.
« Yanıtla #100 : Şubat 16, 2017, 14:31:10 »
Genel anlamda ön düzen sorunları kabinde ki takır tukur işler fitiller ve ayrıca sunroof lu modelleri için sunroof tikirtisi diyebiliriz bence. Onun dışında taş gibi araba. Yanlız bende de rolantide sorunlar başlar gibi oldu hissediyorum. Trafikde aniden yavaşlayıp tekrar gaza dokunduğumda rolanti birden çok dusup istop edebiliyor. 2 kere başıma geldi çok sakıncalı bi durum. 2 sinde de otobanda sol seritte yakalandım şansıma. Bu dertten muzdarip olan ve çözümünü bilen var mı. Sanayiden net bi cevap alamadım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 16, 2017, 14:31:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 19, 2017, 12:35:22 »
Direksiyon kutusundaki kronik sorunlar
Kronik kaliper pimi tıkırtısı ve sorunu
Kronik devir düşüklüğü nedeniyle rolantide titreme

eeeeeeee! daha ne olsun kronik. bu kadar kronik sorun fiatta olsa gömerdik işte yerli araba ne beklenir diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Şubat 20, 2017, 00:14:20 »

eeeeeeee! daha ne olsun kronik. bu kadar kronik sorun fiatta olsa gömerdik işte yerli araba ne beklenir diye

abartmadınız mı ? aracın kronik sorunları büyük problemler bile değil birde aynı yaştakı diğer marka araçların ne konumlarda olduklarına bakın isterseniz
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Şubat 25, 2017, 17:15:36 »
valla bende 2000 model 16 yaşında  1.6 corolla terra vardı. hiç bir kronik arızası yoktu.
eski kasa toyotalar çok daha sağlam ve sorunsuz.
zaten şu anda toyota araç satıyorsa, bunu o araba borçlu.
zira diğer markalara bakınca skoda wosvagen ve diğerleri toyotanın arabaları biraz zayıfca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Şubat 26, 2017, 13:58:47 »
bende 2006 dizel var bu direksiyon kutusu muhabbeti bendede oldu lak luk lakluk vuruyordu cukura girince . tamircim direksiyon kutusundan demişti 250 tl ye yapıyorlarmış. sonra babam birine götürdü bişeyini sıkmış yaklaşık 1 yıldan fazla oldu ses seda yok . onun dışında mmt şanzıman bizi biraz üzdü. tabi bizdede hata vardı şanzıman konusunda.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2017, 10:06:19

Hocam özel mesaj attınız ama cevap vermeyi becermedim  ::)

Direksiyon kutusu ile ilgili, istanbulda yenibosnadayım eğer buralarda iseniz babama sorayım hangi tamirciye yaptırmış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mart 06, 2017, 16:17:55 »
1-kesinlikle en büyük eksikliği 100 km hızla giderken 3000 devir göstergesini görmemiz.arac 110 km hıza gelince bas bas bağırıyor..
2-bagaj hacmi cok kucuk..cocuk arabasını koyunca bagaj ölüyor :) (hb arac)
3-sabah aracı calıştırdığım ve yol aldığımda gaza basmasam bile kendi kendine arac hızlanmaya baslıyor.gecenlerde o ozelliğini unutmus olsam gerek neredeyse sitenin duvarına tosluyordum :)
4- ön göbekte cd vs koyduğumuz saklama gözünün zamanla bozulması (tırnak kopması)  ben tuhafiyeden çift taraflı bant alarak bu sorunu kısmen çözdüm .)

E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mart 06, 2017, 19:26:10 »
Cd konam yre sunu yapabilirsiniz. Miknatisli cıt çit kilitler var. Eskiden tv unitelerinde cams takilirdi. Miknatisi govdeye bor parca metali de kapaga yapistirirsaniz olabilir.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ağustos 22, 2017, 11:09:39 »
1-kesinlikle en büyük eksikliği 100 km hızla giderken 3000 devir göstergesini görmemiz.arac 110 km hıza gelince bas bas bağırıyor..
2-bagaj hacmi cok kucuk..cocuk arabasını koyunca bagaj ölüyor :) (hb arac)
3-sabah aracı calıştırdığım ve yol aldığımda gaza basmasam bile kendi kendine arac hızlanmaya baslıyor.gecenlerde o ozelliğini unutmus olsam gerek neredeyse sitenin duvarına tosluyordum :)
4- ön göbekte cd vs koyduğumuz saklama gözünün zamanla bozulması (tırnak kopması)  ben tuhafiyeden çift taraflı bant alarak bu sorunu kısmen çözdüm .)

Açık hava filtresi takınca o ses eziyetten çıkıp çok tahrik edici ve hoş bir ses oluyor  ::) 8-) :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA HATCHBACK SOL 2007 SON 1.6 HB!!
  • Kan Grubu: AB+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Eylül 11, 2017, 02:31:26 »
şu teyibin etrafındaki peteklerin oldugu çerçevenin çatlayıp kırılması(çıkması aranıyor),vites nikelajı soyulması(aliexpressden alındı orjinali nikelajlatılıp yeniden kaplatıldı yedekte duruyor),direksiyonun ağır oluşu ve yüksek hızlarda fazla titremesi(ne yapacağım bilemiyorum) yinede lanet olsun seviyorum...bende direksiyondan takırtı tukurtu gelmiyor Allaha şükür şuan için yada halen acemi sayıldığım için ben algılayamıyorum....(arabası pert olanlardan itinayla parça alınır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Eylül 11, 2017, 09:18:16 »
şu teyibin etrafındaki peteklerin oldugu çerçevenin çatlayıp kırılması(çıkması aranıyor),vites nikelajı soyulması(aliexpressden alındı orjinali nikelajlatılıp yeniden kaplatıldı yedekte duruyor),direksiyonun ağır oluşu ve yüksek hızlarda fazla titremesi(ne yapacağım bilemiyorum) yinede lanet olsun seviyorum...bende direksiyondan takırtı tukurtu gelmiyor Allaha şükür şuan için yada halen acemi sayıldığım için ben algılayamıyorum....(arabası pert olanlardan itinayla parça alınır)
Selam Arkadaşlar Ve Emre
 Aracımız güzel eğerki bakımlı ise. parke yolda hepmızden ses gelıyor. ama ben alalı 10 ay oldu daha canımı sıkan bır olayı olmadı
zamanında bakım yaptır sorunsuz bin masallahı var. Klıma panelınden banada lazım bulursan aynı kasa bendekı de .
2007hb otomatık
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 101000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Eylül 11, 2017, 10:30:36 »
o çerçeve serviste sordum 300 350 tl arası dedi çok para duruyor bakalım çıkma bulabilsek iyi olur aslında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Eylül 11, 2017, 11:03:37 »
Çercevede nasıl bir sıkıntı var?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Eylül 11, 2017, 21:26:43 »
Çercevede nasıl bir sıkıntı var?

çatlama kırılma ilk çıkan 2007lerde kronik buda sanırım başkalarındada gördüm....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 16, 2017, 19:48:28 »
o çerçeve serviste sordum 300 350 tl arası dedi çok para duruyor bakalım çıkma bulabilsek iyi olur aslında

hangi servis o 300 350 diyorsa hemen alayım hocam bu gun iki telli otosanayiyi alt üst ettim sadece çağrı çıkmada vardı oda çıkmasına 350 tl istedi diğer çıkmacılarla hafif muhabbet ettim servis 300 istiyor dediğimde hemen al bulsak biz burda 300 e hergün satarız dediler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Eylül 18, 2017, 10:50:48 »
bende 2006 dizel var bu direksiyon kutusu muhabbeti bendede oldu lak luk lakluk vuruyordu cukura girince . tamircim direksiyon kutusundan demişti 250 tl ye yapıyorlarmış. sonra babam birine götürdü bişeyini sıkmış yaklaşık 1 yıldan fazla oldu ses seda yok . onun dışında mmt şanzıman bizi biraz üzdü. tabi bizdede hata vardı şanzıman konusunda.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2017, 10:06:19
Hocam özel mesaj attınız ama cevap vermeyi becermedim  ::)

Direksiyon kutusu ile ilgili, istanbulda yenibosnadayım eğer buralarda iseniz babama sorayım hangi tamirciye yaptırmış .
Samet bey yenıbosnada nereye goturmus acaba bır ogrenın bızde baktıralım
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.