Gönderen Konu: Radarsavar Sellektörcüye Selam Olsun  (Okunma sayısı 3982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: Radarsavar Sellektörcüye Selam Olsun
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2013, 11:27:28 »
Abi yeri geliyor 1 liranın hesabını yapıyoruz hatta bazen çeşitli ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz,bu hesabı yaparken bir radar cezasına o kadar parayı verince insan ister istemez düşünüyor. :)

ya mesajını okudum yine kötü oldum. geçen eşim bileklik istedi. borcumuz var şimdi olmaz dedim.
3 gün sonra işim çıktı ulus'a gitmem gerekti. çalıştığım kurumun ulusta yeri vardı onun park alanına bırakıyordum her zaman.
o gün toplantı varmış dışarıda yan tarafa bırakın dediler.
kurum kimliğimi ve telefon numaramı bırakmama rağmen arabayı çekmişler. (sizlerde dikkatli olun tavsiyem)
75 tl ödedim gidip başka ceza gelmez umarım. ceza öderken eşime dediklerim kulağımda çınladı.  :(
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2013, 11:27:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2013, 11:31:55 »
ya mesajını okudum yine kötü oldum. geçen eşim bileklik istedi. borcumuz var şimdi olmaz dedim.
3 gün sonra işim çıktı ulus'a gitmem gerekti. çalıştığım kurumun ulusta yeri vardı onun park alanına bırakıyordum her zaman.
o gün toplantı varmış dışarıda yan tarafa bırakın dediler.
kurum kimliğimi ve telefon numaramı bırakmama rağmen arabayı çekmişler. (sizlerde dikkatli olun tavsiyem)
75 tl ödedim gidip başka ceza gelmez umarım. ceza öderken eşime dediklerim kulağımda çınladı.  :(
Geçmiş olsun,bazen bu tarz şeyler olabiliyor ne yazıkki.Sizin elinizde olan bir şey değildi sonuçta. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2013, 11:49:42 »
kurallara her zaman uyuyorsanız tebrik ederim. ayrıca teşekkür ederim hepimiz yollardayız nihayetinde ve kazalar tek taraflı olmuyor genelde dikkat etmeyenler gelip çarpabiliyor.

sadece belgesel izliyorum diyenlere, gözümle görsem bile kolay inanamam ;)

Zaten bizim bahsettiğimiz nokta bu aslında tamam siz ya da biz 120kmde dikkatli gidiyor olabiliriz ama halkımız bu seviyede olmadığı için durum zor :(  Yani cana gelmesin yoksa isteyen istediği hızda gider bunun tek kontrolü otokontroldür....

Bende şimdi çelişkiye düştüm Yusuf :D :D  Televizyonda yalnızca belgesel izliyorum tabi futbol müsabakalarını saymazsak :D  Tabi gerek sosyal medya gerekse ev halkı gereği dizi program vs bilmiyormuyuz tabi ki biliyoruz örneğin pazartesiydi heralde kenanın dizi var ben akşam yemeği yerken babam arka fonda izliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 03, 2013, 12:11:42 »
Bende şimdi çelişkiye düştüm Yusuf :D :D  Televizyonda yalnızca belgesel izliyorum tabi futbol müsabakalarını saymazsak :D  Tabi gerek sosyal medya gerekse ev halkı gereği dizi program vs bilmiyormuyuz tabi ki biliyoruz örneğin pazartesiydi heralde kenanın dizi var ben akşam yemeği yerken babam arka fonda izliyor :D
Sülümanı da mı izlemiyorsun yoksa :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 03, 2013, 12:34:53 »
Cihs onuda görmiyiiim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 03, 2013, 14:34:25 »
Radarla ilgili görüşümü aşağıda linkini verdiğim konuda şöyle anlatmışım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50290.20

Nisan 08, 2013, 10:43:28

Şahsi olarak cezaya karşı değilim. Ancak bu cezalar kazaların ve ihlellerin önüne geçirtecek nitelikte olmalı.

Şöyle izah edeyim şehirlerarası bölünmüş yolda seyehat ediyorsunuz, yol boş, görüş açık, yerleşim yeri yok, ufak bir hızın kimseye zararı yok. Bir bakıyorsun pat radar.  Güzel kardeşim bu radarı meskun mahale koysana  veya ışıklı uyarı levhalarının yakınına. Bence asıl tehlikeler burada. Görüyoruz mobeseden kavşaklardaki kazaları, çoğu hız ihlalinden oluyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 03, 2013, 15:01:57 »
Bizim bir tanıdığımıza uyardığı için ceza yazmışlardı  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 03, 2013, 18:11:00 »
Katılıyorum  açıkcası cezadan kurtulmanıza üzüldüm.... Karayollarında çalışan bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre mersin adana civarında ki yollardan radar tabelalarını topluyorlarmış inşallah tüm ülkeyi toplarlar bir an önce.....

Ben derim 10 senedir aktif araç kullanıyorum geçtiğime şahit olan olmamıştır ::)

Evet, yavrimo otobanda da 90 la giderken mahalle arasında köy yolunda da 90la gider. Onun bir standardı var. :D

1 kere yolda o hataya düştüm.... Nerdeyse göz kapaklarıma kürdan takacaktım kapanmasınlar diye.....

Orada ki ayran uyku yapması değilde ülkemizin milli içkisinin ayran olduğunu söyleyen bir başbakanımız var. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 03, 2013, 18:33:23 »
Utanmaz ahlaksiz kımıl seni  |-\  Yasiyomuydun sen :kanka:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 03, 2013, 20:39:10 »

Zaten bizim bahsettiğimiz nokta bu aslında tamam siz ya da biz 120kmde dikkatli gidiyor olabiliriz ama halkımız bu seviyede olmadığı için durum zor :(  Yani cana gelmesin yoksa isteyen istediği hızda gider bunun tek kontrolü otokontroldür....

O halkın içindeki elemanlar aşağıdaki videoda..... :D :D :D

http://youtu.be/KEiUUE4kADY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 03, 2013, 21:14:22 »
Sellektörümü yaparım ki yapsınlar. Ceza keserlerse de gider öderim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 03, 2013, 22:03:33 »
 Bugüne kadar ister kendi aracım olsun ister başkasının aracı olsun 90 km/h kızı hiç geçmedim. Sadece 1 kez frene sert basmak zorunda kaldım. Arkadaşlar hız konusunda çok inatçıyımdır. Benimle yolculuk yapan arkadaşlar eğer olanak bulurlarsa başka bir araçla dönerler.Yavaş gittiğime deli oluyorlar. 85-90 km hızla sakin sakin gidiyorum. Elbette işi gücü olan forumdaşları, zamanı kısıtlı olanları da eleştirmiyorum. Ama sanıyorum 120'den sonra kontrol gittikçe sürücüden başka faktörlere kayıyor. Bunları gülmeniz için yazıyorum. Geçen yıl Aydın-İzmir otoyolunda 15 gün arayla  yolculuk yaptım. Gidiş- Dönüş süresine OGS turnikelerinden geçiş saatlerine bakayım dedim. İnanmakta güçlük çekeniniz varsa OGS kayıtlarımı yollarım. Gidiş ve Dönüş' te aynı yol uzunluğunda fark sadece 1 saniye. 15 gün sonra döndüğümde  sözkonusu otoyolu 1 sn. erken terketmişim. Ama BEYGİR'in biri siyah WV Transporter'dan sol ayağını çıkarmış son sürat  seyahat ediyordu :) Kısaca hız felakettir. Bir arkadaşımın Passat CC 2000 arabasını uzun yolda 2-3 saat kullandım. Onunla da 90 km'yi geçmedim. Bir daha sana araba maraba vermem dedi. "Bu arabayı kamyonlara sollatarak rezil rüsva ettin, arabayı ağlattın" demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2013, 22:10:27 »
Bugüne kadar ister kendi aracım olsun ister başkasının aracı olsun 90 km/h kızı hiç geçmedim. Sadece 1 kez frene sert basmak zorunda kaldım. Arkadaşlar hız konusunda çok inatçıyımdır. Benimle yolculuk yapan arkadaşlar eğer olanak bulurlarsa başka bir araçla dönerler.Yavaş gittiğime deli oluyorlar. 85-90 km hızla sakin sakin gidiyorum. Elbette işi gücü olan forumdaşları, zamanı kısıtlı olanları da eleştirmiyorum. Ama sanıyorum 120'den sonra kontrol gittikçe sürücüden başka faktörlere kayıyor. Bunları gülmeniz için yazıyorum. Geçen yıl Aydın-İzmir otoyolunda 15 gün arayla  yolculuk yaptım. Gidiş- Dönüş süresine OGS turnikelerinden geçiş saatlerine bakayım dedim. İnanmakta güçlük çekeniniz varsa OGS kayıtlarımı yollarım. Gidiş ve Dönüş' te aynı yol uzunluğunda fark sadece 1 saniye. 15 gün sonra döndüğümde  sözkonusu otoyolu 1 sn. erken terketmişim. Ama BEYGİR'in biri siyah WV Transporter'dan sol ayağını çıkarmış son sürat  seyahat ediyordu :) Kısaca hız felakettir. Bir arkadaşımın Passat CC 2000 arabasını uzun yolda 2-3 saat kullandım. Onunla da 90 km'yi geçmedim. Bir daha sana araba maraba vermem dedi. "Bu arabayı kamyonlara sollatarak rezil rüsva ettin, arabayı ağlattın" demişti.

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 04, 2013, 09:08:48 »
Utanmaz ahlaksiz kımıl seni  |-\  Yasiyomuydun sen :kanka:
Yasıyorum bebeeemm :)

ahlaksızlığımı nerde gördün, terbiyesiz. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 04, 2013, 10:35:15 »
Konu dağılmasın ama 3 e30 lar tay gibi maşallah. Videoyu arkadaşlarımla paylaştım bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 04, 2013, 10:50:18 »
Konu dağılmasın ama 3 e30 lar tay gibi maşallah. Videoyu arkadaşlarımla paylaştım bile.

Ben de pek severim vardı bir ara 89 'u 4 kapı... ;) ...Artık ayağa düşmüş... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 04, 2013, 21:38:13 »
Radar konusu tekrar gundeme gelmis:) yeteri kadar tartismistik zaten bu konuyu :argh:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32447.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 04, 2013, 22:21:48 »
Arkadaşlar cep telefonlarına radar tespit proğramları indirildiği ve radar olduğunda uyarı verdiğini duydum doğrumu kullanan varmı varsa yasalmı bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 04, 2013, 22:27:35 »
o sadece navigasyon programlarına ek bir programcık. Radar daha önceleri en çok nerelere kurulduysa o bölgeler tespit edilip haritada işaretlenerek yaklaşıldığında uyarı verme mantığıyla çalışıyor.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 07, 2013, 11:01:10 »
Bir yaştan sonra herkez bildiğini okur :) Ders almadan bu hız tutkusundan vaz geçmezler..Sellektör yapması cezadan ziyade yavaşlamasını sağladıgı için bence olmalı..Dediğim gibi sellektör sayesinde hızını kesiyor ve o sellektörün yararı oluyor..Sol şeritten hız limitinin altında gidenlerede bir sellektör çakayım bu arada..Kardeşim orta veya sağ şerite geç,hangi hızda gidersen git..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''