Anket

Akıllı telefonda hangi işletim sistemi?

Android.
39 (61.9%)
Windows.
8 (12.7%)
IOS.
16 (25.4%)

Toplam Oy Verenler: 63

Gönderen Konu: Android mi, Windows mu, IOS mu?  (Okunma sayısı 13426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Android mi, Windows mu, IOS mu?
« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2013, 15:38:23 »
Exynos Octa'dan (daha doğrusu Hybrid Cortex yapısından) umutluyum açıkçası, bir de Motorola RAZR MAXX gibi min. 3000Mh pil ile kullanılırsa herkesin sorununu çözecektir tahminimce.
Pil olayını çözseler otomobillerde bile çok şey farkedecek. Gerçi ileri doğru güzel gelişmeler var ama yeterli değil henüz. İlk telefonum 6110 idi seneler önce ve 1 haftadan fazla gidiyordu şarjı. Zamanına göre de baya özelliği vardı. Gerçi artık tam boy ekranlar ve navigasyon, bluetooth vs gibi uygulama ve erişim araçları çok fazla enerji sarfettiriyor.

Kemal abi, bu gerçekten önemli bir etmen bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2013, 15:38:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 17, 2013, 15:50:05 »
Pil olayını çözseler otomobillerde bile çok şey farkedecek. Gerçi ileri doğru güzel gelişmeler var ama yeterli değil henüz. İlk telefonum 6110 idi seneler önce ve 1 haftadan fazla gidiyordu şarjı. Zamanına göre de baya özelliği vardı. Gerçi artık tam boy ekranlar ve navigasyon, bluetooth vs gibi uygulama ve erişim araçları çok fazla enerji sarfettiriyor.

Kemal abi, bu gerçekten önemli bir etmen bence.

Araçlar için pil çözümü hemen hemen hazır gibi ancak kullanılabilir yapıya dönüşmesi biraz daha zaman alabilir, telefonlar için ise sürekli insan temaslı bir cihaz olduğundan makas daha dar ve geliştirilmesi gerçekten güç bir durum, he yok ben cebimde atom bombası taşımak istiyorum diyene seçenek çok :)

Bahsettiğiniz gibi yeni nesil kişisel iletişim cihazlarının görüntüleme ve bağlantı elemanları enerji tüketiminin temel sebebi, OLED ekranlar, BT 4.0 ve üzeri, Wi-Fi A/C, gibi teknolojiler farkındaysanız hepsi enerji tüketimi üzerine yoğunlaşmış vaziyette, çağımızın farkedilemeyen kıtlığı enerji aslında, çoğu büyük holdinglerin bu sektöre yığılmasının sebebi de bu, geleceğe yatırım.

Kemal bey'e de can-ı gönülden katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #42 : Nisan 17, 2013, 17:37:15 »
pc mac telefon 4s ios tabıkı   

tum işletım sıstemlerını kullandım iosun yarına hıcbırı yaklaşamaz helekı ios jbli ise :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 17, 2013, 17:46:14 »
pc mac telefon 4s ios tabıkı   

tum işletım sıstemlerını kullandım iosun yarına hıcbırı yaklaşamaz helekı ios jbli ise :)

:alkis:
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 17, 2013, 17:51:00 »
Android bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 17, 2013, 19:24:01 »
Ankete ekleme yapılmıştır. Amaç; benzer özelliklere sahip telefonlardan farklı işletim sistemi kullananların birbirine avantaj ve dezavantajlarını belirleyebilmek.
 Öhhhö, pardon Ufuk, bu neyin tarifesi, baya uygunmuş...

Açıkçası gidişat laptop, pc vs. den ziyade akıllı ve çoğu bir yerde telefonlara gidiyor gibi. Outlook, yeterli google araması, navigasyon ve hatta office uygulamaları çok şey için yeterli bence. Bunlardaki kolay, ücretsiz ve detaylı ulaşımlar ve performansları ana seçim etmeni olabilir.

Avea da da buna benzer bi tarife var ama Ufuk beyin tarifesi kurumsal olduğu için sahıs hatlarıyla kıyaslanmanamaz..

Bende Aveanın muhteşem 15 lik tarifesi var.

Her yöne 250 dk +1000 sms 10 tl ye de 1 gb net alıyorum yetiyor.  Şimdi yeni bi kampanya var

Efsane Yıkılan Paket’te her yöne 500 dakika + her yöne 5000 SMS + 1 GB cepten internet artık sadece 19 TL! diye geçiyor.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 17, 2013, 20:03:05 »
Kapalı sistemler hem daha güvenli hem de daha kullanışlıdır. Benim tercihim IOS sebebi ise kullanım kolaylığıdır.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #47 : Nisan 17, 2013, 20:46:38 »
Kapalı sistemler hem daha güvenli hem de daha kullanışlıdır. Benim tercihim IOS sebebi ise kullanım kolaylığıdır.

Müzik yüklemek için bile ITunes ihtiyacı yokmuydu İOS'un?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 17, 2013, 23:14:54 »
Müzik yüklemek için bile ITunes ihtiyacı yokmuydu İOS'un?

Var ama bunu ayda yılda bir kez yaptığım için kullanım zorluğu olarak görmüyorum. Ayrıca itunes benim normalde de kullandığım media player olduğu için sorun olmuyor.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 17, 2013, 23:19:24 »
Tek kelime ile android :) Android aldım şunu yapamıyorum bunu yapamıyorum diyen olursa gelsin her türlü çözeriz :D backtrack kurup hack bile yaparız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Nisan 18, 2013, 08:22:29 »
itunes mi oda ne :))  itools var ios ıcın bıre bır tut at muzık resım kıtap zıl sesi ne ararsan yapabılırsın her turlu işlem yapılıyor aha size ekran görüntülerim.
yarisime usb ile bağlanıyorum anında ipod :) daha ne olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #51 : Nisan 18, 2013, 08:47:23 »
Var ama bunu ayda yılda bir kez yaptığım için kullanım zorluğu olarak görmüyorum. Ayrıca itunes benim normalde de kullandığım media player olduğu için sorun olmuyor.

Sonuçta kullandığımız her bilgisayara İtunes kurmak gibi bir zorunluluk doğuyor ama, nerede kullanım kolaylığı?

Tek kelime ile android :) Android aldım şunu yapamıyorum bunu yapamıyorum diyen olursa gelsin her türlü çözeriz :D backtrack kurup hack bile yaparız :D

+1

itunes mi oda ne :))  itools var ios ıcın bıre bır tut at muzık resım kıtap zıl sesi ne ararsan yapabılırsın her turlu işlem yapılıyor aha size ekran görüntülerim.
yarisime usb ile bağlanıyorum anında ipod :) daha ne olsun

Sonuçta 3. parti yazılım ile sağlanıyor ve herkes sizin kadar bilgili olmayabilir bu konuda, ben standart kullanım kolaylığından bahsediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Nisan 18, 2013, 08:54:06 »
akıllı telefon kullanıyorsan bıraz bılgili aslında bilgilide değil ilgili olacaksın  ıkısıde olamıyorsan 3310 yeterlı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 18, 2013, 10:35:17 »
Sonuçta kullandığımız her bilgisayara İtunes kurmak gibi bir zorunluluk doğuyor ama, nerede kullanım kolaylığı?

+1

Sonuçta 3. parti yazılım ile sağlanıyor ve herkes sizin kadar bilgili olmayabilir bu konuda, ben standart kullanım kolaylığından bahsediyorum.

Sadece itunes ile ios cihazlara müzik video yukleyebilmenin mantıgı şudur.Telif hakları. ios cihaza sadece bir bilgisayardan multimedia yuklenebilir. Müzik şirketleri ile apple'in yaptigi anlaşma bu sekildedir. Boylelikle lisanslı satın aldiginiz bir albümü ios cihazinizdan hic kimse kopyalayamaz çoğaltamaz. Bu şahsen benim çok hoşuma giden bir özelliktir.

Alışmışız illegal yollardan edinip çoğaltmayı dağıtmayı, işimize gelmeyen bir durum oldugu zaman da hemen yargılıyoruz.. Kul hakkı yemeyiz bir Türkler müslumanlar deriz ama her hakkıda yeriz maşallah..

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 18, 2013, 11:03:21 »
İos tercihimdir. Ankete oy degistir butonunu acarsak gerekli duzenlemeleri yapabiliriz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Nisan 18, 2013, 11:55:33 »

+1

Çok pardon ama hangi telefonu kullanırsanız kullanın telefon defterinizi yedeklemek ya da yedekten geri yüklemek için benzer bir yazılıma ihtiyacınız var. Ben müzik yüklemek için itunes kullanmaktan rahatsız olmuyorum. Doğal olarak ben kullanım kolaylığını günlük kullanım olarak ifade etmiştim ve ayda en çok bir-iki kez kullandığım bir yazılımı kullanım zorluğu olarak görmememin doğal olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 18, 2013, 13:39:12 »
İos tercihimdir. Ankete oy degistir butonunu acarsak gerekli duzenlemeleri yapabiliriz.

Sercan abi sen niye böyle stabilsin yahu :D :D

>> Toyotaci bir adamın tercihi ios olur genellikle sorunsuzluk ister çünkü. Atraksiyonlu kullanımları pek sevmez :) Diğer marka kullanıcıları genellikle android tercih ediyor :) Hyundai vb araç kullanıcıları symbian java gibi şeyleri tercih ediyor oda ayrı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 18, 2013, 13:53:56 »
@Arda: seceneklere sonradan eklendi ios yoksa ucunun icinde tercihim ios olurdu direk. Durum bu yani yigidim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 18, 2013, 14:16:40 »
@Arda: seceneklere sonradan eklendi ios yoksa ucunun icinde tercihim ios olurdu direk. Durum bu yani yigidim.
Abi boş ver sen ios takıl toyotaci adamsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 18, 2013, 14:20:47 »
ios'un JB si   android e  duman  attırır !
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !