Anket

Akıllı telefonda hangi işletim sistemi?

Android.
39 (61.9%)
Windows.
8 (12.7%)
IOS.
16 (25.4%)

Toplam Oy Verenler: 63

Gönderen Konu: Android mi, Windows mu, IOS mu?  (Okunma sayısı 13256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Android mi, Windows mu?
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2013, 15:03:29 »
Blackberry mi yapmayın allah aşkına.Android veya İos'un yanına kesinlikle yaklaşamaz.

Kullanım amacına göre değişir bu.. E-posta hizmetlerinde kim BB'nin yanından gecebilir ? Sosyal ag uygulamarinida sorunsuz kullanıyorum. BB messenger zaten harika ve digerlerinide kullanıyorum. Bu kriterler benim icin yeterli..

Sonuc akıllı telefon kullanım ihciyacına göre secilmeli. Benim burada anlatmaya calistigim windows phone ve android şeklinde sınırlandirilmamalı.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2013, 15:03:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2013, 15:24:44 »
Kullanım amacına göre değişir bu.. E-posta hizmetlerinde kim BB'nin yanından gecebilir ? Sosyal ag uygulamarinida sorunsuz kullanıyorum. BB messenger zaten harika ve digerlerinide kullanıyorum. Bu kriterler benim icin yeterli..

Sonuc akıllı telefon kullanım ihciyacına göre secilmeli. Benim burada anlatmaya calistigim windows phone ve android şeklinde sınırlandirilmamalı.
+111
Kesinlikle amaca hizmet etmeli telefon.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2013, 18:31:54 »
Bır kac aydır benımde kafamı kurcalayan soru tamda bu ama sanırım Androıd ve uygulama alanı genıslıgınden olsa gerek bende telefon arayısındayım HTC One X e ne dersınız ?

Gömülü batarya ve arttılamayan hafızalı bir tel mi?

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. BB internet bakımından özellikle de mail olayında baya farklı bi yere sahip. Son çıkardığı dokunmatik telefonuda görüntü bakımından süper. Ama tek eksiği bence uygulama desteği. Bacanak tablet almış ttelekomdan . Uygulamalara baktım öyle çok işlevsel bi uygulaması yok. Burda da olay yine sizin de dediğiniz gibi kullanım amacı öne çıkıyor.

Mesela iş için .. Blackberry
Fotoğraf çekimi için.. Galaks s4
İnternet için .. İphone 4s-5

kişisel kullanıma göre tercih edilebilir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2013, 21:51:42 »
Bende android diyorum.galaxy slll
hem günlük kullanım hemde iş amaçlı çok işlevsel
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2013, 21:58:21 »
Bende android diyorum.galaxy slll
hem günlük kullanım hemde iş amaçlı çok işlevsel

Abi sana demiştim ya fiyatı düşer diye.. 650-750 arasında kaçak sıfır fiyatı.. bayilerde 1000 tl ye bulunabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 16, 2013, 21:58:55 »
Abi sana demiştim ya fiyatı düşer diye.. 650-750 arasında kaçak sıfır fiyatı.. bayilerde 1000 tl ye bulunabiliyor.

S4 açılış fiyatı da belli oldu. 2 bin tl :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2013, 22:01:08 »
Ankete daha seçim ekleyebilirsiniz. Bada, ios, symbian(rahmetli)
Ben androidi tek geçerim. Win eski surumlerini kullandim. Win yeni surumlerinin android den iyi olacagini ihtimal vermem.
Ios un stabilitesi ve kararliligi, tunes ile yuklenen yazilimlarin sıkı kontrolunden kaynaklaniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2013, 08:33:06 »

Bacanak tablet almış ttelekomdan . Uygulamalara baktım öyle çok işlevsel bir uygulaması yok. Burda da olay yine sizin de dediğiniz gibi kullanım amacı öne çıkıyor.

Tableti felekat.. Savunulacak bir durumu yok. :) Ama yeni BB OS 10 gercekten cok farklı ve hızlı bir sekilde uygulama destegi artmakta.. Kanaatimce secenekler arasında yer almayı hak ediyor tüm OS lari kullanmiş birisi olarak.. Şahsen ios kullandim, android kullandim blackberrye gectim ve eksigi olmasina ragmen kopamadim. 4 yıldır kullaniyorum sistem olarak.. Z10 inceledim.. Olmuş artık dedim.. Uygulama destegi ile işlem tamamdır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2013, 08:58:23 »
Android derim, Android deyince Nexus derim :) fandroid değilim, birisi daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.

Açık kaynak kodlu olduğundan hızlı güncelleme, rom bulunabilirliği, kişisel müdahele ile sorun çözülebilirliği, çok çok basit işlemler ile geliştirilebilirliği, cihaz bağlantılarının standart olması ile aksesuar tasarrufu, çok basit ve rahat OTG kullanımı artı yönleri.

Linux kernel kalabalıklığı sebebi ile (muhtemelen "Key Lime Pie" ile onuda aşacaklar) ram ve pil tüketimi (pil tüketimi de göreceli bana çok rahat yetiyor Galaxy Nexus 4.2.2 ile gayet memnunum), Samsung firmasının tekelindeymiş gibi algılanması (her ne kadar ilk kullanan Motorola olsa da) bana göre eksi yönleri.

Ayda sadece 19 tl ödüyorum be sınırsız e-posta, blackberry browser ile search, bb messenger ve diger messengerlar, tüm sosyal ağ uygulamalari, blackberry maps, google maps ve aklıma gelmeyen yazılımları kota derdi olmaksızın Vodafonenda kullanıyorum. Extra bir ödeme yapmiyorum.

Ayda 19TL karşılığında kendi domaininizi kiralar, mail hostinginizi kurar, dilediğiniz kişi ile dilediğiniz gibi mailleşebilirsiniz, mailleriniz Kanada da ki serverlara ulaşıp oradan aktarılacağına, kendi kiralık serverınız üzerinden ulaşır, diğer saydıklarınızın hepsi android de zaten ücretsiz bir şekilde kullanılıyor.

RIM Blackberry telefon yapı kalitesi olarak tartışılmaz ancak yazılımsal açıdan gereksiz kalabalık bir cihaz bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2013, 09:33:52 »

Ayda 19TL karşılığında kendi domaininizi kiralar, mail hostinginizi kurar, dilediğiniz kişi ile dilediğiniz gibi mailleşebilirsiniz, mailleriniz Kanada da ki serverlara ulaşıp oradan aktarılacağına, kendi kiralık serverınız üzerinden ulaşır, diğer saydıklarınızın hepsi android de zaten ücretsiz bir şekilde kullanılıyor.

RIM Blackberry telefon yapı kalitesi olarak tartışılmaz ancak yazılımsal açıdan gereksiz kalabalık bir cihaz bana göre.

Neyi ücretsiz olarak yapıyorsunuz ? İnternet kullanımınız icin ödediginiz bedel ne kadar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #30 : Nisan 17, 2013, 10:36:05 »
Neyi ücretsiz olarak yapıyorsunuz ? İnternet kullanımınız icin ödediginiz bedel ne kadar ?

Her yöne 2000dk. 200SMS 1GB. Net için 29TL ödüyorum.4GB Net'li paketlerin bile fiyatı çok düşük ve sadece mail yada instant message için 1GB bile çok bana göre.Sizin bahsettiğiniz 19TL içerisinde konuşma veya SMS var mı? zannediyorum ki yok sadece BBS ve BBM için ödediğiniz ücretten bahsediyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 17, 2013, 10:47:39 »
Her yöne 2000dk. 200SMS 1GB. Net için 29TL ödüyorum.4GB Net'li paketlerin bile fiyatı çok düşük ve sadece mail yada instant message için 1GB bile çok bana göre.Sizin bahsettiğiniz 19TL içerisinde konuşma veya SMS var mı? zannediyorum ki yok sadece BBS ve BBM için ödediğiniz ücretten bahsediyorsunuz.

Dikkatli okumamıssınız.. Sınırsız.. Sadece BBS ve BBM icin ödemiyorum.  Sınırsız ( youtube ve facebook video haric ) ve 16,90.. Size 1 gb yetebilir. Bana yetmiyor. Ödedigim para 16,90.

Ufuk bey ben androide savas acmadım.. Listede olmamasına karsılık Blackberry de olmalı ios da olmalı dedim. İhtiyaca göre tercih edilmeli dedim. Benim icin güvenlive hızlı bir mobil posta trafigi ve güvenli bir messenger çok önemli.. Tercihimde bu yönde..

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2013, 10:52:43 »
Dikkatli okumamıssınız.. Sınırsız.. Sadece BBS ve BBM icin ödemiyorum.  Sınırsız ( youtube ve facebook video haric ) ve 16,90.. Size 1 gb yetebilir. Bana yetmiyor. Ödedigim para 16,90.

Ufuk bey ben androide savas acmadım.. Listede olmamasına karsılık Blackberry de olmalı ios da olmalı dedim. İhtiyaca göre tercih edilmeli dedim. Benim icin güvenlive hızlı bir mobil posta trafigi ve güvenli bir messenger çok önemli.. Tercihimde bu yönde..

Saygılar..

Özür dilerim haklısınız dikkatli okumamış olabilirim iş arasında :)

Yok zaten malum forumlardaki ergenler gibi işletim sistemi yada marka fanatikliğinin lüzumu olmadığının farkındayım, tercihinize de saygım sonsuz, ben sadece artı ve eksi yönlerini belirlemek peşindeyim, ihtiyaç konusu apayrı ve tartışılmaz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2013, 13:52:36 »
Ankete ekleme yapılmıştır. Amaç; benzer özelliklere sahip telefonlardan farklı işletim sistemi kullananların birbirine avantaj ve dezavantajlarını belirleyebilmek.

Öhhhö, pardon Ufuk, bu neyin tarifesi, baya uygunmuş...

Açıkçası gidişat laptop, pc vs. den ziyade akıllı ve çoğu bir yerde telefonlara gidiyor gibi. Outlook, yeterli google araması, navigasyon ve hatta office uygulamaları çok şey için yeterli bence. Bunlardaki kolay, ücretsiz ve detaylı ulaşımlar ve performansları ana seçim etmeni olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2013, 13:56:36 »
Ankete ekleme yapılmıştır. Amaç; benzer özelliklere sahip telefonlardan farklı işletim sistemi kullananların birbirine avantaj ve dezavantajlarını belirleyebilmek.
 Öhhhö, pardon Ufuk, bu neyin tarifesi, baya uygunmuş...

Açıkçası gidişat laptop, pc vs. den ziyade akıllı ve çoğu bir yerde telefonlara gidiyor gibi. Outlook, yeterli google araması, navigasyon ve hatta office uygulamaları çok şey için yeterli bence. Bunlardaki kolay, ücretsiz ve detaylı ulaşımlar ve performansları ana seçim etmeni olabilir.

:) Vodafone ile özel anlaşmalıyız toplam 12 hattımız var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Nisan 17, 2013, 13:58:02 »
:) Vodafone ile özel anlaşmalıyız toplam 12 hattımız var :)
:) Tamamdır, iyimiş tarife.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #36 : Nisan 17, 2013, 14:00:59 »
:) Tamamdır, iyimiş tarife.

Ayıptır söylemesi iyi pazarlıkçıyımdır :) ama büyük şirketlere, küçük esnafa pazarlık yapmam zaten zar zor ayakta duruyor millet üçün beşin lafını yaptın mı hoş olmuyor,büyük şirket de ayda 600TL için (bütün tarifelerimiz aynı değil, yurtdışı tarifelerimiz falan da var) bir zahmet üç beş kuruş oynasınlar fiyatlarla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2013, 15:00:47 »
Ayıptır söylemesi iyi pazarlıkçıyımdır :) ama büyük şirketlere, küçük esnafa pazarlık yapmam zaten zar zor ayakta duruyor millet üçün beşin lafını yaptın mı hoş olmuyor,büyük şirket de ayda 600TL için (bütün tarifelerimiz aynı değil, yurtdışı tarifelerimiz falan da var) bir zahmet üç beş kuruş oynasınlar fiyatlarla.
En doğrusu bence de.

Bu arada akıllı telefonlarda batarya ömrü de genelde sıkıntılı diye duyuyorum, bu konuda nasıl gelişmeler olacak acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Ynt: Android mi, Windows mu, IOS mu?
« Yanıtla #38 : Nisan 17, 2013, 15:21:05 »
En doğrusu bence de.

Bu arada akıllı telefonlarda batarya ömrü de genelde sıkıntılı diye duyuyorum, bu konuda nasıl gelişmeler olacak acaba?

Exynos Octa'dan (daha doğrusu Hybrid Cortex yapısından) umutluyum açıkçası, bir de Motorola RAZR MAXX gibi min. 3000Mh pil ile kullanılırsa herkesin sorununu çözecektir tahminimce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Android mi, Windows mu, IOS mu?
« Yanıtla #39 : Nisan 17, 2013, 15:22:48 »
Android te bher şeyi bedava indirebiliyorsun