0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gerçekten benimde kurtarıldığım çok olmuştur o ekip tarafından . Dediğiniz gibi uzun yolculuklar bitmiyor yavaş giderek (benim menzilde 750 km çoğunlukla) her nekadar yasal olmasa da benimde ortalamam aşırı 'dır.
Mesajınızı üzüntü ve şaşkınlıkla okudum. Trafik kurallarına uymamak ve bundan kaçmak için yöntemler göstermek herhalde sadece bizim ülkemizde olan bir durum. Allah göstermesin siz aracınızla 140-150 km hızla giderken bir lastiğinizi patladığını veya yola beklenmeyen birşeyin çıktığını düşünün nasıl duracaksınız. Polisi atlatmışsınız ama azrail o kadar kolay atlatılmıyor. Yolunuz açık olsun!
Ahmet Bey bu kadar niye üzülüp şaşırdığnızı anlayabilmiş değilim. Bir mukabele, hepimizin yolu açık olsun!Bahsettiğim durum günlük kullanım değil uzun yol ve trafiği zora sokmayacak yol müsaitliğinde meydana gelmiştir. Birde şunu sormak isterim İstanbul- Ankara otobanını muhtemelen kullanmışsınız. Oranın yasal hız sınırı 120 km. Siz diyebilirmisinizki "ben 120 km. hızı geçmem" Gerçekten öyleyse sizi tebrik ederim.
Katılıyorum açıkcası cezadan kurtulmanıza üzüldüm.... Karayollarında çalışan bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre mersin adana civarında ki yollardan radar tabelalarını topluyorlarmış inşallah tüm ülkeyi toplarlar bir an önce.....Ben derim 10 senedir aktif araç kullanıyorum geçtiğime şahit olan olmamıştır
sanırım birçok kişi şaşırıyor hız sınırını biraz geçmeye. peki ben niye pek görmüyorum yollarda bu kadar kurallara dikkat eden sürücüyü. kendimi tuhaf hissettim. ayrıca kurallara uymak önemlidir. kurallara uyalım. zaten yukarıda da hem tehlikeli hem masraflı olduğunu söylemiştim.uymayalım hızlı gidelim demiyorum yanlış anlaşılmasın. sadece yorumları okuyunca aklıma bir soru ve cevap geldi-tv de ne izlersiniz? hangi dizileri ?-belgesel izlerim, arada da haberler. dizi fln izlemem ayrıcı Ahmet bey yazmış sanırım hızlı olunca ölüm şart gibi ama almanya gibi yerlerde otobanda hız sınırı yok. tamam bizim yollar o kadar iyi olmaya bilir ama Yasin Beyin de bahsettiği gibi müsait ve düzgün yollarda yapılıyor bu tarz şeyler.uzattım kusura bakmayın ama ufo gören masum köylüler gibi de davranmaya gerek yok bence
Çevirme olunca da selektör yapıyorlar
Hız sınırının olması o kadar güzel bir şeyki insana her türlü bir şeyler kazandırıyor.En basiti 2 sene boyunca her hafta en az 1 kez geçtiğim yolun sağında turistik bir mağara olduğunu o yola koyulan radarlardan sonra gördüm.Süre olarak 30 dk farketmiş olmasına rağmen 1 ayda yaptığım tasarruf 1 kere daha gidip gelmeme yetecek kadar oldu.Hemde bir an dalgınlıkla radara düşerseniz yazacakları ceza yaklaşık yarım depo benzin tutarında olacağından(%30 a kadar olan hız aşımlarında,zaten %50 ise o zaman geçmiş olsun diyorum) baya ekonomik oluyor.Otoyollarda 120 km+12 km de %10 hesabından desek düz hesap 130 km yapar.1000 km yolunuz olsa 120+40 hızla gitseniz sabit olarak 6 saat 15 dk eder, 120 ile sabit gitseniz 8 saat 20 dk eder.Yani 2 saat fark eder arkadaşlar 1000 km yolda bile.Kaldıki o hızlarda uzun süreler sabit gidemeyeceğimizi,yavaşlayıp hızlanma durumlarındaki tüketimi hepimiz biliyoruz.120 ile giderken 7-7.5 litre yakıyorsanız 120+40 ile giderken emin olun bu değer 10 litre civarında olur.Her 100 km de 2.5 litre fark desek 1000 km de 25 litre fark eder ve bu 25 litre ile 120 km hızla giderek yaklaşık 350 km daha gidebilirsiniz.Karar sizin
''Trafik kazalarının %20 si alkollü sürücülerden kaynaklandığına göre alkolsüz sürücülerin karıştığı kaza oranı daha yüksek''
Hahaha ben galiba istisnayım Yusuf Hız konusunda da sanki öyle mi yapıyorsunuz denileni yapıyorum, Malesef bahsettiğiniz tv programları hariç izlemem dediğiniz gibi full belgesel kanallarım açık Çok abartmaya gerek yok evet ama biz bilinçliyiz derken böyle yaparken eğitim seviyesi malum ülkemde ki cahil cühela neler yapıyor malum....He birde avrupada ve ya amerikada da yollar tahmin ettiğiniz kadar düzgün değil arkadaşlar Tabi limitsiz yollar vs fark nereden geliyor, onların en baz donanım aracı bile bizim araçlardan donanımlı... En büyük donanımları ise eğitimli ve daha önemlisi SAYGILI sürücüler... İçlerinde kötüler yok mu tabi ki var nasıl bizim aramızda iyileri varsa
Sonuç: AYRAN ÖLDÜRÜR
Bu ne ince hesap böyle ))))) ama hakkını teslim etmek gerekir ki yazılanlar doğru.