Demek ki sorun bende değilmiş araçla ilgili bir problem... acayip bir durum gercekten peki bu şekilde olması araca zarar vermez miii???
normal olmayan her durumun araca zararlı olacağını düşünüyorum zaten aldığımdan beri 1. vitesten 2. vitese geçerken vuruntu yapması yüzünden en sonunda şanzımanı indirmelerini isteyeceğim.
1.33 rampa dışında üzmez..ARKA camlar sahiden manuelmi??
Hakan bey gerçekten arka camlar manuel ilk günler cocukların oyuncağı oldu ama şimdi kural oldu arabada benim iznim dışında ellemiyorlar ne kadar kötü dimi??
normal olmayan her durumun araca zararlı olacağını düşünüyorum zaten aldığımdan beri 1. vitesten 2. vitese geçerken vuruntu yapması yüzünden en sonunda şanzımanı indirmelerini isteyeceğim.
Serday bey peki ben ilk 1000 bakımına gittiğimde bu vites sorunumu nasıl anlatabilirim ve gidermelerini isteyebilirim??? Her zaman olmuyor gecen gün özellikle dikkat ettim olmadı vites sorunu.Test edicekler mi aracı vites problemi olmazsa sorun olarak görmezler miii??
Önceki aracım otomatikti. Manuel kulllanmaya başladığım ilk zamanlar daha çok başıma geliyordu vitese geçememe durumu. Şimdilerde çok nadir yaşıyorum. Servis çalışanına durumu sorduğumda bu durum başına geldiğinde örneğin 1'e geçmediyse geriye tak bir miktar aracı hareket ettir sonra 1'e tak sorunsuz geçer demişti. Servis çalışanının söylediğini denedim işe yarıyor. Bende bu durum şimdilerde ayda 1 ya geliyor ya da gelmiyor. Bence bu sorun değil. Bunun için şanzımanı filan indirtemem. Servis çalışanının dediğini uygulayın zamanla bu durum azalacaktır emin olun. Bende öyle oldu.
Serday bey peki ben ilk 1000 bakımına gittiğimde bu vites sorunumu nasıl anlatabilirim ve gidermelerini isteyebilirim??? Her zaman olmuyor gecen gün özellikle dikkat ettim olmadı vites sorunu.Test edicekler mi aracı vites problemi olmazsa sorun olarak görmezler miii??
arzu hanım;
ben ilk servise gittiğimde anlatamadım yada onlar anlamak istemedi ben de çok üstünde durmadım ilk toyotam belki toyotalarda normaldir diye ama mühendis bir arkadaşıma da danıştım o tavsiye etti şanzımanı indirtmemi o yüzden size ne yazıkki yardımcı olamayacağım çünkü
-anlamak istemeyene (toyota servisleri) birşey anlatmak çok zor
- kelin merhemi olsa başına sürer( ben,kel)
iyi günler dilerim
Öncelikle size bu söylediklerimin LPG konusundaki fikrinizi değiştirmeyeceğini biliyorum.
2000 model corollam vardı, 2005 te ikinci el aldım, 2013 martta yani 3 ay önce sattım, auris aldım.
2007 de LPG taktırdım, 6 yıl bindim yaklaşık 80.000 km LPG ile kullandım. 1 kere sorun yaşamadım. inanmazsınız ama benzine göre daha atik gidiyordu LPG de iken, inanmazsınız ama yemin ederim öyleydi...
Km başına en az 10-15 kuruş karım oldu, yani en az 8-10 bin lira cepte kaldı. arabayı 14.000 e almıştım 14.500 e de sattım:)
toyotalarda LPG sorunsuzdur.
Arkadan ciddi kaza yapmadıkça... Allah korusun herkesi.
Mustafa bey sen Bülent beye aldırma . Lpg yi kötülemeyi kendine misyon edinmiştir. Pek çok yerde hep burada yazdıklarına benzer şeyler yazıyor. Kendisine insanların tercihlerine saygı duymayı öneririm. Burada konu lpg değil ama o kendisine misyon edinmiş ya bir şekilde lafı oraya getiriyor.
Forumumuzda lpg konusunda iki tane sabit başlık yanında oldukça fazla kaynak var.
Japonyada taxi olarak çalışacak araçların LPG li olması mecburidir ve Toyota bu amaçla ürettiği araçları lpg li üretip iç pazara sunmaktadır.LPG benimde çok tercih etmediğim fakat artılarını kabul ettiğim bir yakıt türü.En başta LPG doğa açısından güzel bir şeçimdir.Ekonomi konusunda da yeterli ekonomi sağlar.Fakat devlet zamlarla aradaki ekonomiyi her geçen güz azaltmaktadır,oda ayrı konu.LPG de güvenlik konusuna gelince kaliteli ve bilinçli döşenen bütün sistemler gayet güzel ve güvenli çalışır.LPG firmalarının yapmış oldukları yatırımlarla LPG konusun baya uzun mesafe katetmiştir.Türkiye de BRC ve Prins inanılmaz yerlere gelmiştir.Mehmet ustadan öğrendiğim kadarı ile BRC Türkiye pazarına özel önem vermektedir.
Bu cümlelerden sonra LPG konusundaki görüş,eleştiri ve sorularımızı LPG koşununda yazarsak daha verimli ve faydalı olur. Ben neden buraya yazdım derseniz yukarıda geçen ve seyri pek hayra doğru gitmeyen mesajlardır.
Güvenli ve keyifli sürüşler
Forumumuzda lpg konusunda iki tane sabit başlık yanında oldukça fazla kaynak var.
Japonyada taxi olarak çalışacak araçların LPG li olması mecburidir ve Toyota bu amaçla ürettiği araçları lpg li üretip iç pazara sunmaktadır.LPG benimde çok tercih etmediğim fakat artılarını kabul ettiğim bir yakıt türü.En başta LPG doğa açısından güzel bir şeçimdir.Ekonomi konusunda da yeterli ekonomi sağlar.Fakat devlet zamlarla aradaki ekonomiyi her geçen güz azaltmaktadır,oda ayrı konu.LPG de güvenlik konusuna gelince kaliteli ve bilinçli döşenen bütün sistemler gayet güzel ve güvenli çalışır.LPG firmalarının yapmış oldukları yatırımlarla LPG konusun baya uzun mesafe katetmiştir.Türkiye de BRC ve Prins inanılmaz yerlere gelmiştir.Mehmet ustadan öğrendiğim kadarı ile BRC Türkiye pazarına özel önem vermektedir.
Bu cümlelerden sonra LPG konusundaki görüş,eleştiri ve sorularımızı LPG koşununda yazarsak daha verimli ve faydalı olur. Ben neden buraya yazdım derseniz yukarıda geçen ve seyri pek hayra doğru gitmeyen mesajlardır.
Güvenli ve keyifli sürüşler
benim en büyük eleştirim özellikle eski lpg li araçların arkasına düştün mü yandın leş gibi bir gaz kokusu sonuçta herkes pahalı sistem taktırmıyor olan arkadakilere oluyor
Merhaba ! Aracla bugün baktım 792 km yapmışım. Mayısın ilk haftası gibi arabayı teslim alındığın gün 324 tl lik benzin alındı ve iki hafta önce 100 tl lık benzin alındı dün de ışığı yanmaya başladı fena değil herhalde anlamam pek bu işlerden daha tasarruf yapmaya var herhalde ...
Ya ben sevmedim Aurisi ne bileyim içime sinmiyor keyif alamıyorum eşim şirket arabası kullanıyor dizel daha seri olduğu için bende hızlı ve seri kullanmayı sevdiğim için alışamadım bu araca ilk olmasının bile heyecanını yaşamadım yok ben üst model dizel almalıymışım hata etmişim birde bir sorun yaşıyorum dur kalklarda vites geçişi sağlıyamıyorum nasıl beceriyorum bilmiyorum ama takılıyor vites bazen debrıyaj dan ayağımı kaldırıp tekrar basıyor öyle vites yükseltiyorum saçma sapan şeyler oluyor işte bakıma gittiğimde anlatıcam onlar da hööğ diye bakacaklar suratıma ama bu bir kaç kere oldu nasıl oluyor nasıl yapıyorum bilmiyorum ama oluyor işte neyse ben en kısa zamanda arabamı değiştirmek için eşimi nasıl ikna ederim düşüncesine girdim bile kadın milleti işte
ne yapsan memnun edemezsin hesabı
Aracınızı satacaksanız ilgileniyorum
benim en büyük eleştirim özellikle eski lpg li araçların arkasına düştün mü yandın leş gibi bir gaz kokusu sonuçta herkes pahalı sistem taktırmıyor olan arkadakilere oluyor 

sıralı sistemde koku duyamazsın. koku verenler eski sistemler, çok eski arabalar....
Hakan bey gerçekten arka camlar manuel ilk günler cocukların oyuncağı oldu ama şimdi kural oldu arabada benim iznim dışında ellemiyorlar ne kadar kötü dimi??
Bu araç firmaları tutulan bir ürünün maliyetini düşürmek için her fırsatta bir şeylerden çalıyorlar..2011 auriste gece aynaları katladınız yine gece aynaları açacaksınız ışık filan yok..bu adamlar bunu akıl edemiyorlarmı yoksa yine bizim türk işgüzarlığı işbaşına geçip:''boş ver bunlar türk dün şahin kullanıyorlardı vs gibi mi düşünüyorlar......
Yani arka camı manuel yapmanın mantıı ney anlamış değilim..eğer bunun mantıklı bir açıklaması varsa 2011'ler neden otomatik...vs vs
kafayı yememek elde değil...
HAYIRLI UĞURLU olsun...