Gönderen Konu: 2013 auris 1,33 life  (Okunma sayısı 10680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris 1,33 life
« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2013, 22:09:20 »
bu nedir sizce?
sizce lpg bence vw teknolojisinin aptalca bir sebeple kötülenmesi

Serdar bey,

Arkadaş tercihini yapmış bize konuyu uzatmamak düşerdi

Bu yüzden bir önceki "motor teknolojisini türk ustalarının lpg uygulaması yapabilmesiyle ölçüyorsunuz pes diyorum ve konudan çıkıyorum" yorumunuza cevap vermedim..

Arkadaş LPG taktırmayacağını da belirtmiş gerçi sonradan..

Ülkemiz şartalarında lpg çoğu kişi için tabi ki kriterdir. TSİ' e lpg uygulatmak için Almanyadan usta mı getirtelim ? Almanya'da bu işi yapan ustalar mevcut mudur? Diyelim ki Alamanyadan ustayım getirtip lpg taktırdık Yetkili VW servisleri bu aracı servisin kapısından içeri sokacaklar mıdır?

Ayrıca "teknoloji" diye tavsiye ettiğiniz 1.2 tsi'in ömrü nedir?Kaç yıldır Piyasadadır? Kendini ispatlamış bir teknoloji midir? Piston  erimeleri söz konusu mudur? Yoksa FSİ gibi birkaç yıl sonra üvey evlat konumuna gelecek midir?

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2013, 22:09:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 27, 2013, 20:15:43 »
Alıntı
Kendini ispatlamış bir teknoloji midir

eğer biraz otomobil basınını takip etmiş olsaydınız tsi motorlarının yıllardır kendi kategorisinde ve bir yılda yılın en iyi motoru ödülünü aldığını bilirdiniz o yüzden tepki gösteriyorum dünyanın kabul ettiği bir teknolojiyi lpg ye indirmek ülkemiz şartları ne olursa olsun bence yanlış ayrıca bir vw ye o kadar para sayanın benzini çok dert edeceğini sanmıyorum benim arabam 1.33 auris benzin yakışından memnunum lpg yi hiç düşünmedim bundan sonrası için de allah düşündürmesin
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 28, 2013, 06:04:37 »
Yanlış anlamayın ama yanıldığınız bir nokta var.Şöyleki bir ürün dünyanın en iyi ürünü seçilse dahi her zaman herkes için en iyisi olmuyor.Yani tsi belki iyi bir motor dünyada ancak Türkiye'de değil.Çünkü öncelikle bu araca koyacağımız yakıt kaliteli değil.En ufak bir sorunda pistonları bozduğunu ve binlerce liralık masraf yaptığını yakınen biliyorum.Diyebilirsiniz yakıt istasyonundan alırım ücreti(bu da zor çünkü bu durum bir anda olmadığından tek yakıt ile size ödeme yapmazlar hemen) diye ama sonuçta buda bir yere kadar yani o an yolda kalıp o rezilliği çektikten sonra bir anlamı kalmıyor.Vw alan birisinin benzini düşünmeyeceğini bence başka yerlerde söylemeyin ciddi polemikler çıkarırsınız.En basiti dizel passat ile dizel avensis neredeyse kafa kafaya fiyat olarak.Vw alan düşünmüyorda toyota yada diğer marka alan neden düşünüyor.Kaldıki ne kadar zengin olursak olalım her şeyde bir tasarruf ararız(yapımızda var bu) ve aramalıyızda.O an parasını verip kullanırsınız ama tükendiğinde parasını vermeyi bırakın misli misli fazlasınıda verseniz bulamayacak noktaya gelebilirsiniz.Tüp olayına bir şey demem o görüştür ben takmam başkası takar.Ama dediğim gibi ihtiyacı karşılayan ve minimum masraf çıkaran şey benim için en iyisidir.Ben böyle düşünürüm sizde dersinizki ben nasıl olsa 2 sene binip satacağım uzun ömürlülük lazım değil bana o yüzden farketmez o zaman sizin içinde başkası iyidir.

bu yazdıklarınıza katılmamak elde değil
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 28, 2013, 15:44:40 »
eğer biraz otomobil basınını takip etmiş olsaydınız tsi motorlarının yıllardır kendi kategorisinde ve bir yılda yılın en iyi motoru ödülünü aldığını bilirdiniz o yüzden tepki gösteriyorum dünyanın kabul ettiği bir teknolojiyi lpg ye indirmek ülkemiz şartları ne olursa olsun bence yanlış ayrıca bir vw ye o kadar para sayanın benzini çok dert edeceğini sanmıyorum benim arabam 1.33 auris benzin yakışından memnunum lpg yi hiç düşünmedim bundan sonrası için de allah düşündürmesin

1.0 Ecoboost ford motoru de ödül aldı, fakat mümkün değil kimse bana 1.0 focus,mondeo aldıramaz.

Serdar bey bazen ödüller elde ettiğiniz başarılardan dolayı değil, cesaret edip attığınız adımlardan dolayı verilir.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 29, 2013, 21:12:41 »
Konunun saygı ve bilgi çerçevesinde yorumlanacağı ümidiyle kilidi kaldırıyorum, ancak takip devam.

Arzu hanım, açıkçası çok bir şey beklemiyorsanız 1.33 yeterli olabilir. Bu aracı kullanan arkadaşlar burada mevcut, nesnel şekilde faydalı bilgiler verebilirler.
 Özellikle yüklü ya da rampa kullanımlarında 1.6 ya göre önemli dezavantajları olacaktır. Bu dezavantajdan kasıt gitmemek değil, biraz ataletli davranmaktır.
Donanım konusunda katılıyorum.
Açıkçası düşük motor gücünde, daha alt segmentte(B) araçlarda çekiş sıkıntısı çok daha az olacaktır, bence onları da inceleyebilirsiniz.
Etraflı bir karşılaştırma sonunda karar verirseniz o kararınızdan pişman olmazsınız. Sonuçta alınan araca keyifle binmek esastır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 30, 2013, 21:22:20 »
Piyasaya çıkan tüm uraçlar uzun mühendislik çalışmaları sonucunda yola çıkarlar.Otomobil firmaları piyasaya sürecekleri modelleri bellirlerken o modelin satılcağı hedef pazar uzun araştırma ve anketlerden geçirilir.Vergi yükü ve akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğu bölge ve pazarlarda daha çok küçük hacimli ve ekonomik modeller tercih edilir.Yaşadığımız bölgenin cografik koşulları ise sürüş tarzımızı direkt oalrak etkiler.
        Genel olarak baktığımızda bayanların erkeklere oranla daha sakin araç kullandıkları tespit edilmiştir.
Konumuza gelirsek tercih edilen  1,3 motor yakıt ve vergi açısında çok verimli bir seçimdir.Bu tarz küçük hacimli benzinlli motorlar ancak ani hızlanmalarda ve yüksek hızlarda yakıt sarfiyatını  daha büyük hacimli motorlara göre arttırırlar.
Auris 1,3 motor kendi sınıfında çok güzel yerdedir.Donanım olarak ise farklı seçenekleri zaten mevcut.Ancak şunu kabuk etmeliyim ki Toyota donanım konusunda çok cesur değil.Rakipleri ile karşılaştırdığımız zaman fiyatları daha yüksek yada yanı fakat donanım olarak biraz geridedir.Yalnız çok dikkat edilmesi gereken ve hep gözden kaçan husus şudur.Toyota az donanımlı ve fabrika veri ve tavsiyelerine uygun kullanıldığı zaman çok uzun ömürlü olduğudur.
Bir fransız aracı ile toyotayı ay model , süre ve koşullarda kullanırsanız bunu çok daha net gürürsünüz.

Çok güzel ve yeterli bir araç.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 01, 2013, 13:45:27 »
Hepinize çok teşekkür ederim...

Aracı aldık ama henüz teslim almadık cumartesi günü gidiyoruz almaya bütün işlemleri tamamlandı. Kullanmaya başladıktan sonra da düşüncelerimi buradan yazmaya devam edeceğim umarım kazasız keyifli bir süreç olur benim için tabii ki donanım güzel olsun ister herkes konforu kim sevmez ki? ama en önemlisi Türkiye şartlarında yakıt tasarrufu dur. Bunu da dikkate alarak Siz beylerin tecrübeleri , kullanım ve bakış açısı her zaman biz bayanlar dan hep farklı dır. Ben de kendimce sizlerden edindiğim bilgi ve görüşlere göre kendi aracımı tanımaya ve anlatmaya çalışıcam belki benim gibi kafası karışmış birileri vardır onlara da ön bir bilgi niteleğinde yol göstermiş olur.

Herkese keyifli güzel günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 01, 2013, 20:38:05 »
Hayırlı ugurlu olsun, iyi günlerde kullanın,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 01, 2013, 21:08:55 »
 Hayırlı olsun, sevdikleriniz ile güzel günlerde kullanın.
Çocuk koltuğu(ufaklıkların yaşlarına uygunsa) ve genel koltuk vs. ayarları(güvenlik amaçlı) vb. konu başlıklarımıza da göz atmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 01, 2013, 21:24:15 »
Hepinize çok teşekkür ederim...

Aracı aldık ama henüz teslim almadık cumartesi günü gidiyoruz almaya bütün işlemleri tamamlandı. Kullanmaya başladıktan sonra da düşüncelerimi buradan yazmaya devam edeceğim umarım kazasız keyifli bir süreç olur benim için tabii ki donanım güzel olsun ister herkes konforu kim sevmez ki? ama en önemlisi Türkiye şartlarında yakıt tasarrufu dur. Bunu da dikkate alarak Siz beylerin tecrübeleri , kullanım ve bakış açısı her zaman biz bayanlar dan hep farklı dır. Ben de kendimce sizlerden edindiğim bilgi ve görüşlere göre kendi aracımı tanımaya ve anlatmaya çalışıcam belki benim gibi kafası karışmış birileri vardır onlara da ön bir bilgi niteleğinde yol göstermiş olur.

Herkese keyifli güzel günler dilerim.
merhabalar öncelikle hayırlı olsun doğru bir seçim yapmışsınız. şehirlerarasında 1.33 ile 1.6nın hemen hemen bir farkı yoktur(max. 0.2-0.3lt az yakabilir 1.33motor) aynı yakarlar.  amaa şehiriçinde ve özellikle de kısa mesafelerde 1.6 motorun 1.33ten fazla yakacağı(100kmde en az 1.2-1.5litre)  kesindir bizzat kendim denedim çok da araştırdım ve 1.33 aldık biz de.  toyotanın mühendislerinden daha üstün bilgili halkımızın arasında şöyle bir laf vardır : ''1.33 motor kasayı kaldırmak için zorlanır ve 1.6 ile aynı yakar''.  böyle birşey yoktur siz aracı normal kullanırsanız ( trafikteki diğer araçlarla yarıştırmadan, bir yokuşa 60 yerine 40-50 ile çıkmayı kabul ederseniz.. )  kesinlikle çok ekonomiktir.  bunu teknik değerler de söylüyor tartışılacak bir şey değildir bence. sonuçta aynı markanın aynı modelinin 2 farklı motor seçeneğini karşılaştırıyoruz.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 04, 2013, 22:45:44 »
Öncelikle merhaba ;

Sonunda arabama kavuştum.

İlk gün Değerlendirmesi :) Plazadan eve kadar ,eşim kullandı ben arkada onun takip ettim ve arabam çok güzel görünüyordu :) zaten yeni kasası beni etkilemişti eve gelince eşimin yorumları araba güzel fena değil düz yolda sarsmıyor akıyor ama yokuş da bayıldıııııı hatta yokuşda dur kalk yaptım dedi ama yemediiiii dedi

Sonra ben geçtim direksiyona biraz heyecanlandım tabii ki!!!  gerçekten düz yolda dur kalk larda beni yeterince memnun etti ama yokuşda bende aynı fikirdeyim hatta bende dur kalk yaptım araba gerçekten kaymadı ama bayılıyor kökledim shift yanıp duruyor ama iki de hiç gitmediiii yani sizin dediğinize geldim  ;) ;)

Seri girmeye çalıştım ama yinede tatmin etmedi yada ben beceremedim bilmiyorum.
Kullanırken çok heyecanladım sanki ilk defa araba kullanıyormuş gibi hissettim kendimi çok tuhaf bir bir duyguuu ama güzellll :)) bir heyecan
Depoyu 254 tl fulledik ilk kullanım 7,8 yakarken eve yaklaşınca 6, küsürü nü hatırlayamadım :) göstermişşş ben takip edemedim :islik:

Rabbim kazasız belasız günlerde kullanmak nasip etsin cümlemize .

İlk değerlendirmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 05, 2013, 16:59:40 »
Depoyu 234 tl ye doluyormuş ::) yanlış anlaşılma oldu  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2013, 17:02:25 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2013, 23:38:33 »
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın :)

Teşekkür ederim saolun :) bugün daha keyifli ve güzeldi ben arabaya alışmaya başaladıkça her şey daha güzel olucak galiba  :D

Bugün ki yokuş deneyimim daha iyiydi ben devirli kullanmakta yetersiz kalmışım o yüzden ilk sefer başarısız dı  :islik:

Eşimde aynı tedirginliği yaşamış :)

Her geçen gün güzel günler olması dileği ile :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2013, 00:10:28 »
hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2013, 00:38:24 »
bu nedir sizce?
sizce lpg bence vw teknolojisinin ..............kötülenmesi

Düzenleme:uygun olmayan yazının silinmesi.
bu nedir sizce?
sizce lpg bence vw teknolojisinin ..............kötülenmesi

Düzenleme:uygun olmayan yazının silinmesi.
Konu bitmiş ama yazmadan duramadım şu lpg her yerde sorun ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 13, 2013, 21:30:34 »
Bende 1 ay önce aldım auris 1.33 life bundan önce işyerimdeki 1.33 eski kasa aurisi çok kullandım ilk kasa auriste biraz sıkıntı oluyordu ancak yeni kasada yokuşta felan devirli kullandıktan sonra sıkıntı pek yok sonuçta aracın motoru belli. 2008 1.6 corrolla ve 1.33 auris kullandığım iki araç suan corrolla biraz hor kullanılmış 200 binde belki bundandır bilmiyorum ama auris daha seri geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 04, 2013, 09:15:20 »
arzu hanım
aracı kullandıkça açılacaktır. yokuştaki bayılmalar bir nebze azalacaktır. ama hiç bir zaman 1.6 tadını vermeyecek:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 04, 2013, 09:21:34 »
Konu bitmiş ama yazmadan duramadım şu lpg her yerde sorun ya :)
İsmail Bey, bende yazmadan duramayacağım,Öncelikle Arzu hanımın arabası hayırlı uğurlu olsun :) güle güle kullansın..
Şu LPG olayına bir ısınamadım,ısınmayacağım da :):)
Bana göre herşeyin orjinali güzel, ya benzinli ya dizel.. :)
Saygılar,sevgiler herkese..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 04, 2013, 09:36:19 »
İsmail Bey, bende yazmadan duramayacağım,Öncelikle Arzu hanımın arabası hayırlı uğurlu olsun :) güle güle kullansın..
Şu LPG olayına bir ısınamadım,ısınmayacağım da :):)
Bana göre herşeyin orjinali güzel, ya benzinli ya dizel.. :)
Saygılar,sevgiler herkese..

Öncelikle size bu söylediklerimin LPG konusundaki fikrinizi değiştirmeyeceğini biliyorum.

2000 model corollam vardı, 2005 te ikinci el aldım, 2013 martta yani 3 ay önce sattım, auris aldım.

2007 de LPG taktırdım, 6 yıl bindim yaklaşık 80.000 km LPG ile kullandım. 1 kere sorun yaşamadım. inanmazsınız ama benzine göre daha atik gidiyordu LPG de iken, inanmazsınız ama yemin ederim öyleydi...

Km başına en az 10-15 kuruş karım oldu, yani en az 8-10 bin lira cepte kaldı. arabayı 14.000 e almıştım 14.500 e de sattım:)

toyotalarda LPG sorunsuzdur.

Arkadan ciddi kaza yapmadıkça... Allah korusun herkesi.

2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT