Gönderen Konu: 2013 auris 1,33 life  (Okunma sayısı 10682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris 1,33 life
« Yanıtla #40 : Haziran 04, 2013, 09:47:05 »
Amin Mustafa bey, herkese kazasız belasız sürüşler dilerim önce :)
Beni insanlar şu konuda yanlış anlıyor, 30000-35000 TL verip benzinli araç alınıyor,sonra lpg taktırılıp ekonomi diyor..
Ya zaten benim dizel aurisi ben o paralara aldım ve ekonomi yapıyorum..
Yoksa herkese saygım var arkadaşlar tercih meselesidir,kimse yanlış anlamasın,burası paylaşım yerimiz ve ben herkesten birşeyler öğreniyorum
herkes gibi :):)
Daha öncede söylemiştim parası olmayan biri gidip 10000 Tl verip benzinli araba alır ve lpg takar.Buna lafımız olamaz..
Ama 30000 TL  üstüne çıktımı bana ekonomi gibi gelmiyor o..
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 04, 2013, 09:47:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 04, 2013, 09:53:36 »
Amin Mustafa bey, herkese kazasız belasız sürüşler dilerim önce :)
Beni insanlar şu konuda yanlış anlıyor, 30000-35000 TL verip benzinli araç alınıyor,sonra lpg taktırılıp ekonomi diyor..
Ya zaten benim dizel aurisi ben o paralara aldım ve ekonomi yapıyorum..
Yoksa herkese saygım var arkadaşlar tercih meselesidir,kimse yanlış anlamasın,burası paylaşım yerimiz ve ben herkesten birşeyler öğreniyorum
herkes gibi :):)
Daha öncede söylemiştim parası olmayan biri gidip 10000 Tl verip benzinli araba alır ve lpg takar.Buna lafımız olamaz..
Ama 30000 TL  üstüne çıktımı bana ekonomi gibi gelmiyor o..

dedikleriniz çok doğru, size katılıyorum. ben de sıfır araç alsam benzinli, LPG taktırmam, o sebeple ilk sıfır aracımı dizel aldım.

ancak LPG nin şöyle bir artısı var, benzinli araç dizele göre çok daha keyifli (imiş, alınca hissettim iyice, 13 yaşındaki LPG li eski corollamı özlüyorum bazen  ::))

yani hem keyif hem de ekonomi yapmak isteniyorsa sıfır benzinli araca bile LPG düşünülebilir, ama sırf ekonomi içinse bence dizel alınır.

aurisin benzinli ile dizel arasında aynı paket için yaklaşık 5000 tl fark vardı; benzinli alıp LPG taksan 2000 tl harcıcan, aradaki fark 3000 olacak, hesaba gerek yok direk dizel en iyisi (auris için konuşuyorum)

ama mesela wv de dizeller ile benzinli arasında uçurum var.. onlara da lpg olmuyor sanırım TSİ lerde...

2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Haziran 04, 2013, 10:00:20 »
evet VW araçlarda aradaki farka bende katılıyorum,haklısın :)
Ben aracımı 32500TL aldım, benim 3.Toyotam,diğerleri Corolla idi. Dedik bu sefer Auris olsun :)
Dizel Comfort paket.Şimdilik memnunum şükür :)
Dedim ya kimseyi kırmak için buradan birşey yazmam, maksat paylaşmak ve birşeyler öğrenmek arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 04, 2013, 10:05:01 »
evet VW araçlarda aradaki farka bende katılıyorum,haklısın :)
Ben aracımı 32500TL aldım, benim 3.Toyotam,diğerleri Corolla idi. Dedik bu sefer Auris olsun :)
Dizel Comfort paket.Şimdilik memnunum şükür :)
Dedim ya kimseyi kırmak için buradan birşey yazmam, maksat paylaşmak ve birşeyler öğrenmek arkadaşlar..

Toyota'yı kullanan bilir, sen de vazgeçememişsin:) Güle güle kullan, kaç litre yakıyor şehirler arası 120 civarında gidersen... benimki daha 2900 km de. 10.000 den sonra yakıt düşer diyorlar, senin yakıtın bana fikir verecek...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Haziran 04, 2013, 10:08:44 »
Valla şehir içi kullandım geçen 1 ay boyunca kurukafa 760 km'de yandı,geri 10 lt gibi mazot kalıyormuş arkadaşlara sordum,900-950 km şehir içi gidiyor gibi.
Uzun yola gelince 2 araba gittik arkadaşımda da 2010 modeli var dizel yine, 1050-1100 çok rahat gördük :):)
Benim için yeteri kadar iyi :):)   Dizele geçtim huzuru buldum diyebilirim..
Corolla Benzin'lide  ibreye bakmaktan psikolojim bozulmuştu emin ol :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 04, 2013, 10:24:47 »
Valla şehir içi kullandım geçen 1 ay boyunca kurukafa 760 km'de yandı,geri 10 lt gibi mazot kalıyormuş arkadaşlara sordum,900-950 km şehir içi gidiyor gibi.
Uzun yola gelince 2 araba gittik arkadaşımda da 2010 modeli var dizel yine, 1050-1100 çok rahat gördük :):)
Benim için yeteri kadar iyi :):)   Dizele geçtim huzuru buldum diyebilirim..
Corolla Benzin'lide  ibreye bakmaktan psikolojim bozulmuştu emin ol :):)

:)) 50 litre depo sanırım. demekki 1100 km gitse 4,5 litre felan yakıyor. benimki şu an 5 litre yakmakta ortalamada... az daha düşecek yakıtım. çok teşekkür.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 04, 2013, 10:30:44 »
Yakıt tankı 55Lt alıyor..yine de benzine göre bana göre bayağı farketti :):)  Rahatladık açıkçası :)
Rica ederim bu arada, yine birşey olursa paylaşırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "İnanç Zaferin Anahtarıdır"
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #47 : Haziran 17, 2013, 14:33:15 »
2011 Model 1.33 comfort (benzin) auris sahibiyim. Arkadaşlar bu aracı kullanan zaten neyin ne olduğunu biliyor, amacımız kullanmayan ve yeni alacak olan arkadaşlara doğru bilgileri verebilmek. Bir kere düz yolda ışıklarda durdunuz diyelim yanınızda ticari bir taksi var (linea,ablea vs.) o arabalar sizden önce kalkış yapar ve ilk kalkış olarak sizden seri olacaklar. Çünkü fiatlarda 1.3 multijet motor var.  İlk kalkışta pek bir performans beklemeyin. Araç yüklüyken yokuşlarda mümkün olduğu kadar durmadan transit yokuşu bitirmeye çalışın. Işıklı olan yokuşlarda ise aracı el freni yardımıyla kaldırın. çünkü araç yokuşlarda gerçekten düşük bir performansa sahip. yeni modellerde yokuş kalkış desteği varmıdır durum nedir bilemiyorum, benim bahsettiğim 2011 veya altı modeller için geçerlidir. Bu araçlarda konfor var, yakıt ekonomik sayılır ama yokuşlar hariç performans iyi denebilir. Düz yolda araç gayet güzel araç içine pek ses almıyor (lastiklerin  durumu ile doğru orantılı) vesaire vesaire. Yani araç ile ilgili olarak yokuş performansı dışında bir eksi göremiyorum.
"Kontrolsüz güç güç değildir.."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 17, 2013, 14:48:53 »
Konu baya uzamis gitmis. Bence test surusu isteyin. 1.33ile  evinizin oradaki yukustan bi kac defa cikip inin eger memnun kalisaniz alirsiniz yoksa 1.6 alirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 17, 2013, 23:05:06 »
Alıntı
Bir kere düz yolda ışıklarda durdunuz diyelim yanınızda ticari bir taksi var (linea,ablea vs.) o arabalar sizden önce kalkış yapar ve ilk kalkış olarak sizden seri olacaklar. Çünkü fiatlarda 1.3 multijet motor var.

ben de 1.33 auris sahibiyim ama ışıklarda toz yuttururum 1.3 multijet motora ama ilk iki viteste direk pedalı tabana yapıştırmalı ve 3. vitesten itibaren milleti arkada görmeli. ama iş rampa çıkmaya geldimi torksuz motorum hemen boyun büküyor :(
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "İnanç Zaferin Anahtarıdır"
« Yanıtla #50 : Haziran 18, 2013, 10:29:16 »
ışıklarda 1.3 multijete toz yutturursun ama yakıt ibren 55,60 kuruşu görür. Mesele az yakıt yüksek performans.
"Kontrolsüz güç güç değildir.."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 18, 2013, 10:35:03 »
Cevabınız için teşekkürler derindere dekiler ısrarla bayılmıcak diyor bizde o yüzden 1,33 alıyoruz yoksa 1,6 alıcaktık bugün tekrar konuşucam eğer hala merak etmeyin pişman olmıcaksınız derse ve ben alırsam aldıktan sonra pişman olursam o zaman ne olucakkkk???? Bayi bana neler dicek merak ediyorummmm

Ablacım bayii'ler genelde elinde kalanları bitirmeye çalışırlar .. Bu nedenle imkanınız varsa 1.6 için uğraşın ;)

'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 18, 2013, 11:31:43 »
Ablacım bayii'ler genelde elinde kalanları bitirmeye çalışırlar .. Bu nedenle imkanınız varsa 1.6 için uğraşın ;)
Ersin, Arzu Hanım aracı alalı epey oldu. Eskitti bile :)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 18, 2013, 12:21:53 »
bence bir bayan için 1.33 yeterlidir. bayılma gibi bir durum söz konusu değil. nereden mi biliyorum. aynı aracı iş yerimdeki arkadaşım da aldı.. sürüş tecrübeniz olduğu için vites geçişlerin de zorlanmayacağınızı düşünüyorum. içiniz rahat olsun.
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 20, 2013, 03:54:21 »
Merhaba ! Aracla bugün  baktım 792 km yapmışım. Mayısın ilk haftası gibi arabayı teslim alındığın gün 324 tl lik benzin alındı ve  iki hafta önce 100 tl lık benzin alındı dün de ışığı yanmaya başladı fena değil herhalde anlamam pek bu işlerden daha tasarruf yapmaya var herhalde ...

Ya ben sevmedim Aurisi ne bileyim içime sinmiyor keyif alamıyorum eşim şirket arabası kullanıyor dizel daha seri olduğu için bende hızlı ve seri kullanmayı sevdiğim için alışamadım bu araca ilk olmasının bile heyecanını yaşamadım yok ben üst model dizel almalıymışım hata etmişim birde bir sorun yaşıyorum dur kalklarda vites geçişi sağlıyamıyorum nasıl beceriyorum bilmiyorum ama takılıyor vites bazen debrıyaj dan ayağımı kaldırıp tekrar basıyor öyle vites yükseltiyorum saçma sapan şeyler oluyor işte bakıma gittiğimde anlatıcam onlar da hööğ diye bakacaklar suratıma ama bu bir kaç kere oldu nasıl oluyor nasıl yapıyorum bilmiyorum ama oluyor işte neyse ben en kısa zamanda arabamı değiştirmek için eşimi nasıl ikna ederim düşüncesine girdim bile kadın milleti işte :) ne yapsan memnun edemezsin hesabı :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 20, 2013, 04:06:53 »
Merhaba ! Aracla bugün  baktım 792 km yapmışım. Mayısın ilk haftası gibi arabayı teslim alındığın gün 324 tl lik benzin alındı ve  iki hafta önce 100 tl lık benzin alındı dün de ışığı yanmaya başladı fena değil herhalde anlamam pek bu işlerden daha tasarruf yapmaya var herhalde ...

Ya ben sevmedim Aurisi ne bileyim içime sinmiyor keyif alamıyorum eşim şirket arabası kullanıyor dizel daha seri olduğu için bende hızlı ve seri kullanmayı sevdiğim için alışamadım bu araca ilk olmasının bile heyecanını yaşamadım yok ben üst model dizel almalıymışım hata etmişim birde bir sorun yaşıyorum dur kalklarda vites geçişi sağlıyamıyorum nasıl beceriyorum bilmiyorum ama takılıyor vites bazen debrıyaj dan ayağımı kaldırıp tekrar basıyor öyle vites yükseltiyorum saçma sapan şeyler oluyor işte bakıma gittiğimde anlatıcam onlar da hööğ diye bakacaklar suratıma ama bu bir kaç kere oldu nasıl oluyor nasıl yapıyorum bilmiyorum ama oluyor işte neyse ben en kısa zamanda arabamı değiştirmek için eşimi nasıl ikna ederim düşüncesine girdim bile kadın milleti işte :) ne yapsan memnun edemezsin hesabı :)
324 tl lik benzini, nasıl aldınız yahu, ben 70lt lik aracı doldurdum o kadar tutmuyor, Memnuniyetsizlik olarakta, daha üst segment araçlara bindiyseniz , bu arabanın sizi memnun etmesi zor, Ses yalıtımı , performans, ve konfor konusunda, d segmenti bir arabayı ararsınız, ama sınıfına göre iyi bence auris, sizin d segmente geçmeniz lazım , bmw 3 serisi, mercedes c  vs. gibi araçlar daha iyi gelecektir, vw golfüde bir deneyin.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 21, 2013, 01:15:59 »
324 tl lik benzini, nasıl aldınız yahu, ben 70lt lik aracı doldurdum o kadar tutmuyor, Memnuniyetsizlik olarakta, daha üst segment araçlara bindiyseniz , bu arabanın sizi memnun etmesi zor, Ses yalıtımı , performans, ve konfor konusunda, d segmenti bir arabayı ararsınız, ama sınıfına göre iyi bence auris, sizin d segmente geçmeniz lazım , bmw 3 serisi, mercedes c  vs. gibi araçlar daha iyi gelecektir, vw golfüde bir deneyin.

Alper Bey haklısınız 234 yazacağıma ters yazmışım neyse anlamışsınız dır siz zaten :) Bakalım kısmet neler olucak teşekkür ederim ilginize ve görüşünüze

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 21, 2013, 01:21:29 »

dizel araçlarda tork yüksek olur benzinliye göre o yuzden daha seri ve atak olurlar...dizel olsa idi seri ve ataklıkda sorun olmazdı kanısındayım...ama yapacak birşey yok artık alındı bir kere :) aracı al sat yapmakda zarar ettirir insana...yeni auris 1,6 var bendede vites takılma olayına hiç denk gelmedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 21, 2013, 11:59:09 »
benim aracımda da (2011 auris 1.33) zaman zaman mercedes şanzımanı gibi geri vitese ve 1. vitese geçmek istemiyor debriyaj tazelemek gerekiyor servis şanzıman yağının ısınmaması sebebiyle normal olduğunu söylüyor ama ısındığı zaman da yapıyor
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 22, 2013, 01:33:24 »
benim aracımda da (2011 auris 1.33) zaman zaman mercedes şanzımanı gibi geri vitese ve 1. vitese geçmek istemiyor debriyaj tazelemek gerekiyor servis şanzıman yağının ısınmaması sebebiyle normal olduğunu söylüyor ama ısındığı zaman da yapıyor

Demek ki sorun bende değilmiş araçla ilgili bir problem... acayip bir durum gercekten peki bu şekilde olması araca zarar vermez miii???