Gönderen Konu: e12 kasalarda karşılaşılan sorunlar.  (Okunma sayısı 24354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 kasalarda karşılaşılan sorunlar.
« Yanıtla #20 : Mayıs 07, 2013, 10:57:47 »
Yorumları okudum ve şu cevapları vereyim

1.Toyota 93-98 corolla kasalarda ae101 lerde bagımsız arka süspansiyon kullanmıştır ( bu özelligi efsane olmasına etken olmuştur )
2. Motor sesi vvt-i teknolojiis devreye girmediyse ciddi anlamada bir bagırma oluyor fakat alışınca pek duymuyorsunuz
3. Ford uzun şanzıman aralığı kullanıyor bu uzun yolda düşük devir yüksek hız gibi görünsede şehir içinde sürekli vites düşürmenize neden oluyor .
4. Direksiyon kutusundaki ses evet bende çok duydum bu arızayı fakat benim aracımda ve kardeşimin aracında bu sıkıntı yok
5. Frenlerdeki o kaçırma sesi malum arka tekerlerde disk fren oldugu için ne kadar olsada kampana sistemi gibi olmuyor ama frenler müthiş güvenli
6. Rolanti bir sorun degil bu kasalarda benzinli motorların karakteristik özelligi
7. Far olayına gelince günümüzde birçok aracın far camı flexi glas denilen dayanıklı malzemeden üretiliyor fakat her ne kadar dayanıklıda olsa güneş ve hava kpşullarından etkileniyor kimi çok kimi az bunu çözümüde sanayide bagalitçiler var yani tampon tamircileri adamların işi bu ilk önce dış katmandaki kiri temizliyor daha sonra cila uygulaması ile eski parlaklıgına kavuşuyor.Tesadüs daha dün biraderin aracınınkini sorduk yaptıralım diye 100-150 tl gibi fiyatlar çıktı .video sitelerinde far temizleme yaarsanız videoları görürsünüz magıuars diye bir markanız plastikx diye bir cilası var far ve platik aksam cilası bu cila kendi uygulanıza imkan sunuyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 07, 2013, 10:57:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 07, 2013, 12:55:32 »
Gökhan, bu sorunlar direksiyon sisteminde bir arızaya yol açtımı? direksiyon elektrik destekli olduğu için bunu
merak ettim.

HB aracın yaşadığı arıza üzerinden yaklaşık 2 ay geçti ve bir sorun yok direksiyon sisteminde. Sedan araç Pazar günü karşılaştı bu arızayla, bulunduğu mevki sebebiyle araç şarj etmez haldeyken yola çıkmak zorunda kalmış babam, şuan bir sorun yok fakat bir sorun yaşanırsa buraya yazarım elbette.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 07, 2013, 13:51:01 »
Devir dakikada takildigim yerler var birde. 100km hızla giderken 3000devir bandında çeviriyor araçlarımizda 6. vites olsaydi eğer daha az yakacaktı gecenlerde 2001 focusda dikkat ettim 112 km hizla giderken arac 3000devir çeviriyordu şaştım kaldim. :(
[/quote]

motor devir ve şanzıman konusunda benim dikkat ettiğim bir yeteneği var bu arabanın 1. viteste çok fazla gaz vermeden kalkış yapılabiliyor yani fazla yarım debriyaj kullanmaya gerek kalmıyor bu da debriyaj balatasının ömrü artıyor.

başka dikkatimi çeken özelliği de 5. viteste 70 le giderken düz yolda hatta hafif yokuşlarda bile hatta klima açıkken bile devirlenip 100 -110 bandını geçip bir anda 150 leri buluyor.

vites oranlarının düşük olmasının diğer faydaları

şehir içi yüksek viteste kullanılıp tabi sakin yakıt tasarrufu sağlaması
çoğu araçta olan klimayı açınca gaz teli kopmuş hissi bu araçta yok.hatta dur kalkta bile çok az hissediliyor hareket halinde klima açık olduğunu anlamıyorsun. eski aracımda klimayı açınca motor felç geçiriyordu.
ani hızlanmalarda ve yokuş çıkarken zorlanırsa klima ılık üflemeye başlıyor galiba güç gereksiniminden dolayı kendi kapatıyor.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 07, 2013, 14:45:08 »
aslını söylemek gerekirse toyotaların hepsi çok sağlam ve sahibine sıkıntı çıkarmayan araçlar. zaten sakaryadaki toyota fabrikası sıfır hatayla otomobil üreten fabrikaymış.

ancak sonuçta dediğim gibi kul yapısı elektronik ve mekanik parçalarla dolu. yol gittikçe sıkıntı muhakak verecektir. genel anlamda çoğu arkadaşımızda karşılaşılan sorunlar nelerdir. ve sorunlar nasıl çözüldü. bunları paylaşırsak bence herkese daha fazla faydalı olacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 11, 2013, 19:09:10 »
e12 kasalarda en çok görülen ve sebebi bulunamayan parke yolda oluşan tıkırtı sesine belki çözüm olur düşüncesindeyim.
son zamanlarda bende bu sesten şikayetçiydim nette yazanlara bakılırsa direksiyon kutusundan gelen sesi önce sesin z rotundan sonra baltalardan en son tampon ve panjurdan geldiğinden şüphelendim.
bugün biraz kendim el yordamıyla aradım ve ses gelmesi muhtemel yerlere çift taraflı bant koyarak denedim ve ses yok oldu.

resmi netten buldum bende orijinal hava filtresi var önce olu belirteyim fotoğraf çekecek zamanım olmadı idare edin.

uygulama:
önce kırmızı kare içine aldığım parçayı tamamen sökün yalnız sol taraf kolay çıkıyor fakat sağ tarafı çıkarmadan uygulama yapabilirsiniz zira silecek kolları uğraştırabilir. bu parçaya kaput basıyor ve kaput titrediğinde plastik parça kaportaya vuruyor.

2 numara ile gösterdiğim yerlere küçük parçalar halinde (zaten nerelerin kaportaya değdiği koparta da ki boya çizilmesinden anlaşılıyor.) çift taraflı bant bant koyun panjurun üstünde ki plastik parçanın sol tarafı motor su deposu kapağına değiyor. sağ taraftaki de akü sabitleme demirine değiyor oralara da çift taraflı bant yapıştırın.
1 numara ile gösterdiğim yerlerde 1 er adet klips deniyor galiba onlar gevşek tutuyor biraz üstüpü sarıp öyle sıkıştırıp takın.
3 numarada motora hava girişini sağlayan boru gibi bir parça var onunda üst tarafı kaportaya değiyor. oraya da çift taraflı bant yapıştırın.

test sürüşüne çıkın inşallah yardımcı olabilmişimdir. şimdilik bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2013, 01:19:05 »
Barış bey, kaputun iç tarafında ses izolasyonu için parça yokmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2013, 09:38:27 »
Barış bey, kaputun iç tarafında ses izolasyonu için parça yokmu?

kaputun içinde var fakat camın önündeki plastik parçanın altına koymamışlar tırnaklarda gevşeyince boşluk  oluşmuş üzerinde kaput zıplayınca tıkırdama sesi yapıyor. bu gün yine dikkat ettim ses yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2013, 11:23:03 »
e12 kasalarda en çok görülen ve sebebi bulunamayan parke yolda oluşan tıkırtı sesine belki çözüm olur düşüncesindeyim.
son zamanlarda bende bu sesten şikayetçiydim nette yazanlara bakılırsa direksiyon kutusundan gelen sesi önce sesin z rotundan sonra baltalardan en son tampon ve panjurdan geldiğinden şüphelendim.
bugün biraz kendim el yordamıyla aradım ve ses gelmesi muhtemel yerlere çift taraflı bant koyarak denedim ve ses yok oldu.

resmi netten buldum bende orijinal hava filtresi var önce olu belirteyim fotoğraf çekecek zamanım olmadı idare edin.

uygulama:
önce kırmızı kare içine aldığım parçayı tamamen sökün yalnız sol taraf kolay çıkıyor fakat sağ tarafı çıkarmadan uygulama yapabilirsiniz zira silecek kolları uğraştırabilir. bu parçaya kaput basıyor ve kaput titrediğinde plastik parça kaportaya vuruyor.

2 numara ile gösterdiğim yerlere küçük parçalar halinde (zaten nerelerin kaportaya değdiği koparta da ki boya çizilmesinden anlaşılıyor.) çift taraflı bant bant koyun panjurun üstünde ki plastik parçanın sol tarafı motor su deposu kapağına değiyor. sağ taraftaki de akü sabitleme demirine değiyor oralara da çift taraflı bant yapıştırın.
1 numara ile gösterdiğim yerlerde 1 er adet klips deniyor galiba onlar gevşek tutuyor biraz üstüpü sarıp öyle sıkıştırıp takın.
3 numarada motora hava girişini sağlayan boru gibi bir parça var onunda üst tarafı kaportaya değiyor. oraya da çift taraflı bant yapıştırın.

test sürüşüne çıkın inşallah yardımcı olabilmişimdir. şimdilik bu kadar.

Barış bey resim benim eski corollama ağit, fotoğrafıda ben çekip forumumuza eklemiştim ancak benim aracımda parke yolda tıkırtı vs yoktu, bu anlattıklarınız biyerlerin biyerlere değimesinede hiç rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 13, 2013, 12:04:11 »
mesut bey foto için kusura bakmayın google arattırıp rastgele seçmiştim. en kısa zamanda fotoyu değiştirip sizin fotoyu kaldıracağım.

sizin de dediğiniz gibi normalde bu kısımlarda ses olmaz ama o vidaya benzeyen klipslerin söküp takarken veya zamanla yıpranması sonucu plastik kapaklar sabit durmuyor yada sağa sola eğiliyor. ben sadece geçici çözüm buldum bir ara o klipsler den alıp hepsini yenileyeceğim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 13, 2013, 12:17:10 »
Arkadaşlar ufak tefek sesler kulak tıkayın biraz dinlemenin bir anlamı yok .Müzik dinleme alışkanlıgı adinin biraz .O zaman aracınızdan keyif aldığınızı hissedeceksiniz.Otomobil ses ve tıkırtı dinleme aygıtı degildir .Sadece keyif alın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 13, 2013, 12:46:15 »
Ön Askı Rotları (Güzel ülkemin yol şartlarında...)
Aks Bilyaları (Özellikle daha büyük ve ağır jant ve lastik kullanıldığında)
El Freni Balataları (Düzgün kullanılmadığında)
Ön Göğüste ki saklama gözü kapağının hassaslığı
Düz viteslerde, vites seçici telinin erken (200.000km civarında) kopması.
Sol modellerinde vites topuzu nikelajının soyulması (bazıları garanti kapsamında değiştirilmişti o sorun giderildi ancak giderilmeyenler de var)
Manifold uğultusu (Revizyon ile giderildi ancak 900 lira verip almak yerine içine vida atıp sesi kesmeye çalışanlarımız da mevcut)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 27, 2014, 00:45:30 »
Eklemek istedim konuyu görünce ;
Ön konsolu güneşten iyi koruyun bence bizim araç güneşte olmamasına rağmen Klima Hava Peteklerinin Yön butonları düştü ve peteklerin panelleri yapıştırılmış bu yapışkan özelliğini kaybedince yerlerinde durmuyor.
440 küsür TL masraf çıkardılar.Klimaya yön veremiyoruz >:( >:(
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 27, 2014, 10:50:35 »
Ufukcum sedanlarda olup hb lrde olmayan camurluktakı tahlıye gıderının tıkanması  sollerın  cakmaklık ustunde kapagın.kırılması.
Ama bende 2004 makyajsız okyanus mavısı sol vardı.cok sevıyordum keretayı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 143000
  • Model Yılı: '04
  • 50 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 28, 2014, 00:55:28 »
arabanın çok bir kusurunu görmedim. yakıt olsun hız olsun tatmin ediyor.

aslında kullanmadan kaynaklı sıkıntılar ortaya çıkıyor. eğer arabaya biraz sert kullanırsan tepkisi biraz fazla olabiliyor.

rölanti işi çok güzel bir sistem var.

geri vites mandalı olmaması kötü. eğer arabaya alışmamışbirine verirsenin 5 ten 4 e çekerken bazen vitesi bulamayip geri vitese atması ve malum durum oluyor.

motor koruma  kapağıını üstündeki tutan mandalların ve kaputu açan içteki mandalin plastik olması sert çekenlere kırık olarak dönüyor.

araç içinde kapı açma kolunun iç kusmında bulunan vida gizleme için kullanılan küçük plastik parçanin çok çabuk çıkıp kötü bir görüntü ortaya koyması ki çocuklar çok çabuk çıkartıyor ve kayboluyor o parça.

toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 28, 2014, 01:38:19 »
arabanın çok bir kusurunu görmedim. yakıt olsun hız olsun tatmin ediyor.

aslında kullanmadan kaynaklı sıkıntılar ortaya çıkıyor. eğer arabaya biraz sert kullanırsan tepkisi biraz fazla olabiliyor.

rölanti işi çok güzel bir sistem var.

geri vites mandalı olmaması kötü. eğer arabaya alışmamışbirine verirsenin 5 ten 4 e çekerken bazen vitesi bulamayip geri vitese atması ve malum durum oluyor.

motor koruma  kapağıını üstündeki tutan mandalların ve kaputu açan içteki mandalin plastik olması sert çekenlere kırık olarak dönüyor.

araç içinde kapı açma kolunun iç kusmında bulunan vida gizleme için kullanılan küçük plastik parçanin çok çabuk çıkıp kötü bir görüntü ortaya koyması ki çocuklar çok çabuk çıkartıyor ve kayboluyor o parça.
Bak harbiden dediğin çok doğru benim sol arkada düşmüş.Nereden temin edebiliriz ? :D
Birisi toyota bayilerine şasi numarasını verip sorarsa iyi olur ben böyle ufak tefek şeyleri sora sora adamları bıktırdım yüzüm kalmadı :D :D  :rofl:  :rofl:  :rofl:
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 28, 2014, 02:06:08 »
"Şu özellik olsaydı", "Şurası şöyle olsaydı" diyebileceğimiz özellikler var tabii ki fakat sorun olarak kaliper pimi tıkırtısı hariç pek göze batan sorunu yok.

Aklıma geldikçe ekleme yaparım tabii ki fakat E12 kesinlikle sürprizler çıkaran bir araç değil. Sorun çıkarırken bile "Acaba ?" diyor.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 28, 2014, 02:44:10 »
Benim çok buyuk  sorunum var e12 ile
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 28, 2014, 03:00:32 »
İndirelim OKAN.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 28, 2014, 10:28:45 »
Nedir o sorun?,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 28, 2014, 13:26:50 »
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE